Keresés

Részletes keresés

r_bendegúz Creative Commons License 2000.01.11 0 0 58
BIGdaddy,
a Jack Russel (Russell?) terriert fontolóra vetted már? Kicsit hasonlít a sima szőrű foxira, de alacsonyabb, alapszíne piszkosfehér, némi fekete folttal. Nagyon intelligens.
tisztelettel
r_bendegúz
Előzmény: BIGdaddy (57)
BIGdaddy Creative Commons License 2000.01.11 0 0 57
Kisméretű, de kutyaforma és kutyatulajdonságokkal rendelkező ebtípusokat keresek. Csivava, pincsi kizárva, normál kutyaforma kellene (még a tacskó sem az igazi).
r_bendegúz Creative Commons License 2000.01.11 0 0 56
Mrs. myprint úgy is mint szebbik1/2,
Brikett az Örök Vadászmezőkön is megérdemel egy tábla Suchard-t a hatékony "barátnő" kiutálásért. :o))) További történetek?

Kekka,
gyorsan dűlőre vitted a dolgot otthon. Mi lett a nyulak neve? Hogy fogadta őket a család többi tagja?

kyra,
"Fülöpnek is vannak hasonló megmozdulásai, mesélhetnék..." - csak ne fogd magad vissza. :o)
tisztelettel
r_bendegúz

kyra Creative Commons License 2000.01.10 0 0 55
myprint(né): Ugye, hogy tündér a nyuszkó? Fülöpnek is vannak hasonló megmozdulásai, mesélhetnék...

Kekka: Üdvözöllek a nyúlklubban. Még egy (kéretlen) tanács: vidd el a kedvenckéket az állatdokihoz myxomatózis elleni oltásra (ha még nincsenek oltva, azt a kereskedőtől megtudhatod). Ez a kimondhatatlan nevű egy igen randa és főként halálos nyúlbetegség, amit a szúnyogok terjesztenek. Viszont van ellene oltás, tehát megelőzhető.

Pussz és vigyázz a nyuszkókra (és szólj, ha kezd növekedni a nyúlkolónia):
Kyra

Előzmény: Kekka (54)
Kekka Creative Commons License 2000.01.10 0 0 54
na emberek, hosszas, néha már már haszontalannak tűnő győzködés után kettő icike picike fehér nyulacska lett a végeredmény. Az üzletben nem túlzottan szakszrűen aszondták rájuk, hogy extra tröpenyúl, tényleg iszonyú törpék, de így is sikerült már az egyiknek egy hosszas hajkurászást végrehajtatnia. a ketrec amim van, kicsit kicsinek bizonyult, nade holnap ezt a problémát is megoldom. Mindenkinek köszi a segítséget, és ha lesz kép róluk, akkor rögtön küldöm az izoldába
originalqszi Creative Commons License 2000.01.07 0 0 53
Labradort! a labrador topicban kapsz is!!!!!!:-))))
myprint Creative Commons License 2000.01.07 0 0 52
Sziasztok, én myprint szebbik (női) fele vagyok.
Mielőtt szert tettem volna másik felemre, nekem is volt törpenyuszim, Brikettnek hívták. Fantasztikus jószág volt, nagyobb kárt nem csinált, csak a számítógép zsinórjait vékonyította úgy el, hogy az információ csak nehezen tuszkolódott ide-oda. A lakás nagyjából szögletes falait bámulatos formaérzékkel kerekítette le. Egyéb bűnére nem emlékszem, bár egyszer volt nálam látogatóban egy kikent-kifent nőszemély, aki valamilyen félreértés alapján kikiáltotta magát "kedves barátnőmnek" és akit alig lehetett erről leszoktatni, de nyusz önzetlenül segítségemre sietett, mert mire az üdvözlő szóáradatból épségben kikerültem és kinyögtem, hogy vigyázz Brikett szabadlábon van, addig kedvencem lerágta a maxi szoknya hátsó részét és kicsi, de határozott csíkokat harapdált a vadonatúj lakkcipő orrába.
"Kedves barátnőm" előbb be akart perelni, majd ájuldozott egy sort, de mivel utána látogatásai közel nullára csökkentek, nyuszit megjutalmaztam egy csokifagylalttal.
Étrendje nem emlékeztetett rágcsálóra, mert a répát, káposztát, zöldségeket méla undorral hagyta megpenészedni, de ha egy csokit próbáltál előtte szép lassan kibontani vérengző fenevaddá változott. Ha egyedül akartad élvezni pl. egy banán elfogyasztását, lehet, hogy az ujjperceid bánták. Különben lehetett kényesztetni és labdázni nagyon szeretett, ha a Fradi játékosai úgy kezelnék a ladbát, mint ő, akkor nem kellene a klubot környezetvédeni.

