Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.09.28 0 0 52
A feladat megoldva, a topiknak nincs tovább érteleme a krumplit így sütik 273 fokon,
a jó sült krumpli a hőfokban rejlik, mindenki kipróbálhatja. A forró oljaba tedd a krumplit,
10 percig hagyd békén, semmit azaz semmit ne csinálj, utána rázd meg, ujabb 10 perc és kész.
Előzmény: rottem (46)
ZsuR Creative Commons License 2004.12.25 0 0 51
Erdekes dolgot lattam az egyik fozos musorban.
A krumplit az utan, hogy kelgajak keskeny hasabokra aztatjak, leszurik es szaritjak.
Allitolag a kemenyito tehet arrol ha az otthoni sultkrumpli nem olyan mint bolti (McDonalds).
Labor Creative Commons License 2004.12.14 0 0 49

De kár, hogy az a marhafaggyús linkem alább már nem működik...

petike23 Creative Commons License 2004.12.14 0 0 48

"megsütik hidrogénnel dúsított növényi zsírban"

= hidrogénezett növényi olaj = margarin..

Előzmény: rottem (46)
Vasti Creative Commons License 2003.10.29 0 0 47

Nem mondom, ha nahon rohanok, beugrok két sajburgerért reggelente, mert ennyiért reggelit máshol nem kapok... Meg a fagyikat is szeretem náluk.

De ha enni kell: önkiszolgáló éttermek. 400 forint körül meg lehet kajázni, 7-800 körül már "úriasan", és én itt Zalaegerszegen az önkiben még nem álltam annyit sorban soha, mint a mekiben... Ja, és akkor 2 fogásos, meleg, főtt ételt ettem, nagyrészt "természetes" anyagokból ;-))

Meg még régebben, amikor keszthelyen dolgoztam, a piacon volt egy idős házaspárnak egy kis talponállója: igggen finom házi hurkát-kolbászt lehetett enni ott is, gyorsan, húúú de fincsit ;-))

Az ilyen műanyag kajákat sohasem bírtam.

Üdv!

rottem Creative Commons License 2003.10.28 0 0 46
- nem mindegy a krumpli fajtája
- a fagyasztott krumpli 10 kg-os kartonokban érkezik, ami 4 db 2,5 kg-os tasakot tartakmaz
- egy tasak krumplit 4 sütőkosárba osztanak szét két részletben, hogy keveredjenek az apróbb és hosszabb szálak
- 10 percet állni hagyják szobahőmérsékleten a sütés előtt
- megsütik hidrogénnel dúsított növényi zsírban, ami szobahőmérsékleten szilárd halmazállapotú és 20 kg-os tömbökben kerül beszállításra
- a sütés félidejénél megrázzák a sütőkosarat, hogy ne ragadjanak össze
- a végén sóval ízesítik és apró tasakokban szervírozzák

Lehet, hogy ez is olyan, mint például a gulyásleves. Az is csak bográcsban az igazi. :-)

boldi Creative Commons License 2003.10.28 0 0 45
A MC sültkrumplinak az a trükkje, hogy fagyasztás előtt főzik is ám, ha jól tudom. a másik, hogy elég precíz hőmérsékleten sütik ki, és természetesen már a krumpiválasztásnál sem szaroznak. Évekik (ki tudja most mi van) nem magyar, hanem holland krumplit sütöttek. egyszerűen nem találtak megfelelő minőséget...
Labor Creative Commons License 2003.10.27 0 0 44
Így van, ebből volt is botrány Indiában pár éve...
Előzmény: CrazyCat (43)
CrazyCat Creative Commons License 2003.10.23 0 0 43
http://www.mcdonalds.com/countries/usa/food/nutrition/categories/ingredients/index.html

Megvan, miért nem sikerül Mcdöncis krumplit gyártani. (én is imádom)

French Fries

French Fries: French Fries, Salt

French Fries: Potatoes, partially hydrogenated soybean oil, ___natural flavor (beef source)___, dextrose, sodium acid pyrophosphate (to preserve natural color). Cooked in partially hydrogenated vegetable oils (may contain partially hydrogenated soybean oil and/or partially hydrogenated corn oil and/or partially hydrogenated canola oil and/or cottonseed oil and/or sunflower oil and/or corn oil). TBHQ and citric acid added to help preserve freshness. Dimethylpolysiloxane added as an anti-foaming agent.

