Na nekem is hasonló lenne a kérdésem, fent van a suse és a win, suse elromlott, és szeretném feltenni újra, de elötte jó lenne rendberakni alatta a partíciót ezt hogy lehet, persze dos -ból.
format C: azt hiszem akkor a winnek is csengettek.
lenne egy kerdesem LILO-val kapcsolatban, hatha vki tudja:
linux es win is van a gepemen, es mind a LILO-t hasznalom[-tam], de ujra kellett installnom a wint, es a qrva beirta magat az MBR-ba, azaz felulirta a LILOt. gondoltam nincs gond, lilo.conf-om ok, 'lilo'-val ujra beirom a LILOt az MBR-be. de nem megy, mert azt mondja, hogy "First boot sector doesn't have a valid LILO signature". lilo.conf-om sztem korrekt, ugyhogy nem tudom h mi lehet a baj.
Akkor valszeg ott van, de ha egyszer a Win98 beindult, akkor az FDISK /MBR-rel kirughatod... egyebkent meg batran probalkozz, legfeljebb az adataidat vesztheted el :-)
A Corel Linux semmilyen lehetoseget nem kinalt fel, hogy akarom-e es hova tenni a LILO-t. Szokas ez? Azt hogy tudom megnezni, hogy tenyleg az MBR-ben van?
A Corel Linux-ot Free Space-re tettem, csinalt maganak egy extended particiot, azon belul egy linux-ot es egy swap-et. A Windows (FAT32) fizikai paritcion van, van mellette egy masik FAT32, szinten egy fizikain, a linux maganak logikait hozott letre.
A Lilo MBR-be pakolása csekélységem szerint upstartból helytelen, erre vonatkozóan ajánlom a PQMagic kézikönyvét és a FreeBSD installmanuálokat. Inkább nem pötyögném be miért.
Nemreg felraktam egy Corel Linux-ot. Mellette van egy win98 is. Kerdesem: ha szeretnem a Linuxot torolni, csak a particio formazasaval lehetseges? Attól függ, mit értesz törlésen:-). A win98 fdisk-jében a delete-nonDOS-partition + create-DOS-partition alkalmazható, azután FORMAT.
Ekkor a LILO-val mi tortenik? Törlődik (nagyrészt, lásd következő kérdés)
Az megmarad az MBR-ben? Igen. Ki kell piszkálni (FDISK /MBR).
Ha egyaltalan odakerult ? Nem biztos, neked kellene tudnod (/etc/lilo.conf boot=hda esetén az MBR-be költözik, boot=hda2 esetén az illető partício boot-szektorába)
Vagy az is eltunik valahogy? Általad...
Esetleg az egesz vonyot lehet formazni? Nem, formázni csak partíciokat lehet.
Nemreg felraktam egy Corel Linux-ot. Mellette van egy win98 is. Kerdesem: ha szeretnem a Linuxot torolni, csak a particio formazasaval lehetseges? Ekkor a LILO-val mi tortenik? Az megmarad az MBR-ben (ha egyaltalan odakerult????)? Vagy az is eltunik valahogy? Esetleg az egesz vonyot lehet formazni?