Keresés

Részletes keresés

nohabmozdony Creative Commons License 2004.04.26 0 0 683
A bet. sr. féle fórum igen fájintos, mindenki menjen oda jól.
Előzmény: vkid (682)
vkid Creative Commons License 2004.04.25 0 0 682
Helyesbítek.
Csináltam egy fórumot, amely talán elég kényelmes lesz nekünk. Moderátornak beveszem szívesen tm-t makkpetit etc, nincs sok kedvem adminisztrálkodni :)

cím:

http://www.runboard.com/bverespeter

Remélem jösztök
Pppá

Előzmény: vkid (681)
vkid Creative Commons License 2004.04.25 0 0 681
Jah csatlakoznák Pöcökhöz. Nem sikerült úgylátszik a kampány. Ha lessz 1 pici időm akkor majd télleg +próbálok 1 fórumot létrehozni, +nézni a lehetőségeket etc.

S egy kis izelitő h milyen borzalmakra költöm e helyett az időmet:

"Ám éppen e miatt az eredetiségre való törekvés miatt vonható erős párhuzam a szleng és az irodalom között (Péter 1980: 276). "

Csókollak benneteket

Előzmény: PPPPeggy (680)
PPPPeggy Creative Commons License 2004.04.25 0 0 680
háát lenzsrác ígéretével ellentétben nem nagyon látom itt aktív veresesek véres hordáit billentyűt trancsírozva elárasztani a fórumot… hajjajj… már a nosztalgia se a régi
nohabmozdony Creative Commons License 2004.04.25 0 0 679
vkid Creative Commons License 2004.04.23 0 0 678
Oké oké, tudom h péntek este mindég alszol :)

A BG-ügyhöz még egy kis tréfa, h milyen ember is ő. Tegnap két csaj referált az óráján (szövegtan == kamutan) kérlek, szövegtipológiából. Khm. A szövegtipológia lényege, hogy nincsen. Illetve felállítottak néhány bazi okos és nagggyon tudományos tipológiát, miszerint magyarnyelvű-e a szöveg vagy nem-e. Úúúú.

Sza borzasztó. A lényeg h a végén csoportokra lettünk osztva, s a mi feladatunk az az volt, hogy egy szlengszöveget írjunk, ami kapcsolatfelvételt közvetít. Király ált.isk. 6-os feladat. Megírtuk kb úgy, hogy -Mi va bae? -Hagyá má, mit oltasz, mi a pálya etc. etc. Namost ő ezt elkérte hogy majd felolvassa a műsorában. Háháhááháhááhá :) Ez az ő tudománya. A szkeptikus konf-on remélem Egely mellé rakják :)

Üdv, bs

Előzmény: PPPPeggy (675)
lenz Creative Commons License 2004.04.22 0 0 677
sziasztok!
Nna, péntekt?l valószín?leg tömgekkel együtt tudtok majd fórumozni, mert igyekszünk sokszor elmondani a rádióban, hogy megint van fórum.
nohabmozdony Creative Commons License 2004.04.20 0 0 676
Na mi van már megint, sehol senki.

Ma fellőtték a GP-B-t, mindenki örüljön de nagyon. Az ált. rel. elm. egyetlen megállapítása, amit eddig nem ellenőriztek kísérletileg, most végre megmérhető lesz. (Majd 16 hónap múlva. Addig türelmesen várunk.)

Egyébként meg heje és huja.

PPPPeggy Creative Commons License 2004.04.19 0 0 675
szervusztok

Dani: bocsesz pénteken aludtam mér közvetlen Simpsons (este 1/2 7) után, ezér be se volt kapcsolva a teflonom, ne haragudj, h nem értesitettelek, szombaton meg nem voltunk radayba, most nétem a 10.szkeptikus konf tartalomjegyzékét, az a balázsgézaügy elég érdekes valoban.
legyetek jok
P

nohabmozdony Creative Commons License 2004.04.19 0 0 674
Huhh, ez a náci Barbie elég gáz.