Ugyanis ennyi minden van benne. Még marhaszármazék is...

Joja Creative Commons License 2002.08.23 0 0 42
A legpoénabb az volt mikor én salátáztam meg egy csaj, és egy vendég visszajött egy műanyag kesztyűt tartva a kezébe...amivel salizunk...
Nem én voltam, meg állítólag a csaj se.
A saláták amúgy romlottak voltak, a főnök meg csak annyit mondott, amelyik zacsi büdös dobjuk ki, amelyik nem abból csinálhatunk salátát.
Ehh....
Labor Creative Commons License 2002.08.23 0 0 41
Mondjuk ehhez nem kell ott dolgozni - pláne nem tizennyócé' - hogy rájöjjön az ember...
Előzmény: Joja (40)
Joja Creative Commons License 2002.08.23 0 1 40

Aki nem szereti a Mc'it nem jár oda.

Amúgy a marketingstratégiája a fiatalokra épül,
a kisgyerekes családokra, és nem a munkásokra.
Miért van minden tele játékokkal, mászókákkal, csúszdával, színekkel, fiatalokkal, egyedi designal? Azért, hogy a munkába siető ember itt egyen? Kizárt dolog.
Gyors mert a fiatalok ezt szeretik.
Utálják a sorbaállást.

Azt amúgy tudtátok, hogy az első Mc'i 1955ben nyílt meg Dos Plaines városban, és az első nap
366,2$ ért adtak el hamburgert?

Én is dolgoztam Mc'ibe,egy hónapot.
Kaptam 18at. És gürcöltem mint állat, megérte mert megtudtam mi van mögötte.
Meghát jó volt a társaság.
A gáz, hogy mindenkit lebeszéltem hogy még véletlenül se jöjjön ide enni, mert tudtam milyen kajákat adunk ki... :P

plajbasz Creative Commons License 2002.08.23 0 0 39
McDonald's
Előzmény: plajbasz (38)
plajbasz Creative Commons License 2002.08.23 0 0 38
A vállalkozó szempontjából a hurka-kolbász még elmegy mert "jó" sósan sokáig eláll - de a hús már húzós, mert sok bors alatt is érződik, ha állott. Szóval nagy forgalom kell hozzá,BP-n ezért nincs lacipecsenye, csak a piacokon. És nagy az antireklám (egészség, koleszterin stb.). És valódi húsból kell, hogy készüljön, nem úgy mint az a rengeteg amcsicucc. (Figyeljétek meg mi minden fog kiderülni a Mc'Donalds perek során ...)
Plebejus kaja, csak periférián értékesíthető.
Én három évig minden reggel átutazóban a Zsigmond-téri kispiacon ezt ettem. Cseresznyepaprikával.

Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.21 0 0 37
Ertettem mire gondoltal es teljesen egyetertunk abban, hogy jobb lenne minden amerikai muizenel. =O)

Csakhogy szerintem se a melos jar oda es nem is a csalados, erre nem telik! Nem is nekik szanjak igazan...szerintem. Ha lacikonyhas, leulos bolt nyilna az talan meg dragabb is lenne, mivel valodi dolgokbol foz. Nincs jo megoldas...=O(

Előzmény: stewes (34)
stewes Creative Commons License 2002.08.21 0 0 36
Lehet, hogy igazad van.
Én minden esetre szívesebben ettem gyerekkoromban a Dagájon két lubickolás között sültkolbászt állva, mint ma csücsülve hamburgert. Az sem kizárt, hogy csak öregszem, és ezért tűnik minden szebbnek, ami régen volt. De azt már végképp nem értem, hogy a VIII. kerület csücskében, egy egyszerű, olcsó, krumpliból készülô (krumplileves, krumplifôzelék, krumplistészta, stb,) kínáló kifôzdeszerű helyet miért kell Hot Pot névvel illettni?
Labor Creative Commons License 2002.08.21 0 0 35
A Thököly sarkán bezárt a hentes, nem? Erste bank lett a hentesbolt helyén. (rossz vicc - izé)

