Igy van nekunk ez egy szep elmefutats elhetosege bar nem mondhatom ismerven a volt szoci orszagok legujabb tortenetet hogy nem szamit joszagu-e az elnok vagy éppen eresztett...
Ottani baratunknak ez termeszetesen fontos dolog ,bár demokracia reven megsem erinti oket teljesen mert a tarsadalom korrigalhat az adminisztracio idejen
Hosszú lenne itt most leírni, amiért az ismerőseim Obamát választják. Nem egészen úgy van, ahogy én itt olvasom, de ezen nem vitatkozunk, mert nekem ez magánügy.
Nem volt egyszerü helyzetben amikor megválasztották és nem mindig az történt amit ő akart. Azt hiszem nem kell itt elmondanom az ottani rendszert a szenátussal stb. Nem egy korlátlan hatalom az ottani elnöki poszt.
nem sok jogom van meg igy is magyar forumon valasztani ha az csak teoretikus is.
A nagyon luftikus Obama,amely inkabb a feljovo szines amerikai eleganciajat es intelektusat demionstralta ebebn a 4 evben valostzi uelg az igazi charakteret csak az ujra valasztasa utan mnutatja meg.
A masiknal csak abba lehet bizni hogy a hata mogott mint minden eddigi republijanus elénoknel,egy komoly alaposan felkeszult szakemeber csoport van.Ez eleg.A kozvelemny ha jol tudom mai napig Reaganttartja a legeredmenyesebb elnoknek holott o maga keves lexikaval birt es mar az utolso adminisztracios eveibe alzheimer erintett volt..
Mi minden egyéni érdek nélkül reménykedünk. Lényem és a szomszédom is ki vannak hegyezve a szavazásra. Én csak itthon szavazok, másutt nem mert nem élek már ott. USA-ban természetesen sehogysem, mert nem vagyok ott állampolgár.
A "fiuk" szorgosan olvassák az ottani ujságokat és nem szimpatizálnak a másik kandidátussal, pedig alapból oda szavaznának. Remélem sokan mások is igy gondolják.
Az biztos hogy Florida sokszor eldontotte a valasztasokat.
Az afro amerikaiakban nem biztos hoyg igazad van. En oszinten most Repre szavaznek bar ismertlen ez az uriember es taszatlatkan de ahoiyg sokszor pelf fdaul Reagan idejen jol valsztanak tanacsosokat.
Obama szimbolum volt sokat nem ert el..se a konfliktusok rendezsebe se otthon.
De en nem szavazok csak egy hatarozatlan szurkolo vagyok
Nem, vagyis nem teljesen ertek veled egyet, a Fekete szavazok, na igen azok 90%-ban obamara fognak szavazni az keves!
Es azok altalaban a Nagyvarosok, LA, NYC, stb kornyekeken elnek (Miamit nem szamolom mert ot a Spanyol nyelvu lakosok biztos GOP! koszonhetoen a Cubaiaknak)
A Califonia, NY magaban nem szamit a GOP szamara, az biztos obama state (bar csak a city a 8 millio lakosaval az eszaki resz GOPl)
A muslimok? hala az Istennek meg nem tesznek ki 1%-ot sem! Es azok is a "biztos" demokrata allamokban elnek.
Ami most szamit az Florida, ahol a legutolso poll szerint Romney vezet valami~8%-al.
A baj csak az, hogy Obama az első TV debat alkalmával, mintha passzivitásba vonult volna.:-(
No és ne felejtsük az amerikai választók "izlését" Obamával szemben áll most két "szépfiu". Sajnos ez ott sokat számit. Minden esetre én viszek egy bizots Obama szavazót magammal, hamarosan.:-)
Innen ahol nem ismerunk sok detailt de meg van a tavolsagunk a targyilagosaghoz,azt gondolom hogy attol fugg mennyire tudja Obama ujra valasztasra birni az afro- es a hispano-amerikaiakat.. A mormonok de a vallasos feherek persze konzervativen fognak szavazni de az ha a biblia ovezetben vanank amerikai valasztotorveny szerint keves electoralt hoz.Valoszinuelg a zsidok nagy resze most republikanusokkal szavaz ( Obama bzonytalan izraeli pozicioja miatt) de akkor ha ez valsztasi tema lesz ,kijon az utcara es szavaz a most mar eleg nagy mozlim szavazo reteg is. Az elhatarozo valoszinulég Obama aktiv hivasa az o szavazoi szamara
Ide teszem mert ezt olvasatok. titkom nevü nick megnyitotta keresemre a vallasnal az Emberi jóg az öngyilkosagra ? cimü topicot . ha erdekel benneteket...
Ugyan mint eszrevehetted en nagyjabol elidegenedtem ettol a topiktol, tobb okbol, de tobbnyire a torzstagok eltunese es az igazi, reszletes es jo vitak eltunese miatt, de ha valahogy megis ezek visszaternek, megint hajlando leszek resztvenni.
Köszönöm,ez igy is volt ma délelötig.. A vitaklubon kivüli okokbol vita keletkezett egy másik topicban irott hozzaszolasom miatt,ugy éreztem hoyg nem folytathatom ,mert egy vitaba egy moderatoral,kitiltottak egy napra,majd egeszen..de a dolgok az Index figyelmesegevel helyre jottek.
Spock tarsunkat kertem meg hogy kozolje veletek. Koszonom szepen. A lenyeg,a topikok ne csak elvileg letezenek hanem nem engedve a faradtsag torvenyeinek toltsuk meg uj tartalmakkal..tehat az uj esemynek lereagalasaval...
Gondolom,most a sziriai es libiai esemenyeknek lereagalasa amely ha USAval kapcsolatos itt vagy ha nem akkor egy masik letezo topikba folytassuk le..
Ma reggel Mumu-tol kaptam egy email-t, miszerint tobbe nem fog resztvenni a topikban, pontosabban (ha jol ertettem) az Index-en. Ugyhogy azt hiszem nagyjabol bucsut mondhatunk ennek a topiknak.