Keresés

Részletes keresés

cosmopolitan Creative Commons License 2003.11.18 0 0 221

Feltétlenül érdemes használni a Netet álláskeresésre (Monster, HotJobs, CareerBuilder, FlipDog és még van millió.) És légy pofátlan, kemény időket élnek az amerikaiak. Telefonálj rá nyugodtan cégekre, próbáld eladni magadat mint mondjuk egy biztositást vagy bármilyen árucikket.
Ezenkivül állásközvetitő cégeknél is érdemes próbálkozni, azok összehoznak közvetlenül az illetékes vezetővel többnyire, nem kell a személyzetissel bajlódni.

A H1B néha gond, viszont ha találsz állást, az új törvények értelmében azonnal áthúzhatsz az új munkahelyre. Minnél előbb inditsd a Green Card-ot velük, mert a tetű amarikai hivatalokban évekbe telik mire megkapod.

Mégegyszer: nyugodtan legyél pofátlan, vedd fel a telefont és tárcsázz, nyomd a sódert. Sokan itt ehhez vannak szokva...

Előzmény: Tordosin (219)
Tordosin Creative Commons License 2003.11.18 0 0 219
Köszi a választ, azon vagyok, hogy megvalósitsam.
Egyébként nem tul rég vagyok kinn, sajna, még nincs elég ismeretségi köröm, pedig azon mulik minden. Érdemes szerinted neten állás után nézni? Be szép is lenne, istenem...
Bár minden helyzet más és más, azért megkérdezem, te hogyan csináltad? Persze az sem mindegy mi a szakmád, orvosok és informatikusok elönyben...
Előzmény: Miyamoto (218)
Miyamoto Creative Commons License 2003.11.17 0 0 218
Szia Tordosin,

Ha nem akarsz hazamenni, akkor probalj meg mashol allastkeresni. Nem lehetetlen H1B-vel allast valtani (en is ezt tettem par eve). Gondolom nem igazan vagy helyhez kotve, igy az orszag barmelyik reszen tudnal munkat vallalni. Azert ez elony egy helyivel szemben akinek el kell adni a hazat stb.
A zold kartyat megszerezni kicsit maceras. 2 modja van:
1. A munkaltatod szponzoralja
2. hazassaggal

Udv,
M

Előzmény: Tordosin (217)
Tordosin Creative Commons License 2003.11.17 0 0 217
Üdv mindenkinek!

Felhozom a topicot. Mellesleg nem tudom ti hogy vagytok vele, de én nem látom az elözö 150 hozzászólást, csak az elsöket.

Nos megosztom veletek a sztorimat.

Nem tul rég fejeztem be az egyetemet. Adódott egy lehetöség, ismerös hivott dolgozni az USA-ba, ugy tünt, minden szép és jó, ennél jobban nem is kezdödhet a karrierem. Simán ment minden, megkaptam a H1B vizumot is.

Aztán kijöttem ide. Kiderült, hogy azzal emberrel, aki kihozott dolgozni a cégéhez, sehogyan sem tudok zöldágra vergödni. És nem csak én nem tudok kijönni vele, de az alkalmazottai max fél vagy 1 év után rendre elhagyják, mert nem kivánják abban a légkörben eltölteni idejük legjavát. Szakmailag továbbfejlödni kizárt, a fizetés itteni szinten meg sem közeliti azt az összeget, ami ezért a melóért másutt járna.

El is határoztam én is hogy mást keresek helyette, igen ám, de hogyan? H1B vizumom van, azaz jelenleg csak nála dolgozhatok, vagy haza kell jönnöm. Olyat találni aki átvállalja a további ügyintézést, jelenleg elég lehetetlennek tünik. Pedig szép lenne minden kedvesek az emberek, szép a környezet, csak épp a munkahelyi légkör embertelen, s ugyszolván kihasználják, hogy nem kereshetek mást.

