Keresés

Részletes keresés

lehell Creative Commons License 2004.09.21 0 0 632

Ellentmondásos- e a biblia?

AHOL A KEZDET, OTT A VÉG, NOS HA VISSZAMEGYÜNK ÁBRAHMHOZ, S ÁBRAHÁM ISTENÉHEZ, MOST MINDENKI RABSOZLGA TARTÓ LESZ, MERT ÁBRAHÁMNAK SOK SZOLGÁJA, BARMA MEG RABSZOLGÁJA VOLT?

Hogy nem veri ki a szemeteket? Van e modern rabszolgaság, maga a biblia, NEM EGY NEGATIV ISTENNEL A LEGNEGATIVABB KÖNYV? JÉZUS ELEVE LEVÁGNI? NEME EMBER ÁLLDOZAT, VAGY SZADISTA GYILKOSSÁG - KANIBÁLIA? Na, csak kérdem, s kétségtelen, NEM akarom a biblia KOROKAT visszahozni, főleg a DESPOTA KEGYETLEN KIRÁLYOK KORÁT, mégis a föld 4billiója, ÁBRAHÁMRA esküszik, jön a Világ - Királya?

Van -e, lehet -e, NEGATIVABB VALAMI, mint az Ó testamentumi törvények betartatása, vissza állitása, egy UJ DESPOTA PARANCSOLÓI VILÁGURALOMMAL, amiből hála a Jó Istennek, semi se lesz? Tudom!

GESTA Creative Commons License 2004.09.17 0 0 631

Nincs nálam a Biblia, fejből pedig nem tudom melyik a János 8:51.

De, ha már épp' Jánossal hozakodtál elő, abból a szempontból szerencsés volt, hogy -minden korábban elhangzott ellenkező híresztelés ellenére- Ő szemtanúja volt az eseményeknek, hisz Jézus a kereszten neki mondja, hogy "íme a Te anyád", majd pedig Máriának, hogy "asszony, íme a Te fiad. Ezen kívül (nagy valószínűséggel) János maga volt a "feltámasztott" Lázár, de ebbe most inkább ne menjünk bele.

lehell Creative Commons License 2004.09.17 0 0 630

Guszta Gesta!

Válaszoltam: Naptükörbe? Bele tudsz nézni a Nappa? Persze azt ajánlanám, kormozd be jól előbb az orodat, de ne duggd a forro kemencébe?

Egy bibliai elletmondást is, mert kirugnak innen, végül is?

Ha János 8:51 -versét, valaki MEDITÁLVA meg akarja érteni, mert ha beszéde megmaradt, itt óriási dolgok vannak, mert ténleg a STRATATA MEG IJONOSZ MEG A ZÉTA SFÉRÁKBA, MINDEN HANG, ZÖREJ RÖGZITVE VAN, tehát itt van az eredeti hangja, amire ha rástimoljuk a ADÓ - VEVŐNKET, HALLHATJUK?

Isten bottal ver, vagy szeret? 

Előzmény: GESTA (629)
GESTA Creative Commons License 2004.09.16 0 0 629

Tudod mit?

Várom válaszod (23:14:48) kérdésemre.

:-)

lehell Creative Commons License 2004.09.16 0 0 628

Kedves Gesta!

Ugy örülök neked, nos az eredeti gestába kigyó - gubbanc volt, amit hogy tudsz megoldani, mert ha ketté vágod üket, mint a giliszta, most 2 majd 4 majd tovább, mikor a Gesta irója azt ajánlja, rakj egy nagy tüzet, A KERTNEK A KÖZEPIN nem ázunk, hanem a Nagy Oltáron, feláldozzuk az össze mérges fajzatuakat, mikor minden megint 1 nagy csomóba lett,  mert van jó kigyó is? Pl, a tuszó? Te attól is félsz?

NaPapa nagyapa?

Előzmény: GESTA (627)
GESTA Creative Commons License 2004.09.16 0 0 627

Én meg magát a "csomót" kérdőjeleztem meg.

Mármint, valóban az-e a "csomó", amit manapság oly divatos annak nevezni...

lehell Creative Commons License 2004.09.16 0 0 626

Aranos kedves Gesta!

