Keresés

Részletes keresés

cinquecento Creative Commons License 1999.11.12 0 0 61
Kedves Raguza!
Most meg már jól elmegyek haza, de mutatok én is egy linket, itt mindent megtudhatsz. Világos, érthető, egyértelmű, használható.
Sok sikert!
És jó hétvégét!
Előzmény: Raguza (57)
Seki Waker Creative Commons License 1999.11.12 0 0 60
Kedves Dekóder!

Hadd idézzek egy klasszikust: "Erre azért még kerül ugye egy kis vaj színű árnyalat?

1.A libárilis értékektől sohasem távolodott el az SZDSZ (a távolódó az egy másik párt). Amiről most szó van, az az, hogy a párt kommunikációjában nagyobb hangsúlyt kell adni a libárális értékeknek, mint eddig. Ez például a piacgazdaság helyeslését jelenti (lásd a "Szakad az SZDSZ" topicot.).
2.Az az antikommunizmus ami fölött már két éve is eljárt az idő, nem Demszkytől hallható, hanem pl. Kövér Lászlótól. A mostani üzenet arról szól, hogy az SZDSZ "nem az MSZP kisöccse". Más az értékvilága, és más az arculata, hiába próbálja egybemosni a két pártot az egyesült jobboldal.
3. "Az MSZP a múlt." duma szerintem is maflaság. Remélem erről rugalmasan lehátrálnak a fiúk. Az viszont igaz, hogy a Fidesz-MPP nem a jövő.
4. Utolsó megjegyzéseidet ugyi magad sem gondolod komolyan, csak követed pártod irányvonalát?

Előzmény: dekóder (42)
frett Creative Commons License 1999.11.12 0 0 59
Kedves Raguza,

sok hasznos tanács található Itten

Előzmény: Raguza (54)
barco Creative Commons License 1999.11.12 0 0 58
Szerintem nem vezet szakadáshoz ez a mostani disputa (amiről Raguza Tasztaltárs "szerintem" szintű megközelítéssel beszélt). Ettől persze még lehetnek véleménykülönbségek a vezetők között, de ezek nem hiszem, hogy koncepcionálisak. Ha jól emlékszem, a nemrég meghirdetett új stratégia esetében csak Bauer T. hangját lehetett hallani, mint különvélemény. De ez korábbi kérdésedknél is gyakori volt. (Ez nem pozitívum/negatívum, csak ténymegállapítás).

A párbeszéd/véleményütköztetés alapján kialakított konszenzusos stratégia ellenkezője a magát karizmatikus vezetőnek tartó egyszemélyes pártvezetés által kialakított stratégia, aki mögé a tagság birkasorban felvonul és fordul amikor kell.

Megint nem mondom, hogy egyik a tökéletes, vagy a másik, de részemről nem szeretnék birka lenni - inkább vitatkozom és győzzenek meg.(Ha tudnak!!:-) )

Kinti Igazság, várnám válaszodat!

Előzmény: bikfa (43)
Raguza Creative Commons License 1999.11.12 0 0 57
Nekem is pont ennyi munkám van. Utána jövök.
Előzmény: cinquecento (55)
Raguza Creative Commons License 1999.11.12 0 0 56
"2. bekezdésedet egész egyszerűen nem értem. Főleg azt nem, hogy hogy jön ez ide. Pláne nagybetűs kiemelésekkel."

Ez csak a magyarázat az aggódásomra.

Előzmény: Seki Waker (48)
cinquecento Creative Commons License 1999.11.12 0 0 55
20 perc múlva visszajövök, bocs, akkor elmondom, jó?
Sorry.. munka van...
Előzmény: Raguza (54)
Raguza Creative Commons License 1999.11.12 0 0 54
De még mennyire.
Előzmény: cinquecento (53)
cinquecento Creative Commons License 1999.11.12 0 0 53
Gratula!
Igen, azt is tudom. Érdekel?
Előzmény: Raguza (52)
Raguza Creative Commons License 1999.11.12 0 0 52
PRÓBA
Raguza Creative Commons License 1999.11.12 0 0 51
Pedig direkt felhívtam közben egy szakrtőt.
Tudod azt is, hogy linkelni hogyan kell???
Előzmény: cinquecento (50)
cinquecento Creative Commons License 1999.11.12 0 0 50
Csak egy technikai segítség: kacsacsőrök közé kell tenni a b-t, meg a /b-t.
Kacsacsőr az Alt Gr í és y lenyomásával csalogatható elő.
Előzmény: Raguza (47)
Seki Waker Creative Commons License 1999.11.12 0 0 48
Kedves Raguza!

