Keresés

Részletes keresés

r.anger Creative Commons License 2006.09.05 0 0 129
mi is ezt tettük :) egyfolytában kiabáltunk neki, de a végére megtanulta, aztán diadalmasan felkiáltottunk igeeeeeeeen megtanulta :)))
monda is a srác h.ha hazaér és megkérdezik tőle milyen volt a túra azt fogja mondani h. jó volt, jó volt, de mindenki vele üvöltözött :)) mindezt persze nevetve, megbeszéltük h. mi stresszoldunk "rajta" cserébe Ő pedig megtanul húzni..
Előzmény: freelance (126)
freelance Creative Commons License 2006.09.05 0 0 128
:-))) legszívesebben én is ezt tettem volna, de úgysem értette volna, hogy mi a baj, teljesen kezdő volt.
Előzmény: Khrii (127)
Khrii Creative Commons License 2006.09.05 0 0 127

Úgyhogy egész úton lefelé azt üvöltöztem, hogy "húzd! húzd!"

De ismerős szitu... :))) csak én hozzászoktam tenni néhány kevésbé szalonképes kifejezést is... :)

Előzmény: freelance (126)
freelance Creative Commons License 2006.09.05 0 0 126
Bal 1-ben ülni én is nagyon szeretek. A mostani is jó volt, de kétszer annyit kellett húzni, mert egy-két ember alibizett. Már én is jártam úgy, ahogy te, kétszemélyes track-ben én ültem hátul, és aki elöl ült, csak akkor evezett, ha mondtam. amikor nem szóltam, abbahagyta. Úgyhogy egész úton lefelé azt üvöltöztem, hogy "húzd! húzd!". Még be is rekedtem, mire leértünk.
Előzmény: r.anger (123)
freelance Creative Commons License 2006.09.05 0 0 125
A vasszögek tényleg durvák. Én is észrevettem, hogy elég balesetveszélyesek, mert egy-kettő közülük már elvált a lépcsőfoktól és alattomosan ráhajol az alatta lévő lépcsőfokra. Ha jól felpakolva megy le itt valaki, könnyen balesetet szenvedhet. Ha szoktál kanyoningolni, a Susec kanyonban, az indulási pontnál, ahol felveszed a felszerelésed, van egy pici tócsa, aiből kiállegy vasdarab... Ezek bosszantó dolgok, egy másik korból maradtak itt szerintem, remélem hamarosan teljesen eltűnnek.
Előzmény: r.anger (123)
Khrii Creative Commons License 2006.09.05 0 0 124

Írtam levelet az itt megadott címedre. Köszi.

Előzmény: r.anger (122)
r.anger Creative Commons License 2006.09.05 0 0 123

huhh.. ezeknél a csónakcipeléseknél én is szoktam ám "aggódni", komolyan mondom ez a legdurvább része :) főleg ha olyan emberekkel mész akik csak imitálják a súlycipelést, vagy épp nem érik fel a csónakot mert alacsonyak. A Napóleonnál lemenni csónak nélkül is elég húzós, kiállnak azok a vas"micsodák", meg csusznak az apró kövek, és elég meredek is. Ezeket a vasszög félék nem is értem hogyan lehetnek ott, kész életveszély.. Mikor a múltkor mentünk le nem csak az én felszerelésem, hanem még pár evezőt, mellényt és 3 sapkát is vittem. Az egyik kanyarban kiesett a kezemből egy sapka és elkezdett lefelé gurulni, márcsak adottságainál fogva is :) lejátszódot elöttem a jelenet, ahogy elindul majd elakad az erdő közepén a szakadékban.. aztán egy közeli fánál megállt így hálistennek nem gurult tovább.. :-) utána sem tudtam volna menni.
A bal 1 az naggyon jóóóó :) első sorból élvezheted az akciókat. A kevésbé evezős társaság nem túl szerencsés .. akkor nagyon melós annak aki tud evezni. Ilyenkor én is olyan vagyok h. méginkább meghúzom, mert ugye aki félgözzel kalimpál... azt pótolni kell. Az egyik haverom amikor először mentünk együtt trekkben elöl ült, középen egy csajszi, hátul én. Na háát komolyan mondom a srác képzeld azt csinálta, hogy egy-egy zugó-kő-kikerülése után fogta és mint aki jólvégezte dolgát kivette a vízből a lapátot és a trekken keresztbe fektette.. pedig háát ilyenkor kell a leginkább húzni, hogy arra haladjon a csónak amerre te szeretnéd... na a végére megneveltük ám :) annak az evezésnek az volt a mottója h. "vazzze Sannyi evezzééé má" :) Krisztián, a Kicsi meg mindenki kiabált neki :)

