a sziv elhelyezkedese anatomiailag nem ugy bal-balkozep, mint a del-delkeleti szel, hanem az esetek tobbsegeben inkabb baloldalon talalhato. De nem mindenkie!
Egyebkent kit lep meg, hogy a fodor- es ungarklaramentes Fidesz eltavolodott az SZDSZ-tol es a jobboldalon kotott ki? Europaban minden liberalis part a konzervativokkal szovetkezik...
Jozsef Attila "politikailag eretlen" volt, mint minden kolto, naivsaga okozta vesztet. Mint kolto, nana, hogy vallalhato, de mint politikai aktivista... No, most akkor az a kerdes, hogy erzelmesek legyunk es szeressuk egymast, Jozsef Attilat is, meg az osszes jo szandeku Kovacs Laszlot, vagy jozanul fontolgatva nem J.A.-ra szavazunk 2002-ben?!
Szerintem ma jobb, mint 1996-ban volt, tessek ezzel is vitatkozni!
nem osztom a velemenyed, mert igaz ugyan, hogy vannak volt parttagok a Fidesz-MPP es FKgP + MDF (meg KDSZ) koalicioban, de a, hol nincsenek, b, meg itt van a legkevesebb, c, hol van itt jobboldal?
Nem hiszem, hogy itt, ma, Mo-n egy konzervativ part tarolna. A Fidesz persze, nem igazi jobboldali part, de akkor milyen? Balkozep nem lehet, hiszen ott van arra min. egy part (MSZP), max. 2 (+ Bekejobb).
Ha tehat ma nincs utokepes jobboldal, akkor azt tamogassa a zember fija, akit lehet. Szerintem MSZP-t, SZDSZ-t ma mar nem lehet vallalni, mert sem programjukban, sem ideologiajukban nem voltak koherensek es most sem azok.
De ha barki ugy erzi, hogy a mai Mo-n a baloldal nincsen hatalmi pozicioban a vegrehajto hatalom, a sajto, a bankszektor, es a biroi hatalom teren, az csak nyugodtan hallgasson a fulere, es higyje csak el, hogy Mo-n demokracia van, a partok egyenlo eselyekkel indulnak, stb,.
Szerintem igaz az, hogy a polgari felemelkedes nem kotheto a Fideszen kivul mashoz, a kozpontosito-ujraeloszto-elvono MSZP legalabbis nem az a part, amelyik ezt megteheti.
Nos, ami a szív helyét illeti, az inkább bal-balközépen van, és anno egybevágott a dolgok jelentős része. A szív maradt, ott, ahol volt,egyéb dolgok pedig, evolutiív módon, ámde hihetetlen sebességgel változtak. Persze bizonyos lépéseket lehetett sejteni, amikor például szavazásilag kommunistává, így szalonképtelenné nyilvánították József Attilát...
Sajnos attól tartok sok igazság van abban, amit írsz. De az MSZP-vel szemben én mégis őket választom. És mivel a következő választás is az MSZP és a Fidesz között dől majd el, én valószínűleg rájuk fogok majd szavazni (ha elmegyek egyáltalán). Legalábbis a második fordulóban. Meg listán is, ha az MDF nem tér magához annyira, hogy ne legyen elveszett szavazat rájuk voksolni. Itt csak rossz és rosszabb közül lehet választani sajna és számomra a fidesz a kisebbik rossz.
Nem akarlak elkeseríteni, de a Fidesz alapvetöen egy baloldali radikális párt. Különösen amióta sok zavarosfejü SZDSZ-est átvett. Még a legkeményvonalasabb néhai komcsik szélsöbalos csemetéit is beveszik. Ezekre igazi jobboldali nem szavaz. Végül is kik a fö Fideszesek? Néhai Komszomol titkárok, kollégiumi titkárok, stb. Ez már az alja nép volt a rendszerváltás elött is.
Várom a hozzászólásaitokat, provokálok is meg nem is. Szerintem a Fideszre lehet ma szavazni, az MSZP ugyanis
a, ügynöktörvényileg,
b, vagyonilag,
c, erkölcsileg,
d, egyéb okok miatt
nem elfogadható párt a magyar polgárosodás útján.
Szerintem a Fidesz az a magyar párt, amelyik valóban nyugati típusú párt. Konzervatívabb pártoknak ma úgy tűnik, nem terem babér, de talán nem is baj ez.
Lehet, hogy sok kifogás merül fel a Fidesz kapcsán is, szerintem egyik sem elég ok arra, hogy reálpolitikailag ne ez legyen az egyetlen értelmes döntés egy, a BAL oldalon nem elkötelezett szavazópolgár számára.