Keresés

Részletes keresés

Maratonista Creative Commons License 2008.11.17 0 0 757

Sziasztok! Új seprő vagyok itt, így bemutatkozom! Maratonista vagyok, aki hétszer futotta a klasszikus távot és egyszer Veitschben futottam egy 56 kilométeres 2200 méter szintkülönbségű hegyi ultramaratont az Alpokban. Kettő monacoi és egy prágai maraton mellett a többit a fővárosban futottam.

A koncert nekem ultrarövid volt, de velős! Életem első analógélménye a 215. sor L sorának 4.-es székéből! Nekem semmi bajom nem volt a megszólalással, ütős volt minden, bár az elsőszámú kedvencemet, Klaus Schulze-ét is meghallgattam volna, amikor a "The Poet" című klasszikusát adta elő 1976-ban!

Nekem az Oxygéne az első jugoszláv nyomású bakelitem volt és egyben a legelső

elektronikus zene is az életemben. Utána a Tangerine Dream Sorcerer című klasszikus filmzenéje jött. Az analóg hetvenes évek-béli tombolása csodálatos remekműveket és hatalmas koncerteket hozott.

Hiába, no! Az analógnál nincsen jobb és hitelesebb!

Viszont tényleg játszhatott volna Jean-Michel kicsit többet is. A Tangerine Dream 1997-es PeCsa-béli koncertje két több, mint egyórás szettből állt, mellé 25 perces ráadást is játszottak. Az első szett Tournado néven Zabrze-ben lett rögzítve, a második pedig Valentine Wheels néven Londonban. A ráadásokat a Dream Encores tartalmazza.

Egyelőre ennyit. Vigyázzatok magatokra!

U. i.: Szerettem volna ide Krojf néven regelni, de a nyüves gépezet azt mondta, hogy az már foglalt. Másik Krojf, bújj elő rögvest!

Ja meg a regelés után egy óráig nem írhattam semmi hsz.-t! De mérges voltam!

Yori Creative Commons License 2008.11.17 0 0 756

Üdv! Megmondom őszintén, hogy engem - hibák, beakadt hang és félrenyúlások ide vagy oda - lenyűgözött élőben, és azt hiszem ehhez Jarre személye is nagyban hozzájárult. Eleinte kellemes, pszichedélia volt, de szó szerint seggeltem, amikor a konkrét kivetítések elindultak, főleg amikor az Oxygene 7-13-ról játszott (kövezzetek meg, nem tudom most fejből, hányas tétel)... Tény, hogy a hangzás néha már túlzottan is fülrepesztő volt, helyenként ugrált is a vérnyomásom ott a színpadhoz közel...

Bővebb szösszenet itt:

http://prae.hu/prae/articles.php?aid=1591

Törölt nick Creative Commons License 2008.11.16 0 0 755
ezekkel az analóg cuccokkal szine bármit eljátszhatott volna a repertoárjából, ha egyáltalán akarta volna! "szerintem"
Előzmény: V46-017 (752)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.16 0 0 754
igen, biztos vagyok benne.
kétszer másfél óra volt, a részek között húszperces szünettel.
a nézők kétharmada hazament, a második részt szinte végigtáncoltuk a székek között
Előzmény: kozakz (753)
kozakz Creative Commons License 2008.11.16 0 0 753
biztos vagy benne hogy volt szünet a Kraftwerk 81-es koncertjén? A 24 órás szünetet leszámitva persze:)
Előzmény: Törölt nick (749)
V46-017 Creative Commons License 2008.11.16 0 0 752
Szvsz azért nem lehetett mondjuk kétórás koncertet csiholni, mert az Oxygene hangszereléséhez szükséges cuccokkal jött el. Tehát korántsem biztos, hogy az Oxygene-s berendezésekkel mondjuk a Chronologie albumról lehet muzsikákat játszani. Ez a koncert az Oxygene-ről szólt, az első albumot meg is kaptuk. Kész. Szvsz.
Előzmény: Törölt nick (749)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.16 0 0 751
én az első (nem tudom, volt-e több) Dire Straits koncerten hallottam először cd minőségű koncerthangot.
Falco koncerje szólt még kiemelkedően szerintem, de mint egyes tapasztalatok mutatják, akusztikai lukak vannak az Arénában.
ugyanúgy, mint a MŰPA nagytermében. bármilyen rezonátorokat használnak is, nem mindenhol szól minden hang egyformán, sőt vannak olyan helyek, ahol egyes basszusfrekvenciákat nem is lehet érzékelni! ;-)
ezt Baróti István mondta nekem, és neki minden szavát elhiszem.
Előzmény: Misfit (750)
Misfit Creative Commons License 2008.11.16 0 0 750
Eric Clapton kivételével ezeken én is ott voltam:)