Nem megyek bele a szó - szapulásba meg szaporitásba, mert nem az bölcs, aki sokat tud, hanem aki a fontosakat tudja, sorrendbe maga előtt tartja? Na most a magyar emeber 1 szóból is ért?

Jézus

u.i. itt minden nemcsak megforditva van, hanem megcsavarva, na most ha nem csavarsz te is, de ahoz ahoz te is megcsavarodol? Csupán azt akartam mondani, végre, valakik merik gigöbözni, a Guardiusi csomót?

hol a kardom?

Előzmény: GESTA (625)
GESTA Creative Commons License 2004.09.16 0 0 625

A pszihológia tudománya szerint a bizarr gondolatkapcsolásokat, viszonyító ötleteket egyaránt használják a szubnormális, tehát a betegagyú és a szupernormális, vagyis az átlag feletti, a zseniális emberek. Míg azonban a szubnormális egyénnél ezeknek a különös képeknek a használata, diszparát fogalmak egybefogása mindíg helytelen módon nyer alkalmazást, azok nem illenek bele az egész mondanivalójába, lényegesnek tartja őket, de teljesen lényeg nélküliek, semmivel nem tartanak logikai kapcsolatot, addig a szupernormális egyénnél egy pillanatra sem esnek ki a gondolatmenetből, logikai összefüggés kapcsolja a beszéd többi részéhez és nem becsüli túl őket.

Ha elárulod, hogy te melyik (aszubnormális, vagy a szupernormális) egyén leírásában ismertél magadra, akkor "zent a béke".

Előzmény: lehell (624)
lehell Creative Commons License 2004.09.16 0 0 624

Kedves Gesta!

De jó hogy megtaláltalak, mert igy igaz lement a nap, a maga járásán, de mégse megyek álomba, amikor most kimegyek a testem - börtönéből szabadul sas Lelkem?

Mindent visszakapunk, s már megbántam, hogy nem diplomatikusabban reagáltam, mert nem hiszem el, itt meg lehet sérteni valakit? Ha igen, hogy? Te ismersz engemet? Miért kell előitélettel itélkezni valkikről, s pont ha valaki magyar: legyen a Tudatos - Szeretet a fegyvered, hisz kitől vagy mitől félsz, ha rosszat még gondolatban se követtél el, senkinek nem akarsz rosszat? Én sem!

Hogy itt is eleget tegyünk a törvényeknek, igy felteszek a topikhoz is szólva egy pár kérdést, amit vonatkoztattni, vagy folytatti lehet minden szinten téren, s a kedves részvevőknek is, adunk valamit? VÁM - ZOLL?

AKI HISZ A BIBLIÁBA, CSAK AZ MEGYE A MENNYEKBE BE? Sorba irom a helyspórolás miatt: csak a GESTÁT ismerő magyarok, MENNEK E MENNYEKBE BE, na most csak a németek - franciák - angolok stb. most csak a katólikusok, refformátusok, s a többi intémnyesitett vallások aklaiba vakságba  vergődők? stb... stb... veszitek a lapot.

Most GESTA - GUSZTA, biztos nő vagy, mert azok sértődékenyebbek, territórri - dominálók, mert csak a keresztények, mennek be e mennyekbe, akik valmilyen ember csinálta, de lehet hogy ALIENEK trutymója, mert nem mind az , edd meg Jézus puhitott husát nyersen, igyad a vérét? Mi ez?

Én azt a Jézust ismerem, aki NEM MEGHALT ÉRTEM, HANEM AZT MONDJA, ÉLJ ÉRTEM, MEG AZ ENYÉIMÉRT, ÖRÖKKÉ, Ő VELE SZERETLEK, szóval zent a béke?

Előzmény: GESTA (623)
GESTA Creative Commons License 2004.09.15 0 0 623

Felejtsd el a pszihiátert!

Sosem szabadulnál.

Előzmény: lehell (622)
lehell Creative Commons License 2004.09.15 0 0 622

Gesta nem gestápó?

halálos roppant - roppant halálosan sajnálom, hogy Ő FELSÉGEDET nem fogadom el, hogy hellettem idvezüljön, mert Jézus: mind mind mind... gyeremekek, mind jöjjetek Én hozzám, a saját kis lábatakon, a saját kis neked adott Élni - AKARAT erőtökkel, megtanulni : jár a baba jár...

