Keresés

Részletes keresés

mika waltari Creative Commons License 2000.04.26 0 0 169

Kedves xs!

Te állítod, vádolod az SZDSZ-t ,hogy utódpártja az MSZMP-nek, a jogszerint Neked kell bizonyítanod állításodat.

HA én azt mondom ,hogy Te betörtél a boltomba, Nekem ill a rendőrségnek kell ezt bizonyítékokkal alátámasztani, és nem Neked kell bizonyítani ,hogy nem Te voltál.

Gönz Árpádot továbbra is nagyra tartom, egy vitatható cselekede volt a TV elnökök körüli herce-hurca de akkor tekintve a magyar demokrácia fiatalságát igaza volt.

Az Antallról szóló információt több forrásból szedtem a Torgyán csak utolsó a sorban.

Előzmény: xs (163)
europeer Creative Commons License 2000.04.26 0 0 168
Pax
Felujitott valtozat.

eredeti: hozzaszolas #8.

Medieval Creative Commons License 2000.04.26 0 0 167
Pax Vobiscum Creative Commons License 2000.04.26 0 0 166
Mi a f...mal állhatna elő a szadesz? Nővé operáltatják magukat? Megcsókolják a magyar lobogót? Megkeresztelkednek?
Befejezik a hazaárulást?
Már gennyesre rabolták magukat, leléphetnének a balfenéken ikertestvéreikkel egyetemben.
Hogy nem unjátok...
adeking Creative Commons License 2000.04.26 0 0 165
Megjött végre egy valóban jövőbemutató pártprogram. Valós húzóágazattal, régóta meglépendő teendőkkel.
Mért kell még mindíg 2 évet kell várnunk hogy hozzálásson az ország?

á.

Pax Vobiscum Creative Commons License 2000.04.26 0 0 164
Valóban, őt támogatta. Akkoriban még nem mutatták ki foguk sárgáját a szadisták. Akkoriban még úgy nézett ki, hogy mindenki, aki nem kommunista egyet akar. Csakhogy aztán éppen Gönc apó volt az, aki sorra keresztbetett Antallnak, aki - úriember lévén - igencsak elcsodálkozott a forditó bácsika pálfordulásán.
Amúgy meg Antall egyáltalán nem volt csalhatatlan - mint utóbb kiderült.
Előzmény: mika waltari (162)
xs Creative Commons License 2000.04.25 0 0 163
Mika W:

- örülnék ha az utódpárt jellegről elmondanád a véleményedet - mindíg tanul az ember...

- lehet hogy Antall őt támogatta de ahhoz ismernünk kellene ki volt a többi jelölt... lehet
hogy a sok rossz közül ez volt a legkevésbé az...
Meg aztán lehet hogy Torgyánnak a kt.elnöki pozíció küszöbén már nem működik olyan jól az emlékezete...

Előzmény: mika waltari (162)
mika waltari Creative Commons License 2000.04.25 0 0 162

Hát ez az! Bár gyakran csak az 5% cserélődik a 95%-os esetek sokkal ritkábbak.

Az SZdSZ utódpártiságában eltér a véleményünk, de ez igazából (ld:fenn) teljesen lényegtelen.

Egy pontosítás:

Épp ma reggel volt a Nap-Tv-ben a Torgyán és arról beszélt mint támogatta a Göncz kinevezését Antall József annak idején, mert régről ismerte.

Előzmény: xs (159)
europeer Creative Commons License 2000.04.24 0 0 161
Mit ertesz ezalatt?
Előzmény: szalonna (160)
szalonna Creative Commons License 2000.04.24 0 0 160
Összel alkot programot az SzDSz

Mindíg úgy volt, hogy éppen most fognak vezetőt választani, törvényeket és szokásokat elhatározni - de sohasem tették meg, mert emlékezetük nem tartott egyik naptól a másikig - így aztán ezzel a mondással intézték el a dolgokat: "Amit a Bender-log most gondol, azt gondolja majd késobb a vadon". Ez a mondás nagy vígasztaló volt nekik." (A Dzsungel Könyve, Benedek Marcell fordítása).

xs Creative Commons License 2000.04.24 0 0 159
Mika Waltari:

- G.Á.és M.I. esete már lerágott csont úgyhogy nem foglalkozok vele (mindkettő hamarosan lekerül a porondról)

- hogy Antallnak jó volt-e Göncz: teljesen mindegy: nem kérdezték őt...

