Keresés

Részletes keresés

hin Creative Commons License 2000.06.26 0 0 15
psych0

Az örület eluralkodása rulezzzz!!!!!
De azért nézd meg, hogy mért kockáztatod az egészséged és a pénzed ;-)

A balesetkeről olyan infóim vannak, hogy "ott voltam amikor mesélték"
Két esetről hallottam, az egyiknél a hám szakadt el valahogy és a második rántásnál kiesett a pasas, bele a patakba, elájult és megfuladt. A másik esetben egy nehezebb fószerra a könnyű kötelet adták rá ami nem fékezte le és nagyon odaverte magát. A mondás szerint nyaktól lefelé megbénult a szerencsétlen. Tudtommal ezután a tragédia után záratták be a boltot.

Rajtam kb.8 éve uralkodott el az örület, meggyógyulnom azóta sem sikerült. Egy apró szabályra hívnám fel a figyelmedet, a fokozatosság és az átgondolt rizikó vállalás semmit nem von le a teljesítmény értékéből.
Hű, ez nagyon bölcsre sikeredett:-)))..de van benne valami!

hin

Előzmény: psych0 (14)
psych0 Creative Commons License 2000.06.26 0 0 14
lms: nekem is van egy videom, ahol elszakad a gumikotel! :) Amugy az en ugrasom is meg lesz orokitve, majd felteszem valahova. (ha sikerul, akkor azert, ha nem, akkor meg azer' :)

bluemoon: koszi a beszamolot es a jokivansagot! :)

Vajk: kossz, hogy irtad a lehetosegeket. mivel sajna nem budapesti vagyok es mas elfoglaltsagom volt a hetvegen, ezert a Sportszigetre nem tudtam elmenni. Remelem az eurostaros parkolost ki tudom majd probalni.

hin: milyen balesetek miatt? egyaltalan milyen balesetek lehetsegesek? :) tisztaban vagyok vele, hogy kosarbol nem az igazi, nem erzem igazan a termeszetet egy betontenger kozepen, de valahol el kell kezdeni. szerintem ezek az oruletek fokozatosan (vagy nagyon hirtelen) el fognak majd rajtam uralkodni.

tüzes fal: gratulalok! :)

alienne, vicc, bluemoon: miert nem ugrotok megegyszer?

ZedIzDead Creative Commons License 2000.06.26 0 0 13
Egyszer láttam csak közelről ezt a dolgot, egy fél órán át néztük. Ez idő alatt két lányka is felment, mindkettő, sikollyal ugyn, de leugrott. Utánuk felment egy keményre gyúrt, tagbaszakadt arc, kábé 5 percig szemlélte a tájat, aztán leliftezett. Szerencsére csak kábé 1-200 ember röhögte pofán.

[ZedIzDead]

tüzes fal Creative Commons License 2000.06.25 0 0 12
Most hétvégén ugrottam én is egyet.
Szerintem egyszer érdemes kipróbálni.
Nem értem azokat akik féluton betojnak meg hezitálnak rajta.
Akkor minek megy fel?
Felmentünk és ugrottam.
Tényleg volt halálfélelem is bennem amikor elugrottam .Gondoltam na nekem kapáltak.
De négy-öt-hatot rugózik azután megál .
Amikor visszahuzott először akkor az üres gyomrom akart csak kijönni a számon...
Be kellet volna előtte vágni egy tojásos lecsót 4 sörrel :-)
Akkor gondok lettek volna.
Inkább feldobott különben az egész.
Be akartam fizetni a haverokat is de mindenkinek
dolga akadt.Pedig nem olyan nagy ügy.
hin Creative Commons License 2000.06.25 0 0 11
Sziasztok,

Legyen itt egy negatív vélemény is. Pár éve amikor megjelent a móka, teljesen odavoltam. Itthon még nem volt, 400km-t kellett autózni hozzá. A sógoroknál akkor 140m-ről lehetett ugrani. Azóta megszünt a hely néhány baleset miatt:-(((
Mostanság minden promo-vursli-össznépibúcsú alkalmával lehet ugrani 30-40m-ről, daruról:-((
Egyike a szabályzott, előre csomagolt élményeknek. Futószalagon dobálják a nagyérdemüt, lankadó figyelemmel, olykor kritikusan viseletes szerkóval (sziget99)
Más daruról ugrani a sarkon, mint 1 hónappal előre bejelentkezni és utazni több órát a dologért úgy, hogy nem tudod mi vár rád. A 140m és a 30m között is van különbség.
Ha valaki igazi adrenalindús élményre vágyik javaslom a szakadéksízést, sikló vagy ejtőernyőzést, surf vagy vitorlás beindulásokat (6Bf felett), rafting bulikat (rafting buli nem összetévesztendő a nagy sárga túristacsónakos kirándulással),stb. Minden extrémnek nevezett megmozdulás lényege, hogy kivételes, egyedi és emlékezetes, ahol próbára teheted tudásodat és bátorságodat. Ez a bungee junpin' nem az. Élményben nem ad többet mint egy jól megkonstruált hullámvasút viszont annál lényegesen és feleslegesen veszélyesebb a fent említett körülmények miatt.

hin

Ps: előre is mindenkitől elnézést kérek, ha megbántottam a véleményemmel.

Vajk Creative Commons License 2000.06.25 0 0 10
de ha megis, tudod milyen renmek erzes legyozni a felelmedet?
Persze csak ha tulelted:)))
Előzmény: ZedIzDead (9)
ZedIzDead Creative Commons License 2000.06.25 0 0 9
Ez iszonyatosan para még lentről nézve is, sose merném megcsinálni...