Waters és Dire Straits úgy egy szinten volt hangzásilag, Chris Rea elég gáz volt, Phil Collins pedig überbrutálul szólt:))
Előzmény: Törölt nick (747)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.16 0 0 749
MO:
egy olyan helyen (Nagy-Britannia), ahol szinte az össze új lemezét bemutatja élőben, még el tudom fogadni, hogy 60-70 perces koncerteket ad.
de pofátlanságnak tartom, hogy nálunk is ezt tette.
hiszen mi évtizedekig vártuk, hogy jöjjön.
és még nem is játszott túl lelkesen.
lesz@rom, hogy esetleg rossz kedve volt, depresziós, stb.
a közönsége irányába nagyobb alázattal kéne viselkednie, hiszen csakis tőlünk függ a karrierje.
mi megtiszteljük azzal, hogy vesszük a lemezeit, kimegyünk a koncertekre.
ő tiszteljen meg minket azzal, hogy normális koncerteket ad!
akkora (vagy nagyobb) sztárok, mint ő, meg tudj(n)ák tenni ezt!

a Népstadion-beli JMJ koncert nekem is nagy élményt jelentett, igaz azt másfél órányi késéssel kezdték (túl világos volt még a tervezett időpontban). :-O

Kraftwerk-en csak egyszer voltam, a Kisstadionban. az egy hatalmas buli volt. a közönség nagy része hazament a szünetben, azt hitték vége a koncertnek! :-))))
Előzmény: LoviGabi (748)
LoviGabi Creative Commons License 2008.11.16 0 0 748
A Kraftwerk is nagyon jól szólt az Arénában.

A Mike Oldfield-koncert esetében (szintén a neten keringő infók/felvételek) alapján lehetett tudni hogy meddig fog tartani.

Abban azért reménykedem hogy tényleg jól hallottuk a koncert végén, miszerint jövőre lesz valami szabadtéri buli ami minket is érint majd (szerintem aki anno kint volt a '93-as Népstadionban tartott bulin, azt nem érhette csalódás :))
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.16 0 0 747
Eric Clapton, Chris Rea, Mark Knopfler, Roger Waters, Phil Collins

nekem ezekkel semmi problémám nem volt

az eredeti Budapest Sportcsarnokban pedig a Dire Straits, és a Falco koncertek maradtak meg bennem, mint kimagasló hangminőségűek.
Előzmény: Misfit (746)
Misfit Creative Commons License 2008.11.16 0 0 746
Az tény, hogy az Aréna nem igazán alkalmas koncertek rendezésére akusztikailag. Nagyon nehéz behangosítani. Én egy koncerten voltam, ahol ezt sikerült: Phil Collins.
Waters sem volt jól behangosítva.
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.16 0 0 745
tudom.
Mike Oldfield is rövid lemezbemutatókat szokott tartani, de néha többórás happeningeket is.
úgy tűnik, itt keleten elég nekik az első is!b :-(
a 30. évfordulóról nyugodtan megemlékezhetett volna a Mester bővebben is.
ha már nem bírja az iramot, akkor akár két "felvonásban" is. "szerintem"
Előzmény: LoviGabi (744)
LoviGabi Creative Commons License 2008.11.15 0 0 744
A koncert időtartamára panaszkodóknak azért szerintem lett volna lehetőségük utána nézni hogy most ez a elődás mely turné része, s hogy ezen a turnén mely számokat játssza el a banda (én speciel 3-4 különféle helyszínen felvett audio bootleget + 1 videót találtam a neten erről a turnéról...); ebből adódóan engem biztosan nem ért meglepetés :)
Előzmény: Törölt nick (743)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.15 0 0 743
mások a túlhangsúlyozott basszusra panaszkodnak. :-O

én a kakasülőn voltam, ott nem volt piezo hang, a közepe rendben volt, a basszus valóban néha elnyomott mindent.
az arénának pocsék az akusztikája.
a Waters koncerten a hangminőséget én egy tizes skálán kilencesre értékeltem, egy jó hallású barátom a keverőpult mellett hármasra. egyik rádiós kollégája viszont tökéletesnek érezte egy harmadik helyen.

véleményem szerint egy koncerten, ahol az előadónak valóban számít a közönség, legalább 2-2,5 órát zenélnek. mint legutóbb a Jethro Tull-on, vagy a Hobo-n.
de a Krafwerk 2X1,5 órás Kisstadion-beli koncerje sem volt piskóta.
manapság viszont úgy látom(hallom) a mozifilmek "szokásos" 90 percét veszik etalonnak a legtöbben. :-(
állítólag az emberek többsége ennyi ideig tud koncentrálni egy adott dologra.
Előzmény: Pepe9111 (739)
tompus Creative Commons License 2008.11.15 0 0 742
JMJ angolja azért nem rossz.
Előzmény: Pepe9111 (740)
VicaVersa Creative Commons License 2008.11.15 0 0 741
Egy másodpercig nem vitatom, hogy az analóg technika tökéletes, csak ugye így pont a LÉNYEG nem jött át. Az összhatásról nem is beszélve.
Bár a puffogásnak most már semmi értelme, de ki kellett írnom magamból :)
Előzmény: Pepe9111 (739)
Pepe9111 Creative Commons License 2008.11.14 0 0 740
+1 HA már tolmács volt, lehetett volna egy Francia-Magyar, valószínüleg jobban átjött volna a mondanivaló!
Pepe9111 Creative Commons License 2008.11.14 0 0 739
VicaV!

