Keresés

Részletes keresés

Paff Creative Commons License 2000.09.05 0 0 109
SOWHAT, ha a kiadók tönkremennek, akkor nem lesz aki kiadja a teheségeket, pontosabban ha bárki kiadhatja semmilyen szelekció nem lesz, nem lesznek ismert sztárok, nem lesz szűrő, még több önkritikát nem ismerő szar fogja elárasztani a "szabad" világot ! No more Queen, Beatles, Toto, Dream Theater, Stevie Wonder, Tine Turner, Metallica, stbstbstbstb. Csak Uhrin Benedekek, spontán kialakuló hírnév, CSAK és kizárólag a szerencse és a TÖMEGHISZTÉRIA kapna fel egy-egy előadót.

Ez jobb lenne????

És meg én meg mit eszek akkor? :o))))

Előzmény: SOWHAT (108)
SOWHAT Creative Commons License 2000.09.04 0 0 108
PAff: Nem veszek lemezeket, napsterröl letöltök mindent ami kell, a kiadok tönkremennek szép jövö :))

Pannon: Nep-nemzeti nemzeti-népi igaz magyar rockzene lesz csak Pmobil es Betrice, Istvan Kiraly iranyvonal :Halgassatok Koppany vezeééért :)))

Paff Creative Commons License 2000.09.04 0 0 107
A Pannon rádióról csak annyit tudok én is, hoyg "csak magyar zene" a koncepció. Az igazat megvallva azt sem tudom mikor indul majd el, és hogy mennyi a frekvencia...

Akár lehet nagyon jó is, bár kicsit aggaszt, hogy a nagyfőnök Gidófalvy Attila...

Előzmény: totyus (106)
totyus Creative Commons License 2000.08.31 0 0 106
Jaj de nagyon kezd merülni ez a topic is. Majd én megmentem.
Paff vagy valaki, ti tudtok valamit a - most még a kísérleti adás stádiumában lévő - Pannon Rádióról? Néha egész jó magyar számokat tudnak nyomni. Bár néha a Szécsipálharangozóterimátépéterstb egyvelegtől úgy egymásután besokalok.
Naív vagyok, ha azt gondolom, hogy talán ez a rádió kitörési lehetőség lehet egypár kezdő csapatnak? Tényleg csak magyar zenét adnak, ebbe meg beleférne a feltörekvő, kezdő lemeznélküli csapatok "nyomása".
Gagyit persze ők is játszanak, de csak magyart, így arányosan kevesebb a szemét zene...:-)
Ma pl. valami magyar blues számot hallottam, szégyellem de nem tudtam az előadót, de tök jó volt.
Szerintem egész jó a zene, ahhoz képest, hogy még csak kísértenek.
Kiváncsi leszek a műsorvezető(k)re.
DarkSide Creative Commons License 2000.07.06 0 0 105
Há!
Végre kész a kazi!
Sajna igazi magyar rockzenei anyag(a bôgô elég halk:()
De az a tuti death metal hangzás, amit beállítattam magamnak, az nagyon dúrva lett!
Elfogult vagyok(lehetek is!:)),de akik meghallgatták, azoknak bemozgott a lábuk és a fejük is! Büszkén állíthatom, hogy a kívülállók szerint is nagyon húzós lett az anyag(pedig konkurenseink elméletileg).
A minôségrôl csak annyit: kis stúdióban dobtuk össze, de semmi zaj, tiszta hangzás(amennyire az agyontorzított gitárok tisztán szólhathak), ja és stereo lett a kicsike(két gitár külön oldalakon 30-30%-os átfedéssel,dob-bôgô monokompatibilisen).

Most egy kicsit önelégült pofát vágok, de lesznek egy jópáran, akik majd visszavesznek belôlem:).

Nem baj, addig is jól érzem magam!

Death metal ala Mare Crisium

Paff Creative Commons License 2000.07.03 0 0 104
Off: Az EST Fm zeneileg eléggé jónak tűnik de a betelefonálásokat valahogy kicsit jobban kéne kezelni, és főleg lejjebb venni. Sosem értettem ezt miért jó mindenkinek hllgatni, de ez Off, abba is hagyom!

Tehetségkutató, Miskolc:

Háááát... Nem mondanám, hogy levegőhöz sem jutottam és hogy poros lett az állam a padozattól.
No mindegy, akik továbbjutottak azok megérdemelték tényleg, remélem a döntőre összejön valami tényleg OK.