Link berakásához beírandó (maradok a bevált tankönyvpéldáimnál):

<a href="Ide a címet, ahova linkelni akarsz" target="_blank">Ide a szöveg, amire kattintani lehet</a>

Például ha beírod, hogy

<a href="http://www2.warnerbros.com/gilmoregirls/" target="_blank">Ide kattints</a>

az úgy fog kinézni, hogy
Ide kattints

Mivel a < és > jelek közt lévő dolgok html kódrészletnek számítanak, ezeket megpróbálja értelmezni, így ha azt akarod, hogy ezek a jelet látszódjanak, akkor a < -hez &lt;-t, a > -hez &gt;-t kell beírni.

Előzmény: hunturul (672)
hunturul Creative Commons License 2004.04.18 0 0 673
Na jó egy, egy ide tartozó hozzászólást is megengedek magamnak: Idézet remek! Nagyon tetszik, egyik ismerősöm állított egyébként az utolsó mondathoz hasonlót, avval a különbséggel hogy ő ezt a politikai támogatásra mondta (tehát h az illető melyik pártot támogatja). Vele is egyetértek!
hunturul Creative Commons License 2004.04.18 0 0 672
Most nem hozzászólok, csupán megosztok egy idióta honlap engem is felkavaró részét (bár azt nem tudom hogyan lehet olyen dögösen beírni ahogy ti szoktátok):
http://www.spatulaproductions.com/spatula/nazibarbie.html
vkid Creative Commons License 2004.04.18 0 0 671
c:) jelentkezem :))
Előzmény: nohabmozdony (670)
nohabmozdony Creative Commons License 2004.04.18 0 0 670
a.) 95 %-ban egyetértettem volna valakivel? Ez rám általában nem jellemző. :) Tényleg nem árt, ha kivizsgáltatom magam. :)

b.) Hát én valahányszor a szar műsorát megnézem, vagy zsidózik, vagy cigányozik, de az idő nagy részében fingásról és szarról beszél. Ez sajnos így igaz. Kár, mert ugyan prosztó módra viselkedik, de ennél többet azért kihozhatna magából. Ennyi erővel Fekete Pákót is meghívhatná, hogy a "Kislány bugyira vigyázz" című dalra statiszta-órabérben fizetett tinilányok ajánlják föl magukat neki. Mint a Balázs sóban, csak a duma jobb egy kicsit.

c.) Gatheringen sem voltam, tegye fel a kezét, akit ez meglep. :)

d.) Találtam egy jó cikket, ami alapvetően nem erről szól, de van benne sok okos dolog kereszténységről, ilyesmiről. A szerző a kissé nehéz természetű, de kiemelkedő képességű és műveltségű Dobszay László. Ebben van:

Még egyszer: a kereszténység nem a szeretet, nem az irgalom, nem az áldozatvállalás vallása. A kereszténység igazi vallás, tehát az Isten-ember viszonyról szól, s Istent nem alakítja át garanciatényezővé. De ez az "igazi" kereszténység, mint mondtuk, titok, amit a hívő szeméremmel őriz magában, nem félelemből, hanem mert úgy tartja ölelő karjaiban, mint legféltettebb szerelmét.

A teljes cikk, bár másról szól.

Előzmény: vkid (668)
makkpeti Creative Commons License 2004.04.18 0 0 669
Ahányszor én megnézem, kéthetente cigányozik, de nem zsidózik.
vkid Creative Commons License 2004.04.18 0 0 668
Nos bocsánat, nem sűrűn interneteztem mostanában, hanem az előbb említett Balázs Gézáához irtam szem. dolg.-t.