Azonban a meki még mindig trendi az üzleti szféra tagjai között, nem igaz, hogy főleg a melósok meg a kishivatalnokok. Egész egyszerűen a gyorsaság miatt. (bár, ehhez is lenne 1-2 szavam...)
Meg aztán a melós inkább elmegy egy valamirevaló kifőzdébe, mer olcsóbb és finomabb.

Előzmény: stewes (34)
stewes Creative Commons License 2002.08.21 0 0 34
Nincs értetted meg a lényeget, de ebben alighanem én vagyok a hibás.
A Meki, meg a többi gyorsétterem "ügyfélköre" a rohanós, kapkodós, alsó-középosztlyból tevôdik össze. Mondjuk ki: melósokra és kishivatalnokokra alapozzák üzletmenetüket. Ilyen helyek voltak nálunk a fôleg vásárokon működô lacikonyhák , a városokban pedig az olyan hetesek, ahol sülthúst, kolbászt, hurkát lehetett enni, kenyérrel, uborkával, mustárral.
Pesten én már csak a Baros téren (vagy inkább már Thököly út sarkán) tudok egyet.
Érdemes lenne szvsz hagyományos magyar ételekre épülô gyorsétterem hálozatott kiépíteni. Nem mintha a pizza, a hamburger meg a rákleves nem lenne jó. De nem kellene megfeledkezni arról, hogy mi magyarok vagyunk. (Semmi sem áll távolabb tôlem mint valami állnemzetieskedés. Ezt csak azért írom, nehogy valaki ilyesmit próbáljon belemagyarázni. Én csak fiatal(abb)korom egyik színfoltját hiányolom.)
Előzmény: Törölt nick (30)
Labor Creative Commons License 2002.08.21 0 0 33
ülve drágább.
Előzmény: Törölt nick (32)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.21 0 0 32
Az allati zsiradek egeszseges? ...es miert nem lehet ulve enni? Ez a sport benne? =O)
Előzmény: Labor (31)
Labor Creative Commons License 2002.08.21 0 0 31
Mer finom az áru, amit ott kapsz. Nem kell félni tőle, hogy valami egészség- ill. közérzetromboló növényi zsiradékot használnak fel. :-)
Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.21 0 0 30
Miert jo a talponallos hentesbolt?
Előzmény: stewes (29)
stewes Creative Commons License 2002.08.21 0 0 29
Tessék mondani, kérem szépen: mikor lesz má' a világban mondjuk lacikonyha hálózat? Miért nem jó nekünk a talponállós hentesboltban a jó kis sült kolbász kovászosuborkával. Tele van a világ ilyen-olyan gyorsk@ki gyárral. Én csak akkor fanyalodom rá, ha tényleg nagyon éhes vagyok, és tényleg nagyon rohanok.
plajbasz Creative Commons License 2002.08.09 0 0 28
Szóval, a helyzet a következő:
Egyforma méretű, lisztes fajtájú (pl.rózsa)krumplit egyforma méretűre vágsz. A túl kicsiket félreteszed és másként eszed meg. A hasábokat konyharuhán szárazra (!) törlöd.
Bő olajban (legjobb a kannás fritőzolaj - nincs szaga és íze -) egyszerre csak annyit tegyél sülni, hogy az olaj egy pillanatra se hűljön le, és süsd max. 30 mp-ig.( Ha lehül, akkor a krumpli magába szívja az olajat - borzalmas lesz). Szedd papírkendővel bélelt szitára, hogy az olaj teljesen lecsepegjen róla.
Fagyaszd le. Amikor enni akarod vedd ki és annyi idő után, hogy a zúzmara letörölhető legyen, szárazon tedd a forró, bő olajba. Kb. 4 perc alatt kész - a belseje puha, a külseje kérges lesz. A következő adag ismét forró (170 - 180 fok)olajba kerüljön.
Nem nagy durranás, de nagyon figyelni kell a részletekre. Egészségedre!
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.10 0 0 27
Először is kell hozzá a Russet Burbank nevű burgonyafajta, a többi meg a technológia titka :))))
Labor Creative Commons License 2002.06.06 0 0 25
vakribogyo Creative Commons License 2002.05.30 0 0 24
Végy egy krumplit...
Kend össze McDonáldsal...
Süsd meg!

