Keresés

Részletes keresés

John Zero Creative Commons License 2000.02.23 0 0 95
netizen:
En csak a lehetoseget vetettem fel az umsdos-al kapcsolatban.

Amugy az NT4 olvassa a Fat32-t? Gondolom a Win2000 mar igen.

Előzmény: netizen (94)
netizen Creative Commons License 2000.02.23 0 0 94
Jhon Zero én is kacérkodtam az UMSDOS file rencerrel még 96-ban, de a w95 vfat + umsdos Linux nem fér meg hosszú távon egymással ugyanazon a partición. Ha meg külön mennek akkor a Linux az ext2-vel kb 60%-kal gyorsabb disk I/O-t produkál.

Én most azt csinálom hogy van 1 fat32-es partició (legkisebb közös töbszörös) és ezen csak file-ok vannak OS nincs ellenben minden Win és a Linux is vidánam olvassa/irja :-))

Előzmény: John Zero (88)
netizen Creative Commons License 2000.02.23 0 0 93
A win rendszerek 1 nagy nyavalyája volt, hogyha kezd nagyon betelni a disk akkor borzasztóan instabillá válnak. Ha 1 gépet többen használnak és mindenki garázda módódon pakolgat a winyóra akkor ez az eset előbb vagy utóbb előáll. a w2k-ba végre kvótázhatsz, tehát megmondhatod hogy az adott user max hány megabyte-ot tehet fel 1 diskre, persze csak NTFS esetén...
Előzmény: Lajoska (92)
Lajoska Creative Commons License 2000.02.22 0 0 92
ja, akkor még egy kérdés:
azonkívül hogy username oldalról meg kódlap oldalról jobb az NTFS (ez lehet hogy hülyén hangzott) miben jobb még ha FAT helyett NTFS-re telepítek?

Tehát ha nem akarok kódlapot telepíteni vagy törölgetés ellen védeni, érdemes-e NTFS-re rakni?

Lajoska

Előzmény: Lajoska (91)
Lajoska Creative Commons License 2000.02.22 0 0 91
OFF

ebből következően 100% egyetértek Jazzos-sal(sel)

Lajoska

ON

Előzmény: Jazzos (77)
Lajoska Creative Commons License 2000.02.22 0 0 90
Talán azért nem vagyok "idióta" ha azt akarom hogy a 98 alatt is lehessen látni a vincsit.

Lajoska

Előzmény: CaveMaN (76)
division by zero Creative Commons License 2000.02.22 0 0 89
nekem 1999.08.20. óta van fönt egy FAT32 partción, de soha nem volt gondom vele a FAT miatt
John Zero Creative Commons License 2000.02.22 0 0 88
Caveman:
Ezzel csak az a gond, hogy a juzer azt mondja, hogy itt van nekem NT, de a jatekok nem futnak alatta.
Nosza, akkor legyen Win98 is a gepen. Na de az meg nem tudja az NTFS-t (bar allitolag valami kulon programmal mar tudja), de az NTFS5-ot akkor se biztos. Na akkor legyen megiscsak FAT az az NTFS particio, hogy latszodjon Win98 alol is.

Amugy meg a Linux tud MSDOS FS-rol is futni.

Előzmény: CaveMaN (87)
CaveMaN Creative Commons License 2000.02.22 0 0 87
Igen. Szerintem alapvető hiba az, hogy hagyja magát FAT fájlrendszerre telepíteni. Linux is rengeteg fájlrendszert képes olvasni, de csak ext2-ről fut. A legtöbb operációs rendszert érdemes a hozzá adott fájlrendszerrel telepíteni. Minden más drive lehet akármi is, de a system particíó (winNT-nél boot) jó ha NTFS.

gaborca,

Nem értem hogyan halhatott meg FAT-NTFS konvertálásnál, lévén, ha megmondod neki az elején simán NTFS-re formáz és nem kérdez semmit.

CaveMaN

Előzmény: Jazzos (85)
gaborca Creative Commons License 2000.02.22 0 0 86
Hello mindenkinek.

A haveromnál most akartuk felrakni a kétezret. Előtte jól leformáztuk a C-t, hogy ne legyen semmi hiba, aztán mehet az install. Először is nem talált egy-két .sys fájlt, node mindegy, amúgy is kalózverzijó, inkább most nem szólunk a Microsoftnak. Felmásolt mindent, aztán rebút, és nemsokára el is szállt UNACCESSIBLE_BOOT_DEVICE
felirattal. Aztán újraindítás, és amikor kiírta, hogy F6-ot nyomogassunk, ha szkázi cuccost akarok, eszembe jutott, hogy a win98 is annak ismerte fel az UDMA 66-os vezérlőt. Beraktam a floppyt, s láss csodát, mindjárt el is indult a rencer. Aztán feltett még egy-két kérdést, s én azt válaszoltam neki, hogy konvertálja már át a fat32-t NTFS-sé. Ekkor elindult valami lemezellenőrzés, s a végén kiírta, hogy baj van, rebút. Oké, biztos valamit elcseszett, reformat, reinstall. Aztán megint minden előröl, s a konvertálásnál ismét lefagyott... Ekkor már tönkretette a FAT-táblát is, jöhet az fdisk meg minden. Szoval most win98 installCD kéne, de az meg a D-n volt. Azt meg most formáztam le. Nem szar ez, csak kellemetlen :)

