Már november óta várom a filmet és ma végre megnéztem én is. Kissé vegyes érzelmek kavarognak bennem sajnos. A film 2shakekívűl legnagyobb pozitívuma, hogy együtt van ismét Connor és Duncan. A sorozat beindulása óta várok egy ilyen részre. Azt hiszem ha tényleg az lett volna a film vége, hogy a két Hegylakó levágja egymás fejét, tökönszúrtam volna magam. Szerencsére ez csak kamu, de az is igaz nem lesz teljes happy end a film.
Ami abszolút idegesített:
1. Duncan a sorozat szerint sosem nősült meg. Erre most kiderült, hogy volt már egy felesége. :((
2. A Menedékhely szentföldön volt, mégis kivégeztek ott mindenkit. Szintén a sorozat szerint, ez beláthatatlan következményekkel járt volna. :((
3. A 3ik részben nem egy japcsi kisgyereket fogadott örökbe?
4. A második rész láthatóan a 4-ik rész után játszodik. De akkor hülyeség az egséz. Na ez ismét egy nagy hiba.
Nem volt egetverő a film, de szerintem bűnrossz se. A rajongóknak szerintem azért be fog jönni. De csak nekik. Igaz, jó néhány epizód a sorozatból jobb sztorival rendelkezett, mint ez.
A metamorfozisos jelenet szerintem nem volt vészes, sőt ez legalább hasonlított egy sorozatbeli részhez (amikor Richie levágja Duncan barátjának fejét és a felesége benne látja viszont urát).
Összeségében jó volt ismét látni Duncan és Connor Macleodot. Kár, hogy jobb forgatókönyvre nem tellett.
ui: A főgonosz nem szerepelt valamelyik sorozatrészben? Olyan ismerős.
Teljesen egyetértek az előttem szólóval. Mindössze annyival egészíteném ki, hogy a "Csak egyetlen egy maradhat!" szállóige értelmét veszti már a 2-3. részben is. Bár a 2. részben a többi halhatatlant megmagyarázza az új jövevények érkezése a másik bolygóról. A 3-as szerint viszont a mágus még nem volt halott '86-ban, amikor Connor - Kurgan legyőzése után - egyedül maradt. Akkor Macleod hogy kaphatta meg a jutalmat az 1-ben? Szóval szerintem minden folytatás csak egy-egy újabb különálló mozifilm, melyek valamilyen szinten kapcsolódik az 1-hez (és csak ahhoz). Végül is így lehet csak valamilyen szinten összekapcsolni a filmeket: 1-2, 1-3, 1-4. Én ezért nem is nevezném őket 2-3-4-nek, inkább 2a-2b-2c-nek.
Egyébként a fentiek szerint a 2. rész kapcsolódik legjobban az 1-hez, bár a 3. rész, mint film lényegesen jobb a 2-nél. A 4. mozifilm viszont a 2-t is alúlmúlja.
Csak még egy észrevétel:
A 2. részben Macleod felesége bőrrákban halt meg, a 3. részben viszont autóbalest áldozata volt. Ennyire nem figyeltek oda a story részleteire.
Egyszerűen hihetetlen, hogy a 4. rész mennyire szar!
Előrebocsátom, hogy az első résznek hihetetlen nagy rajongója vagyok és a sorozatot is nagy kedvvel néztem. De ez egyszerűen megalázó a film nevére nézve, és teljesen hülyének nézték az embereket.
Néhány dolgot kiemelnék, amitől számomra gyalázat volt ez a film:
- Hát a korábbi részekhez (bármennyire is gyenge volt a 2. és 3. rész, gyakorlatilag semmi köze nem volt. A film közvetlenül az első rész utáni időben kezdődik, de a "csak egy maradhat" maradhat dologból semmi sem teljesül, mert tele van a világ halhatatlanokkal. Aztán amikor 10 évvel későbbi időbe repülünk, akkor a "pajzsos" részből sincs semmi, mert főhősünk akkor már 10 éve a Menedéken él, tehát se feleség, se pajzs, se semmi.
