Nem kell szépnek lenni.
Ha csak úgy ömlesztve jött volna a szöveg, még azzal sem lett volna bajom, de hogy valaki egy </td> és egy </tr> közé rak be szöveget, az nem is tudna szépet csinálni.
Nem kell a dizájn.
De, ha valaki nincs azzal tisztában, hogyan törik a sor a HTML-ben, az csak ne ossza az észt.
Nem kel hejessen eerni.
Az a gáz, amikor valaki annyira lame, hogy nem hiszi el, meg lehet különböztetni a szándékolt és az akaratlan hibákat.
"Az teccik az ijen lame forumokban hogy mindenki leszol mindent meg ami kell de semmihez nem ert."
Én már bizonyítottam, és ráérek éltes koromban a káoszt kutatni.
Amúgy megtanulhatnád a lame mellé a sux-ot, vagy suckert is. Hidd el, sokat dobna a produkció(i)don.
"A Spiderweb egy lame, megerdemelte a hacket."
Végre valamiben egyetértünk.
Ezért voltatok pont méltó ellenfelek számukra.
"a html programozasrol, megneznem kedves forumbairogatokibaszottbnagyhtmlfeju allat hogy te mijen html oldalt dobnal ossze joe -ban amikor ugy szaggat nincs pagedown, amugy az oldalt az eredeti alapjan csinaltam meg, es az egesz html forras a spiderweb muve"
Én olyan oldalakat készítek, amelyek vállalhatóak, a valódi nickemen vállalom is őket. Ha nem bizonyítottad volna, mennyire tahó vagy, még egy mailt is küldenék néhány címmel. De egyrészt nincs szükségem pont a te elismerésedre, másrészt az oldalak egy része alatt nem én üzemeltetem a szervert, így provokálni sem akarlak.
Természetesen elítélem a hanyag szolgáltatókat, de az ilyen seggfejektől csak rosszabb lesz a helyzet, mert senki sem azt fogja látni, hogy tényleg, de pancser az eddigi szolgáltatóm, hanem azt, hogy egy állat bántja az én kis szolgáltatómat.
Más.
"Egy srác" követte 2 hónapja az apache.org törését? Azt, ahogy azok a törők dolgoztak, és azt, ahogy az Apache reagált?
Amíg megtalálja a következő sokéve nem upgrade-elt szervert1, megkérhetne valakit, hogy fordítsa le neki2. :-((
1: Sajnos ez nem fog soká tartani, de azért nyomtassa csak ki nyugottan, jó lesz majd a sittre.
2: Azért ajánlok neki egy lefordított változatot, mert a beszámoló nemcsak annyi, hogy "apache lame", de nincs is benne ez az általa oly' kedvelt szó.
En nem mondtam hogy most mindenki heverjen a labam elott , kurvara nem ez volt a cel.....
egyebkent ha jol tudom (de nem biztos) a spiderweb ellen mar meg volt inditva a csodeljaras mikor fel lett torwe, eleg szar az anyagi helyzetuk......
Ugye nem gondolod , hogy beismerő vallomást fogok tenni ?
talán azért érzik ugy mert a szolgáltatás szinvonala egy nagy shit és sok embernek a toke tele volt veluk
a hejesirasrol annyit hogy : nem fog a srac hejesen irni , mikor tokre izgul hogy mikor fejezheti be a defeace-t es lathatja amit csinalt ;]]]
Norbee__:
Én nem nagyon kisérem figyelemmel a feltöréseket, de most felmerültek bennem kérdések.
Te közeli jóismerőse vagy azoknak, akik ezeket a feltöréseket elkövették? Csak azért, mert ha nem akkor nem érdemes tovább olvasnod.
Tehát, nem értem, hogy az ismerőseid miért érzik úgy, hogy feladatuk bebizonyitani, hogy valamely cég nem elég védett a támadásaikkal szemben.
Konkrétan volt valamilyen problémája ezeknek a fiúknak a megtámadott gépeket üzemeltető cégekkel?
"...egy defeace oldalnak miert kene szep dizajnunak lennie es miert kellene hejesen irni rajta?"
Hogy szép-e az az oldal, az izlés kérdése, de hogy a szöveg helyesirás szempontjából jó-e ez már kultúráltság kérdése. Egy tanult embernek nem jelent nehézséget helyesen irni, nem csak akkor ir helyesen, ha az nagyon fontos, hanem akkor is, mikor csak firkálgat, egyrészt mert _tud_ helyesen irni, másrészt mert _igényes_ önmagával szemben.
egy srac velemenye (nevet ne kerdezzetek ugyse mondok:)) :
"azert ez a ceg mert eloszoris aqva elender rokkant partnere, amugy egy defeace oldalnak miert kene szep dizajnunak lennie es miert kellene hejesen irni rajta? Az teccik az ijen lame forumokban hogy mindenki leszol mindent meg ami kell de semmihez nem ert. A Spiderweb egy lame, megerdemelte a hacket. a html programozasrol, megneznem kedves forumbairogatokibaszottbnagyhtmlfeju allat hogy te mijen html oldalt dobnal ossze joe -ban amikor ugy szaggat nincs pagedown, amugy az oldalt az eredeti alapjan csinaltam meg, es az egesz html forras a spiderweb muve"
Es ha azt mondom , hogy ez megtortent es ennek ellenre sem kivantak jelentoseget nyilvanitani nekunk ?
azt hiszem volt egy forum ott a spiderwebes oldalon vagy valami hasonlo ahol a userek es a honlap latogatoi a velemenyuket irhattak le, irtam oda meg reggebn kb 2 honapja 2 nickkel is hogy figyeljenek mar kicsit oda !
