Bocs, nem szeretnék okoskodni, de azoknak, akik nem ismerték: a bizonyos csatlakozó dugó pontos neve tuchel volt. Szerencsére kiment a divatból. Elég hamar kontakthibás lett, nem volt precízen kidolgozva. Meg a forrasztás... Volt három- és öt pólusú tuchel.
Nagyon jó lemez szerintem is, de a mai napomat B.B. King-nek szentelem.
És már a március 27-ei Loreena McKennitt koncertre készülök.
Utána július 8-án Rick Wakeman Pakson!!!!! :-O
Egyébként Cesaria Evora-t szerettem volna letölteni,aki most decemberben ment el. Tulajdon képen meg volt nekem a zenéje,csak elszállt a gépem mielőtt CD-re elmentettem volna. Szeretem a latin zenét.
Bocs,hogy szmájlival ugyan,de "megidéztelek",holott köszönettel tartozom Neked !. Én ugyan nem vagyok jogász,de az egyik barátom ügyvéd,a neje pedig bíró (volt)
,ezért valamit konyítok hozzá rajtuk keresztül. Szerintem elég pontos képet festettél a jelenségről . Én pl. annyi mindenből kimaradtam,hogy szinte már csak a zene az ami elérhető számomra ami az igényes szórakozást illeti. Magyarán nem érzek lelkiismeret furdalást,főleg úgy,hogy mint mondottam elég sok pénzt költöttem életemben lemezekre,kazettákra majd később CD-kre.
sajnos félig érintett vagyok ebben az egészben, mert jogász vagyok:))) anno még az őskorban, amikor elkezdődött ez az egész, még a napsterrel indult, még az internet is új volt, embereket kapcsolt össze, élőben lehetett csetelni, az csak később jött, hogy hú de jó, még számokat is lehet cserélni...aztán jöttek a klónjai...és eljutottunk a torrentig és az upload szolgáltatókhoz.
a kérdés sokágú:
jogilag: amíg a magam szórakoztatására töltök le, elvileg nem vagyok büntethető itt kis hazánkban (azért mondom, hogy elvileg, mert tul.képpen ige, de a gyakorlatban nem baxogatják az egyéni letöltőket.)
morálisan: baromira sajnálom a zemeszerzőket, filmeseket, hogy ez a helyzet alakult ki, de isten lássa lelkem, adnék ért pénzt ha meg tudnám fizetni. amikor még nem voltak filecserélők, akkor még megvettem...
és egyébként meg kapja be a faxomat az összes kiadó, hogy most keménykednek 15 éve után, amikor már akkor, amikor a napster megjelent, szerződést kellett vona kötni egymással és létrehozni egy központi adatbázis, hogy abból lehessen letölteni...aztám később persze létrejöttek webáruházask itunes, amazon...stb, de ez ma már csak szépségtapasz. hamarabb kellett volna felébredni.
Köszi.Akkor szerinted mi a jövő ? Én pénzért is letölteném azt ami nagyon érdekel,de nem merek megadni semmilyen számlaszámot,mert vissza élhetnek vele és mivel az informatikai angolt nem nagyon értem,könnyen bemehetek az erdőbe.
Egy best of-ot ?Még ötöt is lehetetlen. Én kb.8x20 számot raktam össze,de ezeket is állandóan variálom. Egyszer végighallgattam amiket kihagytam és egy újabb best of-ra való jött össze:-))
Jó,akkor mea culpa a Nejednek és az összes Josephinnek. Azért ajánlok a figyelmedbe néhány dalt a 80-as évekből : Seabird,Since a dont see you anymore,Raincoat and the rose,Hello Friend,Love strange ways (ami máig a kedvencem )Ace of hearts-----nem is sorolom tovább,ezek bizony nagyon is érett dalok...Nekem az összes megvan és sokszor szörfözök közöttük és saját válogatásaim is vannak !
A Josephine a nejem kedvence! ;-)
Szóval képtelenség egy olyan koncertet csinálni, amelyik kivétel nélkül mindenkinek tetszik.
Hazaérve keresgéltem a neten CR számokat, és igencsak megdöbbentem, hogyan nézett ki az öreg a nyolcvanas években.
Zeneileg is jóval éretlenebb volt a mostani önmagánál, és a külseje.......
Bocs,hogy ennyit szerepelek,de most találtam egy másik interjút a neten,most ebből idéznén,mert néhány hozzászólásunkat érinti:
"Nagyszerűen kezdődött a turné. Ahogy öregedem, a közönség is változik, most azt vettem észre, hogy február 3-án tele volt fiatalokkal a hamburgi Kongresszusi Központ, ami új kihívásokat jelent számomra. Ami a dalokat illeti, mindig igyekszem előre nézni, új dalokat játszani, ugyanakkor nem tehetem meg, hogy ne játsszam el azokat a számokat, amelyeket elvárnak tőlem. Így aztán szerepel a műsorban a Josephine, az On the Beach, a The Road to Hell, a Stainsby Girls, a Julia vagy a Let's Dance" - fejtette ki Chris Rea, aki február 15-én lép fel a Papp László Budapest Sportarénában
"Meg szokott maradni emlékeimben egy-egy közönség, a reakciók. A magyar nézők például nagyon jókedvűek és élénkek, nem olyanok, mint otthon, Angliában, ahol általában csendesen ülnek az emberek a számok alatt"
Látod amíg írtam a hozzászólásomat,beelőztél és örülök,hogy összecseng azzal amit szerettem volna valahogy kifejezni anélkül,hogy negatív kicsengése legyen !
Minannyian örülhetünk annak,hogy egy ilyen élményben lehetett részünk.
Off.: ..hogy én mit könyörögtem ismerőseimnek az utolsó percig,hogy jöjjenek el...
Ahogy olvaslak Benneteket egyre jobban keresem az okát annak,hogy miért nem éreztem azt a katarzist amit legutóbb ? Talán számomra túl rövid volt. Úgy voltam vele mint a gyerek akinek túl hamar elveszik a kedvenc játékát még mielőtt belemelegedhetne. Talán túl fáradt vagyok és ki voltam már éhezve erre az élményre amit ki tudja mikor élvezhetünk újra és még meddig ?Minden esetre még elhallgattam volna egy darabig. Talán a végére vártam egy külön Santo Spirito blokkot ?