EZ AZ!
Magyarokat a magyar képernyőre!
Szerény javaslatom az volna, hogy nem csak a színesek számát korlátozzuk a képernyőn, hanem a zsidók, szlávok, svábok, románok, vizigótok, kenguruk, és egyáltalán minden olyan fajét, ami nem a magyar, és nem tudja ezt papírokkal igazolni! Numerus Clausust!
De alkalmazni kéne ezt nem csak a tv-n, de bármilyen munkakörben!
Sőt, a legtisztább az volna, ha ezek a fajok valami jelet viselnének a ruházatukon, jól látható helyen, hogy rögtön beazonosíthatóak legyenek.
Hoppá, most látom, hogy ilyen már volt valamikor...
D, aki szomorú, hogy ilyen téma egyáltalán felmerülhet...:-((
Azért mégiscsak furcsa, hogy itt már mindent lehet.... kisországunkat ellepte a szenny köztudott, pláne a gügye TV csatornákat, nagy a versenyszellem: holnap már a többi csatornán is vagy sárga, vagy fekete, vagy egyéb bőrszínű lesz a divat.............. csakhogy túlszárnyalják egymást................
Van itten egy topik itt pont azon aggodnak, hogy keves: Reklámrasszizmus
Egyebkent ez a szamaranyos dolgot eleve baromsagnak tartom. Ha vki alkalmas akkor legyen. Ha tobb embert tud vonzani a TV ele, mint elterelni, akkor valszeg tobben lesznek.
A reklamrasszizmusban elhangzott parszor, hogy a gazdasagi tenyezokre, uzleti szereplokre igen ritkan hatnak az etikai, erkolcsi es egyeb normak. Sokan a ciganyokat hianyoljak a reklamokbol TV-kbol, de a topik konkluzioja, hogy jelen pillanatban nem szemelyesitenek meg pozitiv dolgokat.
Valamelyik adón láttam egy filmet (nem dok.), ahol a meleg bár tuladonosát perelte egy kirúgott pincér. A felmondás oka az volt, hogy ő nem meleg.
Elképzelhető, hogy egy bemondó fog magyarországon hasonlóan megkülönböztető okok miatt perskedni?
...komolyan nem értelek,valószínu hülye vagyok...most miért baj,hogy színesek is vannak a bemondók között??? /ehh,de utálom leírni így,már ez is megkülönbeztötes/..engem egyáltalán nem zavar..menj ki az utcára, tiszta világváros vagyunk már...mindenféle rassz fellelheto...miért zavar a tv-ben pont????,
Csak nem Juditról, az időjósról van szó?
Lehet, hogy nem amcsi utánzatról van szó, hanem próbálnak valami újat, egzotikusat produkálni... Bár az időjós-cicák szerintem - tök mindegy milyen a bőrük, vagy milyen meggondolásból kerülnek oda - nem túl hitelesek...
A legkönyebb persze engem kikiáltani rasszistának
és és ezzel elismertséget keresni.
Sokkal jobban örültem volna, ha gondolkodnának is az emberek.
A rasszistának megbélyegzés félelmétől hajtva már nem lehet egy beszélgetés témája a másság?
Még mindig nem vagyok érthető.
Nem a bőrszí érdekel.
A divathullám az ami idegesít. Címlapok. különlelegességek. Feltűnősködés.
És mindez persze midig a nézettség és a háttérben a még több pénz érdekében. Nevezhetjük egy újfajta rabszolgaságnak is.
NEM ÉN TETTEM KÜLÖNBSÉGET A BŐRSZÍN KÖZÖTT, HANEM AKI A KÉPERNYŐRE KERÜLÉSRŐL DÖNTÖTT!
Prozac :
Arra gondolsz, hogy mivel Mo-n a lakosság kb 10 % roma (talán lehet mondani cigány) ezért azt szeretnéd, ha legalább minden tizedik bemondó roma lenne ? (Ami most sajnálatosan nem teljesül.)
Orvos látott már, elftárs?
Megdöbbentő, ha valaki azt képzeli, hogy a demokrácia azonos azzal, hogy tetszőlegesen kiválasztott tulajdonságok szerint arányosan rétegzett mintát viszünk a képernyőre vagy máshová.
Én azt gyanítom, hogy a tévébemondól között sokkal több a nem kövér ember, mint a társadalom azonos korcsoportjaiban. Szemét soványok! :-)
Úgy látom akad némi félre értés.
Nem a műsorvezetők képességéről kérdeztem.
A kérdésem a következő volt:
Ha a demokrácia alapelveit nézem akkor a tv képernyőn látható színesbőrűek aránya jóval meghaladja a magyarországon élőkét. Ezt diszkriminációnak tartom a nem színesbőrű hasonló pályán érvényesülni akaró emberekkel szemben, hiszen pont a bőrük színe miatt "nem felelnek meg" a képernyőre kerülés feltételeinek.
...ugyan...ezzel is azt bizonyítjuk,mi mennyire nem vagyunk rasszisták...nálunk aztán mindenkinek egyenlo jogai,és lehetoségei vannak,hiszen rendkiívül demokratikus országban élünk:-))..amugy,kérdezném a "fehér" müsorvezetok képességeivel minden rendben???...nekem nem úgy tünik...
A nyugati tv-k "szenzációhajhász" másolata-e a nálunk is egyre több színesbőrű bemondó és műsorvezető? Az említett emberek képességeinek kétségbe vonása nélkül, nem tekinthető-e egyfajta diszkriminációnak a jelenlétük?