Csengettek. Az öreg Bill odament az ajtóhoz és kinyitotta. Eleinte megnyugvással töltötte el a Halál látványa, hiszen számított rá, várta. Élt már eleget, ezt is be kell fejezni egyszer.
De amint a Halál a félhomályból beljebb lépett, az öreg Billt elöntötte a rettegés.
Ekkor vette észre, hogy a színe kék.
Hát, én sem igazán, max. levelezésre meg biztonsági mentésekre (3M="Meglátni, Megvenni, Megbánni") szoktam haszálni a levelező gépeket, meg néhány alap dolgot tudok. Egyébként főleg programozni szoktam a gépeket, de azt sem a hacker szinten.
"A számítógép nem a kívánságaid, hanem az utasításaid szerint működik." :)
Ez az ENTER-ütögetés különben nem vicc. A UNIX OS-családban vannak olyan, hálózati oprendszerekre írt server progik, amiket az interaktív felhasználókra optimalizáltak ki, azokat szolgálják ki gyorsabban, akik sok karaktert ütnek. A többi feladat ráér, biztos kávézik a tulajdonosa, stb. Sorry, ha nem mondtam újat ezzel. Erről jut eszembe (angolul nem tudom az elejét, a vége sem biztosan jó):
Miért morcos a UNIX-felhasználó?
"He never typed nice words."
Ehhez tudni kell, hogy a nice egy unix-parancs, ami a felhasználó prociidő-prioritását csökkenti és szinte senki sem használja.
Az Apache a UNIX-féle OS-ekre (pl. Linux) írt web-server. A logója egy toll, ingyenes és egész stabil.
Egy homurrajz felirata volt:
"Programs are really seem to work faster, and more efficiently, if you keep hitting the enter button."
Hmmm. ismerős jelenség...
Másik: rajz: ketten ülnek egy desknél, számítógépen dolgoznak, az 1ik iszonyatosan káromkodik, mert nem megy a dolog. a másik: Ne beszélj így, a gépnek lelke van! Mire a másik: az lehet, de füle nincs!
Ez nem teljesen saját, de kb. a felét én tettem hozzá: "Linux is like the wigvam before 1492: no windows, no gates, no many words are in use, all around pine and apache inside."
A másik poént maga a gép, illetve az oprendszer szolgáltatta, egy másik topikban találkoztam vele, de mintha már magam is tapasztaltam volna. amikor full a memória, akkor írhatja ki, hogy "A gépben nincs elég memória a törlés végrehajtásához. Előbb töröljön néhány fájlt."
A másik: manualban volt olvasható az alábbi jótanács (magam láttam): "Ahhoz, hogy a gépet be tudjuk kapcsolni, kikapcsolt állapotban kell lennie"...
Téééényleg?
Na, de hogykonstruktívabb legyek, volt egy ilyesfajta vicc, a hálón olvastam:
Egy utasszállító gép a város felett iszonyatosan nagy ködbe kerül, a tájékozódás szinte lehetetlen. A pilóta nagy bravúrral egy, a ködből kilátszó felhőkarcoló nyitott ablakához kormányozza a gépet, és bkiált: "Hol vagyok?"
Bentről, egy íróasztal mögül fiatal hang visszakiabál: "A gépben, uram!"
Pilóta arca felderül, +köszöni, és a sűrű ködben elnavigálja a gépet a reptérre.
Landolás után kérdezi az irányító: "Hogy találtál ide ebben az istentelen ködben?"
"Egyszerű volt: A felhőkarcolónál a tag egy egyszerű kérdésre adott egy egyszerű, érthető, de teljesen használhatatlan választ. ebből rögtön tudtam, hogy ez a Microsoft Helpdeskje, amiről meg azt tudtam, hogy melyik épületben van, tehát volt egy fix pontom, ahonnan már be tudtam lőni a repteret is."