Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.02.20 0 0 127
Kedves Forditó Brigád!

Azt hiszem, elkészült nagy, közös müvünk.
Mindenki kiváló munkát végzett!!!
Ahogy mondani szokás: It was a pleasure working with such a dedicated, talented group of volunteers.

Mielőtt továbbirok, azért
meg kell magyaráznom a saját bizonyitványom:

A nyomtatómból kifogyott a tinta, természetesen pont akkor, amikor az évezred hóvihara, majd méteres hóbuckák járhatatlanná tették a környéket. Nyomtatott példányok nélkül elég macerásnak bizonyult a lektorálás.

Előtte, a Windózom újrainstallálása közben/alatt/miatt/ elvesztettem a word processing progijaimat.

Az igazsághoz tartozik, hogy tökhülye vagyok a technológiához, lehet, hogy megvannak valahol, csak én nem találtam őket. A software support hot line-t felhivtam, és hosszú órás várakozások után Bangledeshben válaszoltak a hivásomra, de semmi okosat nem tudtak mondani.

Mindezzel csak azt akartam felvezetni,hogy ha esetleg valakinek hibátlanul megszerkesztett mondatát átirtam, az azért lehetett, mert mint csapdábaesett coboly ugrándoztam (két szövegkönyv között). Előfordult, hogy egy-egy rosszkor megnyomott backspace-szel kitöröltem szavakat az angolból és újra kellett kreálnom mondatokat.

Mivel több forditó kolléga és én is amerikai angolt használunk, erre egységesitettem a helyesirást, és néha a nekünk idegennek hangzó, itt nem alkalmazott brit kifejezéseket is.
Forditva nem ment volna...

Néha férjem segitségét kértem földrajzi vagy geológiai kifejezéseknél - ez a szakmája. Őneki tulajdonitható, hogy a magyarul borzalmasan komplikált, és csak igen nehézkesen leforditható "vulkáni lávák üvegesen megszilárdult köveiből" egyszerüen "obsidian" lett, mivel az.

Remélem, senki munkáján nem rontottam!
Remélem, amikor elolvassátok a szöveget, tetszeni fog, és nem úgy hangzik, mintha nyolc-tiz ember irta volna.

Ha valamelyik javitással nem értetek egyet, szóljatok. Én ennyit tudtam produkálni mostanra.

Üdvözlettel,
kati

mac Creative Commons License 2003.02.19 0 0 125
Újra elküldtem (feleségem gépér?l)
Egy full szöveget én is kapohatok?
Előzmény: Törölt nick (120)
Tintás Barnes Creative Commons License 2003.02.19 0 0 123
iron trap esélytelen? a jaws-zal egy baj van, éppen vadállatokról van szó, félreérthető
Előzmény: Törölt nick (122)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.19 0 0 122
Bevallom, nem vagyok szakértője semminek, igy a csapdáknak se. Ám most tanulmányoztam őket papiron. Ha jól gondolom, a csapóvasat "jaws"-nak hivják angolul.
Szóljon valaki, ha nem.
De gyorsan. Mielőtt elrontom, amit mások irtak.
Előzmény: Hettie (121)
Hettie Creative Commons License 2003.02.18 0 0 121
Derszu Uzala
Kerhetek en is egy komplett szoveget? Mondjuk magyrul. Csak mert erdekel a sztori.

Instabil IQ,
24:10-ben csapovas: lehet am, hogy butan forditotam, nezz majd ra, koszonom

Törölt nick Creative Commons License 2003.02.18 0 0 118
Tekintsetek el hölye kérdéseimtől. OE Outlook Express, és közben átállitottam. Mindjárt átnézem a közös müvet.
Előzmény: Törölt nick (117)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.18 0 0 117
Tudja valaki, mi a fene az OE, ami a levélhez csatolt anyagot kitörölte a Windows XP Home-ból? És hogy tudnám kikapcsolni? Thanx.
dzsu-li Creative Commons License 2003.02.18 0 0 116
Én is kérem szépen majd az egészet, köszönöm!
Előzmény: Törölt nick (114)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.18 0 0 115
Óriási tragédia van itt folyamatban. Valami programom, ami biztos a nagy krach után került be, az "én védelmemben" KITÖRÖLTE az egész cobolyvadász anyagot!!! A levél megjött, a csatolt file meg elment a kamcsatkai erdőkbe. Lécci küldd át mégegyszer csak önmagában, nem csatoltként.
Közben kikapcsolom a Nortonom, bár nem arra hivatkozott a mél...
Előzmény: Törölt nick (114)
Tintás Barnes Creative Commons License 2003.02.18 0 0 113
Az antikva.hu-n bongeszve talaltam, hatha valakinek megjott hozza a kedve. most betennek egy mosolygos jelet, de ezen a klaviaturan meg az ekezetes betuket sem talalom...