pussz: myprint-né

Előzmény: kyra (45)
myprint Creative Commons License 2000.01.07 0 0 51
A degu morózus és nehezen szaporodik!!
A vemhességi idő 90 nap. Szeret odú félében vackolni és a hím csak örző-védői feladatot látott el. (egyetlen állatfajta volt, ami megharapott, pedig volt már dolgom a patkánytól a dingó kutyáig mindenféle rendű és rangú "veszélyes" állattal.)
A hím nálam felfalta a kölykök nagyrészét köztük -nagy bánatomra- 1 fehér színűt is!
Kiszabadulván a ketrecből, Garfield macskámat halálra rémítette és prüszkölve kergette végig a lakáson.
Granyáknak elég már csak egy képet mutatni a deguról, hogy sokkot kapjon.
Miután elajándékoztam a teljes családot - a megmaradt 3 kölyköt is - egyáltalán nem szaporodtak, és ennek már 3 éve.(a kölykök el lettek választva)
A tartási körülmények megegyeznek az eredetivel, mivel egy 350 l-es terráriumot is velük adtam.

Előzmény: robicsek (33)
r_bendegúz Creative Commons License 2000.01.04 0 0 50
Kekka,
Alfonz egy fehéregér volt. Több, mint három évet élt meg, ami egéréknél matuzsálemi kornak számít.
A listádra nem javaslom az egyiptomi tüskésegeret. Nagyon dekoratív, de nem barátkozós fajta. Utálja, ha megpróbálják kézbe venni.
A mamád vesztésre áll, ha már ilyen kérdéseket tesz fel. :o)
r_b.
Előzmény: Kekka (44)
Joco Creative Commons License 2000.01.04 0 0 49
Nekem valaha régen volt egy aranyhörcsögöm, tényleg rég volt, kb 14 évvel ezelőtt. Hűha! De rég volt. Szóval nem is az a lényeg, hogy mikor volt, hanem hogy ha tisztán tartod, akkor egyáltalán nem büdös. Tehát egyetlen dolgot kell jól betartani: cserélni kell gyakran (párnaponta) az almot. De ez minden állatra igaz. Van egy ismerősöm, akinek macskája van, kettő is, és a macskatálban, ahova a macska WC-re jár, murva van. Namost a srác nem cseréli valami gyakran a murvát, inkább csak forgatja, egy ilyen kis négyzetrácsosra luggatott lapáttal. Namost így a macskaszartól olyan, de olyan átkozottul büdös van a lakásban, hogy nem lehet megmaradni. Nem tudom, hogy ő hogy bírja... A másik, hogy a srác nem nagyon takarít minden héten. Tele is van macskaszőrrel az egész lakás. Nekem, meg páromnak ráadásul még macskaallergiánk is van, szóval nem nagyon járunk a sráchoz, alig tudjuk elutasítani a - szerencsére nem túl gyakori - meghívásokat.
Kekka Creative Commons License 2000.01.04 0 0 48
anyám megrögzötten azt állítja, hogy a westy az mégiscsak vadászkutya és biztos megenné a cirmost. a macskáról már régebben letettem..
eMM Creative Commons License 2000.01.03 0 0 47
Akkor pont olyan mint a macska.
Az is imádja a tilos dolgokat,és már csakazértis felmászik az asztalra,számítógép tetejére stb.
Pedig tudja hogy tilos,dehát ezért izgi.

Kekka tényleg a macska túl egyszerű állat lenne?
Biztos imádná a westyt,bár a terráriumban való tertást elég rosszul viselné.

Előzmény: kyra (45)
kyra Creative Commons License 2000.01.03 0 0 46
Ja, azt elfelejtettem, hogy salátát nem szabad adni neki, mert permetezik és nem bírja (még akkor sem, ha megmosod). Meg retket sem, mert attól meg felfúvódik.
Helló:
Kyra
kyra Creative Commons License 2000.01.03 0 0 45
greencat!