Nézcsak, a NAGY BŐSZ MAGYAROK magukat is hazavágták? Megsértettelek Ő FELSÉG NAGY MAGYAROK BŐSZ URA? Hát bocsáss meg, de már eggzer leirtam vóna, hol van itt megértés, Jézus - szeretTett TUDUT? Ha nem irsz TÖKÉLTESEN AHOGY NEKTEK PASSZOL A MAGYAR HELLES - SIRÁS, MEG VALAKI NEM TUDJA, FELVESZED A BŐSZ GESTA - GUSZTA - GUSZTI NEVET, NEM FEKISZIK, AGYONTAPOSNI?

SIRALOM SIRALOM SIRHALOM...aztán bocsáss má meg, Ő FELE-SÉGE?

ISTEN = TUDATOS SZERETET? SZERETNI JÓ JÓ JÓ... A MAGYAR ISTEN IS CSAK JÓ JÓ JÓ...CSAK A SZERETET MARADT MEG?

Előzmény: GESTA (621)
GESTA Creative Commons License 2004.09.15 0 0 621

Kedve Lehell!

A Gesta még véletlenül sem a gestapo-t takarja, kifejezetten magyar vonatkozású nick, akinek ez nem mond semmit, annak csak azt tudom ajánlani, hogy bővítse tovább az ismereteit, van még mit pótolnia.

Ami a folytatást illeti... :-)))

Egy pszihiáterrel még nem próbáltál beszélni ezekről a dolgokról? :-)

Üdvözlettel!

G.

Előzmény: lehell (619)
Beatty_1 Creative Commons License 2004.09.15 0 0 620

"Mert mindenek élnek Ő néki."

S a nem létezőket (s így azokat is, akik azért nem léteznek, mert megholtak) úgy szólítja elő, mint meglévőket.

Istennek Nem probléma Teremteni, és Újjáteremteni. Nem probléma a semmiből valamit teremteni, nem probléma a holtat elevenné tenni, a romlottat megújítani, beteget meggyógyítani, ami ugyancsak teremtés, tehát nekünk csoda, felfoghatatlan, dehát ettől isteni.

És mivelhogy mindenek élnek Ő néki, ezért mondhatja azt, hogy Én vagyok Ábrahám, Izsák és Jákób Istene - mintha ők élnének. De most ők még nem élnek, hanem halottak, öntudatlanok, nincsenek. De Istennél, az Isten tudatában, emlékezetében ott vannak, és a feltámadáskor őket is: a most nem létezőket előszólítja, mint meglévőket.

És Istennek vannak Könyvei - fenn a Mennyben. Miattunk vezetik e könyveket.

A halhatatlanság pedig egyedül csak az Istené (az Atyáé), Aki viszont adta a Fiúnak (Krisztusnak) is (tehát ha van Atya, és van Fiú, logikus, hogy az Atya előbb van a Fiúnál, amihez igen gyorsan hozzá is teszem, hogy az Atya a Fiút az Ő útjának kezdetéül szerezte - Példabeszédek 8-ban van megírva), hogy élete legyen önmagában, így már Övé is a halhatatlanság, de mivel az Atya, a Fiú és a Szent Lélek lényegükben egyek, ezért fogalmazhatunk úgy, hogy Egyedül Istené a halhatatlanság.

Előzmény: satya (602)
lehell Creative Commons License 2004.09.15 0 0 619

Kedves Gesta!

Én is guesta vagyok itt, nem gestapó, s a gondolkozó gyerekek védelmére kellek, s a teljes gondolat s szabad szóllás szabadság mellett vagyok? Nem-e, az egyik legértelmesebben vitázók társaságára találhattunk, hála Istennek, amiből többet tanulhattunk, mint az összes wallási dogmákból, amihez vágom az ataizmust, meg a ewolucziferrizmust is?