1. kérdésedre a válasz: nem mindig. Van amikor pl. dolgozom.

Másrészt az SZDSZ világ életében vitatkozós párt volt. (Mellesleg számomra ez vonzóbb, mint az egyetlen helyes irányvonal szajkozása, noha tudom, hogy PR szempontból nem mindig szerencsés a nyilvános polémia.) Ugyanakkor abból, hogy Horn Gábor és Bauer Tamás nem értenek egyet valamiben, sok mindenre lehet következtetni, de arra azért túlzás, hogy szakad a szadi.

2. bekezdésedet egész egyszerűen nem értem. Főleg azt nem, hogy hogy jön ez ide. Pláne nagybetűs kiemelésekkel.

Előzmény: Raguza (16)
Raguza Creative Commons License 1999.11.12 0 0 47
Semmin. Már semmin.

JA!!! Eszembe jutott. Hogy minden pártnál vannak [b]hirtelen[/b] véleményváltások, de azt csak a szadin kérik számon a kritikusok... Persze mindenki egyformán megérdemli, ők is.

De a sok rossz párt közül így, romlófélben ez a legkevésbé rossz.

Mindegy. Fagyasztással sokmindenen lehet segíteni...

Előzmény: dekóder (45)
dekóder Creative Commons License 1999.11.12 0 0 45
"Ez a politika".
Nem értem, kedves Raguza, hogy akkor min csodálkozol.
Előzmény: Raguza (44)
Raguza Creative Commons License 1999.11.12 0 0 44
"A liberális értékekhez való visszatérés szlogen azt is jelenti, hogy attól ez a párt eltávolodott. Mikor? És ezért kik a felelősök?"
Akkor, amikor eltávolodott az eredeti szellemet képviselőktől (pl. Kis János), a felelősök pedig a valaki által "pragmatikus"-nak mondott szárny képviselői. Talán ezek közül Kuncze a legmarkánsabb...

"Körülbelül két évvel ezelőtt Demszky, aki most újra meghirdette az antikommunista programot, azt nyilatkozta, hogy az antikommunizmus ideje lejárt. Hoppá! És nem tette hozzá, hogy ez csupán két éves pausa volna."
Akkor biztos mások voltak a kommunisták, vagy a pártérdekek. Ez a politika.

"Én nem kedvelem Bauer Tamást..."
Én igen.

"Az MSZP a múlt - hangoztatják az SZDSZ vezetői. Aha. És mi volt négy éven keresztül? Nyilván jó volt..."
Érdekes, hogy akkor is pont azok ellenezték a koalíciót, akik most haladnak a kirekesztettség felé (pl. Hack), az eredeti értékek képviselői.

Előzmény: dekóder (42)
bikfa Creative Commons License 1999.11.12 0 0 43
... és mi a véleményed a topic-címben feltett kérdésről?
Előzmény: barco (41)
dekóder Creative Commons License 1999.11.12 0 0 42
A liberális értékekhez való visszatérés szlogen azt is jelenti, hogy attól ez a párt eltávolodott. Mikor? És ezért kik a felelősök?
Erről nem hallani, csupán arról - s arról is azok szájából, akik eddig is vezették az SZDSZ-t -, hogy szemben állnak az MSZP-vel.
Körülbelül két évvel ezelőtt Demszky, aki most újra meghirdette az antikommunista programot, azt nyilatkozta, hogy az antikommunizmus ideje lejárt. Hoppá! És nem tette hozzá, hogy ez csupán két éves pausa volna. Én nem kedvelem Bauer Tamást, de megértem, ha utál segget csinálni a szájából.
Az MSZP a múlt - hangoztatják az SZDSZ vezetői. Aha. És mi volt négy éven keresztül? Nyilván jó volt, hiszen - ha jól értelek - ahol ott az SZDSZ, az jó, legyen szó parlamentről vagy kormányról. Ha nincs ott, félni kell.
Nem, barátom, nem volt jó és nem kell félni. Kicsit szokatlan lesz, kicsit más lesz - nekik, de alapvetően változatlan marad. Mert amikor ott volt, az is ilyen volt. Az SZDSZ nem tett hozzá és - a pártközeli 112 milliót leszámítva - nem is vett el belőle.
Előzmény: Raguza (-)
barco Creative Commons License 1999.11.12 0 0 41
Polgári kormányunk családbarát és 2000-ben is legtökéletesebb költségvetése nyomán nem csak a kisebbségért emelt szót MB, hanem a többségért!