Előzmény: SOWHAT (103)
SOWHAT Creative Commons License 2000.07.03 0 0 103
Mien volt a tehetség kutató ? Volt tehetség ? :)

Beindult az ESTFM ! Azt mondtad, a magyarok nincsenek még felkészülve az igényesebb zenékre, erre tessék nem beindult ? "Hiszünk abban, hogy létezik még egy olyan igényes réteg ebben a városban" valami ilyesmit irtam én is nem rég...

Előzmény: Paff (102)
Paff Creative Commons License 2000.07.03 0 0 102
Csáó Sztyepp!

Bocs, hogy eddig nem válaszoltam, de most.

A Demó verseny halál komoly, része annak a törekvésnek, hogy hátha... Hátha sikerül megújítani a könnyűzenét, hátha sikerül tényleg jó, tehetséges produkciókat találni, hátha így ezek az EMI-t választják... :-)

Csak a NEten nyomatjuk a felhívást ez is tudatos (gazdaságos:-)) Nem diszkrimináció akar lenni, de kétségtelenül azt várjuk tőle, hogy már ez a tény önmaga is azt eredményezi, hogy kicsit "szűrtebb" produkciók fognak érkezni, mintha az utcén hirdetnénk vagy valami kereskedelmin.

Előzmény: sztyepp (101)
sztyepp Creative Commons License 2000.07.03 0 0 101
Annál egy kicsit jobb. Én nem kedvelem kifejezetten a fent említett zenekart, mert igaz hogy egy-két dolog oda van téve, de pl. az Újváry Petike idétlen szövegeitől a falra tudok mászni.
holdkölyök Creative Commons License 2000.06.30 0 0 100
igényeseeen?
és milyen a zene? mint az up?
Előzmény: sztyepp (99)
sztyepp Creative Commons License 2000.06.30 0 0 99
Szevasz Paff!
Szíven érint a topic, mert a bandámmal hasonló helyzetben vagyunk, vagyis nem tudjuk, hogy hosszú távon mi lesz a sorsunk a nagy popbizniszben. Nem tudom milyen pozícióban vagy a kiadónál, de nem informálnál engem emilben erről a demoversenyről amit a neten nyomattok? (Lehet, hogy nemcsak ott, de én ott láttam.) Már csak azért is, mert napokon belül megérkezik hozzátok a demoanyagunk. A banda egyébként funky-s, soulos, acid jazzes muzsikát nyom, elég igényesen. Ezért is félek egy kicsit, hogy kell-e ez a nagy Kárpát-medencének.
Paff Creative Commons License 2000.06.30 0 0 98
Hajrá!

Supertzar ne csináld, fedd fel magad, legalább emilt küldj, mer nem merek majd felészállni!

Előzmény: DarkSide (97)
DarkSide Creative Commons License 2000.06.29 0 0 97
Bocs,hogy csak most jelentkezem.
Egyébként egy nagy magyar kiadó volt(már én sem értem, hogy kis rockzenekar létünkre,hogy is mertünk hozzájuk is fordulni). A kicsik legalább nem ócska kifogásokkal küldtek el minket.
De semmi lankadás, most vasárnap rögzítünk négy-öt új számot, majd irány a klubbok és kiadók tömkelege, igaz eme felvételek még csak instrumentálisak lesznek.
Anyi fal van egy rockzenéz elött, hogy megtanultuk nem feladni a dolgokat. "Majd a kűrt hagjával lerombolom!"

DarkSide

Paff Creative Commons License 2000.06.29 0 0 96
A buszban biza főnököm!!! (mostan azé én vagyok kényelmetlenebb helyzetbe, merthogy én még nem tom kit keressek...)
Előzmény: supertzar (94)
Paff Creative Commons License 2000.06.29 0 0 95
A buszban niza főnököm!!! (m
Előzmény: supertzar (94)
supertzar Creative Commons License 2000.06.28 0 0 94
Mondjuk az új Maiden eladási eredményein biztos sokat lendíthetett volna, ha a megjelenés után másfél nappal nem fogy el az első, elég szerényre méretezett adag a Hangtárból, és mondjuk hamar érkezett volna a következő, nem egy bő hét múlva, a Kisstadion koncert késő délutánján. A helyszínen sem láttam árust, pedig Uni... szokott ilyesmit csinálni (lehet nekik könnyebb a MuCóval ezt levajazni...), ott a fenti előzmények után bizonyára jól ment volna a CD/MC.
De hallom, ez nem műfajspecifikus dolog, mert Britneyből is alárendelt a cég.
Miskolcon találkozunk ezek szerint? Vagy már előbb a buszban?

