Keresés

Részletes keresés

endrepp Creative Commons License 2024.09.26 0 0 183371

A konkrét típust nem ismerem, de ez egyértelműen keményforrasztásak néz ki.

Egy pár lépcsős furattal gyártják le az öntvényt, a betétet betolják a helyére és a külső oldalról a furat vállában forrasztják rézzel utólag.

 

 

 

Előzmény: Makk Frigyes (183370)
Makk Frigyes Creative Commons License 2024.09.26 0 0 183370

Üdvözletem!
Lenne egy kérdésem, hátha tud válaszolni valaki...
Nemrég szert tettem egy Saeco Genio/Poccino Linea Uno gépre. Elsősorban a réz kazán miatt vettem meg, egy másik gépbe akarom később beépíteni. Szétszedtem teljesen, hogy lássam, milyen állapotban van (az eladó jelezte, hogy a pumpa nem működik, de a gép bekapcsol, fűt). A kazánt is szétszedtem, nem látszott vészesnek belül, egy kis vízkőmentesítés ráfért, pipa. Viszont szerettem volna kiszedni a fűtőszálat is, hogy egészen alapos legyen a mentesítés, de nem tudtam megoldani sehogy sem, erőltetni meg nem akartam.
A kérdés az, hogy létezik-e olyan, hogy a kazán felső része és a fűtőszál egyben van? Azért kérdezem, mert a szétszerelésnél nem találtam rajta menetet, sem anyát, sem tömítést, mint más Saeco-rendszerű kazánoknál. Belülről is úgy látszik, mintha a kazán és a fűtőszál egy darab anyagból lenne.
Csatolom a képeket, amik a vízkőmentesítés után készültek.




Előre is köszönöm a válasz(oka)t!
Üdvözlettel:
Frigyes

blaze73 Creative Commons License 2024.09.23 0 0 183369

Urak, van itt bárkinek tapasztalata az AVX DB1 PRO géppel?

Valós, használati tapasztalat :) 

 

vinjo Creative Commons License 2024.09.23 0 0 183368

Keresd Sage néven, úgy talán sikerül találnod. Nem írtad, milyen konkrét géphez kéne.

https://www.avxcafe.hu/index.php?route=product/list&keyword=sage%20sz%C5%B1r%C5%91kos%C3%A1r

Előzmény: gányolo (183365)
waxos73 Creative Commons License 2024.09.22 0 1 183367

Jelenleg talán a Kingrinder K4 vagy K6, picit drágábban a 1z presszó J-max, még drágábban Kinu Simplicity. Tapasztalatom csak a J-maxról van, mert napi szinten használom a munkahelyemen. Én meg vagyok elégedve vele masszív darab. Szétszedés után kalibrálni sem bonyolult, a finomság beállítása is egyszerű. Lance Hedricknek van egy videója a YT-on, amiben több manuális örlőt is bemutat, köztük ezeket is. https://youtu.be/JySL64iigT4?si=sAKdMfBdmF_p24mB

Előzmény: 5 Star (183366)
5 Star Creative Commons License 2024.09.22 -1 0 183366

Üdv a Tudoroknak!

 

Biztos van a kérdésemre vonatkozó bejegyzés, de nincs időm, kedvem végigolvasni a posztokat. Véleményt szeretnék kérni, hogy melyik kézi daráló a legalkalmasabb eszpresszó készítéshez.

Köszönöm 

gányolo Creative Commons License 2024.09.11 0 0 183365

Sziasztok!

Brewille géphez keresek non pressure szűrőkosarakat (1-es és dupla) és tampert.

Tud valaki segíteni?

 

heted7 Creative Commons License 2024.09.08 0 0 183364

Ez a legbetegebb dolog, amit valaha láttam a témában. Elképesztő! Köszi!!

Előzmény: ronin s8 (183362)
unalmas lányka Creative Commons License 2024.09.08 0 1 183363

Köszönöm!

Végül úgy döntöttem, hogy marad a Hario Mini Mill Pro.

Timemore ment tovább. Pedig a szívem szakadt meg érte, félár alatt kaptam volna meg.

Viszont: Hario könnyebb, és gyakran van hátizsákban. Itt ugye sok kicsi sokra megy alapon jelentősen csökkenthető a (háti)zsák súlya, ha mindenből a könnyebbet rakjuk bele. :)

S igazából a Hario is egy olyan őrlő, amivel a kotyogós kávé szintet simán "megütöd". Nem, vagy legalábbis nehéz észrevenni a különbséget a két őrlővel készített kávé között.

Előzmény: waxos73 (183359)
ronin s8 Creative Commons License 2024.09.03 0 2 183362
Gyuri19860213 Creative Commons License 2024.08.30 0 0 183361

Sziasztok.

 

GC-hez keresek 58-as szűrőtaró kart, lehet bármi, nem baj ha nem GC, a lényeg hogy a fejre felmenjen.
Köszönöm.

vinjo Creative Commons License 2024.08.29 0 0 183360

Ha még aktuális, akkor a Nespresso habosítóját használtuk kb. 5 évet - most is hibátlan- aztán eltettem mert a mostani kávégépem brutálisan gőzöl, azzal habosítok.

