Na, most meglepődtem.:) Viszont hallgattam Poguest, teljesen megdöbbentem. Régebben Írország mániás voltam, minden érdekelt ami az országgal kapcsolatos, szóval a költészet, irodalom, történelem, szokások és persze a zene, de a Pogues-ig mégsem jutottam el. Hallgattam a Dubliners-t meg még egy-két másik zenekart de már a nevükre sem emlékszem. Kár, hogy nem akkor ajánlották nekem.:) Ma már nem érdekel túlzottan a téma, de azért örültem egy kis ír zenének.
A Brains pedig nem az én világom, ez van.:)
Viszont amit mostanában fedeztem fel és abszolút bejön, az a Mano Negra. Megunhatatlannak tűnik.
Jesszusom, most írjam le mindazt amit eddig említettek???:)))))
Na jó, legalább néhányat megemlítek, de azért hozzáteszem, hogy fogalmam sincs (még), hogy milyen zenekarok is ezek. Szép lassan rákeresek mindegyikre, biztos találok valami kedvemre valót.
Lássuk: Sergent Garcia, Les hurléments d'Léo, Hot pants, Pagam, Pigalle, Noir desir, Radio Bemba, Zebda, Flor del fango, Dusminguet, Fermín Muguruza, Radio Tarifa, Jarabe de palo, Café Tacuba, Control machete, Orishas, 100%collegues, Los ojos de brujo, Molotov, Cheb Balowski, Macaco, Massilis Sound System, na jó elég volt.:)
Bevallom őszintén, ebből 5 zenekarról már hallottam, ami max 1-2 számot jelent mindegyiküktől. De van egy olyan érzésem, hogy te ismerősebb vagy a témában, mint én.:) Na megyek, még hátravan legalább 10 oldal.
Köszi és egyébként összeszedtem magam, azaz nekiálltam elolvasni a topicot. 37 oldal összesen ha jól emlékszem, már a 15.-nél tartok, szóval elég jó tempóban haladok. Jegyzetelgettem szorgalmasan, felírtam rengeteg zenekart (még franciát is:), a Pogues is köztük van, szóval velük fogok kezdeni!
Köszi, róluk már hallottam, még cd-m is van tőlük.:) Mondjuk megírhattam volna, hogy azért egy-két zenekart ismerek, lásd Manu Chao vagy SKA-P. Most próbálok a neten keresgélni, hátha rábukkanok valamelyik kevésbé ismert bandára.
Bocsi, nem ismer valaki a Louise attaque-hez hasonló zenéjű, leginkább spanyol nyelvű zenekart? Csak mert láttam, hogy régebben néhányan említették ebben a fórumban a L.A.-et. Az igazság az, hogy nagyon bírom a zenéjüket meg azt a hangulatot amit árasztanak a számaik, de franciául egyáltalán nem tudok és nem is kedvelem túlzottan a nyelvet. Ellenben egy spanyol, olasz, angol stb...hasonló hangzású zenekart nagyon díjaznék.
És ha már itt új latin zenéről van szó, néhány spanyol nyelvű alternatív bandát tudnátok mondani?
hello! végigolvasgattam hellyel közzel a topikot az elejétől baszk nyelvű zene után kutatva. találtam is pár együttest, csak a problémám a következő: honnét lehet ezeket beszerezni?! az esélytelen, hogy itthon bármelyik boltban is megkapnám, Baszkföldre a közeljövőben nem jutok ki, a fájlmegosztók pedig semmit nem találnak. Elsősorban a rock zenék érdekelnének, amikről a 16-17-18 oldalon volt szó a topikban. Ha valaki tud valami lelőhelyet legyen az akár bolt akár fájlmegosztó légyszi írja be :). Köszi előre is! Gora Euskadi!
Tegnap jöttünk haza a Nuke Festiválról, Sankt Pöltenből. Jovanotti és a Kosheen rendesen odavágott (főleg Jova), de persze a csúcs Manu volt! A koncerten megértettem a régi filmeken Beatles-re sikoltozó lányokat hahhha :))
Sajnos nem volt jelen a teljes Radio Bemba, a fúvós srácok, a billentyűs hosszúhajú srác nem volt ott és ami a legnagyobb fájdalom hogy Benji sem, az énekes afro srác. Azért persze nem volt gáz, sőőőőőt életem legnagyobb koncertje volt, szanaszét ugráltuk magunkat, óriásspörgés volt!