- nekem nem fáj az SZDSZ-MSZP kialíció márcsak azért sem mert törvényszerű volt... ( mind a kettő utódpárt) - éppen most írtam erről egy elég hosszú hozzászólást a Terminálon és nincs kedvem mégegyszer leírni...

- az utolsó 4000 év történetét nem kell már elolvasnom mert már néhányszor olvastam:
hogy milyen következtetést vontam le belőle?

1. a népesség kb 5%-a valamilyen praktikával megszerzi a 95% anyagi javait és a maga céljaira
fordítja ( ezt hívjuk politikának)...

2. a 95% ezt időnként megunja és elvágja az 5%
nyakát - majd egyenlőséget hirdet...

3. kis idő után hagyja hogy egy másik 5% társaság
a politika révén újból megszerezze a dominanciát a többi felett... és ez így megy tovább az idők végezetéig...

Nagyon jól tudom, hogy a politikában nincsen becsület és elv - a fentieket átolvasva: nem is lehet !!

Előzmény: mika waltari (158)
mika waltari Creative Commons License 2000.04.23 0 0 158

"Mécs I-ről és G.Á-ról talán ne beszéljünk - és
a többi kegyelmet kapott politikusról sem mivel ennek nyílván meg volt az ára és nem véletlen hogy mindkettő feltűnően elnéző volt hóhéraival szemben... ( emberileg megértem őket - politikailag már nem) "

Miért ne beszéljünk? Ha az Antallnak jó volt a Göncz akkor beszéljünk róla , miért is "feküdt le" a komcsiknak? Felteszem miközben segédmunkásként dolgozott.

Gondolom az MSzP-SZdSZ koalíció fáj Neked. Politikában nincs olyan szó ,hogy becsület meg elvek. Lásd Machiavielli ezen irányú könyveit, vagy Talleyrand-ot, a politika egy szennyes műfaj.
A legjobban azt utálom benne , hogy azok akik nem tettek semmit a 90-es évekig ,azok harsognak a leghangosabban azok ellen akik tettek valamit és itt most nem Rád gondoltam.

Hogy ki volt börtönben és mikor, a fene tudja, de az összeesküvés elméleted nehezen hihető, ugyanis a 70-es években a politikai rendőrség enélkül is el tudta intézni a nehéz embereket.
A Kádár rendszer 58 után aki nincs ellenünk az velünk van módszert követte, puha módszerekkel nyomta el az országot nem kivégzésekkel meg börtönnel, ezért volt nyugalom a nyolcvanas évekig és ezért voltunk a legvidámabb barakk.

Ha nem akarod ,hogy másodszor is becsapjanak , ne higgy az egyik pártnak sem, különben eléred a kettes számot, én ezt a biztos módszert követem.

Bizonyítékként olvasd el a világ utolsó 4000 évének a történelmét, és rá fogsz jönni, hogy csak és kizárólag a hatalomról van szó különböző színekbe festve. Ízelítőül ajánlanám "névadóm" könyveit.

Előzmény: xs (157)
xs Creative Commons License 2000.04.22 0 0 157
Kedves Mika Waltari !