A lényeg, hogy a Nespresso Aeroccino3 strapabíró, megéri az árát.

Előzmény: nohab (183328)
waxos73 Creative Commons License 2024.08.28 0 0 183359

A PH hardcore fórumban talán több tapasztalat van a Timemore C3 -al, próbálj meg ott is rákérdezni. Nekem ugyan más kézi örlőm van, de szerintem a kerámia késekhez képest mindenképpen előrébb vagy az acélkéses C3-al. Főleg ha jó árban megkapod.

Előzmény: unalmas lányka (183358)
unalmas lányka Creative Commons License 2024.08.25 0 0 183358

Kirándulásokhoz szoktunk vinni kotyogós kávéfőzőt.

Bialetti Brikka az áldozat, aki időnként kávét készít. :)

Egy Hario Mini Mill Pro, ami a kávébabot megfelelő méretre őrli.

Most jön a kérdésem.

Egy ismerősöm nagyon jutányos árban eladná nekem a Timemore C3 Pro őrlőjét. 

Van-e valakinek ilyennel tapasztalata?

Tény, hogy azért igényesebb mindenféle szempontból, mint a Hario (amivel egyébként tökéletesen elégedett vagyok!).

Szóval cseréljek? :)

Saughassy Creative Commons License 2024.08.21 0 0 183357

Esetleg ebayen, na de az a 3 jaratu az a vilag legprimitivebb cucca, nincs minek tonkremenni benne. Nezd meg hogy odaig eljut-e a viz. a 3 jaratut pedig probald zseblampaval atvilagitani kifujkalni, kiszurkalni, megvuduzni. :) Sokszor csak torodesre vagyik es nincs lathato dugulas, megis megjavul utan minden.

Előzmény: Gyuri19860213 (183356)
Gyuri19860213 Creative Commons License 2024.08.21 0 0 183356

háromjáratút szétszedtem, nem volt benne kosz. a kazán belsejében volt némi vízkő, de nem sok és az is inkább feltapadva , nem a leeső nagy darabok. Kiveszem a szelepet és meglátjuk hogy úgy nyomja-e a vizet. köszi.
hol tudok venni bontott alkatrészt? nem szívesen költök 20k-t egy háromjáratúra :)
Köszi.

Előzmény: Saughassy (183355)
Saughassy Creative Commons License 2024.08.21 0 0 183355

De, siman beakad. Eleg bombabiztos az a technika, leszamitva hogy ha egyszer elkezdodik a dugulos moka, gyakran csak a kazancsere a vege, mert mindig ujra fog termelodni a kosz. Szoval takarits 3 jaratut. Illetve amikor leszeded a kazanrol, inditsd el a csapolast es pisilni kell a helyen. Ha igy tortenik, akkor 100%hogy a haromjaratu dugult el.

Előzmény: Gyuri19860213 (183354)
Gyuri19860213 Creative Commons License 2024.08.21 0 0 183354

Sziasztok

 

egy kis tech segítségre szorulok.  Adott egy Gaggia Classic gold, 2000 előtti modell, gyári OPV és háromjáratú.
Kicsit tuningoltam rajta, beépítettem a kazán és a pumpa közé egy automata gépből kiszerelt thermoblokkot amin egy 80c termosztát van, így megoldva az előmelegítést. A gyári OPV, ki van csavarva, helyette egy utólag beépített került beszerelésre rögtön a puma után, hogy ne a meleg vizet dobja el a rendszer.
Szépen működött 1 évig, majd egyik napról a másikra nem ad vizet, üresen sem. Pumpa megy, ki is cseréltem gy másikra, az is megy, de víz nem jön. Godnoltam vízkőre, de az nem akad így be szerintem, hogy teljesen elzárja.
Lehet hogy a háromjáratú döglött be? annak nem hallom a kattanását sem amikor lekapcsolom a pumpát. Hogy lehetne mérni a háromjáratú hibáját?
Ha már így felmerült akkor bontott háromjáratú lehet érdekelne :)

heted7 Creative Commons License 2024.08.14 0 0 183353

47 ezer forint kilója?!?


15-17 ezer forint / kg-ért már nagyon kiváló kávékat kapsz, 12 a már teljesen jó kategória, de 4-5000 Ft-ért is kapsz valamit, ami igazi kávé, ha nem is a legjobb.

Előzmény: W_B (183351)
H_G Creative Commons License 2024.08.14 0 0 183352

Instant "kávéért" itt senki sem adna 20 fillért. Bele nem való fűszerekkel szagosított instant kávéért pláne nem.

 

Előzmény: W_B (183351)
W_B Creative Commons License 2024.08.13 0 0 183351

Sziasztok!

 

A Little's kávét ismeritek?

Megéri az árát?

ronin s8 Creative Commons License 2024.08.07 0 0 183350

Hol? 