Csak annyit szólnék hozzá a vitához, igy tovább, de a Cél, mi? Aztán a Lélek, az FényaUra, s ketten lettek egytest - Lélek? Minden a Férj - Feleség örök egységre - házzasságára alapszik,(mert itt van, igy jöhet létre  az a mozgás : SZERETET, ami mégis anyag is?) itt jönne be HJézus is, aki ARÁMI = EGYNEJÜ?) ami az EGY ÖRÖK NAP - LÉLEK TEMPLOM, minden Lélek Örök Egyháza = HÁZ - HAUZ? NAPHÁZA, NAPAURA STB... de mindenkinek meg kell érnie, hogy az Égeikkel (ÉGI ÉNNÉVEL?)találkozzon, azaz ha az Életet választotta, aztán a halálra is meg kell érni, az örök elmulásra? A kettő abszi - ulti kizárja egymást, ugy hogy nem tud egymásról, ime a hézag, ami a halál,  mig az EMEBER = SZIKRA, TÖBB DIMENZIÓS LÉNY+ egy állatt,  mikor egyik mikor a másik? BESTIA is tud lenni?

Bocs Gesta, meg remélem hasznotokra tudok válni, mert ez azaz UT, amit járni lehetne, ha lehetne? Mióta totyogunk 1 hellbe?

viszlát

Előzmény: GESTA (618)
GESTA Creative Commons License 2004.09.15 0 0 618

Azt nem értem én, egyszerű elme, ezt a sok marhaságot olvasgatva amit itt összehordtatok , hogy nektek vajon miért éppen a kereszténység van annyira a bögyötökben, hogy kedvenc időtöltéseitek közé tartozik annak állandó fikázása?!

Vajon tényleg nem ismernétek, mondjuk, a Talmudot? (nem hinném) :)

Mert, amit a kereszténység hirdet, az legalább igaz és szép. Aztán, hogy ez alkalmatlan emberek, vagy esetleg egyházak hatására, hogyan torzult el és sok esetben, hogyan fordult a visszájára, arról már maga a vallás nem tehet.

Ellenben pl. a Talmudnak már a tanításai is önmagában gusztustalanok és torzók, anélkül, hogy az emberi butaság, vagy gonoszság torzítaná el azokat.

Ti pedig, az igazság és a gondolat nagy esztétái mégis mindíg a kereszténységet támadjátok.

Tele van ez a fórum ilyen beteg topicokkal.

Vajon mi lehet ennek az oka??

:-)))

Előzmény: Paleokrites (617)
Paleokrites Creative Commons License 2004.08.06 0 0 617

Kedves Dr Akula!

Tulajdonképpen a jézusi történetek először szájról szájra hagyományozódtak.....és a legendákból mitoszok lettek, majd csodás kordokumentumokká alakították koronként, hisz az evangéliumokat Jézus halála után 30-40 évre rá írták meg valakik....., de egyáltalán nem azok akiknek a neveik ott vannak, mint szerzők...  Egy új valláshoz pedig elengedhetetlen egy alap, ami az Ószövetség volt, majd erre építettek egy újat, de úgy, hogy visszamenőleges prófétálások igazodjanak egy egy liragadott igeszakasz egyes szavaira.....  Pál pedig megteremtette a hellén idealista filozófiai hátteret....

Konstantin hatalmával az államvallássá sikeredett kereszténység mindent begyűjtött Jeruzsálemből és a zsidóktól, amit csak felleltek és elhejezték a többi rabolt cuchoz, amit ugye folyamatossan lopkodtak el a leigázók , akár a 70-es évektől kezdve....

Volt idő , amikor szemétdombnak és wc-nek használták a Templomhelyet.... a keresztény hódítók! Az egy másik téma, hogy hány millió embert gyilkoltak halomra áldásos történelműk során és mennyit kényszerítettek rá akaratukra...., ma mások a módszerek...., felekezetorientált politika...., édesded érzelmi húrok pengetése, majd figyelmeztetés a halálra a kárhozatra, majd az örök élet lehetőségére, csak hinni kell benne, avagy bennük!  :))

Üdv: Paleo

Előzmény: Dr_Akula23 (616)
Dr_Akula23 Creative Commons License 2004.08.06 0 0 616
Kedves Paleo,
kicsit bizarr, hogy a katolikus egyház beleesik a bálványimádás bűnébe, nem? Az a sok faragott szobor, feszület stb.
Az is elgondolkodtató, hogy a feszületet miért tekintik a kereszténység jelképének? vagy ez csak katolikus jelkép?
Egyéb keresztény egyházak (szekták) azt vallják, hogy nem lehet a halál a jelkép....Ők azok akik azt a halat tekintik jelképnek amelyet Jézus a homokba rajzolt egy alkalommal (azt hiszem amikor a bűnös asszonyt akarták a zsidók halálra kövezni).

