Keresés

Részletes keresés

cornelius Creative Commons License 1999.12.10 0 0 31
Üdv, Jarmusch tényleg nem olyan rossz rendező, és sokan szeretik, de a tökéketessel azért én vigyáznék, ilyet például én a számon ki nem ejtettem még soha, főleg nem mozi témában.
Előzmény: magdika (30)
magdika Creative Commons License 1999.12.10 0 0 30
Nem en voltam eskuszom, de ha olvastad volna az ominozus (hogy ilyen szep szoval eljek) cikket, biztosan Te is elismerted volna szep es gombolyu igazsagat, miszerint Jarmusch kurvajo rendezo es mi mindannyian szeretjuk ot. De tenyleg.
Udv, mag.
Előzmény: cornelius (29)
cornelius Creative Commons License 1999.12.10 0 0 29
Üdv, nem állhattam meg szó nélkül, megértheted, megszólalt a butaságdetektor, olyan hangosan sípolt, muszáj volt mondanom valamit, te adtad a szájába ezt a sok hülyeséget a hosszú nevűnek, vagy ez mind igaz?
Előzmény: magdika (28)
magdika Creative Commons License 1999.12.10 0 0 28
:-)) Tudtam, tudtam...hogy kiprovokallak (vagy hogy monnyam) ezzel a beirassal, udv neked Cornelius!
cornelius Creative Commons License 1999.12.10 0 0 27
Hohó, ácsi, túlzásnak érzem én ezt, gyanús ez az elragadtatás, lehetséges, hogy a hosszú nevű szerző estleg nem látta a szóban forgó filmet? szerintem lehetséges.
Előzmény: magdika (26)
magdika Creative Commons License 1999.12.10 0 0 26
Na ha senkinek nincs ellene kifogasa , akkor ideznek nehany sort Orsos Laszlo Jakab cikkebol:
"Jim Jarmusch irigylesre meltoan tartozkodo filmes. Ugy forgat filmet, olyan eleganciaval es olyan konnyu kezzel, mint ahogy - szerencses esetben - mas mondatot fogalmaz. Nincs benne gorcs, nincs retteges az elszalasztott lehetosegektol, csak finom osszpontositas es vilagos elkepzeles van arrol, hogy mirol csinalja a filmjet. (...) Jarmusch szellemkutya cimu uj filmje olyan tisztan es bolcsen van szerkesztve, mint valami erett es nemes oregkori munka. Barmennyire is riaszto is a kijelentes, a Szellemkutya tokeletes film. Tokeletes, azaz aranyos, ritmuserzeke csalhatatlan, attekintheto, de nem trivialis, bonyolult is, de kozben nem veszik el sajat atteteleiben, reszletei pompasan kidolgozottak, es mindakozben olyan konnyed es magatol ertetodo, mint valami termeszeti jelenseg. (...)" Es igy tovabb, csak nincs kedvem mindet begepelni. Olvassatok el ha van ra lehetosegetek...
udv, mag
3x Creative Commons License 1999.12.09 0 0 25
Még nem láttam, de szeretném...
Mindenesetre a legújabb ÉS-ben lehet olvasni róla.
Ennyi.
magdika Creative Commons License 1999.12.09 0 0 24
Hm..., ha en tudnek olyasmiket csinyani mint a linkeles..., esetleg begepelem a fullcikket, max ennyire fussa szamitogepes muveltsegembol :-)
mag
Előzmény: villon (23)
villon Creative Commons License 1999.12.09 0 0 23
Belinkeled, ha megkérlek? Köszi.
Előzmény: magdika (22)
magdika Creative Commons License 1999.12.07 0 0 22
Hello!
Olvastatok a mult het penteki Nepszabit? Van benne egy roppant empatikus es szivmelengetoen pozitiv kritika a filmrol Orsos Jakab Laszlo tollabol. Orom volt olvasni.
mag
zakman Creative Commons License 1999.12.02 0 0 21
a ghost dog a legnagyobb film iden.
allitolag az usaban sem jott ki meg, majd csak 2000ben. ritka eset, h itthon hamarabb jon ki valami. :-)
a zenet meg lehet valahol talalni az interneten?
nem nem sikerult...
nagylaj Creative Commons License 1999.12.02 0 0 20
Ha ez igy van az eleg duhito.Nem tudjatok,hogy a filmben szereplo konyvek beszerezhetoek-e
nalunk?
Előzmény: Skiz (19)
Skiz Creative Commons License 1999.12.02 0 0 19
Azt mondják az okosok, hogy szerzőjogi problémák miatt valószínűleg nem fog megjelenni a film zenéje cd-n. Sajna...
nagylaj Creative Commons License 1999.12.02 0 0 18
Szoval a film nagyszeru.A fust ota -amiben Forest is jatszik,es aminek a masodik reszeben
Jim Yarmush leszokik a bagorol-szoval azota a legjobb film.Bele lehetne akar tiz oran
keresztul is feledkezni.Igazi kis gyongyszem.Egyebkent tenyleg ez Jimbo utolso alkotasa?
Előzmény: Kwisatz Haderach (16)
nagylaj Creative Commons License 1999.12.02 0 0 17
Szoval a film nagyszeru.A fust ota -amiben Forest is jatszik,es aminek a masodik reszeben
Jim Yarmush leszokik a bagorol-szoval azota a legjobb film.Bele lehetne akar tiz oran
keresztul is feledkezni.Igazi kis gyongyszem.Egyebkent tenyleg ez Jimbo utolso alkotasa?
Előzmény: Kwisatz Haderach (16)
Kwisatz Haderach Creative Commons License 1999.12.02 0 0 16
csak hogy örüljetek :))
(én is örülök egyébként)
Előkészületben
Jamamoto Cunetomo
Hagakure - A szamurájok könyve
A Busidónak, a szamurájok etikai kódexének első számú könyve a XVII. századbeli Hagakure, amely rövd történeteken, leírásokon keresztül mutatja be a szamurájok nevelését meghatározó erényeket.
Várható megjelenés: 1999. december
(Szenzár Kiadó)
Brian Creative Commons License 1999.12.01 0 0 15
Sziasztok!