- engem egyszer biztosan be lehet csapni: 90-ben
be is csapott az SZDSZ az "antikommunizmusával" ( soha nem bocsátom meg nekik)

- Mécs I-ről és G.Á-ról talán ne beszéljünk - és
a többi kegyelmet kapott politikusról sem mivel ennek nyílván meg volt az ára és nem véletlen hogy mindkettő feltűnően elnéző volt hóhéraival szemben... ( emberileg megértem őket - politikailag már nem)

- a Demszky csapat valóban "óriási" megtorlásokat szenvedett, de a leendő előnyökhöz képest ez megfelelő befektetés volt... ( néha egy kis verés is kijutott mivel a közrendőröket sajnos nem lehetett a buliba bevonni ) azonban megkérdem Tőled hogy melyikük mikor volt börtönben ? - az állam elleni szervezkedés a legnagyobb bűnök közé tartozott... Ehelyett szabadon járkáltak külföldön ( ÉN 10 ÉVIG MÉG SZOC.ORSZÁGOKBA SEM MEHETTEM sokkal kisebb dolgok miatt mint az állam elleni szervezkedés).

- a soraikba került ösztönös forradalmárokat viszont kíméletlenül kivonták a forgalomból (őket
sem lehetett a businessbe bevenni)

- ennyi gondolom egyelőre elég, abban viszont teljesen egyetértek Veled hogy az SZDSZ 5 % körüli
párt lesz mindíg - hasonlóan a nyugati liberális
pártokhoz!

Előzmény: mika waltari (155)
europeer Creative Commons License 2000.04.21 0 0 156
Mostmar valamivel jobb Orban ezen a teren, de valoban a valasztasok utan, mindenhol mindenrol beszelt, ha kerdeztek, ha nem. Mintha mindenhez ertett volna. Holott egy miniszterelnoknek nem ez a dolga.
Vagy letezik, hogy a miniszterelnokunk egy polihisztor?
Előzmény: figyelő (152)
mika waltari Creative Commons License 2000.04.21 0 0 155

"1990-ben még nem ismertük őket ( mármint hogy utódpárt és Aczél György fiai) "

Igen Göncz Árpáddal meg Mécs Imrével az élen, őket végül is csak halálra /életfogytra ítélték 56'-os dolgaik miatt, bezzeg a Demszky mennyivel jobban járt még fogorvos sem kellett neki a fogai eltávolításához, SZTK receptre kapott szép műfogsort, így jár aki nem mos fogat!

A Beszélőt pedig azért terjesztették illegálisan, szamizdatként, mert ők már akkor is piszkos adócsalók voltak!!!

A tüntetéseken pedig azért verették meg magukat mert mazochisták voltak.

Bezzeg a nemzeti érzelmű igaz magyarok Csurka Pisti a hős ellenálló, meg Torgyán Józsi a parasztok védőszentje, őket a régi rendszer tűzzel-vassal üldözte nem jelenhetett meg könyvük, nem kaphattak végzettségüknek megfelelő állást, sőt Torgyánt száműzték a Rózsadombra. És ,hogy lejárassák őket bolsevista ármánnyal, izraeli és zsidó amerikai sugallatra még ki is tüntették egyikük másikuk. A médiában a Pálfig meg a Franka a Chrudinákkal egyetemben meg sem szólalhatott , a Chrudinákot pedig a halálba akarták küldeni amikor tudósítóként a Tel-Aviv-Budapest-New York utasításra kiküldték az arabokhoz a háborúba.

A korrupcióról: Nem látok másik olyan pártot ,ahol a pártelnök vállalta volna a felelősséget a korrupcióért, nyilván a többi pártban csak feddhetetlen és erkölcsös férfiúk ülnek...

Ha már internet, az egyetlen párt aki többször érvelt a gyors elterjesztése mellett, plusz tett is érte valamit.

Lehet szidni az SZDSZ-t, mert sok hibát követett és követ el minthogy ott is ugyanolyan emberek ülnek mint mondjuk a MIÉP-ben hibákkal és erényekkel együtt, de konkretizálni kell miért utálod őket, pl az ingatlanadó terve miatt, vagy mert belementek a koalícióba stb.

SZVSZ az SZDSZ fog kapni 5-6 % között,ahogy ezt már jósolták 1990-ben is MDF-esek, de mindig meg fog maradni kis pártnak aki az 5%-os küszöbön egyensúlyozik, hasonlóan a német FDP-hez.

Kedves xs!

hányszor lehet téged becsapni?