Nem reagaltak le, tobbszor meg nem akartam feleslegesen irni nekik igy legalabb eszre vettek magukat...
sajnos eleg elszomorito ilyen oldalrol , hogy ilyennek kell tortennie , hogy a szolgaltato vegre eszre vegye magat :((((
kerdem en milyen szolgaltato az aki 2 betus meg 3 betus passwd-ket engedelyez ? :(
Kart nem csinaltunk a felhasznaloi oldalakat elmentettuk a szerver vinyojara , a rendszergazdi ezeket meg fogja talalni, azt kell hogy mondjam , hogy erre a szzerverre mar csak az nem jart be aki nem akart , es sajnos csak idokerdese volt ! buszke en sem vagyok magamra , csupan felhivas akart lenni hogy a szolgaltatonak karban kellene tartania a 2.0.7es kernellel felszerelt Red Hat disztribet , asszem ennyi....
Furcsa elgondolásaid vannak, de némileg egyetértek veled. Lehetne normálisabban is ,és hasznosíthatná is magát. A kódot ahogy megláttam a hackelt oldalt megnéztem, és én is tapasztaltam, hogy nem igazán kóser a dolog. Ez azért durva. A helyesírással kapcsolatban: Szerintem direkt van :)) Vagy félig diekt, félig jön. Nem tud nirmálisan írni, ezért a stílusát ilyenre torzítva próbál kitűnni azzal, hogy így ír.
Az olyan barmot, mint aki ezt tette, jópofa amerikai szokás szerint pár évre le kellene sittelni, aztán meg örök életére eltiltani a géphasználattól.
A (kis)gyerek bizonyította, hogy egy ősrégi distribet meg tud törni, van is rá hajlama, de azt is, hogy hasznosítható tudása nincsen.
Az ilyen kis senki, aki nem képes ráengedni élete fő művére egy helyesírás-ellenőrzőt vagy egy érettségin (nem hátszéllel) átvergődő haverját, attól nem lehet elvárni, hogy a valaha is hasznos, korrekt munkát fog végezni.
Ha valaki megnézi az oldal forrását, azt is láthatja, hogy a gyerekkel nem csak ilyen jellegű problémák vannak, de még egy nyamvadt HTML oldalt sem tud összerakni.
Úgy túrkál bele egy WYSIWYG HTML-editor piszkába, hogy azt se tudja, mi micsoda, ki kivel van.
Simán bemásol a HTML forrásba egy részletet a passwd-ből, és csodálkozik, hogy nem törik a sor. Az, hogy hova másolja, az is árulkodik róla: nem beszéli jobban a HTML-t, mint a magyart, pedig már az is gyalázatos, de legalább nem kérkedett vele, mint a számítástechnikai "ismeretével".
Annyira nem tud képet beszúrni, hogy még itt a HTML-suli topicban is kiröhögné(n)k.
Nem kell ide Mitnick, nálunk egy ilyen sulinetes hülyegyerek is hír tud lenni. Egy ilyen nulla. Egy dupla nulla! :-((
Na ja, de amennyibe a cégnek érdeke lenne (márpedig miért ne lenne), hogy több ügyfél jöjjönn, meg a már meglévő ügyfelek megmaradjanak, akkor megának kéne gondolkozni, és nem megvárni az ilyen dolgokat. Észre kell venni magukat. Elenderbácsi nem vette észre, márpedig kutya legyek, ha nem telefonáltak be jópáran, és az eredményt ismerheti mindenki...
Egyébként ez a cég énszerintem amiatt lett most kitáve ilyennek, mert kapcsolatban állt az elenderrel, mint írta a hacker.
Van jópár cég, akit nem törtek még fel. Vajon miért? Mert picik, vagy mert olyan jó a serverük?? Kétlem, talán azért nem mert foglalkoznak az ügyfelekkel, és nem csak a pénzre hajtanak, előre, előre, nem törődve senkivel, hiszen ügyfél van elég, dől a lé, miek foglalkozni velük?
Véleményem a dologgal kapcsolatban, hogy ha egy cég nem azt csinálja amit akarnak az ügyfelek, és nem tesz semmit akkor, amikor ezt megpróbálják finoman (a módszerre értem, pl.: e-mail, telefon. Nem a stílusra...) tudtukra hozni, akkor igenis, valahogy, nem feltétlen így, de akkor, hogyan máshogy, rá kell döbbenteni az igazságra. És ez csak így megy, legalábis úgy néz ki :)
Amúgy egyszer már helyreállították a rendszergazdik, most megint fenn van a hackerbácsi lapja :) Nem alszik a csákó, kíváncs vagyok a gazdi mikor veszi észre már...
Azt hiszem, manapsag ez lesz a default bosszuallo modszer...ezzel nem is lenne nagy baj, csak valahogy stilusosabban is lehetne...
A helyesiras ismet 0, nem derul ki, valoban miert is csinaltak.. ha mar le akarnak jaratni egy ceget, es egy ilyen nyilvanos platformon teszik ezt, akko csinaljak ugy, hogy ertheto legyen, hogy az adott ceg mivel erdemelte ki ezt a lejaratast..
sajnos, ma az igazsagszolgaltatas es erdekervenyesites allasa szerint tobbet er el az ember egy ilyen stilusu tamadassal... Ez eleg szomoru, de valahogy muszaj megmutatni az embereknek, ha egy ceg nem korrekt az uzleti eletben.