Hunturul:

a) majd elmesélem személyesen, tanulságos dolog. A lényeg h TMmel itt 95% egyetértettünk, úgyhogy azért ült el a dolog. A lényeg h vannak tudóskodó emberek, akik kamuznak végig, hogy tv-ben szerepelhessenek meg felkapják a lóvét, és vannak tudósok.

b) Fábry stílusa kb. egy részeg 100 éves viziló, elég árnyaltan látja a problémákat. (persze a verebest se szeretem sokkal jobban ;). Jellemző filmklubos benyögése: a valóságsókat szidta hogy ott végig finganak szarnak azt nézi mindenki. Hát én valahányszor a szar műsorát megnézem, vagy zsidózik, vagy cigányozik, de az idő nagy részében fingásról és szarról beszél. Q.E.D. :)))

c) Opeten nem voltam de gedöringen igen

d) Passió: aki kitalálta h antiszemita azért találta ki hogy reklámozza a filmet meg azért hogy hunturolok jól megsértődjenek ezen :)) Persze a film nem antiszemita, csak szimplán buta, a bajom vele hogy SEMMI eszköze nem volt MG-nak a fájdalom/gyász/szeretet ergo érzelmek ábrázolására, mint a hollywoodi klisék:

fájdalom = vér
gyász = bőgés
szeretet = hiteltelen vigyorgás, közhelyekkel.

Jó felmentem őt, a szeretet 1 azaz 1 jelenetben szerepelt kemény 10 másodpercig. Egy Jézusról szóló filmben. Elég jó arány.... Jellemző hogy:

- első jelenet: Krisztus imádkozik az Úrhoz a getsemáné kertbe hogy mér kell ezt végigcsinálnia etc. Hát a JK Szupersztárban ez kurva jó meg van csinálva, az egészet még átérzed, tényleg de nehéz lehetett az ott, tényleg ez az ember(?) nem volt semmi. Itt: a kert olyan volt mint az elfek erdeje a Gyűrűk Urában, JK imádkozik sír, Sátán orrából tekereg egy kukac. Hát baromira átérzed az Emberfia szenvedéseit tényleg... :)
- a Sátánhoz volt MG-nak a legtöbb fantáziája!! Érdemes megfigyelni: őt meg tudta csinálni. Szerintem MG kereszténysége ez alapján nem JK szeretete (mert JK szeretetét nem tudta ábrázolni), hanem a Sátántól való rettegés (ld még értelmetlen horrorjelenet a híd alatt Júdás+szörnyike.)

Huhh.

Pöcök:
Remélem jó volt ma a Rádayban. Azt is remélem hogy életedben egyszer válaszolsz szombat estig a péntek délbeni SMS-emre. VVagy ha nincs pénzed, akkor vonalasról is leszólhatsz, hogy mi van. Mert ez így eléggé sértő, persze rád nem sértődöm meg, de én spec. örülnák ha összefutnánk, de nehezen tudom megszervezni ha nem válaszolsz, tfont nem kapcsolod be (soxor hívtalak) meg ilyenek. Neszádeli Petit is felhívtam, ő-e tud valamit-e rólad. Talán jövő hétig válaszolsz! Üdv, D

nohabmozdony Creative Commons License 2004.04.17 0 0 667
Hát ez fenomenális. Akkor most sorszámokat fogunk ide beírogatni? :)
667.

Továbbra is keressük Vérmenyét és Rózsa nevű hozzászólóinkat.

Előzmény: PPPPeggy (666)
PPPPeggy Creative Commons License 2004.04.17 0 0 666
666-ik
PPPPeggy Creative Commons License 2004.04.17 0 0 665
hogy én legyek a
PPPPeggy Creative Commons License 2004.04.17 0 0 664
na
hunturul Creative Commons License 2004.04.16 0 0 663
Nahát, nem rossz ötlet a Ráday, de nekem van jobb: Alex Grill. Nekem közelebb, hangulatos, nagggyon jó zene lesz (ez tuti) 8-11-ig és én biztos ott leszek! Nagyon ajánlom minkenkinek (PUNCS koncert lesz ott). Ez amúgy az Árpád hídi busz p.u-tól van 1 percre. Ha nem jössz azé, köszi a meghívást. De itt jobb buli ígérkezik, sorry
nohabmozdony Creative Commons License 2004.04.15 0 0 662
Hát ennek örülök.