........
Az egész mindenbe, ami a kereszténység alapja...az ember belerondított.
Így mostmár honnan lehet tudni, hogy mi az igazság??? :-( Tudom, az igazság ODAÁT VAN :-))
Mondjuk én híve vagyok az összeesküvés-elméleteknek, de azt azért már én sem merem feltételezni, hogy valaki...csak azért, hogy anyagi hasznot hajtson magának vagy hírnevet szerezzen leült és írt egy Bibliát, kitalált pár nevet, történetet.
Ez túl meredek.
Az viszont annál valószínűbb, hogy sok írás, levél politikai okokból vagy az akkori egyház aktuális nézetének nem felet meg, kimaradt, át lett alakítva...

Ki tudja miket rejteget a Vatikán! A fegyvereken meg, kábítószereken kívül.
Az a szerencsétlen (elemmel működő) pápa meg már igazán eltakarodhatna....
üdv

dr.akula
Előzmény: Paleokrites (615)
Paleokrites Creative Commons License 2004.08.06 0 0 615

Kedves Dr Akula!

Az Ószövetséget kb. i.u. 100 körül zárták le, vagyis hogy úgy mondjam kanonizáltak, az Újszövetséget i.u. 400 körül... Igazából senki biztosat nem tud, még azt sem, hogy kik voltak a nagyon ihletettek akik összeállították és szentté avatták a maguk által jóváhagyott műveket....  Pl Lukács személyét is homály fedi...., melyik Lukács írhatta az evangéliumokat és melyik volt Pál mellett...., avagy a kettő összemontírozható?  :))

Jézusról igazából keveset lehet tudni az evangéliumokon kívól leírtekból....  Létezett é egyáltalán? és ha igen akkor minden úgy volt é, ahogy őróla meséltek....?

Szerintem mesterségesen helyezték Jézus személyét a zsidókkal szembe....., meg isteni származáselméletükből kifolyólag függetleníteni akarták a népétől! Egy új hellenisztikus vallás hivatkozási alapjává tették a keresztény rajongók

A Tórinói lepel egyáltalán nem az, aminek láttatják, semmi köze Jézushoz, annak valamiféle síri lepléhez! De csalinak annál inkább, meg bálványkultuszi propagandának....

Gondold el, hogy sem Istent, sem Jézust személyesen senki nem ismer....., de annál inkább az egyházi hitképcsarnokokat...., pszihológiai sugalmazás életrekeltéséről van szó!

Az egyház/ak/, mármint a Vatikáni , sok titkot, írások tömkelegét halmozott fel és őrzött meg magának...., amiből könnyen kiderólhetnének a hazugságok, félrevezettetések és az aljasságaik is!

Előzmény: Dr_Akula23 (614)
Dr_Akula23 Creative Commons License 2004.08.06 0 0 614
Szia Paleo,
Én is elgondolkodtam már azon, hogy akik összeállították az Újszövetséget, apostoli levelket, evangéliumokat stb, mi állt érdekükben...hogyismondjam csak...mi motiválta őket?
Ciki lett volna úgy beállítani az egész történetet, hogy Jézus a rómaiaknak szúrta a szemét, mert ugye 300 körül már legalizálták a kereszténységet, ha nem tévedek.
Mikor állt össze a Biblia, teljesen?

De ha egyszer...Jézus nem volt veszélyes senkire se, miért kellett meghalnia?
Szerinted a torinoi lepel Jézusé vagy csak egy olyan férfié, akit ugyanúgy öltek meg?
Nem mintha számítana valamit is....
És az is elgondolkodtató, hogy ismerve az emberiséget ( rosszabbik felét), biztos vagyok benne, hogy ha lehetett volna már "megtalálták volna Jézus csontvázát", úgylátszik ekkora szemétségre senki sem vállalkozott :-)) vagy volt ilyen csak az egyház likvidálta, mint szegény Galileit.

