Keresés

Részletes keresés

alineakiado Creative Commons License 2011.02.23 0 0 184

Mail ment. Köszönjük.

Előzmény: Moll Flanders (181)
konyvjelzo Creative Commons License 2011.02.11 0 0 183

Sziasztok!

Szívesen olvasnék Szilvási Lajos életéről, regényírási módjáról, szereplői kiválszatásáról.

Olvasott valaki már bővebben róla, egyáltalán készült ilyen?

konyvjelzo Creative Commons License 2011.02.10 0 0 182

Sziasztok!

Eladok pár jó állapotban lévő Szilvási könyvet.

Egyszer volt szerelem 700,- Ft

Albérlet a Síp utcában 600,- Ft

Vízválasztó 600,- Ft

Szökőév 600,- Ft

Egymás szemében 600,- Ft

Ördög a falon 600,- Ft

Kinek a sorsa / Vízválasztó 700,- Ft

Születésnap júniusban 600,- Ft

A néma 600,- Ft

Appassionata 600,- Ft

Albérlet a Síp utcában 600,- Ft

Ködlámpa 600,- Ft

Jegenyék, A bojnyik 700,- Ft

És mégis őrizetlenül 600,- Ft

Hozomány 600,- Ft

Karácsony 600,- Ft

Légszomj 600,- Ft

konyvjelzo.fw@freemail.hu

www.konyvjelzo.fw.hu

Moll Flanders Creative Commons License 2011.02.05 0 0 181

Ahogy elnézem, eddig nem volt nagy tolongás :)

Felajánlom az én kötetem szívesen, várom a választ mit kell tennem. Publikussá tettem a mailcímem.

Előzmény: alineakiado (180)
alineakiado Creative Commons License 2011.01.03 0 0 180

A következő Szilvási könyvünk várhatóan A kísértet lesz. A korábban kiadott könyv nálunk egy példányban van meg, dedikált, így érthetően vigyáznánk rá. Az új könyvhöz viszont szükségünk lenne egy régi "munkapéldányra". Ezért ha valakinek van egy olyan példánya, amitől megválna, akkor azt szívesen megvennénk vagy becserélnénk a tavasszal elkészülő újra. Ráadásként pedig adnánk még egy példányt valamelyik másik Szilvási könyvünkből (vagy bármelyik másik könyvünkból). További ráadásként pedig valószínűleg el tudok intézni egy dedikációt az író özvegyétől (ez persze nem csak rajtam múlik).

Törölt nick Creative Commons License 2010.09.17 0 0 178

Sziasztok!

Kösz a tippet MiJu, valóban nagyon részletesen le van írva Olga története az Ördög a falon c. regényben.

Ez is "ragadós" kötet.

üdv: siju

Előzmény: MiJu (162)
Schtirlitz Creative Commons License 2010.09.15 0 0 177

Igazad van! Egyszer majdcsak összeáll az a gyűjtemény... Kedvenc?? Abból akad néhány. Egyszer-volt szerelem, Albérlet a Síp utcában, Ördög a falon, Légszomj, Lélekharang, Vízválasztó, Karácsony, Jegenyék-sorozat, stb.. A Lélekharang-ot első alkalommal fanyalogva, tele fenntartásokkal kezdtem olvasni, mert én meggyőződéses vallástagadó vagyok, a könyv borítóján található "kedvcsináló"-ból az derült ki, hogy a történet egy csuhás, azaz pap életét tárja az olvasó elé. Egy történet, ami egy pappal kapcsolatos, biztosan érdekel ez éngem? - kérdeztem magamtól. Úgy döntöttem, hogy elolvasom, mert mégiscsak Szilvási írta. Jól döntöttem! Ugyanis, nem a pap személye a lényeges, hanem az ami, és ahogyan történt vele. Lényegében akármelyikünk lehetett volna Peterdi Mihály helyében.

Ismersz-e megbízható könyvkötőt? Van jónéhány olyan könyvem ami javításra szorul, de nem szívesen adnám ki a kezemből.

Előzmény: kiscirmok (176)
kiscirmok Creative Commons License 2010.09.14 0 0 176
Ne aggódj, egyszer majd teljes lesz az a gyűjtemény. Nekem mindig akkor sikerült vmelyiket megszerezni, mikor már minden reményt feladtam.
Melyik a kedvencetek?
Nekem az Egymás szemében és az Egyszer-volt szerelem. Könyvkötőhöz kellett őket vinni, mert szó szerint rongyosra olvastam őket és anno az összes lányosztálytársam is.
10 éve, hogy először a kezembe került ez a két könyv, de ma is tudok belőlük idézni, és ha úgy érzem, akkor előveszem és beleolvasok és ilyenkor minden jobb!
Schtirlitz Creative Commons License 2010.09.14 0 0 175

Szia!