Előzmény: freelance (121)
r.anger Creative Commons License 2006.09.05 0 0 122
ha gondolod e-mailben megírom, de ide nem nagyon szeretném feltenni..
Előzmény: Khrii (120)
freelance Creative Commons License 2006.09.05 0 0 121
Szia! Nagyon jó a Napóleon szakasz! Mi is ott mentünk le, ahol le kell dobni a csónakokat. A csónakcipelés eleje nagyon kemény volt, néha féltem, hogy belefordulunk a szakadékba, mert a fejünkön vittük a csónakokat, de szerencsére nem történt semmi baj. Ahogy leértünk a kövekről ledobtuk a csónakokat az erdei ösvényre, vicces volt nézni, ahogy a csónakok mennek előre az avaron. A zúgón simán átmentünk, de a társaság másik része, akik egy külön csónakon jöttek, kicsúsztak a sodrásból balra, a szikla mögé, ott bénáztak egy kicsit de utána nekik is ment minden simán. Sajnos nem jártunk sem a barlangnál, sem a tónál, talán egy másik alkalommal. Most nekünk a Napóleon szakasz már műsoron kívül volt, előtte is volt egy evezés a Srpenica-Trnovo szakaszon, de én ezt kihagytam, mert előző nap mindhárom alkalommal bal 1-ben ültem, és olyanokkal mentünk, akik nem nagyon tudtak evezni, ezért eléggé kidöglöttem. Vasárnap csak a Napóleonra mentem, de itt csak végigeveztünk, ugrálni is csak egyszer álltunk meg, mert délután volt egy másik csoport a vezetőinknek. De már ez is ráadás volt, így is nagyon jó volt.
Előzmény: r.anger (119)
Khrii Creative Commons License 2006.09.05 0 0 120
Köszönet a segítségért mindkettőtöknek! Megpróbálom felkutatni a srácot is az iwiwen, remélem, nincs nagyon álcázva, mert akkor sosem találom meg... :)
r.anger Creative Commons License 2006.09.05 0 0 119

Sziaaa :)

Epekedve olvastam beszámolód :) A fausztató résznél akkor bizony én még nem jártam. Erre a függőhídra kiváncsi vagyok, a Soca-n elég sok ilyen van. Én eléggé bizonytalan voltam amikor a Toni kempingnél lévő függőhídon akartam átmenni :)Srpenica II-Trnovo szakaszt háromszor megtenni már komoly teljesítmény ám!
Ugye h. a Napóleon szakasz milyen jó? Ti is a hegyoldalon dobtátok le a csónakokat? Az nagyon komoly! Nomeg a start-öböl, valami fantasztikus. Az első zugónál (közvetlen az öböl után) simán átmentetek? Ezen a szakaszon van egy kiálló ahonnan egy kissebb gyalogtúrával egy mesebeli félbarlanghoz lehet eljutni, ezt sajnos nem tudom h. hívják, de az valami csodálatos. Van egy kb. 10 m-es vízesés ami egy kis tavacskába ömlik, ebben  lehet fürdeni, beúszni a vízeséshez. A fotóalbumomban a csoportkép ott készült. Arra jártatok?