Manu megmentett egy srácot aki felugrott a színpadra szekuricsitől, ha ő nincs lehet kapott volna pár pofont ;)
Cimborám szerint két ember létezik: aki volt már Manu Chao koncerten és aki még nem.... Szerencsénkre mi mostmár az elsőbe tartozunk :))
(gondolom feleslegesen senki sem szeret pénzt kiadni, a cédék árai pedig botrányosan magasak, úgyhogy néhány tipp, ha letöltögettek mit, ha mégis beruháztok miket):
(a fene tudja kin milyen stílus cimke fityeg, ezért csak szigorúan szubjektíven:)
los de abajo:
lda vs the lunatics
jóval vegyesebb, mint az előző lemezek, se nem ska, se nem a cybertropicos kísérletező world, inkább nagy általánosságban latinos, helyenként elektronikus support, néhol őrültebb, néhol mélázik, nem hiányozhat róla a liber terános neolatin ballada se. a klasszikus: minél többet hallgatod, annál több apróságra leszel figyelmes és annál jobban élvezed. volt fesztiválon élőben meghalljuk
(letöltés tipp: de marcha)
amparanoia:
la vida te da
elsőre hihetetlenül unalmas volt, de aztán lassacskán beszivárog, lágy, szívből/szívhez szóló bla bla, a zenészek egyidejüleg karcolták fel a számokat, ami visszafogottsága ellenére is ad neki az élő zenére jellemző hihetetlen bájt és energiát, fúvósok és a végén 4 szám erejéig featuringek (+ hangulatos, a lemez születését dokumentáló dvd melléklet), játszóból kivehetetelen (amparo tavaly világzenei díjat kapott)
(letöltés tipp: la vida te da)
desechos:
cuando es manana
hechos contar el decoro utódzenekara, kemény, nyers, rockos, (cimbi szerint "folk-punk":), dallamos, izgalmas, odamondós, brilliáns, 100 pontos!
23 au 25/06 Hurricane et Southside (Németország) 29/06 Werchter (Belgium) 04/07 Rock for people (Csehország) 06/07 Heineken festival 08/07 T in the park (Skócia) 09/07 Oxegen (Irország) 14 au 15/07 Nuke festival (Ausztria) 16/07 Gurten Festival (Svájc) 05/08 Lollapalooza (USA)
jönnek Európába a nyáron, egész sok helyre, de sajnos a mi kis hazánk nincs közte.. viszont erősen gondolkodom egy belgiumi kiruccanáson, RHCP + Radio Bemba nem rossz párosítás :)
Fönn van a megosztásomban, Viszont veszteségmentes tömörítésben van, ami fél gigát eredményez - türelmesek előnyben. Ha valakit érdekel írhat nekem emailt és megbeszélhetjük a továbbiakat. ;)
UI. A hónap végén hazajönnek a srácok Dél-Amerikából, és páran a francia fórumokon azt csicseregték hogy nyáron Európában koncerteznek. Talán errefelé is elnéznek, bár új album nélkül.... Hm, jó lenne egy Radio Bemba arconpörgés :)))
Kösz az infót. Időközben beszereztem egy "Manu Chao acoustique FM" kalózt, mely 2002-es rádiófellépéseket tartalmaz. Az is elég jó anyag. Itt a tracklist: France Inter (13.12.2002): 01. Me Quedo Contigo 02. Welcome To Tijuana 03. Clandestino 04. La Rumba De Barcelona 05. La Despedida 06. Mr Bobby 07. Giramundo 08. La Mala Fama 09. Pasa La Noche Conmigo 10. La Valse A Sale Temps 11. Simone
RTL2 (28.11.2002): 12. Giramundo 13. Welcome To Tijuana 14. La Rumba De Barcelona 15. La Despedida 16. Mala Fama 17. Bala Perdida
Oui FM (04.11.2002): 18. Giramundo 19. Welcome To Tijuana 20. La Rumba De Barcelona 21. Mr Bobby 22. Clandestino 23. Me Quido Contigo
Nemrég kattantam rá Manura, azóta csak a Babylonia en guagua DVD pörög, de ez a 7 számból (sőt csak 5) álló unplugged, live cucc rendesen odavágott a falhoz!