A gyüjteményed igazán irigylésre méltó! Én is jóideje várok már. Néha olyan érzésem támad, hogy sosem lesz teljes az életmű a polcomon.

Köszönöm a biztatást, kedves Tőled! Mindazonáltal, szívesebben olvasnám az említett műveket most , azonnal... Ám, ha ez nem lehetséges, akkor türelemmel várakozom. :-)))

Előzmény: kiscirmok (174)
kiscirmok Creative Commons License 2010.09.14 0 0 174

Sziasztok,

nekem már csak 1 Szilvási könyv hiányzik, és az a Riadó a tárnák felett.

A keresett „négyes"-re (Középiskolások, Fény a hegyek között, Csillaghullás, Nem azért született..) hosszú éveket vártam, de megvan mindegyik.

A Fény a hegyek között-et a múlt héten sikerült megszereznem, előjegyzés alapján. Már az illata is annyira jó volt, meg maga a történet is.

Mindenkit bíztatok, jegyezzetek elő minél több helyen, egyszer majd csak sikerül, még ha évek múlva is, az se baj, mert annál jobb lesz mikor elolvassátok!

Schtirlitz Creative Commons License 2010.09.11 0 0 173

A válasz téves nick alatt ment, itt a javítás!

Örülök, hogy hasoló az ízlésünk. Vernének is van jónéhány könyve , ami érdemes a többszöri újraolvasásra. Én, ha választhatok, ma is a könyvet választom a számítógép helyett. Hiába, régivágású vagyok, és már nem éppen tini... :-)))

Előzmény: MiJu (171)
Spriccpumpa Creative Commons License 2010.09.11 0 0 172

Örülök, hogy hasoló az ízlésünk. Vernének is van jónéhány könyve , ami érdemes a többszöri újraolvasásra. Én, ha választhatok, ma is a könyvet választom a számítógép helyett. Hiába, régivágású vagyok, és már nem éppen tini... :-)))

Előzmény: MiJu (171)
MiJu Creative Commons License 2010.09.11 0 0 171
Én biztosan nem nevetlek ki, mert nagyon szeretem Vernét. Időnként újraolvasom a kedvenceimet, pl. a Grant kapitányt, a Cirkuszkocsival a sarkvidéken át-ot, A Barclay-expedíciót, A tizenötéves kapitányt. Azt hiszem, elő is keresem őket, kedvet csináltál hozzájuk:)
Előzmény: Schtirlitz (170)
Schtirlitz Creative Commons License 2010.09.11 0 0 170

Szia!

Igen! Biztosan kiröhögtök, ha leírom mit, bár, nem a "mit" a lényeges, hanem a "miért". Hajdanvolt gyermekkorom első komoly könyve Verne "A rejtelmes sziget"-e volt. A könyvet még édesapám kapta névnapi ajándékként az irodai munkatársaitól, talán 1966-ban. Szép, igényes, vászonal bevont kemény borításu, fűzött kiadás volt, abból a fajtából, amit ötvenszer is kiolvashatsz, de meg sem látszik rajta. Mikor apám látta, hogy szemezek a könyvvel, biztatott, hogy vegyem csak le a polcról és olvassam el, mert jó könyv. Gondolkoztam egy ideig, mert egy kétkötetes könyv nem a kezdő olvasók álma. Aztán lekaptam a polcról és nekikezdtem. Jó döntés volt, sokszor elolvastam, és ma is  a kedvenc könyveim egyike. Valamelyik kiadó mostanában adta ki a Verne-sorozatát, amit természetesen következetesen megvásároltam. Most belelapoztam a könyvbe, érdekelt, mennyire azonos a régi kedvenccel. Megint úgy jártam, mint a könyvekkel általában, ha belelapozok, el is olvasom. Nos, ez is jó, de az a régi sokkal jobb...  

Előzmény: Törölt nick (169)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.09 0 0 169
Szia!

Még nem tudom miért történt ami történt, és mi is történt valójában, mert hétvége óta nem volt időm olvasni. :( Sajnos. remélem hamarosan folytatni tudom a regényemet. Állandóan hozom magammal, de még a buszon sem hagynak olvasni a kollégák. :)
Te olvasol most valamit?

Előzmény: Schtirlitz (168)
Schtirlitz Creative Commons License 2010.09.07 0 0 168

Szia!

Jó könyv, ne félj! Több tini ne kerüljön olyan helyzetbe, amilyenbe Madaras "elvtárs" lánya került, mert Tatár, Deák és a többiek csak ritkán vannak jelen ahhoz, hogy ismételten segíteni tudjanak... :-)))

Előzmény: Törölt nick (167)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.06 0 0 167

Sziasztok, Schtirlitz és MiJu!

Hétvégén elkezdtem a regényt, úgy érzem tetszeni fog, bár még nagyon az elején tartok.