Kérdésem lényege a következö. (Lehet, hogy született már korábban válasz erre, de sajna nem tudom elolvasni.) Hogyan lehet ebböl a helyzetböl értelmesen kikecmeregni? Ugyértem ha már itt vagyok, nem akarok berezelni az elsö komolyabb akadálynál, azaz szeretnék továbbra is itt maradni néhány évet. Nem is annyira a pénzért, mint inkább a kalandért. (Bár az anyagiak sem mellékesek...) Hogyan szerezhetek zöld kártyát, amivel szabadon vállalhatok másnál is munkát, és van -e arra mód, hogy gyorsan munkát váltsak? Remélem akad itt tapasztalt róka, aki tud irni erre valamit.

ui.

Volt egy bevándorló, még a 19. században, nem tudom ki volt, de ezt kb irta:
"Azzal az igérettel jöttem Amerikába, hogy itt aranyból vannak az utak. Hamarosan rá kellett jönnöm, arany nincs sehol, az utat meg nekem kell megépiteni...

gbacskai Creative Commons License 2003.07.13 0 0 216
Hali Mindenki !

Az én sztorim az, hogy kb 2-3 éve próbálok kimenni az USA.-ba (persze volt közben egy egész jó lehetőség de szeptember 11 miatt off lett az egészből). Aztán leült minden. A hírdetések 98%.-a H1B vízumot igényel (mármint ha szakmán belül akarok maradni). A másik 2% meg baromira nem akar belevágni a bürokrácia útvesztőibe.

Szóval az internetes lehetőségekről csak annyi , hogy kinek van kedve magyarországon felvenni mondjuk egy Indiai palit dolgozni (ha csak kap egy CV.-t a nagyvilágból)
Megértem , de elég szar ez a helyzet. Nem a pénzért , nem az illegális munkával és nem terroristaként :-\ akar az ember dolgozni néhány évet az USA.-ba és gyakorlatilag semmi lehetősége nincs.

UDV
Gergő

a0079 Creative Commons License 2002.11.18 0 0 215
Sziasztok!

A nevem Andras. A vizumlotto program keretein belul nyertem vizumot (es ezzel egyutt munkavallalasi engedelyt) az USA-ba, 2003. aprilisaban szeretnek beutazni.

Munkat keresnek a fenti idoponttol. A szex- es megalazo munkakon kivul minden megoldas erdekelne, akar ugy is, hogy eleinte, mig megismerem a helyi szokasokat, egy csaladnal laknek az ott elvegzett munka ellenertekekent. Ajanlatokat, otleteket az alabbi e-mail cimre varok: a0079@primposta.hu

Amugy roviden nehany mondat rolam: egy informatikai foiskola utolso eves hallgatoja vagyok, jelenleg diplomamunkamat keszitem. Kozel 10 eve dolgozom szamitogeppel. Van jogositvanyom meg tehergepkocsira is.

Koszi, ha tudsz segiteni!

Infomaker Creative Commons License 2001.11.09 0 0 203
Ja, htomail-t írtam, nem hotmailt...
Most csekkeld.
Küldtem újra.
Üdv!
Előzmény: vikilány (202)
vikilány Creative Commons License 2001.11.08 0 0 202
Nem kaptam semmit:((
Előzmény: Infomaker (201)
Infomaker Creative Commons License 2001.11.08 0 0 201
Írtam mailt, check it, plíz. :)
Előzmény: vikilány (200)
vikilány Creative Commons License 2001.11.07 0 0 200
Én segitenék szivesen:)))

