A következő Szilvási könyvünk várhatóan A kísértet lesz. A korábban kiadott könyv nálunk egy példányban van meg, dedikált, így érthetően vigyáznánk rá. Az új könyvhöz viszont szükségünk lenne egy régi "munkapéldányra". Ezért ha valakinek van egy olyan példánya, amitől megválna, akkor azt szívesen megvennénk vagy becserélnénk a tavasszal elkészülő újra. Ráadásként pedig adnánk még egy példányt valamelyik másik Szilvási könyvünkből (vagy bármelyik másik könyvünkból). További ráadásként pedig valószínűleg el tudok intézni egy dedikációt az író özvegyétől (ez persze nem csak rajtam múlik).
Igazad van! Egyszer majdcsak összeáll az a gyűjtemény... Kedvenc?? Abból akad néhány. Egyszer-volt szerelem, Albérlet a Síp utcában, Ördög a falon, Légszomj, Lélekharang, Vízválasztó, Karácsony, Jegenyék-sorozat, stb.. A Lélekharang-ot első alkalommal fanyalogva, tele fenntartásokkal kezdtem olvasni, mert én meggyőződéses vallástagadó vagyok, a könyv borítóján található "kedvcsináló"-ból az derült ki, hogy a történet egy csuhás, azaz pap életét tárja az olvasó elé. Egy történet, ami egy pappal kapcsolatos, biztosan érdekel ez éngem? - kérdeztem magamtól. Úgy döntöttem, hogy elolvasom, mert mégiscsak Szilvási írta. Jól döntöttem! Ugyanis, nem a pap személye a lényeges, hanem az ami, és ahogyan történt vele. Lényegében akármelyikünk lehetett volna Peterdi Mihály helyében.
Ismersz-e megbízható könyvkötőt? Van jónéhány olyan könyvem ami javításra szorul, de nem szívesen adnám ki a kezemből.
Ne aggódj, egyszer majd teljes lesz az a gyűjtemény. Nekem mindig akkor sikerült vmelyiket megszerezni, mikor már minden reményt feladtam. Melyik a kedvencetek? Nekem az Egymás szemében és az Egyszer-volt szerelem. Könyvkötőhöz kellett őket vinni, mert szó szerint rongyosra olvastam őket és anno az összes lányosztálytársam is. 10 éve, hogy először a kezembe került ez a két könyv, de ma is tudok belőlük idézni, és ha úgy érzem, akkor előveszem és beleolvasok és ilyenkor minden jobb!
A gyüjteményed igazán irigylésre méltó! Én is jóideje várok már. Néha olyan érzésem támad, hogy sosem lesz teljes az életmű a polcomon.
Köszönöm a biztatást, kedves Tőled! Mindazonáltal, szívesebben olvasnám az említett műveket most , azonnal... Ám, ha ez nem lehetséges, akkor türelemmel várakozom. :-)))
nekem már csak 1 Szilvási könyv hiányzik, és az a Riadó a tárnák felett.
A keresett „négyes"-re (Középiskolások, Fény a hegyek között, Csillaghullás, Nem azért született..) hosszú éveket vártam, de megvan mindegyik.
A Fény a hegyek között-et a múlt héten sikerült megszereznem, előjegyzés alapján. Már az illata is annyira jó volt, meg maga a történet is.
Mindenkit bíztatok, jegyezzetek elő minél több helyen, egyszer majd csak sikerül, még ha évek múlva is, az se baj, mert annál jobb lesz mikor elolvassátok!