- Lambert ugyan megöregedett, de a sminkesek nem igazán tudtak mit kezdeni ezzel a ténnyel, tekintve, hogy Macleod kb. ugyanúgy néz ki minden korban, olyan 40 és 540 közöttinek. Rettenetesen játszik, a hangja pedig nagyon nem illik a karakterhez.
- A zene egyszerűen tragédia, sajnos a Queen-es dalokból semmit sem sikerült adaptálni, helyette új számok készültek, melyek közül egyik pl. egy rettenetes Titanic betétdal kópia. A harcos részek alatt techno a la Mortal Combat, nagyon gyenge.
- A helyszínek, díszletek nagyon sablonosak, és rendkívül olcsó hatásúak.
- A filmtrükkök olyan gyengén kivitelezettek, hogy a fél mozi állandóan röhögött. Említeném pl. a film végső harci jelenetében a Duncan-Connor metamorfózist, amin a közönség hangosan nevetett. Vagy pl. a skóciai zárókép vetített hátterét, amit csak Aigner Szilárd lebegéséhez tudnék hasonlítani az RTL híradóban.
- Persze ennek a filmnek a végén is maradtak más halhatatlanok, mint pl. Methos, szóval lehet folytatni, hurrá!
- A Star Wars-os átérzések is csak gyengítették az egyébként is a béka segge alatt lévő nívót. pl. "a nem harcolok veled, sőt eldobom a kardom" rész vagy a végső szuper szaltó a gonosz felett is Luke vagy Obi-Wan Kenobi legszebb kalandjait idézi. Szánalmas, hogy ötlet hiányában ilyen népszerű filmekből kell lopni, mert mindenkinek azonnal feltűnik.
Az egész filmet a "low budget" illata járja át, és ez sajnos minden percben tetten érhető. Nem azt mondom, hogy jó filmhez sok pénz kell, de egy látványos mozi mindenképpen megsínyli az Adobe Premiere szintű filmtrükköket.
Még sokáig lehetne ecsetelni, hogy milyen hiper ócska ez a film, de csak annyit javaslok, a mai mozi árak mellett el ne menjetek megnézni, mert kidobtok 700 forintot az ablakon. Inkább várjatok, mert fél év múlva szerintem leadják a tévében.
Hi!
Nos a Cinema is negatívan értékelte a filmet.
Márc. 8-án volt a premierje itthon.
Lehet, hogy tényleg egy kicsit erőltetett már ez a 4. rész? Mert szerintem az első rész volt a legjobb. De a sorozatot is nagyon szerettem.
Sickboy! Tényleg igaz, amit mondtál, hogy megölik egymást a MacLeodok??
Ha már a 4. résznél tartunk: mozibemutató Magyarországon március 8-án!!!
VOX-értékelés a filmről: "Nem hittük volna, hogy a Hegylakó szállóigévé vált jelmondatát ("Csak egy maradhat") a végére a nézőszámra kell majd értenünk..." (Nem szó szerint idéztem)
Kapott is kemény 10%-ot az értékelésnél... (Nem, nem 10%-nál van a skála maximuma :-))
A VOX magazin véleménye persze csak EGY vélemény, de az azért elgondolkodtató, hogy széles Interneten a film főszereplőin kívül szinte senki nyilatkozott pozitívan a műről...
Jobb lett volna ha már a kezdet kezdeténél tényleg csak egy marad...
Üdv, én még csak most találtam meg ezt a topicot, és látom hogy kicsit süllyed, ezért hozzászólok. A sorozatot előbb láttam mint bármelyik filmet, de az eredeti történet ismerete nélkül is megszerettem. Aki nézi, az úgyis tudja hogy miért, aki meg nem, az fikázhatja felőlem (végigolvastam ezt a párszáz hozzászólást, és bizony volt ilyen). A filmekről nem lehet újat mondani, az első minden idők legjobbjai között van, a második minden szempontból a filmkészítés szégyene, a harmadik elmegy, amennyiben a legalsó polcon marad, a negyedik olyan, amilyennek a címe leírja: Endgame. Agyon kell csapni valamivel az elmúlt tizenkét év HL történelmét (az más kérdés, hogy aki rajongó, az sírógörcsöt kap rajta, aki pedig nem az, szimplán csak merő iszonyatnak fogja tartani). De a sorozat és az első film ettől még mindig jó, úgyhogy tessék csak beszélgetni róla, és megnézni Zsuzsa honlapját: http://emil.alarmix.org/hegylako
Bazmeg télleg vége! A hatodik széria ezekszerint korábban végetért.