Előzmény: xs (154)
xs Creative Commons License 2000.04.21 0 0 154
"ősszel alkot programot az SZDSZ"

- kérdés hogy kinek és minek?

- 1990-ben még nem ismertük őket ( mármint hogy utódpárt és Aczél György fiai) - nagyon jó programot alkottak: ők a MEGTESTESÜLT ANTIKOMMUNISTÁK!

- 1994- ben is jó programot alkottak: ők voltak
a szürkeállomány és a SZAKÉRTŐK.

- 1998- ban már már nem volt olyan jó a program:
a négy év óriási erdményeire apelláltak...

- 2002-ben TELJESEN MINDEGY milyen programot alkotnak - talán kikerülnek a Parlamentből!

Ugyanis:

1.- az okos embert is be lehet csapni egyszer..

2.- a buta embert kétszer is...

3.- 3-4-szer már senkit...

xs Creative Commons License 2000.04.21 0 0 153
"ősszel alkot programot az SZDSZ"

- kérdés hogy kinek és minek?

- 1990-ben még nem ismertük őket ( mármint hogy utódpárt és Aczél György fiai) - nagyon jó programot alkottak: ők a MEGTESTESÜLT ANTIKOMMUNISTÁK!

- 1994- ben is jó programot alkottak: ők voltak
a szürkeállomány és a SZAKÉRTŐK.

- 1998- ban már már nem volt olyan jó a program:
a négy év óriási erdményeire apelláltak...

- 2002-ben TELJESEN MINDEGY milyen programot alkotnak - talán kikerülnek a Parlamentből!

Ugyanis:

1.- az okos embert is be lehet csapni egyszer..

2.- a buta embert kétszer is...

3.- 3-4-szer már senkit...

figyelő Creative Commons License 2000.04.21 0 0 152
" Az szdsz - csakúgy mint az mszp - egyszerűen túl sokszor szólal meg a politikai életben, ahhoz képest, hogy még programja sincs."

"Ahhoz képest" a Fidesznek sincs programja, koalás társairól nem is beszélve. Mégis rengeteget pofáznak. Orbán még rézsűről is, meg a védekezés szakmai kérdéseiről /irányt mutat mindenben, mint valamennyi öntelt majom, akiből "vezér" lett egy időre /szegény leendő D. például, még nem is létezett, már járkált mindenhová, mindenkit eligazítani.../.

Előzmény: Tappancs (147)
beany Creative Commons License 2000.04.20 0 0 151
Programot alkot...te jó ég, mennyit aludtam, ezek megnyerték a választást???
rocky Creative Commons License 2000.04.20 0 0 150
Europeer,

Én inkább egy olyan SZDSZ programot akarok látni, amely nem a lakosság szemérmetlen megsarcolásán alapszik, mint a Demszky adó. Arra a maradék két évre egyébként szerintem nem érdemes már úgy strapálnotok magatokat. Inkább menjetek sörözni, az többet ér.

Előzmény: europeer (148)
barco Creative Commons License 2000.04.20 0 0 149
Már megy a fikázás erről Jaccuse topikjában! :-(((
Előzmény: europeer (148)
europeer Creative Commons License 2000.04.20 0 0 148
Informatikai programmal állt elő az SZDSZ ... Belpol
április 20. 13:29

[Index] A Szabad Demokraták Szövetsége szerint Magyarországnak csatlakoznia kell a szingapúri egyezményhez: el kell törölni az import számítógépek és programok vámját és áfáját. Magyar Bálint a "Szabad@sztráda - A Korszakváltás Informatikai Programja" című tanulmányt ismertetve azt is hangsúlyozta: elengedhetetlen lenne, hogy tíz éves kortól minden tanuló családja, másodévtől minden egyetemista és főiskolás, illetve az ECDL-t (computerhasználói igazolványt) vagy azzal egyenértékű tanfolyamot elvégző pedagógus féláron juthasson számítógéphez. Az SZDSZ elindítaná az "Add tovább!"-programot is. Ennek keretében 2001-től közalapítvány gyűjtené össze a lecserélt számítógépeket, ezeket hátrányos helyzetű családok vagy intézmények ingyenesen kapnák meg. A párt 2002-től minden közalkalmazott számára az ingyenes internet-hozzáférést biztosítana 3-5 éves időszakra. Szándékuk szerint be kellene kapcsolni az internet-hálózatba valamennyi önkormányzatot, postafiókot, iskolát, könyvtárat, levéltárat, múzeumot és művelődési házat.• SZDSZ

