Ez sajnos csak egy "szerintem" válasz lesz: amíg a könyv kereskedelmi forgalomba nem kerül, addig azt írsz rá, amit akarsz. Vagy azt nem. Nem kötelező kiadóval ellátni. De ha eladni is szeretnéd vagy forgalmazni (akár ingyen) akkor kell rá. Ráadásul nem fiktív. Tehát nem túl életszerű a kérdésed. Ha akarsz a családtagoknak egy visszaemlékezést, akkor ott nem lesz isbn nem lesz kiadó. Ha terjeszteni szeretnéd valamilyen formában, akkor ki kell derüljön, hogy ki a felelős (kiadó). Ahogyan egy utcai plakáton is szerepelnie kell, mogy mondjak egy aktuális poliltikai példát. Egyébiránt az a kérdés, hogy a könyv témája okán bárkit is érdekelhet-e, hogy ki a kiadó vagy sem.
A fiktiv kiadó neve (pl.: "Kék Óceán" avagy "Bálnatenger") csak a borítón, és a belső címlapon lenne feltüntetve, sem személy, sem cégnév, sem telephely.) Így is tilos?
Szerintem mindenki olyan nyomdaterméket állíttat elő, amilyet akar. Ha nincs ISBN-je, a kutya se fogja ellenőrizni, hogy létezik-e az a személy, aki kiadóként meg lett benne nevezve. (Egy cégnévre viszont könnyű rákeresni.)
Amúgy előadásokról van szó, s fontos, hogy minden egyes helyen megtalálják őt, ezért szerintem ez elfogadható kényelmetlenség, hogy egyes nevek kétszer vannak egymás alatt.
Igazából névmutatóról van szó. A munka elkészült, csak utólag akartak egy netre kitehető változatot. Most egy nem ilyen célra készített munkánál egyetlen esélyem volt, hogy a nevekből csináltam tartalomjegyzéket, s generálás közben sorba tetettem. Az, hogy egy név kétszer szerepelt, nem lett gond, mert nincs oldalszám, így aztán szerintem hamar rájönnek, hogy két helyen is szerepel a neve. Utólag már nem volt érdemes több száz nevet névmutatózni. Azért tettem fel a kérdést, mert először azt sem tudtam, hogy a tartalmat sorba lehet tenni, de ahogy megkérdeztem, utána észre is vettem.
Ez most egy fura kérdés lesz, mert nem tudom az Indesign határai hol vannak. Van egy magazin, amiből a szerzőket kellene pdf tartalomként kigyűjteni, de úgy, hogy egy név csak egyszer forduljon elő, de akár több hivatkozással, akár a tárgymutatóknál és persze sorrendben. A nevek külön bekezdésnévként vannak definiálva, tehát elvileg el vannak különítve, s egy bekezdés egy név. Van erre valami használhatóan egyszerű módszer?
Ez működne, csak nekem az kell, hogy ott, ahol nem volt a pont után szóköz, ott legyen egy bekezdés a pont után, vagyis vigye át a következő betűtől új bekezdésbe.
Köszönöm. Az lenne a csodás, ha rájönnék, hogy lehetne a cserébe is betenni az any charactert. Rákeresni enged, de cseréltetni nem, így aztán az első karakter törlődik.
Tehát azt szeretném, hogy minden . any character kapcsolatnál . bekezdésvége és any character lenne, de azt nem engedi sajnos.
S.O.S segítség kellene. Hogy lehetne Indesignban rákeresni arra, hogy pont és bármilyen karakter, kivéve a szóköz? Tehát azokat akarom megtalálni, ahol nincs szóköz a pont után.