Orulok, hogy mas is felfedezte ezt a jo kis filmet.
Nekem is rendkivul tetszett. Nagyon jo a
karakter- es jellemabrazolas es a zene iszonyuan
jol illik az egeszhez (neha mint egy videoklipp).
Szerintem a konyvidezetek sincsenek tulzasba
vive, es nagyon jol leirjak a filozofiajat a
foszerelplonek.

Azt eszrevettetek, hogy a rajzfilmek szinte mindig
elorevetitettek, hogy mi fog tortenni?

Osszessegeben egy kivalo film.
Ude szinfolt a mai rohano akcioju, sokszor
bargyu, spec.effektekkel "feltupirozott"
rengeteg slagerfilm kozott.
Orulok, hogy meg ilyennel is lehet talalkozni a
mozikban.

Gabor

magdika Creative Commons License 1999.12.01 0 0 14
Ah, sikerult megtalalnom ezt a topicot is. Szervusztok. Szoval vasarnap megneztem (lassan orolnek a debreceni mozik malmai...), es szerintem naggyon kellemes film (de lehet elfogult vagyok JJ-sal szemben).
Roppantul tetszett hogy ket ember, akik nem beszelik egymas nyelvet, tokeletesen megerthetik egymast, es a legjobb baratsag alakulhat ki koztuk. Az meg kiraly volt, hogy az un. gengszterek oregedo, pocakos, infarktushoz es szenilitashoz kozel allo emberekkent voltak abrazolva, es ezek kepviseltek a bunt. A torzsi mult maradvanyai, a Nemes vonasok sajnos annak vannak kiteve hogy ilyen lealacsonyito ala-fole rendelo viszonyokban leheljek ki a lelkuket.
udv, mag.
cornelius Creative Commons License 1999.11.26 0 0 13
Hát, most hogy így mondod... ja, annyira tényleg nem.
Előzmény: vidmar (12)
vidmar Creative Commons License 1999.11.26 0 0 12
Naaa, nem is olyan rossz az... (vagy mégis?)
Előzmény: cornelius (11)
cornelius Creative Commons License 1999.11.26 0 0 11
Hát, belekukkantottam, teljes csőd.
Előzmény: vidmar (10)
vidmar Creative Commons License 1999.11.26 0 0 10
A Film és filozófia topicban is foglalkoztunk valamit a filmmel, igaz egy kicsit más aspektusból...
ngabesz Creative Commons License 1999.11.26 0 0 9
A legjobb film idén

WWW.ghostdog.net
Skiz Creative Commons License 1999.11.25 0 0 8
A film nagyon tetszett. Maradandó, kellemes élmény.
Lemez is van? Mintha úgy láttam volna a végén ...., de katalógusban sehol sem találom. Kár lenne, ha mégsem lenne. Még kutakodom utána, hátha.

cornelius Creative Commons License 1999.11.25 0 0 7
Szintén fogalmazó?
Előzmény: platina (6)
platina Creative Commons License 1999.11.25 0 0 6
RZA király.
A film nem rossz, viszont a következőt sikerült megfogalmaznom magamban: onnan lehet megismerni a művészfilmet, hogy a bérgyilkos jó ember.
cornelius Creative Commons License 1999.11.25 0 0 5
RZA a legnagyobb király.
Előzmény: villon (4)
villon Creative Commons License 1999.11.25 0 0 4
Tényleg annyira tele van utalásokkal? (Nekem ez volt az első Jarmush-film, amit láttam.) Szerintem a hip-hop dolog egyáltalán nincs túlpörgeteve, tökéletesen illik a filmbe, sőt, nekem még külön tetszik is. Meg a rajzfilmbevágások is. Az az öreg faszi, tudjátok, a bottal, már-már Monthy Python-i magasságokba emelkedik. Meg ez a multikulturális dolog is nagyon bejön, teljesen ezredvég. Francia, spanyol, olasz, amerikai, japán... Szóval állat. Figyeltétek, hogy feltűnik a filmben a filmzene írója, RZA is?
Cirbissa Creative Commons License 1999.11.25 0 0 3
Szerintem djonoru film. A zeneje pedig fincsesz hip hop.
Neztetek a castingot a vegen?
En ezt fedeztem fel:
Ghostdog - Forest Whitaker
Young Ghostdog - Damon Whitaker
?????????????????????????????????????????????????
Es hol lattam en mar Miss Vargo-t?????
Annyira ismeros...........
Istenem, bar en is oszthatnek ugy igazsagot ahogy a medves jelenetben volt.
Cirbissa.ghostdog.you.have.the.power
BagolyMondja Creative Commons License 1999.11.25 0 0 2
A film nagyon jó, de talán kicsit túl soxor utal önmagára (Dead man - Nobody még meg is jelenik, értem is én, miért, de ennyi utalástól már kicsit egy kaptafásnak érződik. Ahogy itt japán irodalom, úgy volt a Dead man-ben Blake. Viszont üres pisztollyal lelőni valakit (zárójelenet), ilyet senki más nem tud.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!