Az utobbi idoben tobbszor is elofrdult velem, hogy a folapra mentem, marmint a belepes elottire
Beirom a nevet/jelszot, megjelenik a "Sikeres bejelntkezes" ket sora, majd visszater a bejelentkezes elotti lapra...
magyarul 1szeruen nem tudtam belepni
I. A Piazza még mindig nem tökéletes, a 'Most' és "Percenként' linkre kattintva eltűnnek a hozzászólások, de aztán úgy is marad.
II. Ezt a problémát már más is észlelte, láttam ebben a topicban (v. a másikban): bemegyek egy topicba, kijövök és a hozzászólás-csoportosítás 100-ról 50-re változik. Pedig nekem mind a hozzászólások a topicokban, mind a topicok a fórumokban 100-asával kéne jöjjenek, legalábbis ez van beállítva. Ehhez képest...
Kis dolog, de az érintettek számára azért valószínűleg nem túl kellemes: a Piazza frame-jei elvileg automatikusan frissülnek, de ez mostanában nemigen működik. Mi, érintettek örülnénk, ha majd javításra kerülne a dolog.
ha már így a felszínre került a topic, akkor bejegyzem, hogy fohászaink meghallgatásra találtak, így a fórum újra elérhető mindenki számára : )))
a szüléshez meg sok sikert kívánok ...
Sorstársak! (mivel, higgyétek el, együtt szívunk...)
Elnézésteket kérem, ha a kelleténél kevesebbet kommunikálunk, szeretnénk mi többet, de.
Ami most történik, egyértelmű sztori, megírta a Népszabadság is (tényleg!), szóval az olimpia rendesen betett nekünk, Samaranch úr hiába tiltotta be a versenyek idejére az internet-médiumot, emberek egy bizonyos jól behatárolható köre valamilyen orvosilag még nem eléggé ismert, ám szemmel láthatólag virulens kórokozó hatásának következtében még mindig az internetről szeretne tájékozódni, híreket szerezni, ki, mi, hol, merre, meddig, hány.
Számolgattunk persze előre, hogyne tettük volna, vajh mekkora lesz a pluszterhelés, de, ki kell mondani: nem sikerült eltalálnunk. Minden képzeletet felülmúló áradattal viaskodnak szervereink ezekben a napokban, amelyek már egyébként is megértek a cserére - az index-olvasókat ugyanis rövid időn belül egy elég izmos szerverkészlet fogja kiszolgálni. A gépek már itt vannak, az installálás, beállítás, finetuning a jövő héten megkezdődik, satöbbi, ahogy Uhrin Benedek mondaná.
Dolgozunk tehát. Ujpéter perpill médiát hajózik, ha megjön, nyilatkozik dettó!
Egy éve már, hogy nap mint nap válaszolom ugyanezt a sablonszöveget az aggódó, és felháborodó ügyfeleknek egy másik környezetben. Érzem rajtuk, hogy lassan már nem hisznek és (ők a mobil röghözkötöttek) elhagynak minket...
Hav, először köszi a gyors választ, másodszor meg van két észrevételem.
"...a jelenlegi lassulások egy új, gyorsabb, ..."
Talán nem hangsúlyoztam eléggé, hogy már nem az állandósult lassulás tényével van igazán bajom. Ez biztos jobban fáj nektek mint nekem, és kell hogy legyen valami általunk nem ismert nagyon komoly oka. Ennél sokkal inkább zavar az, hogy úgy érzem a kis közösségből egy nagy gyár lett (megválaszolatlan kérdések, állandó lebedgtetés és titkolózás), és az hogy az index az utóbbi időben oly' gyakran köpi szembe önmagát és az őt szerethetővé tevő értékrendjét (ld. az előzőben belinkelt mobilbaba sztori, a tv2 fórum bevezetése körüli "bakiparádé" stb.).
"Nem tehetek mást, mint további türelmeteket kérem."
Én például el tudnám képzelni, hogy a legközelebbi szerkesztőségi ülésen (vagy bármilyen belső fórumon) téma legyen a felhasználók észrevételeinek illetve jogos érdeklődésének kezelését meghatározó módszertannak v. kódexnek stb. kidolgozása.
Egy szerény kérdésem/kérésem lenne: Ohajtotok valamit tenni, hogy ne legyen ilyen tetű lassú az oldal? Már otthon a 64K-s modememmel már fel sem merek menni, pedig ISDN. Itt benn a munkahelyemen bérelt vonalon is nagyon lassú, pedig minden más oldal csak úgy jön, mint az állat. Tehát?
Maradok Tisztelettel:
Crazy
Ui: Eleddig nem volt gondom a sebességgel, na de ezen a héten már...
Solt, igazad van. Azzal tudunk csak mentegetőzni, hogy a jelenlegi lassulások egy új, gyorsabb, masszívabb kiszolgáló születésének tolófájásai. Tudjuk, hogy régen vajúdik már, de hiszünk benne, hogy rövidesen megszületik. Nem tehetek mást, mint további türelmeteket kérem.
Mi rák van, lesántult a csiga???