Tappancs Creative Commons License 2000.04.20 0 0 147
Lehet, hogy kölcsönös "fóbiaológia" esete forog fenn?
Van-e a fidesznek programja? Szdsz-fóbiára épül-e? Az szdsz - csakúgy mint az mszp - egyszerűen túl sokszor szólal meg a politikai életben, ahhoz képest, hogy még programja sincs. Ha az szdsz elő is rukkol egy nagyszabású programmal és neadjisten kormányra is kerül, akkor még mindig lehet attól tartani, hogy a megvalósítás közben elszabják vagy elszabatják programjukat ugyanúgy mint 1994-98 között.
Kíváncsi vagyok, mekkora lesz a program okostojáskodás/okosság vagy okostojáskodás/alázat hányadosa.
Előzmény: barco (146)
barco Creative Commons License 2000.04.20 0 0 146
II: semmi baj! :II

Kedves tappancs!

Szerintem az fmpp vezetésének van szdsz fóbiája kb. '89 óta, amikoris utóbbiak néhány vezetője "lekezelően" bánt az fidesz vezetőivel. Ekkor volt a "tehetségesebbeknek majd a hónuk alá nyúlunk" megközelítés a szinte ifjúsági szervezetként figyelembe vett fideszesekkel. És azt jól tudjuk, hogy sem OV, sem KL nem a nagylelkű megbocsátásairól híres. Ez az egyik szál.

A másik az állameszmény: 94-ben is részben azért mentek bele a koalába, hogy ezeket, vagy ezekhez hasonló céljaikat elérjék. Az már más kérdés, hogy mennyire (nem) sikerült nekik. Tehát történelem már 94-től is van a mostani céloknál...

A két szál összeérése (feszültség alatt): most az fmpp van előnyösebb helyzetben, küzd is a kétpólusú rendszerért, és ebbe beletartozik a régi sérelmek "megbosszúlása", illetve a saját elfeledni kívánt baloldali liberális értékrendszer "emlékezetből való kitörlése". Mind a kettőnél az szdsz a tömjénfüsttel írtandó "sátán". Nem csodálkoznék tehát, hogy az szdsz-nek ebből a szempontból tényleg fmpp (és nem régi fidesz) fóbiája lenne.