Előzmény: Paff (93)
Paff Creative Commons License 2000.06.28 0 0 93
Kétségtelen, hogy nincs "nagy piaci potenciál" a rockzenében manapság (Új Iron Maiden mér nem fogy pl kartársak???) de azé az Action is EMI... :-)
off:
Az oktatásról amit mondasz igaz lehet. Legalábbis szerintem a legnagyobb gáz az egészbenaz, hogy a tanárok nincsenek megfizetve és, hogya tanárképzőbe a legkönnyebb bejutni. Ez együtt. Mert ha sokkal telismertebb szakma lenne a tanári és sokkal nehezebb lenne tanárrá válni, akkor valóban az igazán tehetsges emberkék is elgondolkodnának, és nem azokból lennének tanárok (Ezer tisztelet a kivételnek, tudom hogy sok ilyen is van hálistennek) akiket máshova nem vesznek fel, és amúgyis vonzó a 3 hónap szabi nyáron...

Szintén nem fényezés (vazzeg qrva nagyképűnek tűnhetek) de nekem is megfordult annó a fejemben, hogy mennyire szeretnék kislurkókkal foglalkozni, aztán belegondoltam, hogy úgy már 48 évesen be is ruházhatnék az első komolyabb albérletembe...

On

Előzmény: adamskij (92)
adamskij Creative Commons License 2000.06.28 0 0 92
Ha már Miskolc felé jársz, akkor a következő bandákkal érdemes megismerkedni,
de most rock scene-en belül: after@all, Eclipse, Rotor
Különösen az első két zenekart emelném ki, mindketten nagyon összetett,
ám lélekhez szóló zenét játszanak. Persze esély nincsen a könnyed befogadásukra,
így gondolom, az EMI még ha megszakadnál, akkor se adná ki, de más sem, így
legalább senki sem keres több pénzt, mint a másik :((

Amúgy a lezsírozás elég általános eset itthon. Közel a Balkán, és még jó ideig közel
is marad, Európa továbbra is köröket ver a magyar tehetséggondozásra és oktatásra.

Nagyon OFF, de valamelyest ideillik:
Még valami, itt többször szóba került az oktatás fejlesztése. A magyar oktatás
jelenleg a piramiselvre épít, azaz a felsőoktatás után kevesebb jól képzett (azok nagyon jól)
szakembere van, és sok átlagos, vagy az alatti. Az oktatás reformja - azaz gazdasági
alapokra helyezése - jó esetben azt eredményezi, hogy több átlagon felüli képesítés
és kevesebb kiugró tehetség kerül majd ki az iskolákból, de rosszabb esetben az
iskolák és az oktatás színvonalának eséséhez vezet. A tanári pálya nem éppen
megbecsültségéről híres, és néha borzasztó, milyen emberek kerülnek tanárnak,
de lesz ez még így se :((

Előzmény: Paff (91)
Paff Creative Commons License 2000.06.28 0 0 91
Engem pedg nagyon is érdekelne!!! De komolyan! Már csak azért is, mert nem fényezni akarom magam, de úgy néz a dolog, én is zsűrizni fogok ezen a stájszon most szombaton Miskolcon, és érdekel kikre figyeljek, meg milyen undabundáknak kéne ellenállni.
Előzmény: God Save The Changes (88)
Paff Creative Commons License 2000.06.28 0 0 90
Off. Ez nem álláshirdető topic Issák meg! De azért: Ha komoly akkor De. Úgy értem nincsenek fix videokészítők, minden klippre be lehet szállni. Persze nem mondom, elég rendes ajánlatot kell adni, hogy az ember áttérjen egy vadi újra... És abszolúte nem árt, ha van valamilyen referenciamunka...
Előzmény: SOWHAT (89)
SOWHAT Creative Commons License 2000.06.28 0 0 89
Paff: Videoklip készitöket nem kerestek ? Ilyesmi competitionröl nem hallottal ? De most komolyan kérdezem...Be akarok futni tudod Madonna a diványon stb...
God Save The Changes Creative Commons License 2000.06.28 0 0 88
Így van, a versenyt előre lezsírozták rendesen. A nem gagyi kategóriában indultunk (komolyan!) és szembetalálkoztunk a zsírozás tipiqs esetével és így inkább kiszálltunk. Semmi más konkrétumot nem fogok mondani, ez is éppen elég volt...
Előzmény: Paff (86)
MarK Creative Commons License 2000.06.28 0 0 87
Paff: "szakmabeli panaszkodik, hogy gyenge a felhozatal in general" Kik ezek az emberek? Én is lehetnék az, ha elmennék egy Kiadóba dolgozni? (Persze nem takarítónak :-)) Mi a feltétele, hogy ott dolgozhassak? Most komolyan.
Egyébként meg nem hiszem, hogy az ilyen tehetségkutatókon gyenegébb előadók szerepelnének, mint néhány hazai "star". Persze, biztos indulnak pancserek és félsüketek is... :-)
Előzmény: Paff (86)
Paff Creative Commons License 2000.06.28 0 0 86
Na ez például egy nagyon érdekes kérdés!