Miért nem válaszolgattok a népeknek?
Miért nem frissítitek az infót (az igért két hét már jó négy 4 hónapja lejárt...)?"
Nekem, ellentétben a reklámbeli macsóval nem kell bizonyíték (bár fél év alatt úgy érzem joggal remélhető legalább a bizonyíték apró jele...), egy igéret, egy normális szó is elég lett volna.
Az elmúlt másfél-két évben sok-sok kellemes emberrel ismerkedtem meg általatok, rengeteg információt és kellemes pillanatot kaptam tőletek, jöttem veletek, kiálltam mellettetek, amikor úgy éreztem, nem fair a benneteket ért bírálat (Gyalázatos az Index műszaki háttere!!!).
Nem voltam azonban soha elvakult, ha veletek kapcsolatban nem tetszett valami, annak is mindig szót adtam, volt, hogy fricskázva (Mobilbaba, Szerzői jogsértés?, tv2 Forum Agyonmoderalt!, Ki az a Vúk Dráskovity?), de választ sosem kaptam. Rosszul esett, mert mindvégig korrektnek éreztem magam, és nem tudom elhinni, hogy mindannyiszor elkerülte a figyelmeteket.
Ennek a topicnak viszont UP a gazdája, és kifejezetten a Törzsasztallal kapcsolatos problémák miatt nyitotta, és ha más nem, Pozsi időről időre meg is fordul itt.
Így a mellettetek lehúzott évek után nagyon fáj hogy, nem csak emberként, de profittermelő banner-nézegető felhasználóként sem tartottatok méltónak a válaszra. :-(((
Problémáim szűnni látszanak (péntektől), de nem kiabálom el, mert megint előjönnek :)
(Ma folyamatosan pingelem ezt, meg még két másik szervert, meg topicozom közben. Nap végére megpróbálok leszűrni belőle valami tanulságot.)
olyan a korlátozás, hogy reggel nyolctól este hatig csak egy szűkebb kör lát ki a teljes netre, akiknek van a rendszerhez személyre szóló usernevük, jelszavuk. a többség csak bizonyos siteokat ér el: a cég és a leányvállalatok honlapjait, versenytársak és alternatív szolgáltatók oldalait (hogy tudjuk, mit csinál az ellenség :-))), néhány újság, hírforrás lapjait és online kiadványokat (innen az index is).
az az ideológia mögötte, hogy a munkahelyi internet munkaeszköz, használjuk munkára. ezért nehezen volna indokolható pl. a fórum felvétele a napközben is bárki számára látogatható helyek közé, mert ugyebár a fórum nem kell a munkához ... megjegyzem, már szóltam, mások is szóltak, de eddig még nem érkezett reakció)
amikor ezeket az accocat osztogatták, akkor nem tartottam szükségesnek, mert még nem ismertem a tasztalt :-)) utána meg ment a fórum a public access-szel is. de mostmár lehet, hogy kiharcolok egyet ...
tényleg elég hülye korlátozás. Magyarország legnagyobb távközlési monopolcége ... és nem futja egy rendes internetkapcsolatra. hát korlátozzunk! :-|
Elég rapszódikus, hogy mikor milyen gyorsan jön be egy adott topic. Bár olyan igazán gyors egyszer se volt, mint nyár elején. Azért gondoltam, hogy nálatok lehet a hiba, mert van úgy, hogy 4 (azaz négy) perc is eltelik úgy, hogy még a kedvencek se jelennek meg, csak a banner és kész. A Receiving data from forum.index.hu pedig szépen ott virít. Közben a számláló egyre csak számolja az oldal megnyitásának kezdete óta eltelt másodperceket.
Viszont adott esetben tudtam ma 1 Mb-ot 6.6 kb/s sebességgel ftp-zni egy szerverre. (szintén távoli szerver)
Azonkívül csomószor van, hogy bár az oldal már látszik, mégse nyugszik meg a böngészde, hanem a sher.index.hu-ról vár még biteket. (De minek?)
Ezért is feltételeztem jogosan(?), hogy nálatok (is) lehet gond. Legutóbb azonban más is történt, ami megváltoztatta a véleményemet. Az említett ftp-zésem ugyanis egy olyan szerverre történt, ami egy alhálózaton van és az adott hálózat főgépével meg rendszeresen szakdt a kapcsolatom. Vagyis azonos domainen belül egyik géppel kitűnő kapcsolat aránylag jó sebesség volt, míg a másikkal rendszeresen szakadt a kapcsolat. Szóval nem tudom, a kutya hol van elesve, de várom válaszod, hátha tudsz segíteni. Vagy ha nem is segíteni, de legalább tisztázni, hogy mitől lehet ez. Azt nagyon megköszönném.
Sysygy
(Arról még nem is beszéltem, hogy az olimpia.index.hu milyen hazárdos volt, de mára javulni látszik)
Nem értem, hogy miért így korlátozzák nálatok az oldalak elérhetőségét. Nekem úgy tűnik mintha nem hostokat tiltanának, hanem alapból minden tiltva van és amit engedélyeznek csak az elérhető (hogy tényleg így van-e azt én innen nem tudom megmondani).