Előzmény: Tappancs (144)
Tappancs Creative Commons License 2000.04.20 0 0 145
Megtréfált az index. Megtréfált az index.Bocs. Bocs.
Tappancs Creative Commons License 2000.04.20 0 0 144
Kedves barco! Tegnap nem voltam netközelben, de megérlelődött bennem, mi az ami első látásra sem tetszett abban, amit az szdsz honlapról idemásoltál.
Már a régi görögök is ismerték az államot, ha az szdsz állameszményét nem is. Sőt Platon előtt is voltak államok világszerte.
Amióta az mszp ledarálta az szdsz-t, azóta és amiatt az szdsz-nek furcsa mód fidesz-fóbiája van. Hogy lehet egy eszmény kialakításánál a legutolsó majdnem két év államából kiindulni? A jelenlegi hatalom is kapta ezt az államszerkezetet. A jó részéhez hozzá se nyúlt. Volt amin változtatott, szerintem összességében többet javított rajta, mint amennyit rontott. Ha az szdsz az állam eszményébe bele akarja keverni a fideszt, akkor nem hallgathat ártatlan szemekkel az 1994-98 közötti "államológiájáról". Vagy tiszta eszményről ír és akkor nem fidesz-kályhától indul, vagy beleveszi a történelmet is, ami viszont nem 1998-ban kezdődött!
Előzmény: barco (129)
Tappancs Creative Commons License 2000.04.20 0 0 143
Kedves barco! Tegnap nem voltam netközelben, de megérlelődött bennem, mi az ami első látásra sem tetszett abban, amit az szdsz honlapról idemásoltál.
Már a régi görögök is ismerték az államot, ha az szdsz állameszményét nem is. Sőt Platon előtt is voltak államok világszerte.
Amióta az mszp ledarálta az szdsz-t, azóta és amiatt az szdsz-nek furcsa mód fidesz-fóbiája van. Hogy lehet egy eszmény kialakításánál a legutolsó majdnem két év államából kiindulni? A jelenlegi hatalom is kapta ezt az államszerkezetet. A jó részéhez hozzá se nyúlt. Volt amin változtatott, szerintem összességében többet javított rajta, mint amennyit rontott. Ha az szdsz az állam eszményébe bele akarja keverni a fideszt, akkor nem hallgathat ártatlan szemekkel az 1994-98 közötti "államológiájáról". Vagy tiszta eszményről ír és akkor nem fidesz-kályhától indul, vagy beleveszi a történelmet is, ami viszont nem 1998-ban kezdődött!
Előzmény: barco (129)
Tappancs Creative Commons License 2000.04.20 0 0 142
Kedves figyelő! Kihagyok néhány sort a hozzászólásodból. Meg fogsz lepődni, mi marad :-)
Igazán szórakoztató, ahogy jobbos olvtársak folyton érveket kérnek - mintha ők maguk nem réges-régi kliséket használnának.
Primitív dolog az átalakulás minden kínját egy párt számlájára írni.
Egyetértek :-) Örülök, hogy kiszemeltél olyan jobbosnak (nem veszm sértésnek), aki csak az egyik oldalt nézi: színe-színe, minden fonákság nélkül.
Előzmény: figyelő (139)
Tappancs Creative Commons License 2000.04.18 0 0 141
"Primitív dolog az átalakulás minden kínját egy párt számlájára írni. " Egyetértünk.
"1994 és 98 között az szdsz jól tolerálta a szegénység terjedését, sőt nemcsak tolerálta, hanem alaposan hozzá is járult. Van mit kompenzálnia!"

Áruld már el: mi ebben az _érv_?
Igazad van. Tényt állapítottam meg. Nem érveltem. Az állítás ellentéte valami ilyesmi lehetne: Az szdsz rosszul tűrte a szegénység terjedését, de legalább nem fokozta. Nem hányhatunk az szdsz szemére.
Nyelvtanilag (első látásra) mindkettő helyes. A két változat közül melyik jár közelebb az igazsághoz? Olyat már le se merek írni, amit itt írok le: amit a Bokros-csomag elvett a feketegazdaság milliárdosaitól, azt mind beletömte a szegények bukszájába :-)
Előzmény: figyelő (139)
barco Creative Commons License 2000.04.18 0 0 140
Kedves Tappancs!

Tocsik: nem voltam ott, nem tudom, de van olyan, hogy ártatlanság vélelme meg védelme. A per nem magasabb szinten folyik, hanem gyakorlatilag újrakezdték. Ha bekerült a pénz a pártkasszába, akkor az ÁSZ miért fogadta el az adott évi költségvetésüket? Miért nem tett feljelentést?

Tellér: mi az amiben az SZDSZ sáros és amit TE bizonyított? Ha bizonyított miért nem készült feljelentés akár általa, akár kormány, akár FMPP által? Ekkora "ziccert" kihagyni!

Fröcsögve vádaskodni, másokat mószerolni bárki tud, főleg ha tele van sértettséggel. (Ez most nem rád, hanem TE-re vonatkozik.)

Kényelmesen visszakérdezek: melyik ügyet tudod bizonyítani?

P.S. legjobb tudomásom szerint egyedül Pető Ivánnak volt annyi gerincessége, hogy már a gyanú árnyékának rávetődése eredményeképpen lemondjon.
(Örömmel látnék más politikai élharcosokat is elgondolkodni egyes tettükön.)

Előzmény: Tappancs (138)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!