Nem tudom hol próbáltad a lemezt, Szegeden pl a Corában, a Media Marktban, a Photo hallban lehet pillanatnyilag biztosan kapni (ugyanis mindegyik helyen vettem a héten).
Egyenlőre úgy tűnik, hogy csak Sony márkaboltokban. Nekem még az ünnepek előtt sikerült megcsípnem egyet a Mammutos Sony boltban...máshol én sem találtam.
Az mz-nh600 as nem tud mp3mat lejátszani :( Elötte sonicstage-el át kell konvertálni. Amugy ezt a másolásvédelmet én sem értem. Igy nem csoda hogy nem terjedt annyira el a minidisc...
Igen, de csak eredeti felvételekkel igaz. Már meglévő MD lemezeket nem tudsz felrakni a gépre. Úgy tudom, hogy meglévő mp3-akat se tudsz kirakni. Cak gyári CD-t tudsz kirakni, azt is csak 3X. Talán valami marker szerű jelet rak a másolatokra és aszerint dönti el, hogy engedélyezi a másolást, vagy nem. Ez csak az USB-nél van így! De hát ez lenne a legegyszerűbb adatforgalom.
Ezt nem teljesen ertem. Bar eszkoz nem volt a kezemben, de mindenutt azt olvasom, hogy a Hi-MD-s lejatszokon mar teljesen ketiranyu az USB kapcsolat, tehat a sima SonicStage segitsegevel korlatlan szamban le illetve felmasolhatjuk MD-rol/re a fajlokat ujradigitalizacio nelkul.
Én is most lettem egy boldog tulajdonosa egy azonos típusú kütyünek.
Sonicstage-ben az átírás előtt be lehet állítani, hogy konvertáljon e vagy sem.
Nekem speciel a 3. valamelyik verzió van fennt( nem tudom pontosan).
Szóval az Transfer-es és a My Library-s ablak között van egy gomb, ahol be tudod állítani hogy milyen módon történjen meg a kiírás: eredeti formátum, vagy Atrac. Itt tudod átállítani, hogy az eredetiben ( MP3) maradjon.
Nekem viszont az a nagy gondom, hogy az átíráskor azt az opciót adtam meg, hogy az eredeti formában (MP3) írja ki a HI-MD lemezre, és ha esetleg nem tudja kiírni, akkor kérdezzen rá a Bitrate-re.
Az a nagy bökkenő, hogy 256 Kbps vagy 132 Kbps az amit "ki tud írni", azt gondolom mindenki el tudja képzelni hány pont ilyen Kbps-os MP3-am van. Nálam ugye ilyenkor rákérdez, hogy milyen formában szeretném: én megadom 256 Kbps-ot:
1. ilyenkor már konvertálnia kell, így ( gondolom én) jóval lassabb a menet
2. a konvertált fájlokat valahol eltárolja a gépemen, amit egyszerűen nem találok meg, és megőrülök, hogy elfogy a hely szép lassan a gépemen.
Sajnos ezt tette vele a Sony. Jó formátumnak indult. Ha a Sony nem médiakiadó is egyben akkor nagyságrendekkel több MD lenne a piacon. Lenne a számítógépbe valótól a mikrohullámú sütőbe építettig mindenhol. De sajnos a félelem, hogy a médiapiacon kiesik egy kis bevétel, megölte ezt a sokkal többre hivatott formátumot. Kár érte. De azért nem fogom kidobni azt az öt MD készüléket, aminek tulajdonosa vagyok. :))
Ha a hangkártyádnak van opto bemenete, akkor azon, ha nem, akkor vonalbemeneten 1x-es sebességen átjátszod a gépre. Vagy trackenként. vagy egybe, és a gépen tördeled. Utána id3-mal megcímezed, majd Razorlame-val átkonvertálod mp3-ba. Cca. sok óra :(( Ha MD Walkmanod van, akkor ne használj helyette mp3 playert. Sajnos a Sony nem könnyíti meg az emberek dolgát, pedig megtehetné. Csak hát a szerzői jogok!
Sziasztok! Lenne egy kérdésem: azt szeretném megcsinálni, ha lehet ilyet, hogy a minidiscen lévő zenéket átvinni számítógépre, majd onnan mp3 lejátszóra. Ez megoldható valahogy? Köszi!
Érdekel valakit MZ-N910-es? Az Audigy 2 NX USB-s hangkártyát tudom ajánlani. 30 ruppó alatt van, tele csatlakozóval, semmit nem szed össze a gépből mivel USB-s, 102db jel-zaj arány, 96kHz mintavételezési freki és 7.1.
ha az uj hi-md lejátszókra lehet majd átkonvertálás nélkül másolni mp3akat akkor ez azt jelent hogy az 1 Gb ot telemásolhatok akárhányyszor mindenféle másoláskorlát nélkül? ugyértem atracnál meg volt szabva h egy konvertet hányszor irok mdre itt nem lesz már ilyen?
ha felprofi kartyara vagysz, a DMX 6Fire tokeletes valasztas. nekem bevalt. egyebkent ismerek embereket, akik studioban Terratec-et hasznalnak (persze az EWS88MT-t es az afolottieket).
én azt hittem drágább.. [amúgy nekem is ez az egyik álmom, majd ha nagy leszek és elpattinthatok soxor 10 rugót egy hangkártyára valami ilyesmit fogok venni]
sajnos az a baj, hogy a gagyibb hangkártyák jelentős zajt szednek össze a gép belselyéből. árnyékolási, leválasztási problémák ezek. "behallatszik" maga a táp, a diszkek, rossz esetben még a ventillátorok is.
na ezert kell Terratec-et venni. es messze nem kerul 100 rugoba, 50ert mar breakoutboxos kartyat kapsz.