A törpenyussz imádnivaló! Nekem van egy fiúnemű példány, Fülöpnek hívják, teljesen jó fej.
Nem büdös, nem dúl a lakásban (nagyon), nem hangos, viszont barátságos és sokkal intelligensebb a malackánál.
Felügyelet nélkül viszont nem ajánlatos kiengedni a szobában, mivel rágcsáló, tehát rágcsál. Mindent. Tapétát, bútort, kábelt. Ez utóbbi 220 V esetén nemcsak a kábelre káros. Viszont kellő következetességgel lebeszélhető az ilyen cselekményekről. Sőt. Idővel megtanulja mit nem szabad, majd kaján vigyorral a képén (esküszöm) csakazértis elkezd a tilos zóna felé laposkúszni. Amikor elhajtod onnan, vigyorog és teker a kedvenc helyére (ezt majd a tietek is kiválasztja, érdemes a terrárium/ketrec és a fal között kb 10-15 cm-es kábelmentes folyosót hagyni, imádja).
Pisi-szempontból tök szobatiszta (egy-két apróbb balesettől eltekintve, de ez minden állatnál előfordul). A bogyóit otthagyja a megfelelő helyeken (a mienk a dohányzóasztal alatti területet szereti), de mivel kőkemény a termék, nem tesz kárt a legkényesebb szőnyegben sem. Egyszerűen összeszedjük utána és kész.
Egyébként elég autonóm lény, nem, gyürmölheted akkor, amikor te akarod, mert ha nem tetszik neki, egyszerűen elszalad (ölbevétel esetén leugrik, hasbarúgással súlyosbítva). Ha viszont hiányzik neki a simogatás, odajön és addig bökdös az orrával, amíg ki nem provokálja.
Kaja: havi 1000 alatt. Nyúltáp, vegyesmag, széna, némi zöldség, répa, alma (nagylevevlű, hersegő, nedves zöldek felfúvódás veszélye miatt kerülendők). Meg forgács, átlag 2-3 naponta cserélve.
Remélem meggyőztelek:
Kyra

Előzmény: greeencat (42)
Kekka Creative Commons License 2000.01.03 0 0 44
tudom, foltamatban van a szoktatás. múltkor éppen anyámat fűztem amikor mintegy kitérő kérdésnek feltette, hogy naés mit eszik az az állat? nem tudom mire célzott konkrétan, mert én minden felmerülő lehetőséget (egér, tengerimalac, hörcsög, degu sötöbö..)10 percen belül elsoroltam. ezt a csekély érdeklődést haladásnak könyveltem el..

megkérdezhetem kit takar az alfonz név?

Előzmény: r_bendegúz (41)
r_bendegúz Creative Commons License 2000.01.03 0 0 43
greeencat,
a törpenyúl barátságos, intellegenciaszintje nagyjából a tengerimalacéval rokonítható. Teljesen szabadon nem ajánlatos tartani. A szobatisztaságra rászoktatható (macskaalmos tepsivel), de felügyelet nélkül ne hagyjátok, mert rág és azt a kábelek nehezen viselik. Kb. járókányi alapterületű körbekerített "kifutót" igényel a szobában (is), amit takarjatok le újságpapírral (alatta neylonfólia). Az könnyen cserélhető, ha összenyúlja. Az alvókuckója lehetőleg a sarokba kerüljön. Ha figyelni tudtok rá, akkor kapjon hosszú kimenőt a terep felfeldezésére. (mindezen javallatokat egy angol állatos filmből származnak, ahol a kislány kérése volt, hogy a nyúlkuckó és lakója beköltözhessen a nappaliba).
tisztelettel
r_bendegúz
Előzmény: greeencat (42)
greeencat Creative Commons License 2000.01.03 0 0 42