Előzmény: Alfa Hold (183348)
Alfa Hold Creative Commons License 2024.08.05 0 0 183349

fizikailag lehetetlen. eleve nem üti meg a mennyiséget, a standard espesso tömeg el sem fér a kapszulában. évekkel ezelőtt lemertem az egés kínálatot, és a többség 6gramm alatt volt. én kezelt kv-ra és védőgázra  gyanakszom.
a cellulóz kapszulák eleve bukó, mert átereszt. elég beleszagolni a dobozba, érződik a kv illata.

Az e.s.e pod-ba simán elfér a 7g kv őrlemény, viszont egy nem megfelelően beállított főzéssel simán el lehet rontani
szerintem.

Előzmény: nohab (182996)
Alfa Hold Creative Commons License 2024.08.05 0 0 183348

egyáltalán nem. egy filléres hőellenállást volt a legegyszerűbb alkalmazni.

 

Előzmény: ronin s8 (183346)
Alfa Hold Creative Commons License 2024.08.05 0 0 183347

ez butaság. inkább arra utal a jelenség, hogy rossz helyre tervezték a hőelemet.

Előzmény: ronin s8 (183340)
ronin s8 Creative Commons License 2024.07.31 0 1 183346

Az újabb gépeken, ahol tized mm-re tudod állítani a fej hőmérsékletét, nyílván már hőmérővel oldják meg ezt, de régen szerintem könnyebb és tartósabb volt a nyomásmérő alkalmazása. A hőmérséklet összefügg a nyomással, így stabil külső hőmérséklet, és tengerszint feletti magasságnál ez elegendő volt a hőbeállításhoz. 

 

De ez csak tipp. Ki mit gondol erről...? 

Előzmény: heted7 (183345)
heted7 Creative Commons License 2024.07.31 0 0 183345

Valóban neked szántam, elnézést!

 

Elég fura, amit írsz, de percig sem vonom kétségbe. Azért kell ezekben is legyen valami hőszabályozó, de én nem ismerem, csak az ehhez képest low-end vonalat valamennyire. Hogy miért állítódik el a hőfokszabályozó azt nem tudom.

Előzmény: ronin s8 (183344)
ronin s8 Creative Commons License 2024.07.31 0 0 183344

Gondolom, ezt nekem írtad. 😉

A Giotto Classic-on nyomásmérő van, és az utólag beépített fejhőmérőn látom a pogácsára érkező víz hőmérsékletét, ami ebben a melegben 5-6 fokkal alacsonyabb, mint hűvösebb időben (ugyanazon a nyomásbeállításnál). A créma szine világos, a kávé íze laposabb, egyértelműen hőhiányos. 

A San Remo pod-os gépben nem tudom mi van, de a kábé ott is hőhiányos. 

A Pavoni (Gaggia Factory) ugyanezt a jelenséget produkálja. 

 

Nem tudom, mi az ok, csak tippeltem, de ez tűnik valószínűnek... 

 

Előzmény: heted7 (183343)
heted7 Creative Commons License 2024.07.30 0 0 183343

"Ez valszeg azért van, mert a nyomás a külső hőmérséklet megnövekedése miatt megnő, és előbb lekapcsol a fűtőszál."

 

Ezt nem értem. Mi köze a fűtőszál kikapcsolásának a nyomáshoz? És egyáltalán, hol mért nyomsáról beszélsz?

 

Ami az időjárást illeti, ami számíthat, az a hőmérséklet, légnyomás, páratartalom. Nézzük sorban:

 

Hőmérséklet: A kérdés, hogy a főző, amiről beszélsz, hol van? Ha nem légkondicionált helyen, akkor max 10 fokkal lehet több nyáron, mint télen (gondolom azért télen fűtött helyen van), vagy inkább még kevesebbel. (Légkondicionált hely esetén még kevesebb a különbség.)  A kávét nagyságrendileg 90 fokon főzöd, és hagyod, hogy felmelegedjen a géped minél nagyobb része erre a hőmérsékletre. Ha a külső hőmérséklet magasabb, akkor hamarabb melegszik fel a gép, lassabban hűl le, de nem sokkal. A kávéfőző hőmérőjét nem kéne befolyásolja, hogy hány fokos a környező levegő.

Picit a bejövő víz is melegebb lehet, akár a vízcsőből jön, akár tartályból, ennek esetleg lehet relevanciája (de nem egy jó gépnél), de ez pont hogy kevésbé hőhiányossá tenné az italt.

 

A külső légnyomás időjárásfüggő, megnéztem, volt olyan januári nap, amikor annyi volt, mint most (1018 hPa). Pedig januárban azért hideg van, legalábbis ehhez képest.

 

Páratartalom: ez köztudottan számít a kávénak, de ha jól tudom, inkább a darálás kívánt finomságát befolyásolja.

 

Amúgy nem lehet megmérni az ital hőmérsékletét?

 

Előzmény: ogrEicsab (183342)
ogrEicsab Creative Commons License 2024.07.30 0 0 183342

A cm800-at nem alátétezni kell, hanem a késtartó kosáron kell állítani.

https://youtu.be/eSVnke7lqZM?si=b_CEYgor50Ucm2-F

Előzmény: Sprinter CDI (183333)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!