ahhh... egy újonc, most mondhatok mindenféle okosat! :-DDDDDDDD
...öööö....
Szóval Portishead.
Hogy a név honnan ered? (A zenekar nevére gondolsz?) Portishead Bristol egyik elővárosa. (Bristolt ugye nem kell magyarázni, mármint nem arra gondolok, hogy város, hanem.)
Maasive Attack meg nem lenne trip-hop ha nincs Tricky amúgy.
Ha van letöltési lehetőséged, nézz el a honlapomra (éppen költözik...), ott van néhány ritka Phead, de még tervbe van véve több ritka Phead is.
A harmadik lemez a PNYC, a Roseland New York City Live. Koncert az édes.
Vanmég egy rövidfilm is, a To Kill A Dead Man, amit a Dummy után csináltak, mert először nem akartak klipet forgatni, és ahelyett.
Szóval két lemez van, Dummy és Portishead. A név honnan jön?
Ja és nem tudtok véletlenül boltot, ahol baráti áron lehet őket kapni? Ma körülnéztem pár secondhandshopban de nem volt. :(
OK, nem akarok Massive Attack anti-topicot csinálni a Portisheadéből....nagyon dicséretes, amit tettek, de szerintem akkor is ezerszer eredetibb meg izgalmasabb és érzelemdúsabb a P. mint a MA. Pont.
Na most lehet hogy hülye vagyok, de én úgy tudom, hogy a massive attack segített a portisheadnek hiresség válni, és ők segítettek mindenben nekik, szóval nem a massive attack a hasonszőrű mint portishead, hanem a portishead olyan mint a massive attack.
Hát bizony, a Portishead a '90-es évek egyik legfontosabb zenekara...mondjuk fényévekkel jobb, mint a hasonszőrűnek titulált Massive Attack, csak kevésbé sznob, meg menő.
Szerintem mindkét lemezük zseniális, de talán a második ("Portishead") ami jobb...de ez ízlés kérdése.
Ez a Portishead topic bizony elég halottnak tűnik...na de csak van valaki, aki be tudná őket mutatni nekem. Mert én bizony csak egy pár számukat hallottam, szal abszolút nem ismerem őket, de itt van pl. ez az Over c. szám, ez iszonyú erős, ez alapján talán még a kedvenceim közé kerülnek.
Valaki mondja már meg nekem, melyik lemezt érdemes beszerezni, mert iszonyú kiváncsi vagyok rájuk...
_kEn_: Lécci tegyél már föl egy 10 mp.es részletet az mpeg2 videobol.Mivel is lehet lejátszani? Kivancsi vagyok...
Most csak a Polly Jean mozgáskulturát vettem fel :) Legjobb táncosnö :))
...Nooo hope for joy :(
Aki teszik közületek a Massive Attack 'Mezzanine'-ja, annak biztosan be fog jönni a Recoil is. Ez egy project, nem sokan ismerik. Az új album címe Liquid, de az előzőt, az Unsound Methods-t is biztosan merem ajánlani. Persze a többi is jó. :)
Bővebb infó a hivatalos oldalon és itt, egy magyar készítésű oldalon.
Udv
NA megvan a koncert, Video, MD, mp2 nade hiaba mindez ha kicsit bugos az eredeti szal volt par hanghiba benne amit nem agep cseszett el mert a videon is rajtavan elotte a reklam meg utana a pj harvey tokeletes ... de egyebkent elegge cool, bar a PNYC nekem picit jobban bejon ..
Ami azt illeti, nekem már jó egy éve megvan az a koncert, amit waters néven kedves ismerősöm meg is említett a topicon, de senki nem csapott le rá... mindenesetre most már nektek is megvan, remélem szeretitek, mert én nagyon!!
képzeljétek el, egy nappal később mentem abba a városba (és pontosan arra a fesztiválra), ahol az a koncert volt! gondolhatjátok, milyen ideges voltam!! azért remélem egyszer még látom őket...
Sziasztok!
Csak most találtam rá erre a topicra. Én is imádom a Portisheadet, hát képzelhetitek, mennyire bosszankodtam, hogy ma hajnalban volt a koncert...
_kEn_: sikerült felvenni?????