[ZedIzDead]

Vajk Creative Commons License 2000.06.25 0 0 8
Tovabbi Bungee lehetoseg a Becsi uton most nyilt valami eruostar vagy hasonlo nevu bevasarlokozpont es annak a parkolojaban.

a Szigetenvolt egy ficko, aki elajult lefele menet, es keze-laba osszevissza csapkolodott, mig leszedtek.Nem volt valami epuletes latvany.... Aztan csak duhongott, hogy 5ezerert semmire nem emlekezett:)))

bluemoon Creative Commons License 2000.06.25 0 0 7
Kedves psych0!

Én tavaly ugrottam, 60 méterről a Hősök terén. Szenzációs élmény volt! :-))))))))))))
Még órákkal később is fülig ért a szám. Elképesztő volt, hogy ott álltam fenn a kosárban, a lábamat húzta lefelé a kötél, a barátomból csak egy pont látszott. Legjobban attól féltem, hogy nem lesz bátorságom kiugrani és ki kell majd lökni. Végül volt. Míg élek nem felejtem el azt a rettenetes félelmet, amit akkor éreztem, mikor elengedtem az oszlopot. A zuhanás viszont szuper volt. Annyira sikítottam, hogy a barátom lent rosszul lett. Meghúzódott a hasam, a térdem, bevérzett a szemem, de nem bántam meg. Büszke vagyok, hogy ki mertem próbálni és tulajdonképpen az élmény is jó volt.
"Az az igazi bátorság, hogy legyőzzük a bennünk rejlő félelmet."

Sok sikert a te ugrásodhoz! :-)))))))))

Előzmény: psych0 (3)
Vajk Creative Commons License 2000.06.24 0 0 6
ha holnap kimesz a Sportszigetre(Nepstadion), ott lehet ingyen kosarbol ugrani.
lms Creative Commons License 2000.06.24 0 0 5
Haho,
ket eve jartam stockholmban, az ottani vidam parkban van egy frytfall nevu attrakcio. beulsz egy szekbe (negyen egymas melle), biztonsagi rogzites, aztan a szeket felhuzzak 80 meter magasra es elengedik. kb az utolso 20 meteren van fekezes (allando magneses fek, nagyon biztonsagos).

Az elengedes utan kb 1 masodperccel (vagyis 5 meter eses utan) keszitenek egy fenykepet a negy egymas mellett ulo paciensrol, amit aztan leerkezes utan meg lehet vasarolni potom 40 koronaert (annyiba kerul az ugras is). en nem vettem meg, akkor epp nem volt mar ra penzem, de egy kollegam kesobb ugrott, megvette a fotot is. Negy arcon a halalfelelem negy kulonbozo kifejezodese.

Maradok hatarozottan tartosabb.

PS: van egy MPG videom, amin valaki bungeejumpol es elszakad a gumikotele. Mutatos :-)

vicc Creative Commons License 2000.06.24 0 0 4
Én is 50m-eztem tavaly a Szigeten. Semmi gond nem volt addig amíg fel nem jutottam az ötvenedik méterig. Onnan lenézve az ember belegondol bizonyos dolgokba (pl. hogy a francba tűnt olyan egyszerűnek lentről), de már nincs visszafordulás. Amúgy ki kell próbálni.
Kaptam valami klubtagsági igazolványt is utána, amelyen elég sokkoló adat volt, hogy az 50m a legkisebb magasság (kezdő), utána 70, 100, 130 jön :O
Előzmény: psych0 (3)
psych0 Creative Commons License 2000.06.24 0 0 3
alienne, kossz a valaszt.
huha, hat az 50m biztos, hogy 50m volt? :) kicsit soknak hangzik, termeszetesen elhiszem, csak egy picit megijedtem, hogy en ugranek-e 50-rol. persze ha ugrassz, akkor mar mindegy, hogy 50m vagy esetleg csak 30m.
azota miert nem ugrottal? es akkor miert ugrottal? spontan otlet volt? sikerult valamilyen uton-modon beszerezni a tankonyveket? :)

lanyok! a poloval nem kell foglalkozni, le kell venni es kesz (topless jump).
en azert a kontaktlencset ki fogom venni.

te ugranal-e? volt aki feluton ki akart szallni es ki is szallt?

na, ugorgyunk... psych0...

Előzmény: alienne (2)
alienne Creative Commons License 2000.06.22 0 0 2
pécsen ugrottam, 16 éves koromban (szal jó 6 éve már annak). (a tankönyvekre kapott pénzből -> 3000-ért :).
50 méterről. félúton ki akartam szállni, de utána nem bántam meg.
ha ugrasz, előtte vegyél ki mindent a zsebedből. kontaktlencse, szemüveg sem ajánlatos. most ez lehet hogy egyértelműen hangzik de a nagy izgalomban megfeledkezhetsz róla.
csajok: a pólót gyűrjétek be a nadrágotokba. (én majdnem elfelejtettem, az lett volna csak az izgi :)))
Előzmény: psych0 (-)
Nátrix Creative Commons License 2000.06.22 0 0 1
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ,BBBBBOOOOIIIINNGGG,BBBOOIINNGG,BBOOIINNGG,BOING.Hú.
Törölt nick Creative Commons License 2000.06.22 0 0 0
há nem egy nulla az ára az biztos, de az érzés sem

valéptech

psych0 Creative Commons License 2000.06.22 0 0 topiknyitó
Szoval akarok egyet (egyelore) ugrani. Hol talalhatok itt Magyarorszagon vagy esetleg a szomszedos orszagokban egy klassz helyet? Inkabb hid erdekelne vagy valami ilyesmi, az a kosaras dolog az nem az igazi, bar nincs kizarva. Siofokon peldaul van, asszem... Szoval ki ugrott, merre, hanyszor, kivel, mennyiert? :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!