üdv

dr.akula
Előzmény: Paleokrites (613)
Paleokrites Creative Commons License 2004.08.06 0 0 613

Kedves Dr Akula!

Valójában azok a főpapok akik Jézus 1-3 éves tanítói tevékenységének idején hivatalban voltak, azok Róma kiszólgálói voltak, nem is számítottak, hogy úgy mondjam tiszta zsidóknak!  Római helytartók pénzért árúlták a főpapi titulust és aki többet fizetett az maradt tovább e státuszban!

Érdekes, hogy a Római szokás megengedte a leigázott népnek a saját vallásgyakorlását, abba nem avatkozott bele....

Jézus nem volt veszéjes senkire nézve, még a zsidókra sem!

Az egy másik kérdés, hogy az újszövetségi írók miket is hordtak össze a keresztény vallás érdekében, hisz ez egy teljesen hellenisztikus emlőn nevelt népi szerepjáték volt anno!

Előzmény: Dr_Akula23 (612)
Dr_Akula23 Creative Commons License 2004.08.05 0 0 612
Kedves Paleokrites,
köszönöm a válaszaidat.
1.Igen, én is valószinűnek tartom, hogy Isten nemcsak Ádámot és Évát teremtett, hanem inkább azt, hogy őket teremtette elsőnek.
2. Én speckó nevetségesnek tartom azt a felfogást mely szerint Jézus nyugtalanságot okozott Rómában...vagyis, hogy rengette a birodalom falait :-)) Se hadserege nem volt, nem is szervezett. Nem élt fényűző életet, nem volt egy befolyásos valaki, aki reális veszélyt jelentett volna.
Szerintem a zsidóknak szúrta a szemét, azok közül is különösen a főpapoknak! Az ő megélhetésük reális veszélynek volt kitéve.
Van benne logika nem?
3. Én úgy gondolom, hogy Jézusnak volt felesége....
4.Ezt azért ilyen bizonyosággal nem merném kijelenteni....De legyen...de akkor is az ó-szövetségi értelmezés szerint. Ahogyan már Jézus értelmezte, az már nagyon durva...nincs olyan ember!!!

Üdv.

dr.akula
Előzmény: Paleokrites (611)
Paleokrites Creative Commons License 2004.08.05 0 0 611

Kedves Dr Akula!

1; Káinnak a felesége nem Ádámtól és Évától származó leány /nő / volt! Isten nem csak Ádámot és Évát teremtette, hanem más embereket is! A keresztény álláspont ebben igencsak önöscélú vallási szinezetű és nem a józan megfontolás!

2; Jézus Mária fia volt, akit József nemzett! Nem volt isten...., de tőlle származó sem!  Holttestét valószínűleg ellopták a tanítványok...., ez a verzió legalább annyira hizteles, mint a feltámadásos!

A Római birodalomra veszéjes volt mindenki, akiket körül vettek a követői..., jeloen esetben a " tanítványok..."

Álmessiásokból meg a Jórdán folyóját lehetett rekeszteni annó!

3; Jézusnak lehetett felesége, mivel egy zsidónak szinte kötelező volt a nősülés és a gyermek nemzés...., de a rabbinak meg különössen elől kellett járnia eme dologban!

A többnejűség sem volt ritka!

A Pap csak egyfeleségű lehetett, de nem tőlthetett be ilyen tisztséget, ha nem volt nős!

4; Vannak, nem is kevesen, mivel ezt a legkönyebb betartani a többihez képest...., legalább is a keresztény definiciós szabályrendszereket figyelembe véve! , de sokaknak ez az a pont, amitől nem tudnak szabadulni.... :))

Előzmény: Dr_Akula23 (610)
Dr_Akula23 Creative Commons License 2004.08.05 0 0 610
Üdvözlet mindenkinek,
őszintén bevallom nem olvastam végig a topicot....de ha benne van, amiről most kérdezek megteszem.
1. Ki volt a felesége Káinnak?
2. Ki van azon az állásponton, hogy Jézus a Római Birodalomra veszélyes volt, és ezért akarták eltenni láb alól? És mivel érvel?
3. Jézusnak volt-e felesége? Történetesen az a hölgy aki odamehetett a kereszthez...
4. Van e olyan ember a Földön aki képes betartani a 10 parancsolatot?