Gaborca és Bébi

Jazzos Creative Commons License 2000.02.22 0 0 85
Na ja, de akkor sem lehet pl. central europe-s kódlapok közül telepíteni, ha azt installnál nem választottak ki (fat-re install után nem tudod kiválasztani a ce-t (mondjuk mást sem)).

- Jazzos -

Előzmény: CaveMaN (84)
CaveMaN Creative Commons License 2000.02.22 0 0 84
Helló!

Nem tudom, annyira nem tűnik vészesnek a winchester kezelés (Igaz, hogy nálam SCSI), de amíg EIDE voltam addig sem tűnt annak. Igaz ez valamilyen szinten függ a RAM-tól is. A lemezezés alapvetően engem addig nem zavar, amíg nem hallom a winchestert.

Jazzos, A Win2k Prof-ot gyakorlatilag fel lehet tenni úgy, ahogy a Win98-ak vannak egy user-es üzemmódban, akkor egyből feljön az desktop nem kell jelszavazni és foglalkozni semmilyen jogosultsággal. Csak az Administratort kell beállítani autologonnak :o))

CaveMaN

Előzmény: Jazzos (83)
Jazzos Creative Commons License 2000.02.22 0 0 83
Megkövetem magam! Igaza volt Cavemannak, ajánlott feltenni az ntfs-t. Máskülönben lőttek az admin jogaitoknak. még egy rohadt kódlapot sem lehet install után feltenni, ha fat-en vagy. Annyiból viszont szomorú, hogy marha lassú lesz tőle a rendszer (mármint a vinyókezelés). :-(
Amptronhoz driverem még mindig nincs, ha valakinek van (3726MT-hez), akkor sikítsom, kérem.

- Jazzos -

division by zero Creative Commons License 2000.02.21 0 0 82
nekem megy a Winamp 2000 alatt, sőt jobban mint 98-al, 98 alatt bármi mást csináltam mindig akadozott a lejátszás, 2000 alatt soha nem akad meg.
Előzmény: dusan (80)
netizen Creative Commons License 2000.02.21 0 0 81
Akkor a settings-nel allitsd at a wave_out-ot hogy ne a directsoundot hasznalja.
Előzmény: dusan (80)
dusan Creative Commons License 2000.02.21 0 0 80
Winampot probalt mar valaki win2000 alatt? Nekem azt csinalja mint a regi tus lemezjatszok ha szar volt a lemez, ugralgat vissza-vissza...
division by zero Creative Commons License 2000.02.21 0 0 79
mertem remélni, hogy a véglegesben már működik
Előzmény: CaveMaN (76)
division by zero Creative Commons License 2000.02.21 0 0 78
Igen, így le volt írva, hogy az RC2 defragja tönkreteszi...
Előzmény: Lajoska (75)
Jazzos Creative Commons License 2000.02.21 0 0 77
CaveMaN: én pl. olyan idióta vagyok, hogy fat-et használok ntfs helyett, ugyanis nem akarom az otthoni gépemen ilyen-olyan juzereket csinálni, meg jogokat adni/elvenni, ui egyedül használom a gépet. Viszont nem hátrány, ha w98 alól látom a másik vinyómat

Érdekességek: csak administrator belépésem van (volt 1 powerjuzer is, csak leszedtem, hogy biztos legyek a dolgomban), és mivel telepítésénél nem tettem meg, utólagosan akartam felnyomni a magyar kódlapot. nem nagyon ment, ugyanis azt írta, hogy esetleg admin jogok kellenének hozzá. De könyörgöm, mással be sem tudok lépni, akkor miért nem engedi? Vagy én vagyok szerencsétlen?
A másik dolog, hogy lehúztam a modem meg a hangkártya driverét w2k alá (béta 3 ;-(( ), de nem akarta felvarázsolni az istennek sem. Ez még hagyján (kell nekem bóvli cuccot venni, majd 2 év múlva írnak rá másikat), de miután nem tudta felrakni egyiket sem, elkezdte varázsolgatni újra, hátha mégis fel tudja rakni. Ez kb. végtelenszer tette volna meg, hacsak nem lövöm ki a taszkot (task managerből kb. 1 másodpercen belül 25-ször kell lecsukni, mert mindig újra megnyílik). Szóval ez érdekes. Valami olyasmi volt, hogy 'blabla.. nem fogja felrakni' és ha ott NO-t nyomok (tehát ne telepítse a drivert), akkor újra elkezdi keresni a hozzávaló drivert és hozzá is rendelné megint az, amelyiket előtte nem tett fel, ha meg YES-t nyomok, akkor írja, hogy nem sikerült felnyomni, és ugyancsak keresi tovább...tovább.. jó kis végtelenciklus.

