Képzeld, az illető, aki készíti a dudámat, elcseszte a sípokat. Most kezdődhet minden az elejéről. Közben meg kipróbáltam egy másik zenei hangzást. Megszerettem a Vangelist. Elkészült a The Gates of the Hell, és rövidesen Miskolcon összehozzuk egy bandával. Adja az ég, hogy sikerüljön. Aztán a másik: Nagyon megtetszett a Napoleon boulevard. És egyenesen beleszerettem Vince Lilla hangjába. Nem tud véletlenül valaki egy címet, ahol elérhetném? Nem kell feltétlenül internetes.
mit szóltok az angolszász fuvolatémákhoz?
Akinek tetszik, annak a Napoleon Boulevardot nagyon ajánlom (francia és angolszász hatású popzene). Én nemrég szerettem meg őket, különösen Vince Lilla hangja miatt.
Aprobb problemaim voltak az internettel, es sajnos az mp3-ak is csak par napig voltak elerhetoek (remelem azert valakinek sikerult letolteni parat....)
Valoszinuleg meg egy kis ideig nem is fogom tudni kitenni oket a netre, de akit erdekel, es birja a mailboxa, annak elkuldhetem....
A Hevia valóban érdekes. A harmadikat (a lassút) épp most tanulom fuvolán. Nem könnyű, de öröm csinálni. A többit majd a skót dudán, ha végre kész lesz.
Wallace!
Engem a latin versek,írások is érdekelnek! Persze a magyarok is.
Egyébként szeretem a skót zenét, de még nincs sok felvételem. Mindent szeretek, ami különleges hangzásvilágú. A Hevia is tetszik.
Üdv a skót népzene kedvelőinek! Akit érdekel budapesten néhány Szabó Ervin Könyvtárban lehet skót népzenét kölcsönözni, pl a XV. kerületben.
Ami a Heviát illeti érdekes a hangzásvilága, bár szerintem a skót népzene a zenevilágában csak mint alap jelenik meg, amit lényegesen átdolgoz, sőtt meg merem kockáztatni, hogy nem is skót alapokon ír, bár ennyire nem ismerem, csak a CD-t hallgattam, ami alapján inkább mediterrán hangulata van a számainak, bár a skótduda használata egészen eredeti. A dolog varázsát csak az rontja, hogy nem igazi skótddát használ, hanem elektronikusat.
Skót népzenei elemeket (vagy sak skótdudát) más zenészek esetében is találhatt. Pl Mike Oldfield: Voyager.
Egy érdekesség: tudtátok, hogy Angliában sokáig fegyverviselési engedély kellett a skót duda tartássához? (hogy ma is kell-e nem tudom)
Wallace engem is érdekelnének a verseid...
Köszönöm.
Próbáltam kazettán szerezni néhányat, persze sikertelenül. Talán legközelebb, vagy esetleg Skóciában sikerülni fog.
Angol verseim érdekelnek-e valakit? Esetleg latin, magyar írások?
le bizony. en azt dijazom, hogy mekkora ereje van a divatnak. a regi uton mar nem jo haladni. a bejaratott kis vilagzenenk mar uncsiva valik.
es ekkor!!! egy ember kitalalja, hogy mostmar kelta zene kell, mert az meg nem volt soha. a tobbi meg megy utana. ok a nagy pionir uttotrok. a vilag boldogitoi!
Ha még nem próbáltad ki, itt az ideje. Eszméletlen skót dallamokkal dolgozni, különösen egy metálosnak - mint én. Még jobban élvezem, mint az eddigi "Military-metált", melybe katonás témákat, külsőségeket kívántam becsempészni, vagy a "Sivatagi-metált", az afrikai légiós, és arab világgal.
Egyre érdekesebb dolgok vannak itt születőben. Talán én is betudok valamit segíteni zongora- és gitártudásommal(vagy inkább tudatlanságommal). Bár skót hangzású dalokban még nem gondolkodtam, mit lehet tudni, lehet, hogy még ott kötök ki.A Heviának láttam nemrég egy koncertjét a spanyol TV-ben.Nagyon meggyőző volt.
A Heviáról három kedvencem van (a címeket most fejből nem tudom)
1. A lassú az A oldalán, ha jól emlékszem, a harmadik. Mindig ezt hallgatom, mikor a Braveheartot olvasom, vagy verseket írok.
2. A B oldalon az a szám, amelyiket a zongora kíséri. Különösen akkor kedveltem meg, mikor nemrég temettük el egy pártfogómat. Igazi gyász-hangulata van, ez akkor éppen feküdt. Azóta is a legszívesebben hallgatom.
3. A legutolsó. Kissé keményebb hangzás, nagyon fekszik.
Alatar:w3.swi.hu , vagy www.extra.hu , de asszem lehet a nexus-n is, vagyis: www.nexus.hu
Egyébként megvan Hevia:tierra de nadie/no man's land c. album, grebbelve is.......
1 szakközépsuliban dolgozom mint rendszergarázda és a holnapi szalagfeltűzési zenébe becsempésztem pár számot tőle.....:DDD