Keresés

Részletes keresés

mulatt Creative Commons License 1999.10.25 0 0 18
Na most értem ide. Szerintem is a tuning az oka. Memóriából két féle van. sikerült és nem sikerült. Ezek okozzák a legtöbb galibát. A nemsikerülteket igazán csak 66 MHz-n lehet stabilan járatni, különösen a régebbi sorozatnál. Ezeket is behozzák, étcimkézés és a delikvens örül, hogy milyen olcsón kapott RAM-ot. Én sem vagyok híve a tuningnak. Ezért van a fiamnak Micronics C400. Játékok esetén sok tényező összejátszik a sebességben. A legkevésbe pl. hogy egy csatornán van-e a HDD és a CD. Legjobban meg a videó kártya és az, hogy a játék olyan motorral van-e írva, amit a kártya hardware-esen támogat. A szoftver emuláció is lassít. Közepes jelentőségű a BIOS-ok és annak beállításai, de itt is el lehet kefélni.

Remélem nem bosszankodsz a továbbiakban.
(A verebek azt csiripelik, hogy az Asus alaplap már nem olyan jó mint a régi híre alapján gondolnánk.)

mulatt

Előzmény: wired (16)
Rsüni Creative Commons License 1999.10.25 0 0 17

Wired!

Remélem hamar megoldod a problémát, és sokkal, de sokkal több örömet fogsz találni a az új gépedben, mint amennyi bosszúságot mostanában okozott.

Üdv.

Előzmény: wired (16)
wired Creative Commons License 1999.10.25 0 0 16
köszönöm a hozzászólásokat

részleges jó hír, hogy azóta nem volt a lentiekhez méltó hiba a gépemmel, jól zizeg, bár annyira nem terhelgettem, mivel hétvégén nem voltam a közelében

elsőre azt hiszem beszerzek egy teszt programot, és lefuttatom rajta, ha esetleg olyasmi lesz az eredmény, hogy a rendszer instabil, viszem vissza

azt hogy miért akartam tuningoltatni a P-III prockót igazából nem tudom, mohó állat voltam és most iszom a levét :(
de RSüni, azért még szívni nem szeretek :))

hogy miért ott tuningoltam, a válasz az, hogy sajnos nem értek hozzá...és azt gondoltam hogy aki összarak egy gépet, meg ugye tanácsokat ad tuningról talán meg tudja csinálni működőképessé a rendszert...

remélem azért még vírus nincs rajta

Kei-Satu Creative Commons License 1999.10.25 0 0 15
Ha valaki tuningolni akar, ne PII-eset vegyen. Az Old Man nagyon penge a témában, csak valahogy néha nem jön össze neki. Én A.D. 233MMX-et és tsait vettem ott, állítólag nagyon stabilnak kellett volna lennie 300-on. Nem volt az, sőt.

A BIOS-ban minden beállítás a leglassabbra volt állítva, hogy elinduljon a gép, meg működjön egy kicsit. (Ilyenek mint HDD Block Mode Disabled, System BIOS cacheable Disabled, usw.)

A Celeronnal szerencsém volt (300A), 450 Mhz-n egész nap lehet nyúzni nyáron, ha olyan kedve van, még 504Mhz-n is eldöcög. Házilag felturbózott hűtés persze elengedhetetlen, de 450-560(?) Mhz között enyhén szólva nagy a különbség, a Malay proc.ok sem olyan tuningbarátok.

Liquid_FX Creative Commons License 1999.10.24 0 0 14
Húha. Lehet hogy tényleg a tunningal van baj, de az általában sűrű fagyások kíséretében szokott beköszönni, és csak utánna okoz komoly galibát, te pedig azt írod, hogy a hangkártya alapból nem volt, később is csak elvétve. Ebben az esetben pl. alaplap lehet a hibás, az eltűnt rendszerleíró fileokért viszont elsőre a vinyó gyanúsítható. Hosszas bizgetéssel szerintem rá lehetne jönni a problémára(pl w98 ujratelepítésnél a win. telepítő szeret elszállni a tunningolt prociknál, illetve hibásan települ fel- ez tunningproblémára vallana), de szvsz legjobb ha visszaállítod 450-re, format, rendszer újra, és ha úgy is szarakodik, akkor vidd vissza oda, ahol vetted, üvöltsd le őket a lábukról, és közöld, hogy normális gépet szeretnél a nagy rakás pénzedért... Mongyuk így látatlanban nem lehet valami korrekt társaság, ők beszéltek rá a P3-ra? Talán egy Celeronnal 400-al jobban jártál volna....
Kúper Creative Commons License 1999.10.24 0 0 13
Szerintem egyrtelmű, hogy a tuning miatt van:
Múlt héten voltsm haveromnál, És nagyban büszkélkedett vele, hogy most nála egy másik haverja, és felrakta a cel.333-asát 415 Mhz-re asszem.
Oké, fel akartuk rakni a Dungeon Keeper2-t, erre install közben elmosódott a háttér, (ez volt az első fur jel). El akartam indírani az IE-t, hogy letöltsem a legújabb patchet a Dk2-höz, erre "az IE illegális műveletet hajtott végre, ezért le fog állni". nem csak az IE, de az egész gép leált.
restart után nem tudta elindítani a winfost, WIN98 cd-ről bootoltunk, a c:/ beírtuk a DIR-t (dos), erre csak egy WINDOWS alkönyvtár volt ott, semmi autoexec.bat, SEMMI.
Ok, format wincsi, újratelepít Winfos98.
Vagy 2 órát szórakoztunk, hogy feltegyük (nem kaarta engedni), azután minden kezdődött előről.
Aztán bekattant a fejembe: Hoppá! Tuning!
Visszaállítottuk, majd megformáztuk a wincsit, Winfos98 fel, azóta tökéletesen működik a gépe...
Persze midene elveszett..