Majd valamikor hozzad vissza a dolgokat, csak ne holnap mert egyelőre a reaktor üzemorvosa hazaparancsolt torokgyulladásilag. (És nem javallja a májkérosító dolgokat, valami enzim vagy mi a túró sok van bennem, lehet hogy a gyulladástól, lehet hogy valami májmeghízástól, de megnyugtató hogy ha komolyabb baj volna akkor sokkal rosszabb lenne a vérképem. Pedig nagyon hősies voltam vérvételen...)

Előzmény: PPPPeggy (661)
PPPPeggy Creative Commons License 2004.04.15 0 0 661
na. hogy örüljetek. hunturul szombaton egy ráday, pénztárcavesztés nélkül :)? P kezdem olvasgatni azokat amiket ide nekem belinkeltél TM, a nyelvművelőférgekről, kellemes, határozottan...
P
hunturul Creative Commons License 2004.04.15 0 0 660
Hát igen, erre én is kiváncsi lennék, mert bár veled is szívesen fórumozom, de jobb lenne több embert itt látni.
nohabmozdony Creative Commons License 2004.04.15 0 0 659
Nade hol a Vérmenyét, a Pöcök, a Rózsa? És a vkid, izéka meg makkpeti is miért hallgat?
nohabmozdony Creative Commons License 2004.04.15 0 0 658
Előzmény: hunturul (655)
nohabmozdony Creative Commons License 2004.04.14 0 0 657
Apropó, hová tűnt a Rózsaszín?
Meg a Pöcök? (Pedig ez utóbbi biztos megvan, mert ma beszéltem vele.)
nohabmozdony Creative Commons License 2004.04.14 0 0 656
Hát honnan tudnánk mi a Dönciről, ha egyszer erre a fórumra csak ilyen vének írunk? :) A Makkpeti ott volt, de az ő beszámolóját meg már hallottad. :)

Passió: nem elvből nem nézem meg, azt ugyanis nem különösebben gondolom elvi alapnak, hogy nem érdekel. (Másrészt meg ebben a témakörben Bach Máté-passiójánál többet számomra nem hiszem, hogy mondana bármi is.)

Opeth: ennek sem "ellenállok", egyszerűen nem érdekel, nem hallgatom szívesen, és kész. "Multifunkcionális"? Az mit takar? Eddig mindig tudtam épp olyan zenét választani, ami megfelelt, majd ha valami újra vágyom, és az épp olyan lesz, akkor lehet hogy hallgatni fogom, de per pillanat ezt igen valószínűtlennek tartom.

Vámos Miklós mondta a Lehetetlen utolsó adásában, hogy az emberek, akik őt érdekelték, és műsort is lehetett belőlük csinálni, elfogytak, ezért abbahagyja. Namost ezzel Fábry is így van jó ideje, mégsem hagyja abba. Egyfelől, mert igazából csak magamagát érdekli, csak akkor azonban ne hívjon vendéget, talán jobb lenne a műsor. Másfelől, mert a vendégei érdektelenek, nagy részüktől tényleg csak azt lehet kérdezni, hogy "a régi Tilda és az új Tilda ugyanúgy pisil-e", de a maradéktól sem kérdez mást. Meg, ettől függetlenül viselkedik prosztó módjára.