Nem tudom milyen jellegü munkát keresel, de a gond az, hogy az itteni nagyobb cégek általában fejvadászokon keresztül vesznek fel embert, akik ugye szóba sem állnak veled, ha nincs Social Security számod, a másik eset, hogy meg sem hirdetik az állást, hanem úgymond szájról-szájra jár a hir, és akkor Gizike a pénzügyön szól a szomszédasszonyának, akinek a kislánya némi elbeszélgetés után megkapja az állást. És ez nem vicc, az én asszisztensem is úgy került ide, hogy az elődömmel minden reggel együtt utazott a vonaton. Semmi ilyen jellegü végzettsége vagy tapasztalata nincs. Másik, férjem munkahelyén IT pozició network cucc (bocsi nem nagyon értek hozzá), előző cégnél egy titkárnő kicsit érdeklődő volt IT iránt, ottani IT főnök átment a férjemékhez, keresnek embert erre a pozicióra, főnök odaadta az állást ennek a kicsit érdeklődő titkárnőnek akit az előző munkahelyéről ismert. Persze ezen lehet vitatkozni, hogy miért jó ez, kinek éri meg, meddig fog ott dolgozni. Amit meg tud csinálni azt megcsinálja, elmutogatják neki százszor, ha kell, ha végképp nem megy, akkor valaki másra rányomják a melót. Persze ez a verzió csak egy bizonyos szintig igaz a ranglétrán. A multidnak nincs valami USA-beli irodája, ahová átvennének?? Vagy megkereshetnéd őket magánban.

Előzmény: Infomaker (199)
Infomaker Creative Commons License 2001.11.07 0 0 199
Akkor segíts. Priv mail jó lesz? I-) Szóval az biztos, hogy még itthon nem voltam katona, 22 vagyok, és multinál melózom. De kimennék, kinn maradnék. Segíts. :)
Előzmény: vikilány (198)
vikilány Creative Commons License 2001.11.07 0 0 198
Tényleg nem akarlak elkeseriteni, de amilyen itt a helyzet mostanában, nem nagy az esély, hogy egy-két hét alatt munkát találsz.
Előzmény: Infomaker (197)
Infomaker Creative Commons License 2001.11.07 0 0 197
Kösz szépen. SZóval - nehéz ügy. Mert hogy kinézek 1-2 hétre január, február körül, és szívesen ott is maradnék. :)
Előzmény: vikilány (196)
vikilány Creative Commons License 2001.11.07 0 0 196
Szigorúan szvsz:

Ha találsz olyan céget, aki feketén szóba áll veled, alkalmaz egy bizonyos ideig, mig te bebizonyitod, hogy milyen talpraesett, belevaló, nélkülözhetetlen vagy, majd végigcsinálja a hercehurcát a munkavállalói vizumod körül, ahol persze valahogy el kell simitania azt a tényt, hogy téged x ideig feketén alkalmazott, akkor lehetséges.

Még mindig szigorúan szvsz: azok a cégek, akik tényleg hajlandóak a vizumod ügyintézésével foglalkozni, szerintem még otthon élő külföldiekkel veszik fel a kapcsolatot valamilyen formában, majd ha elintézték a vizumot, akkor elkezdhet a delikvens dolgozni. Nem tudom pontosan hogyan megy az ügyintézés, de ezek általában nagyobb cégek, akiknek van keretük arra, hogy pár ember, esetleg egy egész department a náluk dolgozó külföldiek munkavállalási és letelepedési engedélyével foglalkozzon, na ők szerintem nem alkalmaznak senkit feketén. Aki meg hajlandó külföldieket feketén alkalmazni, az soha nem fog a vizumoddal foglalkozni.

v.

Előzmény: Infomaker (195)
Infomaker Creative Commons License 2001.11.07 0 0 195
Nos, szerintetek?
Előzmény: Infomaker (194)
Infomaker Creative Commons License 2001.11.07 0 0 194
Kösz a választ!

SZóval a gond, hogy ha még meg is lenne a vízum, ha lejár, haza kellene jönnöm. Vagy - ha van olyan cég, aki papírt ad , hogy nélkülözhetetlen vagyok nekik, stb... akkor ott lehet maradnom?

