Nálatok valami lehet, itt kevesebb. Viszont dec 24-ig érdekes, hogy a GFS jelez az ország közepére (inkább délre) 10-15 mm téli csapadékot, amiből szerintem olvadozó kellemetlenkedő hó lesz majd, mert eső is jöhet rá, a fehér karácsony nem zárható ki.
Egyszerűen a melegfront és a déli szél okozta (főnszél), hogy fent meleg lett, míg lent maradt a hideg, ott nem keverte át a levegőt. Az Alpokban néha ilyen helyzetekben egészen drasztikus különbségek alakulnak ki.
Főn szél, vagy mi a neve (esetleg inverzió?). A zidőkép minden éjszakára mínuszt mutat ide, de nincs fagy, mára -2 fokot jósoltak, +1.8 lett a Tmin. Ezt nem tudja beszámítani. A tél érdeklődés hiányában idén is elmarad? Volt ugye pár gyönge próbálkozása, de mint az elmúlt években is, a leesett hó azonnal olvadni kezd és él max egy napot. Ha nincs szerencsénk, akkor ónosesővel jön.
Itt még mindig van valamennyi hó, és egyedül az országban sűrű köd mínuszban. De "szép" is ez :(
Évek óta nem tud 1-2 napnál tovább megmaradni egy leesett hó. De tegnap azért még éppen tudtunk unokákkal hóembert építeni és szánkózni. Ma már nem lehetne.
Itt 10 mm volt. Éjjel jön egy újabb, akár fehérségre is ébredhetünk. Nálatok látni többet, de a legtöbb ÉK-n látszik. Ma volt először egy keményebb fagy, a kert csonttá fagyott, nyilván széllel együtt hatásosabb volt a -2 fok.
Pesten kora délután jöttek be a felhők, szépen, suttyomban, de pár perc alatt. Kinézek az ablakon, hasít a napsütés, nézem a monitort, dolgozok kicsit, kinézek megint: már minden szürke volt!
Ahogy beírtam az alábbi posztot lelkendezve, rá 10 percre bejött a köd. Azóta felszállt, de a rétegfelhő miatt esti sötétség van és 2 fok fölé nem ment a T. Ez nagyon nem kellett volna :(
Csodák-csodája, hogy mi is megúsztuk eddig a ködöt, pedig körben már az volt reggel. -2.5 és nagy dér volt hajnalban. A zidőkép berakta az éjszakai pluszokat a távlati várakozásba.
Ha a zidőképen nézed (lustaságból én is), akkor ott azért a jövő héttől megjelennek már nem napos, szitálós, csöpörgős napok is. Fene tudja. Ahhoz továbbra is ragaszkodik, hogy itt amíg ellátok, pluszos éjszakai minimum nem lesz. Eddig bejött neki, de tuti nem lesz így végig nov.28.-ig.