Egyelőre ennyi.....
:-)

ha valakinek van türelme, és kedve kérem válaszolja meg a kérdéseimet.

Üdvözlettel

dr.akula
Paleokrites Creative Commons License 2004.07.28 0 0 609
Kedves Isr!

Ha átolvastad a topikot....., akkor szuólj te is az ellentmondásokra, amiket idéztünk itt, mi a véleményed bármelyiket is megcáfolva, avagy kimagyarázhatod a lényeget tekintve...

Amet Creative Commons License 2002.11.19 0 0 608
Kedves Rogozsiny !

Itt egy jó Bibliamagyarázó honlap,ami egy olyan ember írásait tartalmazza, akit az Úr személyesen elhívott és kiválasztott erre :

www.extra.hu/swedenborg

Üdv: Amet

Előzmény: Rogozsiny_ (584)
Paleokrites Creative Commons License 2002.11.13 0 0 607
Kedves Satya!

MNáté 22, 22-33 részletéből több fontos információ kiolvasható!

1; az írástudók akik nem hittek a feltámadásban...., tévelyegtek a az írás megértésben.... /Jézus erre utal! /...., már akkor is volt erről vita ezek szerint....
2; Mózes megengedte Isten parancsolata alapján azt, hogy aki magzatok nélkül hal meg...., annak testvére vegye el annak testvérét...., ezt ma hol melyik keresztény teológia tanítja, gyakoroltatja és hírdeti? Mert ez nem bűn akkor sem, ha egy nős férfi elveszi testvére feleségét, ha mag nélkül halna meg...., azért hogy magot támasszon neki...., nevének... A többnejűség Jézusnál sem bűnös cselekedet e verzió szerint sem!
3; A feltámadáskor mindenki olyanná lesz, mint az angyal a mennybe,,, vagyis semmilyen emberi tulajdonságot nem hordoz magán....., főleg kezeslábas állapozot nem..., no de mindenki úgy álmodja ezt ahogy csak kifér az értelmezhetőség keretein!
4; 31-es versben nem jól értettem Jézus hivatkozását , hogy Isten hogyan írattolta ugyan le a Mózesnek szánt szavakat....Jézus kortársainak üzenve? ...., a feltámadásról való bizonyítékként?
5; II. Mózes 3, 6-ban Isten az Istenimádás folytonosságát emeli ki amikor is arra utal Mózesnek beszélve , hogy " Én vagyok atyád / a Mózes apjéról van szó / Istene, Ábrahám Istene, Izsák Istene és Jákóbh Istene...., vagyis az az Isten akiről az ő /Mózes / apja beszélt, akinek pedig Jákób beszélt és akiről, pedig Izsák beszlt, és akiről pedig Ábrahám beszélt és tett bizonyságot, tehát az Istentisztelet és az Őt való szolgálat , meg a neki való engedelmesség egy folyamat...., a hivatkozás egyértelműen erre utal!
Lásd II. Mózes 6, 3-at
6; Mózes könyveiben szó se nincs a feltámadásról, főleg a hivatkozott versben nem!

Ennyi elég e, avagy még részletesebben elemezzem?

Kár, hogy félrevezetik a keresztény teológiák a népet....., félreérhető szavakkal!

Előzmény: satya (602)
Paleokrites Creative Commons License 2002.11.13 0 0 606
Kedves DonQHote!

Egy dolgot kell csak figyelembe venni ennél az esetnél!....., hogy az Isten az élők Istenne és nem a holtaké!
Az, hogy ki miként aszociálja eme mondást, már a kereszténység sziszifuszitása.......