Tehetségkutató: VAN. Pl Most is megy egy, ez a Pepsi dolog. És minden szakmabeli panaszkodik, hogy gyenge a felhozatal in general. Van egy két "talán" de általában nem. Miért nem indulnak el a valóban jó zenekarok tehetségkutatókon?:
Mert már régóta gyűrik ahhoz, hogy "0"-ról induljanak újra, versenyezniük kelljen tökpancserekkel, + félnek a felsüléstő + azt gondolják úgyis lezsírozott az egész + fogalmam sincs!

A profik megmérettetése sajnos halott ötlet, még ki sem írnák a versenyt és az egész szakma sértődöttem kést szorítana egymás torkához!

Előzmény: bandika (85)
bandika Creative Commons License 2000.06.27 0 0 85
Több tehetségkutató, vagy akár ismert zenekarok közötti megmérettetés kellene, ahol a közönség és/vagy egy szakmai zsűri döntése alapján a legjobbak lemezszerződést kapnak. Ez is egy szelekció, valami szintet tán meghatároz...
Paff Creative Commons License 2000.06.27 0 0 84
Nemtom melyik kiadó vala, de ha gondolod tégy egy második próbát is!!
Előzmény: DarkSide (82)
Exile Creative Commons License 2000.06.27 0 0 83
Nekem errol a "60000 vasarlo nem tevedhet"-rol mindig az jut eszembe, hogy "Egyel szart, 1 millio legy nem tevedhet". Dehogyisnem.
Előzmény: ZedIzDead (78)
DarkSide Creative Commons License 2000.06.27 0 0 82
Üdv Mindenkinek!

Szerintem a legnagyobb probléma az, hogy nem lehet a kiadók közelébe sem menni, s ha véletlenül az ember bejut, mindenféle kifogással állnak elô(saját tapasztalat).
Lehet, hogy alkalmazni kéne 3-4 elôválogatót,
kiknek az lenne a dolguk, hogy a friss és bátortalan zenész emberkékkel elbeszélgessenek(csak négy-öt szót) s belehallgassanak műveikbe, s minden elfogulatlanság nélkül alkossanak véleményt és nem pedig ítéletet.
Ezekután minden héten-hónapban egyszer összeülne a fômuftibizottság és a már elôre rostázott dalokból kiválasztana 1-2-ôt,amivel szerinte érdemes lehet foglalkozni(nem mainstream szinten),s felvenné a kapcsolatot az elôadó(val)kkal.

MarK Creative Commons License 2000.06.27 0 0 81
Persze, azért feladni nem szabad, nem is erről van szó. Mi is reménykedünk... :-))
Ha már új arcokról beszélünk, kíváncsi vagyok az Ákos remixversenyen győztes munkákra is, július közepére várható a Keresem az utam maxi II.
Előzmény: Paff (80)
Paff Creative Commons License 2000.06.27 0 0 80
Valóban, nagyon azért nem eresztették szélnek a fantáziájukat a W.....esek :-))

My sweetest MarK. Tom én, hogy nem fog holnaptól virgozni minden virág, de azért hátha felbukkan egy-egy jó dolog, vagy valaki aki talán. Vagy legalább kiderül, hogy tényleg qrva nagy gázban vagyunk.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!