Javasolnam minden utnak indulonak, ha jarmuvet berel USAban, hogy kosson a berlethez SLI es valamilyen LDW-t (az a leg jobb ha full-t)
SLI=Supplemental Liability Insurance (~kotelezo bizti)
LDW=Loss damage waiver (ez nem bizti. hanem karfedezet meghatarozott osszegekre)
erosen javallott,
ha vesztek terkepet (ne itthon, hanem kint), akkor eleg ha a tavalyit veszitek meg 3 dolcsiert egy K-mart-ban vagy Targetben, mint 19.99-ert az ideit,
motel: javallott beszerezni motellancok katalogusait (motel-6, super 8), vagy akar megnezni az interneten, csak hogy kalkulalni tudjatok az arakkal. Az utszeli maszek bed&breakfast szobak olcsobbak es sokszor jobbak. Ha a 66 ut BiancaDorine altal emlitett utszakaszara megy az ember, meg egyeb sivatagi szakaszokon jar celszeru beloni az uzemanyag mennyiseget, mert arrafele nincs minden 3 merfoldon egy benzin kut. Lattunk olyan tablat, hogy 88 merfold a legkozelebbi vizveteli lehetoseg. Bar ez csak arrafele jellemzo, na meg meg Oregonban volt ilyen (huuuu ott milyen lepukkant hippi telepek vannak, deszkabodek, meg por, na ott volt logo neon, meg ZZTop szakalu bacsik lukasra kopott farmerban).
Szóval, elöször is köszönöm Mindenkinek aki segít, meg drukkol nekünk meg ilyenek. Meg lehet csatlakozni is csak komolyan kell gondolni ám!:-)
friscó te meg mit lazsálsz!!! tessék írni neked is, mert az addig rendben van, hogy topicot nyitok, de egyedül nem bírok vele szóval tessék néha idejárni. Szép lesz ha jövore is én írok meg mindent helyetted!!!:-)))
és a Plankton nagyon meg van hatódva, hogy segítetek nekünk:-)))
Backspace:
Igen, az Old National Trail Hwy vezet 29 Palms-ba. Amugy ez a varos allatian nem tetszett nekunk: nem ismertuk ki magunkat benne, alig tudtunk kijutni belole, es anyira egyertelmu volt, hogy az egesz varos csak azert van ott, mert ott van az a tengereszeti bazis. Viszont Yucca Valley (ott kempingeztunk) sokkal jobban tetszett: valahogy jobban varos formaja volt. Mi is mindenkeppen vissza akarunk meg menni Delnyugatra, de valoszinuleg New Mexico, Colorado es Utah lesznek a celallomasok legkozelebb (es Arizona eszak-keleti resze (indian country), ami most kimaradt).
dobbenetesek voltak azok a lepusztult trailer-ek, hazak, foleg az, hogy a semmi kozepen alltak, egymastol tok nagy tavolsagokra. lattatok azt a reszt, ahol a kovekbol kirakott nevek voltak az ut mellett? es mennyi tumbleweed "szaladt at" az uton!
Na, dolgoznom kell. Majd meg jovok.
BD
Ez az Old National Trail Hwy az ami 29 Palms-ba jukad ki? Oh uh ah! Ha tudtam volna...
Mi Las Vegasbol jovet Barstow-nal a 247-esre mentunk ra azonos cellal (Joshua Tree NP:), de valszeg azonos volt a feeling, (meg at a Mojave sivatagon) vibralo levego, portolcserek, rozzant viskok, szakadt autok, szakadt RV-k, es abban eldegelo emberkek, delibab a sivatag felett, szelben az uton keresztul szaguldozo szaraz korok. No igen ez mar jobban 66-os ut feeling. Amikor arra mentunk nekem Kerouac Az uton c. novellaja jutott eszembe.
Aztan persze Joshua Tree elott mar a U2 azonos cimu CDjet hallgattuk, csak ugy rahangolodas keppen.
Epp tegnap kerdezte a baratnem, vajon eljututnk-e meg oda (mondjuk neki a Bryce canyon tetszett leginkabb). Asziszem el kell meg oda jutni egyszer.
Az utnak induloknak pedig: good luck!
