Bocsánat, ha közbeszólok a hülyeségek eme tárházában, de ami nekem leginkább csípte a szemem: nem az hogy Csurka kiabál Erdélyért, ezeket a baromságait már megszoktam. De az, hogy nyíltan zsidózik (persze ki nem mondva a szót, mindig csak azt mondja "ezek"), és lenyom egy komplett Hitleri beszédet, és _senki_, de _senki_ a mérsékelt jobboldalról nem mondja, hogy pistukám elmész te a jó .... Nem hanem egy emberként támadnak Demszky-re, és keblükre ölelik csurkát. Ne haragudjatok, hánynom kell!
Én féltem, míg a tv-ben ezt az őrültet néztem. Ez az ember közveszélyes. és közel áll ahhoz, hogy bekerüljön nyíltan (is) a hatalomba! Egy őrült sovinista, fasiszta, és senki a jobbközépről nem hajlandó szembefordulni vele...
jegec, valami ollasmi, hogy nekünk kéne ott a bányákat kezelni.
Mikuláska meg valszeg csacsiságokat beszél a román seregeről.
És én meg nem beszélek háborúról.És nem is fogok.
Egyébként, meg üzenem az illetékeseknek ujfent, hogy szart se ér a harag erő (hatalom) nélkü.
És az erő persze nem arra kell, hogy háboruzz, hanem arra, hogy legalább meghallgassanak.
Ez egy érdekes összefüggés, minnél erősebb vagyok, annál jobb mások hallása.
A másikat ismered, a bolha lába és a hallása között.
SZVSZ Okos Mikulás nem nagyon jobboldali. Arról próbált meg tájékoztatni, hogy a román hadsereg létszámbeli fölényét ellenpontozza annak elavultága. Ebben igaza van, csak hogy a mienk sem sokkal modernebb. Szóval dugjuk csak vissza a bugylibicsát a zsebünkbe! Vagy hozzunk egy szikárra edzett kemény dárdahegyet! Majd az megszurkálja őket! :-DD
Kedves Mikulás,
Gratulálok, remek hozzászólás! Hátborzongató, amit te itt sugallni próbálsz. Szerintem Ti nagyon jobboldaliak valamennyien betegek vagytok, legalább annyira durván elvetemültek mint az általam szintén nem kedvelt kommunisták. Látod az ilyen elvakult emberek mint például Te képesek lennének gondolkodás nélkül háborút kezdeményezni, rombolni, és gyilkolni ha lehetőséget és kellő hatalmat kapnának hozzá. Úgy tűnik a világ nem változik, mindig lesznek hozzátok hasonlók.
Annak ellenére, hogy én nem értek egyet a FIDESZ politikájával, Orbán Viktort egy rendkívül intelligens és értelmes embernek tartom. (szemben más pártvezérekkel)
Azért nem szabad elfelejteni Erdéllyel kapcsolatban, hogy a románok - mint már valaki említette - igen erős asszimilációs tevékenységet folytattak, folytatnak. Másrészt senki sem gondolhatja
ma, hogy bármilyen területnövelő vagy akár csak anutonóm törekvéshez a nagyhatalmak a beleegyezésüket adják. Kvázi Erdély megszerzése csak háború árán lehetséges, azt pedig egyetlen épeszű ember sem szeretne. /Legalábbis ha neki is oda kellene menni/. Ezen felül
nekem teljes terepszínű katonai téli-nyári ruházatom van - rosszabb időkre - - fegyverem persze nincs - de ha Pártvezér úr vezeti a hadat, és a Köztársasági Elnök, a Magyar Honvédség főparancsnoka utasítást ad, isten bizony, megyek a vezér után.
Na jó, ez csak vicc volt.
FS - The forgotten SOLDIER, akinek elég ez a Magyarország is, nem akar nagyobbat
Ha komolyan érdekel benneteket Csurka mondandója Erdélyről, akkor holnap reggel a Magyar ATV-n, a Napkelte műsorában negyed nyolc körül meghallhatjátok.
(a jutalék átadásának helyéről és idejéről úgy a Naptévé, mint Csurka értesítését emilben kérem)
Magyarország Romániához képest gazdag. Tanuljátok meg végre, hogy gazdag ember nem veszekszik. Odamegy és megveszi ami kell neki. Ilyen egyszerű. Több eszünk van annál, hogy nekimenjünk ennek a népségnek, már csak azért is, mert semmit a világon nem nyernénk vele. Semmit. A nyakunkba szakadna a pravoszlav nyavalya, Tufo meg megvonná a vállát és közölné: egyétek meg amit főztetek.
És igaza is lenne. Megy ez sokkal finomabban is. Százszor okosabban lehet ezt csinálni, néha a szó és a diplomácia gyilkosabb fegyver száz bombánál, ha már mindenképp gyilkolni akartok.
Azért a román hadseregről nem árt tudni, hogy az a sok százezer román katona, amit itt valaki emlegetett hány hétig harcolt a szekusokkal és nem győzte le őket, hanem azok vonultak vissza.