Előzmény: hunturul (655)
hunturul Creative Commons License 2004.04.13 0 0 655
Lássuk csak:
a, ok, most sem lettem sokkal okosabb, nagyjából értem a lényeget de hozzászólni érdemben úgy érzem nem tudok :((

b, érdekes ez a Fábry ellenszenv, hiszen észrevehető h ő az egyetlen magyar sztárocska aki képes volt a saját műsorát több fenntartani(7.éve megy!!), ez szerintem nagy teljesítmény főleg azután h feltűnt különböző pol.-i fórumokon régebben. Mondjuk ennyi idő után nem csoda ha már kicsit unalmasak a poénjai, de engem mindig képes megnevettetni. Még megjegyzem h az ő műsora az egyetlen amit megnézek a tv-ben néha és pl. a Heti-hetes nekem kifejezetten ellenszenves, mondjukez is elvileg egy értékelhető vmi hiszen már elég régóta megy.

c, Rózsaszínnek üzenem h sajnálhatja, akoncert nagyon király volt és elég olcsó is(3-4e FT). Egyébként szerintem az Opeth még a legkeményebben ellenállók lelkét is megpuhíthatja mert nagyon "multifunkcionális" zene, főleg ha legújabb albumot nézzük.

Passió: szerintem elvből nem megnézni ezt a filmet kicsit erős elvkultságot igényel, de mind1. Nem egy hétköznapi darab és tényleg egy kicsit máshonnan világítja meg a kérdést, de azt szerintem megint egy elvakult vélemény lenne ha azt állítanám h ettől vallásos leszel. Ez hatalmas ökörség. Már csak azért sem árt megnézni h tudd min balhézik a világ már kb egy hónapja, ugyanis ha megnézed érdemben nehéz hozzá szólni a vitához.

a Dönci kérdés még mindig nagyon "izgatna"

nohabmozdony Creative Commons License 2004.04.13 0 0 654
a.) Nyelvész-téma. Arról van szó, hogy mit fogadunk el a világ tudományos megismerésének, s mit nem. Én a tudományra Karl Popper definícióját használom (a fizikusokkal egyetemben), amelybe a Nádasdy-féle nyelvészet belefér, a Balázs Géza-féle meg nem. Azon kívül volt még arról szó, hogy vannak dolgok, amiket a fizika és társai nem írnak le, ezért más módszereket alkalmazunk. Ehhez én azt fűzöm mindig hozzá, hogy nem jelenti azt, hogy ezeket nem lehet leírni fizikával, illetve nem jelenti azt, hogy nem kell a popperi szemlélethez lehető legközelebbi módon vizsgálódni. Meg van egy rakás dolog, ami szerintem tökkelütöttség, mert a világnak sem a fizikával leírható, sem az azzal le nem írható részéről nem mond semmi érdemlegeset, ennek ellenére sokan foglalkoznak velük, lelkük rajta, csak ne nekem kelljen állni a számláikat, valamint elviselni a következményeket, amiket az elméleteik valóra váltására tett kísérletek okoznak.

b.) Nem voltam a Fábryval terhelt filmklubon, úgy különben az általam és ismerőseim, barátaim által személyesen tapasztaltak alapján tartom bunkónak.

c.) Az opeth koncerten tudtommal senki nem volt, a Rózsaszín akart menni, de azt mondta végül itten, ha jól emlékszem, hogy pillanatnyi indiszponáltságra hivatkozva mégsem ment el. (Engem meg senki még csak elképzelni se próbáljon opeth koncerten. :) )

Passió: az ominózus mondat (vére rajtunk...) teológiailag valóban azt jelenti: ő az áldozati bárány, ti. annak a vérével volt szokás meghinteni a gyülekezetet. Ezt azonban viszonylag kevesen tudják, akik tudják, azok meg néha elhallgatják, így nem csoda, ha egy ilyen mondattal nemkeveseb a saját tévképzeteiket látják igazolva. Az óvatosság tehát nem árt. Hogy különben mire van kihegyezve a film, azt nem tudom, nem láttam, és nem is valószínű, hogy megnézem.

Amúgy: régen valakivel sokat filozofáltunk azon, hogy milyen lehet, ha a fejünkre esik egy meteor. Akkor még nem volt ilyen. :)

Előzmény: hunturul (652)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!