Volt benne egy elég durva hiba, mikor azt a kis denevérszerű lényt mutatták, ami egy nagytestű növényevőn mászkált: azt mondta a Pálfy, hogy a kis lény a nála 15-ször nagyobb dinoszauruszon éldegél. Szerintem inkább 15 ezerszer nagyobb.
Néhány dologban soha nem lehetünk biztosak: pl. a dinók bőrének a színében (a megmaradt csontokból nem lehet következtetni a bőr pigmenttartalmára). Aztán soha nem tudhatjuk meg, milyen hangot hallattak. Viszont a filmben ezekről egy szó sem esett.
Hát, ritkán nézek TVt, de most rendesen beletenyereltem. A narrátor hangja fel se tűnt, először a film animációjának kitűnő minősége, valósághűsége tűnt fel, azután pedig az, hogy ez az egész MINEK VAN????? Hol érdekli az embert, hogy PONTOSAN hogyan éltek a dinoszauruszok? Persze, azt nagyon is illik tudni -hozzátartozik az általános alapműveltséghez- hogy voltak, meg hogy régen és hogy mekkorák, stb, 8. oszt. biológia. Egyébként is, aki nagyon unatkozik otthon, az olyan eszmeraldaPaulinaMegveszemeztaDallasszal hülyíti magát, amivel akarja. De ennek nem kellene ENNYIRE támogatottnak lennie. Miért nincsen valami komolyabb, aktuálisabb problémával foglalkozó műsor ezek HELYETT?
Ja, most látom csak, hogy kihagytam ami a leginkább zavart:
A meseszép mai valóságban a gyerekek a TV-n nőnek fel. Szinte minden informáiójukat, viselkedésmintájukat onnan szedik. SZVSZ hiba volt az egészet tényként kezelni, úgy tenni mintha a valóságot narrálta volna. Igazából nem lenne ez gond, ha mindenki meg tudná különböztetni a valósat a nem valóstól, de ez ahogy pl. az Izaurás gyűjtésnél is lát6ttuk, nem reális. A műsor célközönsége, a gyerekek pedig méginkább távol állnak ennek megítélésétől.
Tulajdonképpen offtopic, de ami igazán zavar, az a média folyamtos (szándékos, véletlen, olykor csak szenzációhajhász) hazudozása.
Ez most a szenzációhajhász kategória. A folyamatosságért, szórakoztatásért, nagyobb nézettség és reklámbevételek miatti feláldozása a hitelességnek. Tekintve, hogy abból a korból a viselkedásre, FAROKCSÓVÁLÁS ÍVÉRE, stb. nincs információ, csak következtetés. De azt mindenki igaznak fogadja el, mert val. szeg ez a legpontosabb, meg úgyis min1. De azért BEÉPÜL a személyiségbe.
EZ most nem volt annyira súlyos hiba, de hozzáállásbelileg igenis zavar.
Na jó, lenyugodtam, nem füstölgök tovább...
Az Olajfalók tényleg szuper volt. Még a bemondónőt sem avatták be a dolgba. Ez a dínós film pedig sehova sem való. Az Olajfalók kategóriájában sehol sincs, tudományos ismeretterjeztőnek csapnivaló, kalandfilmnek unalmas. A narrátor meg rátett még egy lapáttal.
Egyetértünk. Pár perc után rájöttem, hogy a narrátor kiválasztása nagyon rosszul sikerült. Pedig lehetne sokkal érdekfeszítőbben is előadni, nem úgy mint a híreket.
Nem is volt annyi baki benne, inkább az volt a baj, hogy a feltételezéseket úgy sorolták, mintha a Tényeket mondanák. Tizenöt percnél nem lehetett tovább nézni.
Nekem tetszett a film, és a szöveggel sem volt bajom. A királyi Kossuth rádióban is hallottam már százszor rosszabbul beszélő riportert valamelyik krónikában, azt viszont észrevettem és NAGYON idegesített. Pedig az egy rádió, köszszolgálati, és elvileg nagyon szépen kellene beszélni benne.
Üdv:Micu
"Ha most azt kérnéd, hogy soroljak fel idegesítő hangokat... "
Juj, azt hiszem nekem is beugrott egy. Aki ráadásul pont a mese magyar szövegében oly' hangsúlyossá tett vér-motívumban utazik (igaz a másik csatornán). Hát igen, egy akkora fas olyan emberrel még tovább lehetett volna süllyedni.
Én sajnos csak öt percet láttam belőle, de szerintem is jó ötlet egy ilyen mese. Ez az igazi sci-fi! Mert ugye tudományos tényeken alapul, de azért valljuk meg: biztosat senki nem tud, végülis egy jópofa történet.
A mesélővel nekem sem volt - ez a rövid idő alatt - semmi bajom. Beszédhibát nem találtam, és - ha nem hülye - Pálffy beszédstílusával sincs semmi bajom.
Ha most azt kérnéd, hogy soroljak fel idegesítő hangokat, akkor kapásból tudnék legaláb... sokat. Olyanokat is, akiknek a hangjától kiráz a hideg, és még több olyant, akinek a beszédstílusától.
Nagyon jó animációk voltak benne az első 3 percben. Biztos utána is, de onnan már nem néztem, mert a szövege kibírhatatlan volt. Minden második szó az volt hogy vér, szenved, küzd, halál,...
Az ilyet miértnem az a szőke rémisztgetős csaj mondja fel. Nem mintha a pálfi rosszabb narrátor lett volna, mint amilyen riporter, énekes vagy porondmester (sic!), de ehhez a horrorisztikus meséhez jobban illet volna az a bige.
Ha jól gondolom, azt vették meg, amit tavaly mutattak be az ORF1-és a PRO7-en. Nagyon profi, a werkfilm majdnem olyan jó volt mint a Jur. Park. Az említett tv színvonalán - bármilyen műsor - sokat emel, ha teljesen leveszed a hangot. Ez most nem vicc :(.
A lajcsi is szerepel benne ? (megremeg a pohárban a víz .... :-))
Remek otlet volt Palffyhiradot berakni speakernek.
Most nezheti az ember hang nelkul a viszonylag erdekes filmet, mert mar ot perc utan hideglelest kap a beszedhibas, affektalos nyekergestol.
Lenne ket ev utan egy nezheto sorozat a csigatv-n,
erre beleronditanak.