Gumicsizmás nyimnyamok voltak akiknek nem volt mit enniük, azt is mi küldtük, nehogy a szekusok győzzenek. Nem kell misztifizálni azt a hordát, a légierejüket kb. fél óra alatt takarítanánk el 30 db Mig 29-essel nem beszélve a több száz véprprofi föld-levegő rakétáról amit nem olyan rég vásároltunk Franciaországtól. Utána pedig vége a dalnak. Légitámogatás nélkül nem sokáig maradnának meg a harci járművek. Nem tudnának egy állást sem tartani.
Ha valaha megindulnának (egyébként nem fognak mert a tábornokaiknak hál istennek százszor több eszük van mint a politikusaiknak), mire az első komolyabb összevonást megcsinálnák, már szólna a sziréna Bukarestben.
Kedves Pásztörperc,
Én eddig nem vettem észre, hogy a baromi magas magyar szennyezés miatt az összes hal kipusztult volna. És a halászlének sem volt szennyvízize (bár 4 sör után ki emlékszik?)
Március 15-én három ünnepségen is jelen voltam: a Múzeumkertben, a Petőfi-szobornál és a Hősök terén. A hivatalos állami ünnep méltó volt a nap szelleméhez: színvonalas műsor, méltóságteljes tömeg és egy kiváló beszéd Rockenbauer Zolitól, bár én szívesebben hallgattam volna Viktort - amit ő mond, az történelem. A Demszky-féle demagógiát egyszerűen nem lehet minősíteni. Hál' Istennek a TV is közvetítette, így mindenki láthatta, hogy miközben sajtószabadságról, nemzeti közmegegyezésről, a törvények tiszteletéről prédikált, bohóctréfává silányította a nemzeti ünnepet - kár, hogy ehhez az okádékhoz olyan kiváló színészek asszisztáltak, mint Stohl András vagy Jordán Tamás -, az ezt követő beszédről pedig annyit, félórás erőlködés után sem tudta megmondani, mivel korlátozzák a média szabadságát. Én speciel akárhányszor bekapcsolom a rádiót vagy a tévét, Baló Györgyöket meg Frei Tamásokat látok-hallok, csupa levitézlett képernyő- és frekvencialovagot, akik azért röpködnek évről-évre más csatornára, mert a piaci viszonyok között kiderült, képtelenek olyan műsort csinálni, ami néhány hónapnál, jó esetben egy-két évnél hosszabb ideig érdekelné a nagyérdeműt. Mellesleg az amúgy tehetséges, Heti Hetesen edződött Fábry Sándort Viktor kitüntette, ami elég furcsának tűnik egy neomittudoménmilyen diktatúrában.
Csurkát is meghallgattam később, és igazat kell adnom neki abban, amit a médiáról mondott (bár egy íróhoz helyenként méltatlan hangnemben): azok ordibálnak meg hőzöngenek itt, akik rettegnek egy alapos átvilágítástól a múltjuk miatt, akik ontják a szennyet a képernyőről álproblémákat kreálva, és - ezt én tenném hozzá - rettegnek attól, hogy a Fidesz a királyi tévébe nem Pálfy G. - ket, hanem fiatal újságírókat fog tenni, és miután már sorra megbuktak a kereskedelmi tévéknél, a nemzeti fejőstehénnél sem marad már számukra hely.
A MIÉP gyűlése egyébként helyenként unalmas volt (főleg a Bocskay Színpad), helyenként ordenáré (Nagy Feró, valamint a közönség Trianonozó, zsidózó része); de amit Csurka a NATO-tagságunk okairól, az EU-tagság veszélyeiről, az amerikaiak álszent világpolitikai magatartásáról mondott, vagy a ciánszennyezésről, a Tisza tragédiájáról, azzal nehéz lenne vitatkozni. Persze a TGM - Bauer - Kovács László hármasfogat biztos vitatná, de hát az ő politikai tőkéjük ebben fekszik. Épkézláb programjuk nincs (a MIÉP-nek van - a Nemzetépítő Állam), ellenfeleik rágalmazásán kívül másra nem képesek, szilárd, megalapozott jövőképet nem tudnak felmutatni az ország népének, és egyetlen reményük, hogy a választók megint beveszik azt a maszlagot, amivel a chartás időkben egyszer már megetették a lakosságot.
Végül a politikai nézeteimről annyit: sok-sok emberrel együtt én is megtapsoltam Orbán Viktort a Múzeumkertben. (Erdélyről annyit, hogy ez a téma megér majd egy külön bejelentkezést.)
Minden 17 és 35 év közötti fiatal! Azonnal fegyverbe!! Vezérünk otthonról mutatja az utat!!!
Kövessétek, gyerünk erdélybe!! Fogjatok fegyvert!!!
Stupidity off
Ezek az Erdély-szólamok nagyon ócska szövegek. SEMMI realitásalapja nincs a dolognak,
hacsak valaki tényleg fegyvert nem fog, de azt meg úgy fejbekólintják, hogy na! Gondoljatok
bele, itt van Jugoszlávia, aki szívesen "seggberúgna" minket, példának okáért.