És a törpenyúlról mi a véleményetek, fiatalok? Mi azt szeretnénk örökbefogadni tavasz környékén.
Lehet szabadon tartani a lakásban? Vagy mindent összekakil/pisil?
r_bendegúz Creative Commons License 2000.01.03 0 0 41
Kekka,
a család nevelhető (nekem se akarták megengedni annak idején. Először csak víkendezni vihettem haza Alfonzot).! Amíg IRL jószág nincs, költöztess be egy plüssállatot a terráriumba (minél rágcsáló fazonúbb, annál jobb). Firtatni fogják, miért került oda!
r_b.
Előzmény: Kekka (40)
Kekka Creative Commons License 2000.01.03 0 0 40
ne lesz lakó..:-(( vagy legalábbis egy ideig még nem. a család ellenzi minden szőrös rágcsáló tartását a lakásban. merthogy az milyen gusztustalan. a vadászgörény meg milyen büdös. egy ideig még eltarthat a harc... de azért a kutya képét lehet, hogy átküldöm az iszoldába
r_bendegúz Creative Commons License 2000.01.03 0 0 39
Kekka,
minden rágcsáló neszezik és rág éjszakánként. Ha a mókuskerék is a terrárium berendezéséhez tartozik, akkor biciklizik is. Előbb-utóbb hozzászoksz. :o)
Ha a deguk mellett döntesz, akkor egy méretes faágat feltétlenül telepíts be a helyükre, ami mászókául és rágókául is szolgál.
P.B. könyve alapos, más, használható könyvet nem találtam a rágcsálótartásról.
Ha megérkezett a "lakó", a fotókat az Iszoldába kérjük! :o)
r_b.
Előzmény: Kekka (38)
Kekka Creative Commons License 1999.12.29 0 0 38
tényleg jópofa állat a mongol futóegér, de miután kénytelen leszek a válaszottal együtt aludni, inkább valami olyasmi lény kéne, aki éjjel szépen csendben alszik és nem motoszkál. Mert ahogy Pénzes Bethen könyvében áll( ez az egyetlen könyvem ami ilyesmi témában van) éjszaka is igen aktív, és mocorog, meg rohangál.
Előzmény: r_bendegúz (37)
r_bendegúz Creative Commons License 1999.12.29 0 0 37
Kekka,
toprengj el esetleg a mongol futoegeren (ha szaporulatot nem akarsz, akkor ket azonos nemut tarts egyutt). Fazonra degu nagysaguak es inkabb horcsogre mint egerre hasonlitanak. Van fekete, dio, mogyoro es fahej szinvaltozatuk. Vastag almot igenyelnek, mert eredetileg talajlakok. Ha beturbozzak magukat, akkor szinte a ket hatso labukon kozlekednek. Maszonmuveszek, ezert futtatasi idon kivul femhalo kell a terrarium tetejere. Baratsagosak, nemcsak ejszaka mukodnek, a tartasukrol bovebbet Penzes Bethen ragcsaloskonyveben talalhatsz. A felso szomszedunknak van egy parja, nagyon a szivehez nottek.
Kekka Creative Commons License 1999.12.29 0 0 36
picinyke terrierem van, a westy, akarom mondani west highland white terrier, magyarosan meg fehér felföldi terrier. tényleg aranyos, és tényleg nem nagyobb egy görénynél, de mellé még férne egy-két állatka.
Vadászgörény nekem is felmerült, csak sehol nem találtam róla semmi irományt, hogy mit eszik, meg helyigénye, és egyebek.
Hüllőkért nem vagyok kifejzetten oda, volt kettő tekim, mocorogtak, ettek, aludtak, de semmi tanújelét nem mutatták egy picinyke hálának.
Előzmény: BIGdaddy (35)
BIGdaddy Creative Commons License 1999.12.29 0 0 35
Aranyhörcsögöt kell venni. Nem olyan elit ugyan, mint egy csincsilla, degu vagy westie (ez utóbbi kettőt nem is ismerem :)), de rettenetesen aranyos.
Irtó keveset kajál, gyönyörű, egy rendesen elkészített terráriumban (leveles fa, odú, kerék, stb.) órákig lehet bámulni, ahogy ténykedik és kicsi. "Használat" után alapos kézmosás és kész.

Nekem olyan ah-öm volt, amelyiket szinte minden nap kiengedtem a szobámban és mikor leléptem a talajra (ágyról) azonnal odajött hozzám. Egy éjszaka, mikor elfelejtettem visszatenni a terráriumba, felmászott az ágyra, a párnámra és a fejem mellett aludt. Nem mondom, hogy nem sz@rtam be, amikor alvás közben hozzámért, de marha jó esett.