Előzmény: DonQHote (600)
CSerfa Creative Commons License 2002.11.11 0 0 605
Ejnye, milyen Bibliát olvashattok, DonQHote és Satya!
Azok ha élők is voltak, de mégis halottak. Olvassátok csak: [Lk 16.30-31] De az erősködött: Nem hallgatnak, atyám, Ábrahám! De ha a halottak közül megy el valakit, bűnbánatot tartanak. Ő azonban így felelt: Ha Mózesre és a prófétákra nem hallgatnak, ha a halottak közül támad fel valaki, annak sem hisznek.”
És a Seolban voltak, hiszen Ábrahám is a Seolban volt. Miből gondolom ezt?
A mennyből jönnek ugyan néha a földre lények (angyalok), de a halottak nem szoktak, az nem csak úgy megy, hanem ahogy Ábrahám mondta, ahhoz fel is kéne támadni.
Máshol is említi a Biblia, mindenki rothadást látott, ahhoz ugyanis fel kéne támadni idejében, hogy ezt egy halott elkerülje. De csak három embert említ a Biblia, vagy négyet, akik ezt elkerülték eddig, Énok, aki eltűnt (meg sem halt), Illés (aki szintén nem halt meg) Jézus, és feltehetően Mózes, kinek teste felett vitázott Mihály és Sátán, később meg már Jézussal volt. A többi ember mind a Seolba került, mind rothadást látott, Ábrahám is, Dávid is rothadást látott, mint fenti hármon kívül mindenki. Jézus előtt a Seolba menendő volt mindenki, ahogy Salamon írta: [Préd. 9.12] „Valamit hatalmadban van cselekedni erőd szerint, azt cselekedjed; mert semmi cselekedet, okoskodás, tudomány és bölcseség nincs a Seolban, a hová menendő vagy.”
Azt is tudjuk, sok szent feltámadt és megjelent sokaknak, de csak Jézus halála után.
Sőt, azt is tudjuk, Jézus az első feltámadt (gondolom, Lázár nem „úgy” támadt fel.
Így Ábrahámról furcsa, Bibliától idegen azt vélni, Jézus idejében a mennyben volt. És hát, hogy Ábrahám kebele (ami szvsz a Seol része) felment volna a mennybe, ez nekem legalábbis képtelenségnek tűnik.

Szóval, hogy Ábrahám a mennyben lett volna, mikor Jézus imádkozni tanított, teljesen lehetetlennek tartom, Ábrahám a feltámadásra várók között volt, ez bizony így van a Bibliában (ezt bizony Jézus így tanította).

CSerfa

U.I.:
Én sem sorolom magam a bibliai ellentmondást kergetők körébe, nem is igen kívánok többet ide szólni. Nem zavar, ha a rómaiak más véleményen vannak, biztos valami római tant cáfoltam akaratlanul. Nem kívánom tovább ezt itt folytatni.

Előzmény: DonQHote (604)
DonQHote Creative Commons License 2002.11.11 0 0 604
OFF
CSerfa!

Ne is magyarázd, már rájöttem a többes ragozásod okára!
Merthogy én magamat a Bibliában hívők táborába soroltam (és nem a Bibliai "ellentmondásokat" kergetőkébe), ezért írtam hogy föl sem hívtad a figyelmünket, azaz használtam többes számot a kérdésemben.
Úgy látszik ez sem volt valami egyértelmű.

ON

DonQHote Creative Commons License 2002.11.11 0 0 603
CSerfa!

Azt hiszem félreértettél. Álproblémára igyekeztem rávilágítani.

Egyébként Satyának igaza van. Ha Isten az élők Istene, egyébként pedig Ábrahám, Izsák és Jákob Istene, akkor ők a mennyben vannak.
Ja és mintha a koldus Lázárra föltekintve a gazdag ember a pokolból (és a koldus gondolom a mennyben van, mert a pokolban nem) nos ő azt látja, Lázár Ábrahám kebelén nyugszik.

De ezen nem fogunk összeveszni, mert mint mondtam, viccesre akartam venni dolgot, kár hogy ráugrottál, lelőtted a poént.

DonQ*

Utóirat: DonQHote egy fő. Egyes számban. Nincs királyi többes. (De lehet hogy én meg ezt értettem félre.)

Előzmény: CSerfa (601)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!