Előzmény: freelance (116)
r.anger Creative Commons License 2006.09.05 0 0 118

Szia!
www.bovec.si itt találsz Bovec térképet, van pár info de túraútvonalat nem találtam, az iwiw-en ha fennt vagy ott van egy magyar srác aki kinnt él Szlovéniában, Bovecben szerintem segít ha megkeresed.

r.

Előzmény: Khrii (114)
freelance Creative Commons License 2006.09.04 0 0 117
A Napóleon szakasz fantasztikus volt. Most voltam itt életemben először. Két rafttal mentünk, én egy 4+1 személyesben voltam, ebben csak négyen ültünk. Nagyon jó volt, ez a kis hajó gyors és mozgékony, biztonságosan és gyorsan tudtunk menni. Nagyon tetszett ez a szakasz, változatos és nagyon szép, fizikailag is elég kemény.
Előzmény: freelance (116)
freelance Creative Commons License 2006.09.04 0 0 116
Szia! Visszatértem. Nagyon jó volt ez a hétvége. Kellemes, napos időnk volt, igazi kirándulóidő. Szombaton háromszor eveztünk le a Srpenica-Trnovo szakaszon, vasárnap pedig a Napóleon szakaszon mentünk le. Kiderült, hogy mi az a faúsztató rész: a Soca felső szakaszán van, egy már lebontott drótkötélpálya fogadóállomása, ahová régen a drótköteleken keresztül farönköket engedtek le. Ma már nem használják, csak a fogadóállomás maradt meg, műemlékként. Ez alatt van az első beszálló a Socán, nem tudtunk itt vízre szállni, mert nagyon alacsony volt a vízállás. magas víznál állítólag ez egész jó, de nem üti meg a Srpenica II-Trnovo szakaszt. A faledobó felett van egy kb. 300 m hosszú kanyon, az egyik túravezetőnk már evezett benne, de azt mondta, hogy a három próbálkozásból csak egyszer sikerült neki a raftban maradnia. A kanyon felett van egy függőhíd, érdemes szétnézni róla, nagyon klassz. Igazi őrültnek kell ahhoz lenni, hogy valaki itt végigmenjen.
Előzmény: r.anger (110)
freelance Creative Commons License 2006.09.04 0 0 115
Szia! Én csak ezt az útikalauzt ismerem, de ez elég jó: http://www.virtualtourist.com/travel/Europe/Slovenia/Obcina_Bovec/Bovec-689028/TravelGuide-Bovec.html
Előzmény: Khrii (114)
Khrii Creative Commons License 2006.09.03 0 0 114

Hölgyek, Urak,

egy kérdésem lenne hozzátok

jó pár túra után most azt tervezem, hogy egyszer evezés nélkül töltenék el pár napot Bovecben és környékén.

A kérdés pedig az, hogy tudtok-e olyan site-okat a neten, ahonnan a helyi turistautak térképeit, a környék főbb útjait, látnivalóit, ilyesmiket le lehet tölteni.

(pl. a sípályák felé, a Soca-forrás felé, esetleg a világháborús hegyi bunkerek felé)

Esetleg útikönyv formában is érdekel, ha valahol lehet kapni itthon.

Thx

r.anger Creative Commons License 2006.08.31 0 0 113
ja ééés kössszi! :)
Előzmény: freelance (111)
r.anger Creative Commons License 2006.08.31 0 0 112
Naggyon-Naggyon jó evezést és fehér vízet Neked! Remélem jó időtök lesz!
Azzé vigyázzatok magatokra! ;)
Előzmény: freelance (111)
freelance Creative Commons License 2006.08.31 0 0 111
Igen, holnap kora délután indulunk és majd vasárnap éjszaka érünk vissza. Legközelebb hétfőn jelentkezem. Addig is kellemes hétvégét!!!
Előzmény: r.anger (110)
r.anger Creative Commons License 2006.08.31 0 0 110

nem, még nem voltam. Igazából a legutóbbi raftingen mesélt róla Endrúú ééss háát mi tagadás megragadott a dolog, idén már nem jön össze, de jövőre naggyon szeretnék menni :) csak kell hozzá majd csapatot szervezni.