MiJu egyetértek, tényleg minden kamasznak és az őket nevelő felnőttnek el kellene olvasnia az említett regényeket.

Én egy 18 és fél éves leányzót "nevelek"..., szerencsére vele nincsenek komoly gondjaim. :)

De a foglalkozásomnak köszönhetően sok kamasszal van dolgom (suli), és látom, hogy a szülők hol hibáznak, mit rontanak el.

Előzmény: MiJu (166)
MiJu Creative Commons License 2010.09.05 0 0 166
17 éves koromban olvastam az Ördög a falon-t, sokszor magamra ismertem Jutka alakjában. Szerintem minden kamasznak és minden kamaszt nevelő felnőttnek el kellene olvasnia, ahogy az Egymás szemében-t és a Hozományt is.
Előzmény: Schtirlitz (165)
Schtirlitz Creative Commons License 2010.09.03 0 0 165

Szia!

Tegyél is meg mindent, hogy a kezedbe kerüljön a nevezett kötet, mert tetszeni fog Neked. Az is egy igencsak, "ragaszkodó" könyv, mindig azt olvasnád!

Előzmény: Törölt nick (164)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.30 0 0 164
Szia!
Köszi az infot, remélem hamarosan el tudom olvasni azt a regényt is.

üdv: siju
Előzmény: MiJu (162)
Moll Flanders Creative Commons License 2010.08.27 0 0 163
Én is a négy hiánykötetekre szavazok.
Előzmény: alineakiado (158)
MiJu Creative Commons License 2010.08.27 0 0 162
Az Ördög a falon-ban is szerepel Olga.
Előzmény: Törölt nick (161)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.27 0 0 161
Szia!

Üdv újra itt!
Elolvastam a regényt, nagyon-nagyon tetszett.
Kíváncsi voltam, hogy mi történt a főhadnagyékkal, és emlékeztem, hogy egy későbbi regényben szerepel Olga.
Aztán rájöttem, hogy az a regény a Születésnap júniusban, és meg is találtam az utalást a folytatással kapcsolatban.
Sajnos nem élték túl a kirohanást.... , persze, ez egyértelmű is volt.

Szép napot!
Előzmény: Schtirlitz (160)
Schtirlitz Creative Commons License 2010.08.26 0 0 160

Részemről, természetesen öncéluan, a négy korai hiánykötetre szavazok. Akár, az egyedi, személyre szóló legyártás/legyártatás is szóba jöhet, mint megoldás, bár tudom, hogy ez a kiadónak is , meg nekem is egyet jelent a gazdasági öngyilkossággal... Jól van, felébredtem! Jó volt eljátszani a gondolattal... :-)))

Előzmény: alineakiado (158)
varga65 Creative Commons License 2010.08.26 0 0 159
Olvastam én is a Bújkál a Hold c. könyvét.
Nagyon jó könyv. Megható történet az akkori viszonyokról.
Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Előzmény: Schtirlitz (153)
Schtirlitz Creative Commons License 2010.08.13 0 0 157

Szia!

A háború kellemetlen dolog! Azt a harci terepjárót szívesen elfogadtam volna...

Egy ideig nem lesz internetem.

Jó hétvégét!

Előzmény: Törölt nick (156)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.13 0 0 156
Szia!

Valóban vannak "ragadós" regényei. Nekem a Hozomány is az volt, azt hiszem a Némát is el fogom évente egyszer olvasni.

Appassionata - Hőseink épp most értek vissza a kolostorba, elbúcsúztak a "Botondtól"...
Még én is meghatódtam....

Kellemes hétvégét!
Előzmény: Schtirlitz (155)
Schtirlitz Creative Commons License 2010.08.12 0 0 155

A könyvtár jó megoldás, csak időkorlátos. Ámbár, Szilvási művein hamar átrágja magát az olvasó.

Találsz majd még jónéhány ilyen "ragadós" könyvet!

Előzmény: Törölt nick (154)
Törölt nick Creative Commons License 2010.08.12 0 0 154

Szia!

Köszi az információkat, ebben a sorrendben fogom olvasni, ha rátalálok. Lehet, hogy könyvtárban is fellelhetőek, megpróbálom.

Az Appassionatát nem tudom letenni.... Klassz.

Előzmény: Schtirlitz (153)
Schtirlitz Creative Commons License 2010.08.11 0 0 153

Szia!

Auerbach Krisztina és Holló Péter történetét találhatod meg a nevezett kötetben. Antikváriumokban viszonylag gyakran megtalálható könyv. Puha és kemény kötésben egyaránt megjelent. Amennyiben választani lehet, természetesen a kemény borítós a nyerő! Mint írod, nem olvastad még, ha van rá mód, előbb a "BUJKÁL A HOLD" c. regényt vedd sorra, mert az tekinthető a másik előzményének, bár külön is önálló történetek.   

Előzmény: Törölt nick (152)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!