Szóval ne nagyon játszatok a tuningal, a legtuningbarátabb proci a cel.300, az tényleg bírja a 450-et (nekem is az van, és már fél éve simán bírja).
Pont egy ilyen férelépés b*zhat el egy egész vagyont..

Rsüni Creative Commons License 1999.10.24 0 0 12

Az elketyegés nálam azt jelenti, hogy valahogy megy a progi. A hasít meg azt, hogy video max. aztán nem akadozik. Ehhez nekem van egy P.II 350, 128 Mb ram, TNT 16 MB.
Tehát nem tiszta a számomra, hogy minek jó tuningolni egy P.III 450-et, főleg, ha mellette a ketyerék is jók. Biztos azért, mert szeret szívni.

Előzmény: CHROME (9)
Rsüni Creative Commons License 1999.10.24 0 0 11

Aztán az öcsinek milyen 3D segítsége volt? Gondolom Voodoo, vagy Riva 128 lehetett max. 4 megával.
Előzmény: CHROME (9)
CHROME Creative Commons License 1999.10.24 0 0 10
Mondjuk en soha, de soha nem fizetnek egy boltnak azert hogy tuningolja a procimat.Megcsinalom en inkabb.
Meg persze azert sem fizetnek tobbet egy prociert mert ez jobban tuningolhato mint a masik...ha az a bolt dragabban adja a "tuningolhato" 450-est mint a "sima" 450-est akkor irany a masik bolt.

CHROME Creative Commons License 1999.10.24 0 0 9
Hi!

Azert ez sajnos eros tulzas.
Habar ha az elketyegnek az minimum detail-t jelent,akkor igaz.

Ocsemnek ilyenje volt, es azert kenyszerult az upgrade-re mert pl az AVP-nel sem tudott mit csinalni annyira szaggatott.Nem beszelve az NFS4-rol,Freespace-rol,Hidden and Dangerous-rol.

Sajnos manapsag mar szukseges minimum egy Celeron300 ahhoz hogy ELVEZHETOEN,es nem minimum detail mellett kelljen jatszani.

A topic cimben szereplo problemara en is csak a tuningot tudnam tippelni, lehet hogy nem birja a RAM, vagy esetleg a winyod badsectoros.

Előzmény: Rsüni (7)
Tamás Creative Commons License 1999.10.24 0 0 8
Igen helytálló kérdés...
Előzmény: Rsüni (7)
Rsüni Creative Commons License 1999.10.24 0 0 7

Arra azért kíváncsi lennék, hogy mi a ráknak tuningoltatsz egy P.III 450-et? A legjobb gamék is elketyeknek P.233 MMX-en jó 3D-s segítséggel.

Előzmény: wired (-)
Nagyis Creative Commons License 1999.10.24 0 0 6
Velem is megtortent mar hasonlo,igaz
nem valoszinu,hogy nalad is ez lehet a problema,mivel uj a geped.
Nekem is hasonlo dolgok,tortentek,csak ugy magatol mindne rendeszer nelkul.
Egy szar vinyo volt a gepben legalab 700 MB
bad sectorral es nem igazan mukodtek a dolgok.
Persze,hogy a vinyo volt a hibas.(azota mar itt diszeleg a polcomon szetszedve)
Bye
Nagyi