Én nem látom okát annak amiért a rendszergazda ne engedélyezhetné a forum.index.hu-t.
Szerintem a hiba az "ön készülékében van". Mérjük az index-en kívűlről és belülről is a letöltési sebességet, és a tegnapihoz képest jelentős javulást tapasztalunk. Más vélemény?
Egyébként nem is vettem észre az új címet. Most persze már tudom. Ha jól vettem észre, kicsit az oldalak megjelenése is változott. Sajnos a sebesség nem.
jó ez, biztosan. átkerült a fórum az index.hu-ról a forum.index.hu-ra. biztos gyorsabb meg szépebb. de nem nekem. mi tűzfal és prokszi megett tengetjük tyúxaros kis életünket és nincsen ám csak úgy átengedve minden, meg ne ártson a népnek.
így aztán a www.index.hu-t, az index.hu-t még simán olvasom, ám sok egyébre -- mostmár a forum.index.hu-ra is -- a 403 Forbidden üzenetet kapom. hát ... örülök.
már írtam valakinek, hogy nem-e lehetne-e, de egyáltalán nem vagyok abban biztos, hogy igen-e. most ezt úgy írom, hogy kitárcsáztam, de nem megy ez mindig ...
na, spongyát rá, nem fogtok elsorvadni enélkül a néhányszor tíz ember nélkül. sok sikert.
Bár nem szorosan a topic témája, de ma ezt kaptam:
(az olimpia.index.hu helyett)
(de kipróbáltam www.olimpia.index.hu-t is)
(ez volt az első alkalom, hogy megnéztem volna ezt az oldalt, de nem jött be. Miért?)
"Hiba.
Sajnos: hiba. Aljas 404.
Mély megrendüléssel
vegyes lehangoltsággal tudatjuk Önnel, kedves Olvasó, hogy az oldal, amelyet keresett, valamilyen okból nem található a szerverünkön,
nem létezik, soha nem is létezett, nem elérhető, eltűnt,
fölszívódott, szabadságra ment, sztrájkol, letörlődött, tisztogatás áldozatául esett, megették a kínaiak, elnyelte egy fekete lyuk,
ellopták, fényt kapott, vagy valami ilyesmi. De az is lehet, hogy
Ön gépelt el valamit. Próbálja újra, és ha akkor sem sikerül
elérnie a hőn óhajtott információt, javasoljuk, válasszon
egy gusztusos hírt/cikket az oldalsó dobozból, az szinte biztosan
ott lesz a helyén.
Addig is őrizze
meg hidegvérét, legyen nyugodt és szelíd, mint egy ókori keleti
bölcs, kár az aggódásért, hiszen csak egy mákszem vagyunk a hatalmas
világegyetemben, tevékenységünknek úgyszólván semmi de semmi jelentősége.
„A hiányos
kikerekül,
a görbe kiegyensül,
az üres megtelik,
az elvénhedt újjáalakul,
a kevés megsokasul,
a sok megzavar.
Ezért a bölcs
az egy-egészet óvja:
ő a világ példája.”
Lao-Ce: Tao Te King"
"up válasz erre | adatok | e-mail 2000-04-14 11:43:16 (0)
Kedves emberek!
Meglehetős gáz van, ezt nem kell mondani, látja (vagy inkább nem látja) mindenki a saját szemével. Fórumunk lassú, mint csiga az akácerdőben.
Lehetne ezt pozitíve tálalni: irtózatosan megnőtt a forgalom, december óta megduplázódott a naponta érkező hozzászólások száma, satöbbi, satöbbi, ez igaz is, és ebből kerekedik a baj kifele.
Tudniillik Keki 1997-ben írta a fórumok szoftverét, a Törzsasztal 1.0-át, akkor tán tizedekkora sem volt a terhelés. Úgy tűnik, mostanra a 2.0 is elkészült az erejével. Próbáltunk már mindent, pakoltuk egyik szerverről a másikra, birizgáltunk hálókártyát, sávszélességet, adatbázist, oprendszert, tűzcsapot, hatos anyát, semmi sem segített, a Törzsasztalt mindenestül újra kell írni, más programnyelven, erőforrástakarékosabb formában.
Keki már nekiállt, ezt csinálja éjjel-nappal, tilos hozzá szólni, etetni, piszkálni, izgatni. Azt mondja, két hét alatt megírja.
Addig is megpróbálunk mindent, hogy működjenek a fórumok, de számottevő sebességnövekedést aligha tudunk elérni.
Türelmeteket kérjük tehát, két hét múlva - ha Isten is megsegít - újra hasít majd a Tasztal, lehet megint növelni a forgalmat.
Reméljük jövőre már az új program is berogyaszt. :-)
Köszönettel:
Uj Péter"
Kedves UP,
Mi rák van, lesántult a csiga???
Miért nem válaszolgattok a népeknek?
Miért nem frissítitek az infót (az igért két hét már jó négy 4 hónapja lejárt...)?