:-P

_vadaszg_ Creative Commons License 2002.05.21 0 0 23
Halli!
Találtam egy leírást, hogyan kell sütni McDonald's-os krumplit! (angolul van) bocsi hogy hosszu let...

----
McDonald's® Famous French Fries

Special Tools

Deep fryer
French Fry Cutter
(or patience for cutting potatoes)

Ingredients:

2 large Idaho russett potatoes
1/4 cup sugar
2 Tablespoons corn syrup
1˝-2 cups hot water
6 cups Crisco® shortening
1/4 cup beef lard (or save the fat from previously cooked burgers)
salt

Preparing your french fries

Peel the potatoes. In a large mixing bowl, combine sugar, corn syrup, and hot water. Make sure the sugar is dissolved. Using a french fry slicer, cut the peeled
potatoes into shoestrings. The potatoes should be 1/4" x 1/4" in thickness, and about 4" to 6" long. (You can do this with a knife, but it is alot of work)

Place the shoestringed potatoes into the bowl of sugar-water, and refrigerate. Let them soak about 30 minutes.

While they're soaking, pack the shortening into the deep fryer. Crank up the temperature to "full". The shortening has to pre-heat for a very long time. It will
eventually liquify. After it has liquified and is at least 375°, drain the potatoes and dump them into the fryer. (be careful, it will be ferocious)

After 1 to 1˝ minutes, remove the potatoes and place them on a paper towel lined plate. Let them cool 8 to 10 minutes in the refrigerator.

While they're cooling, add the lard or beef drippings to the hot Crisco®. Again, crank the temperature to full. Stir in the lard as it melts into the oil. It will blend in.

After the deep fryer is reheated to 375°-400°, add the potatoes and deep fry again. This time for 5-7 minutes until golden brown. Remove and place in a large bowl.

Sprinkle generously with salt, then "toss" the fries to mix the salt evenly. ( I suggest about 1 teaspoon of salt, maybe slightly more)

Serve hot, serve immediately, and enjoy! Depending upon the size of the potatoes, this recipe make about 2 medium sized fries.

Special Notes

Noteą***** If you want more fries, double the recipe---but DON'T double the cooking oil. Just cook them in shifts, adding about 1/4 cup more Crisco® and 1
tablespoon lard for the second batch.

Note˛***** If cooking for a minute or so, removing, and returning the fries to the oil seems like a pain in the ass, that's because it is. But it is an important
"blanching" step required for that great taste.

Noteł***** For an easier clone of McDonald's french fries, you can use the frozen, pre-cut Ore-Ida® shoestring potatoes. Just cook them in the same combo of
Crisco® and lard, skipping the "blanching" process. Cook them while still frozen for 6-10 minutes (depending upon the amount) until golden brown. They're good,
but not nearly as accurate in taste and texture as the fresh recipe.
-------

Kis_Joe Creative Commons License 2002.05.19 0 0 22
Ha tudnám,akkor mindig azt enném!
Előzmény: mue (-)
yahel Creative Commons License 2000.06.04 0 0 21
autentikus forrásból:

erre célre termesztett krumpliból ami gyorsfagyasztva van, 10 perccel a sütés elött veszik ki a fagyasztóbol
178 fokos az olaj
4:55 mp a krumpli sütési ideje

yahel von mcdonalds :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!