Magyar Bálint a szegények helyzetéről
Nyíregyháza, 1999. november 12. (MT) - A kormány jövő évre tervezett,
költségvetéssel kapcsolatos intézkedései a legelesettebb, legszegényebb társadalmi
rétegek helyzetét még kilátástalanabbá teszik
- hangoztatta Magyar Bálint pénteken,
Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatóján.
Az SZDSZ elnöke úgy vélte: a Fidesz által irányított kabinet a támogatási célú központi
költségvetési forrásokat nem a legrászorultabbak helyzetének a javítására fordítja.
"Fogalmazhatna úgy is, hogy a kormány nem a szegénység, hanem a szegények ellen küzd"
- mondta.
Magyar Bálint a véleményének igazolására a személyi jövedelem adó sávjainak, illetve a
családi pótlék összegének változatlanul hagyását, a visszaállított gyermekgondozási díj
feltételrendszerét, és a munkanélküli járulék idejének csökkentését említette.
Kifejtette: az szja-kulcsok változatlanul, illetve ahhoz kapcsolódóan a valós inflációsmérték
figyelmen kivül hagyása számításai szerint legalább 0,5 százalékos adóteher növekedést
jelent, s ez különösen az alacsony jövedelműeket sújtja.
Birálta azt is, hogy a családi pótlék emelése helyett adókedvezmény levonására lesz mód,
amit - mint hangsúlyozta - a családok közel egyharmada alacsony jövedelme miatt nem tud
majd alkalmazni, nem lesz ahhoz megfelelő adóalapja.

A gyermekgondozási díj újbóli bevezetésénél - folytatta Magyar Bálint - ugyancsak a
legelesettebbek kerülnek hátrányba, mert a jogosultságra vonatkozó 180 napi biztosítási idővel
sokan nem rendelkeznek közülük, ráadásul kis keresetük sem teszi lehetővé a gyed
vállalását, hiszen megélhetésükhöz minden fillére szükségük van.
Végül a pártelnök a munkanélküli járulék idejének csökkentéséről szólva kiemelte: még
közmunkavégzésre sincs elegendő lehetőségük az állástalanoknak, hiszen jövőre a kormány
nem növeli annak központi forrását, s az ellátásból kikerülők szociális segélyezéséhez sem
ad kellő mértékű ellentételezést az önkormányzatoknak.
+++

Előzmény: alfalfa58 (19)
cinquecento Creative Commons License 1999.11.12 0 0 40
Ez azt hiszem, nem a kedvesség mintapéldája volt...
Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.12 0 0 39
Mer' nem Te vagy az előzmény...
Előzmény: cinquecento (38)
cinquecento Creative Commons License 1999.11.12 0 0 38
Hát ezt nem is értem.
Előzmény: Törölt nick (36)
cinquecento Creative Commons License 1999.11.12 0 0 37
Szintén kösz.
Előzmény: alfalfa58 (34)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.12 0 0 36
Most nyugodtam meg csak igazán.

Figyu ÉS?

te is nyugodt vagy MÉG?

Előzmény: alfalfa58 (34)
cinquecento Creative Commons License 1999.11.12 0 0 35
Kösz.
Előzmény: Törölt nick (33)
alfalfa58 Creative Commons License 1999.11.12 0 0 34
Kedves cinquecento!

OK. OK.

Freud Zsiga visszavonva... :-)

Előzmény: cinquecento (30)
Törölt nick Creative Commons License 1999.11.12 0 0 33
JÓ.
Előzmény: cinquecento (32)
cinquecento Creative Commons License 1999.11.12 0 0 32
Hölgyeim és Uraim, nagyon kérem, ne személyeskedjünk.
Előzmény: Raguza (31)
Raguza Creative Commons License 1999.11.12 0 0 31
Kedves alfa58

"Nem hallgattál rám. Pedig megírtam: nyugodj meg."
Én tök nyugodt vagyok.

1. "ÉS" vagy "És"? (vö. VIP-hitel... :-))
DIREKT ÍGY NAGYBETŰ, MINT AMIKOR KIEMELÜNK VALAMIT.

2. Ha - netán "És", Akkor már miért nem "Na és?!"
Mer' én beszédben is így használom.

"Hát, ami igaz, igaz: ez a Freud Zsiga tudott valamit..."
Azt pl. nem ő mondta, hogy mindenki magából indul ki?

;-))

Előzmény: alfalfa58 (28)
cinquecento Creative Commons License 1999.11.12 0 0 30
Megnyugtató.
Előzmény: Raguza (25)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!