Örülök, hogy hasoló az ízlésünk. Vernének is van jónéhány könyve , ami érdemes a többszöri újraolvasásra. Én, ha választhatok, ma is a könyvet választom a számítógép helyett. Hiába, régivágású vagyok, és már nem éppen tini... :-)))
Örülök, hogy hasoló az ízlésünk. Vernének is van jónéhány könyve , ami érdemes a többszöri újraolvasásra. Én, ha választhatok, ma is a könyvet választom a számítógép helyett. Hiába, régivágású vagyok, és már nem éppen tini... :-)))
Én biztosan nem nevetlek ki, mert nagyon szeretem Vernét. Időnként újraolvasom a kedvenceimet, pl. a Grant kapitányt, a Cirkuszkocsival a sarkvidéken át-ot, A Barclay-expedíciót, A tizenötéves kapitányt. Azt hiszem, elő is keresem őket, kedvet csináltál hozzájuk:)
Igen! Biztosan kiröhögtök, ha leírom mit, bár, nem a "mit" a lényeges, hanem a "miért". Hajdanvolt gyermekkorom első komoly könyve Verne "A rejtelmes sziget"-e volt. A könyvet még édesapám kapta névnapi ajándékként az irodai munkatársaitól, talán 1966-ban. Szép, igényes, vászonal bevont kemény borításu, fűzött kiadás volt, abból a fajtából, amit ötvenszer is kiolvashatsz, de meg sem látszik rajta. Mikor apám látta, hogy szemezek a könyvvel, biztatott, hogy vegyem csak le a polcról és olvassam el, mert jó könyv. Gondolkoztam egy ideig, mert egy kétkötetes könyv nem a kezdő olvasók álma. Aztán lekaptam a polcról és nekikezdtem. Jó döntés volt, sokszor elolvastam, és ma is a kedvenc könyveim egyike. Valamelyik kiadó mostanában adta ki a Verne-sorozatát, amit természetesen következetesen megvásároltam. Most belelapoztam a könyvbe, érdekelt, mennyire azonos a régi kedvenccel. Megint úgy jártam, mint a könyvekkel általában, ha belelapozok, el is olvasom. Nos, ez is jó, de az a régi sokkal jobb...
Még nem tudom miért történt ami történt, és mi is történt valójában, mert hétvége óta nem volt időm olvasni. :( Sajnos. remélem hamarosan folytatni tudom a regényemet. Állandóan hozom magammal, de még a buszon sem hagynak olvasni a kollégák. :) Te olvasol most valamit?
Jó könyv, ne félj! Több tini ne kerüljön olyan helyzetbe, amilyenbe Madaras "elvtárs" lánya került, mert Tatár, Deák és a többiek csak ritkán vannak jelen ahhoz, hogy ismételten segíteni tudjanak... :-)))
17 éves koromban olvastam az Ördög a falon-t, sokszor magamra ismertem Jutka alakjában. Szerintem minden kamasznak és minden kamaszt nevelő felnőttnek el kellene olvasnia, ahogy az Egymás szemében-t és a Hozományt is.
Üdv újra itt! Elolvastam a regényt, nagyon-nagyon tetszett. Kíváncsi voltam, hogy mi történt a főhadnagyékkal, és emlékeztem, hogy egy későbbi regényben szerepel Olga. Aztán rájöttem, hogy az a regény a Születésnap júniusban, és meg is találtam az utalást a folytatással kapcsolatban. Sajnos nem élték túl a kirohanást.... , persze, ez egyértelmű is volt.
Részemről, természetesen öncéluan, a négy korai hiánykötetre szavazok. Akár, az egyedi, személyre szóló legyártás/legyártatás is szóba jöhet, mint megoldás, bár tudom, hogy ez a kiadónak is , meg nekem is egyet jelent a gazdasági öngyilkossággal... Jól van, felébredtem! Jó volt eljátszani a gondolattal... :-)))
Auerbach Krisztina és Holló Péter történetét találhatod meg a nevezett kötetben. Antikváriumokban viszonylag gyakran megtalálható könyv. Puha és kemény kötésben egyaránt megjelent. Amennyiben választani lehet, természetesen a kemény borítós a nyerő! Mint írod, nem olvastad még, ha van rá mód, előbb a "BUJKÁL A HOLD" c. regényt vedd sorra, mert az tekinthető a másik előzményének, bár külön is önálló történetek.