Előzmény: TravolTata (192)
Jackass Creative Commons License 2001.11.07 0 0 193
Nos igen, csináltam, de nem volt szabad feketén dolgoznom, mivel tanulni/szórakozni voltam kinn. Persze ennyi illegalitásba senki nem hal bele, ma amikor 800 milliókat sikkasztanak.
TravolTata Creative Commons License 2001.11.07 0 0 192
Semmi különös! Legfeljebb elvisznek Afganisztánba tengerészgyalogosnak!;-)))

A viccet félretéve, olyan sokáig nem maradhatsz kint, mert lejár a visumod és ha nem hosszabitják meg akkor haza kell jönnöd.

Előzmény: Infomaker (191)
Infomaker Creative Commons License 2001.11.07 0 0 191
Hi.
Akkor mi van, ha még nem voltam katona itthon, és kimegyek usaba mint turista ,és "Ott ragadok"?

SZerintetek?

Lydie Creative Commons License 2001.09.13 0 0 190
Egyebkent errol mar irtam (igaz inkabb kaotikusan) az USA visum topicba. (Utazas)
Előzmény: Lydie (189)
Lydie Creative Commons License 2001.09.13 0 0 189
Igen, ez elgondolkodtato, en is nem regen olvastam. Valoszinu a jovoben ki is derul, hogy igy van-e.

Nem esett szo a J1-es es F1-es vizumokrol, mindegyikkel lehet legalisan dolgozni, persze megkotesekkel. Szerintem meglehetosen kevesen hasznaljak ki ezeket a lehetosegeket es jonnek illegalisan pedig sok esetben (nem mindig es talan tobbnyire nem) lehetne ez maskent is.

Előzmény: Dr. Pepper (123)
platini10 Creative Commons License 2001.09.13 0 0 188
a koroddal nem lenne gond, nyugi
ha vannak papirok minden rendben

kerdezz e-mailben es valaszolok

bejutas?
valszeg mostanaban jobban figyelenk, hogy kit engednek be, de...
van egy par modja annak, hogy az ember bejusson az Allamokba
haverjaim ki-bejarnak

Előzmény: squiddy (187)
squiddy Creative Commons License 2001.09.13 0 0 187
Bocs, hogy csak most reagálok. Igen, első körben én is szállodai/éttermi munkára gondoltam. Igen, a papírok alatt a vízumot értem, de a mostani helyzetben nem sok reményt fűzök hozzá :( (terrorism suxx)
Amúgy 24 éves vagyok. Az ugye még nem idős?:)
Előzmény: platini10 (186)
platini10 Creative Commons License 2001.08.29 0 0 186
ettermi es szallodai meloban tudok segiteni, ha gondolod
a tavasz pont jo idopont, mert a nyaron sok a melo
papirok alatt a vizumot erted?
megkerdezhetem az eletkorodat, mert ahol en vagyok az idosebbeket nem szivesen latjak
Előzmény: squiddy (163)
rigojanos Creative Commons License 2001.08.21 0 0 185
Itt vegeztem. Arra koltottem a havi 400 brutto fizetest...
Előzmény: im2lazytosetthis (181)
Oborzil Creative Commons License 2001.08.21 0 0 184
Egyszer voltam kaszinóban életemben, nem vonz a dolog.
Ha tudnád finanszírozni a kiutazást, lenne valami ötleted, mégis hová és hogyan? Ismersz kint valakit?
Előzmény: im2lazytosetthis (183)
im2lazytosetthis Creative Commons License 2001.08.21 0 0 183
Az is elég nagy kaland. ja. :) Te nem kaszinóztál ?
Előzmény: Oborzil (182)
Oborzil Creative Commons License 2001.08.21 0 0 182
Ja igen, olvastam, elkaszinóztad.
Szólj ha visszanyerted, aztán mehetünk.
Előzmény: im2lazytosetthis (180)
im2lazytosetthis Creative Commons License 2001.08.21 0 0 181
Melyik államban dolgozol ? És elfogadták-e az ithhoni végzettségedet ?
Előzmény: rigojanos (170)
im2lazytosetthis Creative Commons License 2001.08.21 0 0 180
Nem. Csak régebben engem is vonzott a dolog. Most viszont nincs pénzem.
Előzmény: Oborzil (179)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!