Szerző(k): Kozák, Jan

Cím: Fekete coboly, barnamedve
Fordító(k): -
Kiadási hely, év: Budapest, (1989)
Kiadó: Gondolat
Sorozat: -
Téma: Vadászat

Terjedelem: 238 p.
Állapot:
Kötésmód: egészvászon
Ár: 1200 Ft

dzsu-li Creative Commons License 2003.02.16 0 0 111
Bocs, de nekem is közbejöttek dolgok, nem tudom befejezni ma, úgyhogy hétfőn, de mindenképp!
mac Creative Commons License 2003.02.16 0 0 110
Hétf?n küldjük. (bocs a késésért, de sürg?s munka jött)
mac
Hettie Creative Commons License 2003.02.16 0 0 109
Derszu,
forditas elkuldve. Ha nem erkezett meg, jelezd, es kuldom egy masik (megbizhatobb) cimrol.

Hettie

Előzmény: Törölt nick (108)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.15 0 0 106
Ha Hettie nem érne rá, rám még számíthatsz.
Hettie Creative Commons License 2003.02.15 0 0 105
Azon gondolkozom, hogy lehet, hogy jobb lenne, ha ma kuldened el, inkabb legyen neked ket peldanyod, mint egy se. Hetfo es kedd nekem hosszu napom van a munkahelyemen, ugyhogy szerdan tudnek csak nekiulni. Igaz egy oldal nem tart sokaig... Tessek, hatarozatlansag. Rad bizom a dontest!:)
Előzmény: Törölt nick (104)
Hettie Creative Commons License 2003.02.15 0 0 103
Persze, nyugodtan kuldd el.:)
Előzmény: Törölt nick (102)
Hettie Creative Commons License 2003.02.14 0 0 101
Ok:)
Előzmény: Törölt nick (97)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.14 0 0 99
S elfelejtettem kérni, hogy mivel ide nem jövök többet, mailben írd majd meg, hogy s mint alakult a bemutató, stb. S hogy esetleg mi lesz a következő nagy kalandotok.
Előzmény: Törölt nick (95)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.14 0 0 98
Köszönjük, és kiváncsian várjuk a megsemmisítő ítéletet UnstableIQ-tól. De hasonló szöveget máskor is, ha szükség van rá, s ha van időm.

Moni (rövid o-val, plíz)

Hettie Creative Commons License 2003.02.13 0 0 96
Tessek, keson erkeztem:) De ha legkozelebb szuksegetek lesz forditasra, hozd fel a topikot, vagy dobj egy emailt:)

Hettie

Törölt nick Creative Commons License 2003.02.13 0 0 94
Ha holnap kettőig ráér, egy újabb oldal még itt is belefér. Ha az eddigiek rendben voltak.
tecuko Creative Commons License 2003.02.13 0 0 93
Ha van még, szívesen dolgozom rajta. tecuko@index.hu
Előzmény: Törölt nick (89)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.13 0 0 92
Összeállt az anyag?
Előzmény: Törölt nick (91)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.12 0 0 90
Csatlakozom Tintáshoz. Addig is üdv. Másik oldalt holnap du. küldöm.
Előzmény: Tintás Barnes (87)
Tintás Barnes Creative Commons License 2003.02.12 0 0 87
Már én is átküldtem.

Kész van egyébként az anyag? Ha igen, és túl van a lektoráláson is, tegyétek fel valahova egyben, szeretném megnézni az egészet, és gondolom, nem vagyok ezzel egyedül.

Előzmény: Törölt nick (86)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.12 0 0 86
Sable Hunter forditásanyagom pár perccel ezelőtt elküldtem.
Előzmény: Törölt nick (83)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.11 0 0 85
Hoppá, ugy erted, a párod alkotta a filmet?? Le a kalappal... Jobban meg kellett volna néznem az emailcimeteket, leeshetett volna, nem? Ha meg vagy elégedve az eredménnyel, jöhet még egy oldal (remélem, később sem válik bonyolultabbá a szöveg, haha).

Üdv.

Előzmény: Törölt nick (81)
mac Creative Commons License 2003.02.11 0 0 84
Olyan jo lesz, aki brusszelbe fordit eu-s anyagokat?
1 oldal johet ide is.
mac=mfi.hu
Előzmény: Törölt nick (83)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.10 0 0 79
Megnyugodva olvastam, hogy azért valaki átnézi majd a műveket. Amúgy megértem az illetőt, lektorálni én is jobban tudok, az angol fordításban a nyelvtanban néha ügyes kis csavarokat szoktam végrehajtani, s a másét "ízekre szedni" mindig könnyebb. Ide sok smiley képzelendő, jó értelemben mondtam.
Előzmény: Törölt nick (74)
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.10 0 0 78
Az a Népszabis újságíró nem sok okosat tudott kérdezni... Tetszett amúgy cikk, megnézném én is a filmet, de ne verd magad költségekbe, majd meséld el, hogy volt, s mint volt, milyen volt a fogadtatás...
Előzmény: Törölt nick (74)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!