Annyit a hangról, hogy az analog technika tökéletes volt!

A gon azokban a belógatott hangszórókban volt, aminek csapnivaló az átvitele, legfeljebb a Kossuthtéren használják őket hangosításra a szónokoknak.

Így aztán torz volt az egész.
A középmagas tatomány alig hallatszott! Mellette bántóan erős volt a piezok csipogása. Mély meg aztán semmi!!!!

Ez a koncert megért volna egy tisztességes hangosítást!
Szerintem nem a saját cucca volt, mint ahogy az oldalsó kivetítők is a csarnok tartozékai.
LoviGabi Creative Commons License 2008.11.14 0 0 738
VicaVersa Creative Commons License 2008.11.14 0 0 737

Két jegy volt 32ezer. A színpad mellett oldalt. Kissé elfáradt a nyakunk is. De ezen simán túllépek, ha megkapom azt, amit beharangoztak:

"Egyedülálló hang- és fénytechnikával jön Jean Michel Jarre".

Aham. Oké, hogy régi a zene, analóg, egyedülálló, absolute live a hangtechnika, na de 2008-at írunk. Szóval a fénytechnika, vagyis inkább a látvány hagyott némi kívánnivalót. Retro, retro, de valahogy kevés volt. Akkor otthon beteszek egy cd-t és szépen, csukott szemmel meghallgatom. De biztosan az én elvárásaim magasak...

A szegény srácról, aki próbálta fordítani, amit Jarre mondott a koncert előtt, nem is beszélve. A francia nem két mondatot mondott, hanem vagy 15 percig beszélt, azért ehhez egy profi(bb) tolmácsot is kereshettek volna. Ennyiért...

Előzmény: tompus (735)
LoviGabi Creative Commons License 2008.11.14 0 0 736
Időtartamban tényleg nem volt hosszú, az tény. De végülis most "csak" az Oxygene albumról volt szó (az első album, valamint 2 szám az Oxygene 7-13-ról), plusz egy "jammelés" egy itthon felfedezett utcazenésszel, ami szerintem meglepően jóra sikerült. Ennyi pénzt (32 ropi) mondjuk én nem is adtam volna érte :) Még akkor sem, hogy az Oxygene 4 -et kétszer is leadták :)

Relatív teltház azért volt, legalábbis az ülőhelyek kb. 80-90% foglalt volt, a küzdőtér hátsó traktusa eléggé kihalt volt; sebaj, könnyebb volt legalább átvonulni a zenészeknek a színpad felé a küzdőtéren át :) Volt is meglepetés a 111-es szektor ülőhelyesei közt, amikor két masszívan reflektorozó fejgép "célba vette őket" :o

Én azért nem bántam meg, hogy ott voltam. De a koncert végén emlegetett valami szabadtéri koncertet is jövőre, ami talán minket is érint...
tompus Creative Commons License 2008.11.13 0 0 735
A VIP jegy került 32ezerbe?
Előzmény: VicaVersa (733)
tangerine Creative Commons License 2008.11.13 0 0 734
Kicsit lelkiismeretfurdalásom volt, hogy kihagytam, de most megnyugtattál.
Előzmény: VicaVersa (733)
VicaVersa Creative Commons License 2008.11.13 0 0 733
Nos, 32ezerért ez elég karcsú volt...
EeToN Creative Commons License 2008.10.04 0 0 732
Szia!

Én annak idején úgy szereztem Tres Lunas plakátot, hogy már kidobták volna egy könyvesboltban. Szóval szerintem ha vársz, idővel feleslegessé válnak, és szerezhetsz belőlük. :)

EeToN
Előzmény: LoviGabi (731)
LoviGabi Creative Commons License 2008.10.03 0 0 731

Én meg koncertplakátot hajkurászok itt Pesten, kevés sikerrel :S

Hol lehetne venni?

Előzmény: mango06 (730)
mango06 Creative Commons License 2008.10.02 0 0 730
Na hát erre meg semmi élet ??? Jaaaa,hogy mindenki a másik fórumon tárgyalja meg a koncert infókat ?? !! :))))
Fáradt Vándor Creative Commons License 2008.09.15 0 0 729
Főnök!

Az ilyen jegyek már elfogytak... :DDD
Előzmény: Törölt nick (728)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.15 0 0 728

vennék egy jegyet valakitöl aki még sem tudd menni

persze csak 20% akcios áron :)

06 30 554 7341

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!