Egyébként félig székely származású vagyok, tehát van kötődésem Erdélyhez, mégse akarom
Igen, unió Erdéllyel, netán független Erdély?20-30 évig tényleg nem lesz realitása, mert az EU és az USA számára a német egység természetes volt, de a magyar egység csak történelmi kategória. Ha Nagy Magyarországon élnénk, a környezetszennyezéssel akkor sem törődne a kormány, mert a környezetvédelem költséges és a zöldmezős beruházások csak a táj elszennyezésével hoznak hasznot. Igen, Pásztorperc, mi is éppen eleget szennyelünk a folyókba és a tízéves fiatal demokrácia alatt egyik kormány sem tett valami sokat. Én csak a Tisza-menti lakosságot sajnálom a legjobban ,de kapunk mi még valamennyien cianidos vizzel öntözött salátát és egyéb "finom " nehézfémeket, sajnos.Azért a román kormány barbár nemtörődömsége is megdöbbentő, tehetetlen és érdektelen alakok gyülekezete. Hát a saját románjaikat sem sajnálják már?
micacska
Pásztörperc
Azért mert az erdélyi függetlenségnek kevés jelenleg a realitása, a kérdés felvetése még nem feltétlenül demagóg, ankább egy megoldási lehetőség.
Valóban, a független Erdély önmagában még nem oldaná meg a szennyezés problémáját, de mint láthatod, az uniót Erdéllyel '48-as követelést még Csurka sem meri hangoztatni. Pedig az lenne az igazi megoldás, de közbenső és első lépésként a függetlenség is elég.
Utolsó bekezdésed igazolására nem hiszem, hogy bármi bizonyítékot fel tudál vonultatni, nyilván egy nagyobb vízhozamú folyószakasz nagyobb terhelést bír el. Aztán az sem midegy, hogy milyen szennyvizet engednek be tisztítás nélkül a folyóba. Sajnos a háztartási szannyvíz nálunk is bele megy, de az mégse cián és nehézfém.
Erdély függetlenségének követelése demagóg, mert a nagyhatalmak közül nincs egy se, amelyik a leghalványabb mértékben akárcsak foglalkozni is hajlandó lenne a gondolattal.
Az, hogy a szennyezés egy független Erdélyben mexűnne, hazugság: az önálló Erdély még jobban rá lenne szorulva ezekre a bányákra, mint most Románia, és az ott rendszeresített technológiák mellett a szennyezések törvényszerűen és ismétlődően bekövetkeznek: olvass bele a Gyöngyösorosziról szóló témába — nálunk is mindig így ment!
Arról meg, hogy "a románokat nem érdekli", az a szakmai véleményem, hogy mi lényegesen több szennyet engedünk bele ugyanezekbe a (hozzánk be-, tőlünk meg továbbfolyó) vizekbe, mint amennyit Erdélyből kapunk bennük: a fő különbség abban áll, hogy a terhelés nálunk viszonylag egyenletesen magas, tőlük viszont egy alacsonyabb alapszint mellett, szakaszosan jön. Nem ártana tán a saját portánk előtt (is) söprögetni: ott, ahol a szájtépés helyett tehetnénk is valamit.
Kedves pindiy és előzőleg speaker!
Valóban független Erdélyről beszélt 3 millió magyar és kb. 6 vagy 8 millió román lakossal. Ennyit pontosításul, a realitását ne én vitassam!
Tisztelettel
Tiborc
Az egyik rabbi megoldotta a világ problémáját egy tévényilatkozatával:
Azt mondta, a zsidókat nagyon kell tisztelni, akkor minden rendben lesz.
Pindiy mindjárt hozzáfűzi, az izraeli hadsereg is erős, nemcsak a román.
Úgyhogy én most már kussolni fogok, mert jönnek a hadak.
(a NATO tulajdonképpen mire való?)
Havas, jeges idő, forró hangulat.
Ez volt jellemző a MIÉP nagygyűlésére.
Azt nem hallottam, hogy hadat üzentünk volna Romániának, pedig ott voltam.
Ezirányú beírásaitokkal ezért nem kell foglalkozni.
Viszont ha Erdély független lenne, nem kellene ilyen vízzel jövő problémákkal szembenéznünk. A románokat nem érdekli mit engednek a folyókba, úgyis átfolyik hozzánk.
Ezt még a baráti Kádár időben is megtették, amikor a gátak átvágásával sokszor ránk engedték az árvizet.
Csurka valóban aktuálpolitikával foglakozott, de valós problémákat érintett. Demszky ezzel szemben egyszerűen hülyeségeket beszélt amikor a sajtószabadságért küzdve nem veszi észre, hogy a sajtó legfeljebb tőlük nem szabad.
Én a helyében nem kürtölném így bele a világba, hogy : emberek, a sajtó a mi kezünkben van, ezért nem szabad.
Remélem kedves speaker, ha Csurka vezér a maga biztos fedezékéből kiadja a paancsot, hogy "előre!", akkor te az első sorokban rohamozol és áldozod hősi véredet CSI hülyeségéért.
A vízmérgezés akkor szűnik meg, ha betartják a vonatkozó környezetvédelmi szabályokat.