Viszont van még egy Highlander: The Raven cimű sorozat, ami 1998-ban indult és Amanda a főszereplő. Ugyanaz a jellege mint ennek. Nem tudom, hogy hány széria van belőle, meg hogy megy-e még.
Sziasztok!
Pg_Breki: Az Ady-t én is kiszúrtam. Egyébként az egyik előző részben a szőkített igazságosztónő akit a Meklód megdöntött Úgy mutatkozott be, hogy a kacifántos neve végén azt mondta Rédey grófnő Magyarországról. Meg volt egy régi részben egy mackós emberke aki Zoltán László volt Erdélyből.
Én is nagyon örülök a nyáltengernek. Az RTL az összes normális sorozattal ezt csinálja. Tasnultak ezek egyáltalán valamit a kereskedelemről vagy csak a régi jól bevált hegymászó mondást követik: járt útat járatlanért mindig hagyj el.
Az RTL elmehet a jó Q******!
Tudjátok mi fog helyette menni?!!
Maria - mexikói szuperigényes, 25millió részes fekvehányás!!
Irtam is az RTL-nek egy levelet, nem mintha bíznék a hatásában, de jó kiadni magamból a mérget.
Persze azért nem anyáztam, kultúráltam küldtem el ôket a búsba :-)
Bocs, nem tudom végigolvasni az egész termést, a sorozatot néha megnézem, elmegy, de a legigazibb a Hegylakó 1 volt, a második rész úgy szar, ahogy van, és a harmadik se sokkal jobb.
Egy dolgot mondjatok meg nekem, biztos nem figyeltem eléggé, de mitől lesz valaki halhatatlan? Néha, kurva ritkán születik egy ilyen, vagy?
Szia, sólyomszemnek kellett volna nevezned magad! (Én nem szúrtam ki, csak bosszankodtam, hogy sehol 1 highlander.) Bezzeg a tegnapi részben... (legalább volt 2 ismerős).
Ki volt ez a két figura? 1 teljes részt rászánni 2 idegenre?? Amúgy, kiszúrtátok ti is a régi magyar (Ady) 500-ast és (zöld) 1000-est?? :)) Ott volt a lefoglalt valuták között!! tehát nálunk is jártak már halhatatlanok. :)
Én nem tudom, de mint mondtam biztos, hogy nem lehet szabályok közé szoritani. Ezt azonban én nem hibaként élem meg, végülis ez egy történet és nem egy társasjáték jegyzőkönyve...
Na jó. Szóval, Úgy indult, hogy Fitzcairn (vagy hogy irják) szivrohamot kapott, ami ugye elég meglepő egy halhatatlantól. Aztán megkérte Mr Sherlock macLeod-ot, hogy nyomozza ki, hogy ki tette, mert ha nem teszi, akkor oda az eddig megkeresett sok pénze. A film a nyomozásról szólt, de tulképpen egy ilyen klasszikus mystery történet volt, csak meglehetősen furcsa szemszögből. Az ódon kastély adott volt, csak macLeod csapnivaló detektiv volt, Fitzcairn volt a szellem, aki még egy ilyen páncélba is bebújt a hatás kedvéért. Volt benne szex és erőszak, és az a nő meg végig sikoltozott. Pedig ő volt a gyilkos. Most igy végiggondolva asszem a többiek is be voltak avatva. Az elején mintha arról beszéltek volna, hogy nemdokára megszabadulnak Fitztől.
Talan elvezhetobb az egesz, ha nem gondolunk bele tul melyen.
Lennel olyan jo es leirnad a mai reszt nagyjabol? Aramszunettel lepett meg bennunket az ELMU, szerencsere maradt meg a karacsonyi gyertyakbol, olyan diszkivilagitast csinaltam, mint a fantasy filmekben szoktak. A film vegere lon villanyvilagossag is, onnan lattam, hogy valami jegveremfeleben csalodast okoznak egy nem tul bizalomgerjeszto holgynek (ha ugyan holgynek nevezheto az ilyen).