Ezen a nyaron Arizonaban es Kaliforniaban nyaraltunk, es tobb helyen is dongettunk a 66-os uton. Az igaz, hogy Flagstaff kozeleben nem volt tul izgalmas, viszont ha Kingmannel ramesz az I 40-esrol, Oatman (egykori banyaszfalu, ma Ghosttown, igazabol turistafelhajtas, de nem is ez az erdekes) fele, akkor az nagyon allat! Jobbra-balra homok, kicsike forgoszelek, kovek, egy ido utan pedig jonnek a hegyek es veluk egyutt az ut is allati kanyargos lesz. Valami 25 merfold az egesz Kingmantol, de beletelt vagy masfel oraba, amig odaertunk (jo, igaz, hogy meg is alltunk kozben). A masik allati jo ut Kaliforniaban volt. Az I-40-esrol ra kell menni az Old National Trail Highwayra (ez is az egykori 66-os ut) egy Needles nevu hely utan kb. 20 merfolddel. Mi ezen nem mentunk vegig, csak "hasznaltuk", hogy eljussunk a Joshua Tree nemzeti parkba. Itt aztan voltak logo neonu motelek, egy kavezo a semmi kozepen (elfelejtettem a nevet, pedig valami ismert hely volt, mert a falon a tulaj mindenfele hiressegekkel (Harrison Ford, Keanu Reeves stb.) volt fozova) stb. (A, megvan: Roy's Cafe.) Es talaltunk egy kiraly rockradiot, amin a Highway to Hell es hasonlok szoltak, mikozben a 66-oson mentunk.
Nagyon szoritok nektek, hogy osszejojjon! !
Jol fog jonni egy atlasz, tehat:
I.
BP-Praga-Riga-Tallinn-Helsinki-Skaidi(Norvgiateteje)-Oslo-Bergen-Lerwick- Aberdeen-Manchester-London-Calais-Paris-Bordeaux-Porto-Seville-Gibraltar-
II.
Gibraltar-Kanari-szigetek-komp Afrikaba-Dakar-Casablanca-Gibraltar
III.
Gibraltar-Madrid-Barcelona-Marseille-Nice-Monte-Carlo-Bp
IV.
Route 66 - ezen nincs mit reszletezni, az ut vegieig
latom sokan vagyunk nagy utazok v leendok.
Kb egy hete keszitettem egy nagy utitervet 3 foldreszre, a 66-os is benne van, ha vkit komolyan erdekelne irjon a topicba.
En biztos meg fogom csinalni.
Ezt néztétek már? Esetleg segíthet.
Én Flagstaff (AZ) mellett találtam egy darabját, de már csak teljesen hétköznapi megdonáldsok stb. álltak mellette, sehol egy ocska viskó, lógó neonnal, és ha nincs a tábla, soha eszembe nem jutott volna, hogy hol járok. Szoval képzelőerőre szükség lesz...
Kb. olyan két, két és fél évvel ezelőtt ment a királyi 1-en (2-őn) egy dokumentumfilm-sorozat Amerikáról. Pontosabban két magyar harmincas filmes srác útjáról, arról, hogy ők hogyan látják azt az országot. Jó lenne ha valakinek beugrana a szerzőpáros, vagy a film címe, mert meg kellene szerezni. Valami fantasztikusan jön át a feeling, elgondolkodtató szövegek, jó zene... nagyon ott van.
kedves romacsavo! Nem Te vagy az elso, aki figyelmeztet erre, de ez most már így marad, ha nem zavar... Már csak azért is:-) De ezt lentebb kifejtettem egyszer...
Goldi! Persze, hogy jössz:-) Nem gondolod, hogy kihagynám amikor Oops I did it... szól a rádióból valahol a sivatag közepén és szerintem Te viseled el egyedül:-)))
Kedves Venyigeszú (és a Plankton),
Drukkolok, hogy sikerüljön. Itt többen említették, hogy ábrándozni szabad..., én is ábrándozom. Örülnék, ha valóban írnátok róla egy naplót, mert ahogy Dalia is említette, az írásban nagyok vagyunk :))
Esetleg a magyar Harleysoktól kérjétek kölcsön a motorjaikat :)