A driver kérdésbe már belenyugodtam, de ez az admin-os dolog, b@ssz@ a csőrömet, úgyhogy aki tud plíz help mí.

- Jazzos -

CaveMaN Creative Commons License 2000.02.21 0 0 76
Szia!

Már bocs, de ki az az "idióta", aki W2000-el fat-et használ.....

Végleges verzióval többször is defragmentáltam és semmi baja nem történt a winchesternek, sem az állományoknak.

Előzmény: Lajoska (70)
Lajoska Creative Commons License 2000.02.20 0 0 75
Miért, ott így le volt írva, hogy tönkreteszi???
Előzmény: division by zero (71)
netizen Creative Commons License 2000.02.20 0 0 74
milennium = win98se++

Ezev aug korul lesz angol verzio 9ez terjeng a win-es siteokon).

Előzmény: sawtooth (73)
sawtooth Creative Commons License 2000.02.20 0 0 73
Mi az a windows millenium?nekem w98se-m van.Ez lenne az? ha nem, írja már meg valaki emailben.
initex Creative Commons License 2000.02.19 0 0 72
Lajoska:
Gondolom ezutan le kellett formazni a merevlemezt.
Ami utan a fragmentacio pontosan 0% lesz, szoval a program jol mukodik, radikalisan csokkenti a fragmentaciot ;)
division by zero Creative Commons License 2000.02.19 0 0 71
én (szerencsémre) még defregmentálás elött néztem be a windows update-re, és ott rögtön "hozzám vágtak" egy updatet, hogy a defregmentálás ne tegye tönkre a FAT-ot...
Lajoska Creative Commons License 2000.02.19 0 0 70
Sziasztok!

ESZETEKBE NE JUSSON W2000-rel DEFRAGMENTÁLNI!!!!!
Én két vincsin csináltam meg:
Quantum Fireball cr4.3a
Quantum Fireball lct08.08

A 4.3-as FAT TÁBLÁJÁT TÖNKRETETTE? ÉS EGY RAKAT FÁJLBA BELETÚRT!!!!! MINDEZT ÚGY HOGY CSAK A KÖV INDÍTÁSNÁL DERÜLT KI HOGY ELBASZTA!!!!!

KÖSZÖNÖM MICROSOFT!!!! EZ EGY RC2 VOLT DE MOSTMÁR BIZTOS HOGY NEM VESZEM MEG!!!!!

Lajoska

pasa_ Creative Commons License 2000.02.17 0 0 69
Szuper akcio. Meg nyolctized centbe se kerul egy hiba. Es a tomeges vasarlok minden 500 dolcsi leperkalasa utam egy ingyen w2k-t is kapnak.

Ennel is remitobb, hogy a kovetkezo ket evre ket tovabbi oprencert bofog ki a m$. nyilvan az egy ev mulvai lenne a normalis w2k amit snassznak ereztek volna olyan keson kiadni, a masik meg az o immar mukodokepesse hergelt valtozata.

Papirtigrist nem vesztek?

Pasa

Előzmény: John Zero (65)
Kandur Creative Commons License 2000.02.15 0 0 68
Nem mondanam, hogy nem erdemes megprobalni. Az a lenyeg, hogy MAR feltelepitett 2000-et majdnem lehetetlen atallitani.

Telepiteskor, mikor kiirja, hogy press F6 to specify scsi driver, vagy valami hasonlot, akkor kell egy F5-ot utni. Ott kell kivalasztani a megfelelo HAL-t (Hardware Abstraction Layer), ami kozt van ACPI tamogatott is.

Meg mindig udv.: Kandur

Előzmény: CaveMaN (56)
Kandur Creative Commons License 2000.02.15 0 0 67
A konyvtarra jobb gomb, properties, permissions
megadhatod, hogy melyik user milyen jogokkal lassa

Ez minden NT verzio alatt igy megy, FELTEVE, hogy a konyvtarad NTFS particion van.

Udv. Kandur

Előzmény: karasz (57)
Lajoska Creative Commons License 2000.02.14 0 0 66
Sziasztok!

Eddigi EPOX MVP3C alaplap helyett beszereztem ABIT BE6 II+celeron 466 párost.
A helyzet az, amíg EPOX-K6-2 vel egyszer sem fagyott le a w2k, most napi 2x is megteszi, munka közben, a kikapcsoláskori kék képernyővel. (IRQ less or equal). Tehát valami acpi-s gond lehet. Egyébként élből felrakta úgy a w2k-t, hogy lelövi a gépet...

Valaki tapasztalt ilyet?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!