holnap indultok Bovecbe? aztán várom ám az élménybeszámolót!! ;)

Előzmény: freelance (109)
freelance Creative Commons License 2006.08.31 0 0 109
A jubileumi hsz-ekért semmi sem drága. :-))) Voltál már ilyen tengeri kajakozáson?
Előzmény: r.anger (108)
r.anger Creative Commons License 2006.08.30 0 0 108
Vigyázz, mert méég a szavadon foglak/fogunk merthát ilyen paraméterekkel tiééd lehet minden jubileumi HSZ ;) gondolom a többiek sem tiltakoznak!
Nem is vettem ám rinyálásnak, csak félreértettem :) hogy milyen lehet?? álllllat jóóóó lehet! Amit Skiboy szervez tengeri kajaktúra az 4-5 napos, teljesen nomád élet, nappal evezés, este csillagos ég és a hold alatt kis szigeteken szundi :))
Előzmény: freelance (106)
freelance Creative Commons License 2006.08.30 0 0 107
Ez tuti lehet, de nekem már túl extrém. Eddig csak egyszer éreztem meg igazán a part mellett a hullám erejét, de abba majdnem belehaltam. Folyamatosan a víz alá nyomott, én meg derékig érő vízben nem bírtam felállni.
Előzmény: ogri (104)
freelance Creative Commons License 2006.08.30 0 0 106
Bármikor szívesen lenyúlom a jubileumi hsz-eket!!! Még sört is fizetek érte!! A kihívásokra nekem is szükségem van, nem rinyálásból vetettem össze a Tisza túrával, csak eljátszottam a gondolattal, milyen lehet. Milyen hosszú egy ilyen túra?
Előzmény: r.anger (101)
r.anger Creative Commons License 2006.08.29 0 0 105
:) ohh miért tán tudod, melyik vagyok én? :) nem is adtam olyan pontos adatokat h. lokalizálj :) sokan gugolnak ám ott elől
Skiboy Endrrúúú tényleg mintha úttörő lenne, és el is van foglalva rendesen, szombaton jött haza, vasárnap indult a következő túra :)
Előzmény: ogri (103)
ogri Creative Commons License 2006.08.29 0 0 104

Sok éve, a Wonder of the World-ben láttam őket. Addig aszittem a vadvizi kajakozás a kemény sport.....

Nézzétek meg őket. A tengermelléki kajakozás, na az a tutti...Nem kell felborulni, hogy beverd a vállad, meg a fejed.

benn állsz egy barlangban, és ezerrel bejön a hullám, mint egy gyorslift, mégy felfelé.

http://www.tsunamirangers.com/

Előzmény: r.anger (97)
ogri Creative Commons License 2006.08.29 0 0 103
Na, ezentúl nem tucc majd elbújni. Megismerlek ám....
Előzmény: r.anger (98)
ogri Creative Commons License 2006.08.29 0 0 102

Skiboy Endru csinál tengeri kajak túrákat. Sőt, valamijen szinten asszem úttörö ebben a szakágban.

A faledobó rész, nagy víznél tényleg izgi is tud lenni, különösen a Cesoca előtti nagy balkanyar.

Előzmény: r.anger (98)
r.anger Creative Commons License 2006.08.29 0 0 101
ajjmáááá lenyúltad a jubileumi hsz-t :)))  jössz egy sörrel ezért :)) mindenkinek!
igeeen félreértettem, boccsiiii, biztos fárasztóbb a tisza-túránál az tutttti, dehát kellenek a kihívások :)
Előzmény: freelance (100)
freelance Creative Commons License 2006.08.29 0 0 100
100 :-)
Előzmény: freelance (99)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!