Amikor tengerimalacról csak annyit, hogy én annak idején mindig arra ébredtem, mert rendkívül éles hangja volt és mindig kora reggel gyakorolt... a hörcsög ezzel szemben teljesen csendes.

A többi meg szerintem mind túl nagy. Esetleg vegyél valami gyíkot. Vagy kisebb kutyát (piciny terriert). Egy kisebbfajta terrier is csak akkora, mint egy görény és jóval barátságosabban néz ki.

eMM Creative Commons License 1999.12.29 0 0 34
Ilyen alalpon a Bűzös Borzot is javasolhattad volna!! :-)

az a Westie meg miféle szerzet??

Előzmény: myprint (32)
robicsek Creative Commons License 1999.12.28 0 0 33
Degu morózus és nehezen szaporodik?
Na ne. Legalábbis a mieink nem.
évente kétszer háromszor, 6-7-8 aranyos, szőrösen születő pici, akiket még az apjuk is gondoz, melegit, nagyon tündérek.
Egyedül meghal az unalomtól, két azonos nemű verekedik, szóval minimum egy pár kell
Szvsz nagyon aranyosak és okosak, a megszökés igaz, és ha nem találod meg őket egy nap alatt akkor fűrészporrá rágják a bútorokat :)

Keress rá valami keresőn, elég sok info van róluk.

Előzmény: myprint (32)
myprint Creative Commons License 1999.12.28 0 0 32
Ha kevés az időd, ha kevés a pénz, de imádod az állatokat - kivált 1 bohócot - akkor csak is a görény az ami szóba jöhet!
Ha tisztességesen takarítod -naponta 1x- és naponta 1x kiengeded sétálni ideális szoba állatod lessz minimális költségen -heti 1-2 doboz kilós kutyakaja, gyümölcs, ételmaradék és ami fontos néha-néha 1 füge!-
Csufi napi 23 órát alszik és magától elvonul aludni!
Szobatiszta!! -macskaalom!- és nem ugat, nem mászik a függönyön, diszkrét!!!, nem harapja meg a postást, anyóst, barátnőt,nagymamát!
Csak javasolni tudom!
Csufit megtekintheted Tasztal kocsmárosának galériájában! -Wágner úrnál-
Üdv:myprint
Ui: A degú jó, csak kissé morózus és több kell belőlle mivel nagy koloniákban él és nehezen szaporodik.
A Csincsilla körülményes tartás miatt csak tenyésztőnek jó! Speckó homok, válogatott kaja és ráadásul nem egy észlény.
Sok sikert!
Kekka Creative Commons License 1999.12.28 0 0 31
csülök: attól tartok még egy ideig eltarthat a család puhítása, anyám tisztaszívből utál minden kutyánál kisebb emlős-és egyéb állatot, és attól félek, amiíg nem lesz meg a saját birodalmam(amire sajnos csak április környékén fog sor kerülni) addig csak tervezgetek, és mindent megtudok a kiszemelt és szimpatikusnak tartott állat igényeiről. Szakkönyvekben utánaolvastam, és éppen a csincsilla vagy degu között nem tudok dönteni. Helyigény igazából nem számít, inkább az én időm sajnos néha kicsit kevés, hogy egy különleges, kifejzetten sok gondozást igénylő állatot tartsak. Na mindegy, rágódok rajta, és lehet, hogy élek csülök ajánlatával, egy pár hét múlva.
Előzmény: Csülök (30)
Csülök Creative Commons License 1999.12.27 0 0 30
Kekka,
én tudok neked csincsillát adni, törzskönyvezett, gyönyörű szülőktől, ha tényleg érdekel, nálunk meg is nézheted őket, mielőtt belefogsz.
A csincsilla nagyobb mint az aranyhörcsög, több helyre van szüksége! Tiszta, csendes, szép állat, nagyon keveset eszik, de kényes, sok figyelmet igényel.
Íme egy szép példány kedvcsinálónak.
Küldj emilt, ha érdekel.
Előzmény: Kekka (-)
monnyatokle Creative Commons License 1999.12.27 0 0 29
Ha lehet, mellőzzétek a tekenősöket, a szárazföldiek olyant drekkelnek, hogy a műanyag padlót fölmarja.
Próbálkozzatok a deguval, a degu egy élénk, patkánynagyságú kedves rágcsáló (a kezedet is), szeret elszökni és akkor izgalmas a keresés.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!