Keresés

Részletes keresés

canabis Creative Commons License 2000.04.17 0 0 3
Köszi Zs4zet!
Olvastam én is valami topicot, ahol hasonló volt a téma, de ott informatikusok bizonygatták, hogy sokat kereshetnének külföldön. Kevés hozzászólás után el is süllyedt. Nem nyújtott segítséget.
Így próbálkozom egy sajáttal, amit én intonáltam. És feltett szándékom, hogy mindaddig életben is tartom - akár egy-egy böfögéssel is, - amíg nem segít nekem valaki elindulni.

Ma mesélte egyébként az egyik ügyfelem, hogy holnap indulnak az USA-ba. 3 évre kibulizták a munkavállalóit: papa, mama, gyerek. Ott még összehoznak egy kistestvért, 21 éves koráig zöldkártyát kapnak. Eegyébként a férj tánctanár. Régi táncos kapcsolatok útján került ki a barátja, aki neki is segített kimenni. Kb. 700 000 Ft-ba került a munkavállalói vízum átszámítva. 2000 $ ügyvédi költség + 600 $ fordítás (oklevelek,díjak stb.) Ez utóbbin spórolhattak volna, ha itthon lefordítatják. De az összeget ott kereste meg a pali, túrista vízummal volt kint 3 hónapokat.
Irigyeltem őket. Megadtam az e-mail címemet nekik.
Hátha beszámolnak egyszer erről a dologról.

Zs4zet Creative Commons License 2000.04.17 0 0 2
Próbáltál a 'munka' szóra rákeresni?
Kellene egy 'Munkavállalás külföldön' vagy ilyesmi topicnak lennie, és azt hiszem abban olyasmit feszegettek ami téged érdekel - ha jól emlékszem, de engem nem izgatott anno...
canabis Creative Commons License 2000.04.17 0 0 1
Minden indexesnek bejön itthon a biznisz? Őszintén szólva arra számítottam, hogy másokat is foglalkoztat ez.
Jelenleg egyszerű kis kézművességből élek, de azt magas szinten űzöm, szorgalmasan, nagy munkabíró képességgel. Ráadásul igen keresett a szolgáltatásom.
Az bánt, hogy ezzel a munkával egy gazdag nyugati országban tudnék rendesen haladni, lerakni, pénzt az üzletembe jó szájízzel visszaforgatni, stb.
Itthon saját üzletem van, de kint alkalmazottként is jobb lenne, pedig nem karitászból foglalkoztatnának, jót kaszálnának rajtam.
Már kezd a rögeszmémmé válni, de nem tudom merre induljak. Nem egyszerű, azt tudom. De a másik oldalon meg azt látom, hogy sokaknak sikerült.
Valaki segíthetne. Legalább jó tanáccsal. Azt ingyen szoktam én is osztogatni.
Nem indulhatok el egy bőrönddel. Munka és szállás kell, valamint a szükséges papírok, de én az előző kettőig sem tudok eljutni.
canabis Creative Commons License 2000.04.16 0 0 0
Ugye?
canabis Creative Commons License 2000.04.16 0 0 topiknyitó
Régóta töröm már a fejem ezen, de hiába. Nincs kint sehol rokonom. Közvetítő hirdetésekben nem bízom. Csak ábrándozom. Pedig jó lenne...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!