Don Mikele Creative Commons License 1999.10.23 0 0 5
hali,
szerintem mielőtt szétszednéd a géped, szerezz 1 viruskeresőt... szokott segiteni
aztán meg új memóriáknál tényleg lehet hiba. cserélgesd a sorrendjeiket (mindegyik legyen elöl legalább 1x), ha hibás akkor visitozni fog bútóláskor), vagy szerez 1 tesztelőt. De a vinyón is futass vmi vizságlót (win98-nak is van vmi ilyesmi) hátha hibás és mindig oda szándékozik irni
JetBoy Creative Commons License 1999.10.23 0 0 4
biztos a tuning az oka... az elég sokmindent el tud ám cseszni!
eMM Creative Commons License 1999.10.22 0 0 3
És ilyen "szakemberektől" meg ne vegyél semmit, akii a billentyű meg az egér miatt elküldenek a rákba,mert azt nem náluk vetted.
Első körben szerintem is a tunigot kell visszavenni, (ez az alap ilyenkor)ha a hiba fenáll lehet tovább lépni ismét.
Tika Creative Commons License 1999.10.22 0 0 2
Érdekes dolog,de én is találkoztam hasonlóval,igaz Win95 alatt,a hibát valószinüleg az egyik RAM modulod okozza,esetleg rossz minöségü táp ingadozása,de az is lehet,hogy vissza kellene venni a tuningot,és a ramjaidat 66 Mhz-en használni,hátha nem birja a magasabb frekit.A hiba nálam is sokáig
fennállt-szivatott rendesen....
Zoli1 Creative Commons License 1999.10.22 0 0 1
A lényeg az, hogy ne idegeskedj, mert akkor még rosszabb lesz. Lehet, hogy a tuning a hibás a dologban, próbáld meg visszaállítani a procit 450-re. Ha továbbra is csinálja, akkor fordulj a "szakemberekhez".
wired Creative Commons License 1999.10.22 0 0 0
ja, és előre is elnézést, de csak hétfőn tudom megnézni, mi a véleményetek
köszis!
wired Creative Commons License 1999.10.22 0 0 topiknyitó
Sziasztok, köszi hogy benéztetek, alant a kis történet
(ez a topic indítás alapvetően egy válasz egy krédésre, de túl hosszú, és nekem önmagában is megér egy misét)

...kezd herótom lenni a gépemtől
elmondom amit tudok, meglehetős lámerságom jegyében, de a probléma nagyon érdekes, nekem legalábbis mindenképpen...

Szóval a gépem friss, egy hete vettem, elég nehezen szántam rá magam, ismerve a jelenlegi árhelyzetet, de a korábbi egy három éves konstrukció volt és már egyéb problémák is voltak vele (teli winchester, béna video kártya, tönkrement CD-ROM)

A gép szerintem sokba került, egy sokak által már ismert helyen (PC guruból)

Pentium III (450), tuningolt, kb. 560-on, Asus kártya, az alább már említett video vezérlő, sounbl live, 128 mega RAM (arghhhhh), 17-s Belinea Monitor (10 30 40)
na mindegy
Win 98 került a gépre, magyar (lehet hogy ez a hiba???)

az volt az első kurv@ kellemes tapasztalat, hogy magam akartam megvenni a billentyűzetet meg az egeret...
megvettem
mikor felraktam a cuccot, péntek du. minden okés volt (bár a hangkártya mintha már akkor se...)
másnap (!!!) mikor indul a gép, üzenet: a rendszerleíró fájlokban hiba, helyreállítás, visszatér a W98, 640*400 felbontással, tud 2 vagy 16 színt :), hangkártya nuku

boldog mosoly, anyázás, kellemes és feszült hétvége (még nem tudtam beszerezni a Win 98-at)

szerdán vissza a gép (csak ekkor értem rá...basta), du. vissza a mesterekhez, közlik, ezt az egeret és billentyűzetet ne akarjam már feltelepíteni, mert szétveri az op. rendszert (jó, legyen nekik, bár elég érdekesnek látom a kérdést, mikor nagybetűkkel mindkét kiegészítő dobozán, hogy W95-W98 kompatibilis,a billentyűzet meg magyar)

szerdán este úgy tűnik műxik a gép, felrakom a JA2-t, meg a TR2, hogy nézegessem az alant említett kutyaszép 3D effekteket

minden műxik, bár a 3D-t (l. alant) hiányoltam
na mindegy, gondolom én, úgy tűnik rendben vagyok

este kikapcsolás, majd egy órával később ismét be, még mindig semmi hiba (ez később fontos lesz!)

csütörtök haza, este gép bekapcs, üzenet, rendszerleíró fájlok elszálltak, visszaállítás folyamatban, még próbálom a TR2-t ráindítani, de kiírja hogy hiba, mi a jó isten folyik itten? főleg tekintettel arra, hogy a telepítés után már egyszer bekapcsoltam (mi az a hiba, ami egy óra pihi után nem, de 17-18 óra pihi után már jelentkezik???)

a mesterek előrelátóan felrakták a W98 telepítőt a vinyóra, újra felrakom, +videokártya dettó, +hangkártya dettó, JA2 dettó, TR2-t elszontyolodva szemezgetem, de remeg a kezem és inkább nem...gép műxik

most kíváncsian várom, hogy ma be tudom-e kapcsolni a gépet, hiba nélkül

na mit szóltok?
érdekes, nemdebár?

szóval video-drivert nem tudom, játék TR2-t csak, a JA2 nem egy 3D-s csoda, de érezhetően gyorsabb mint a fene, monitor l. fennt, proci l. fennt, memória l. fennt (ja, 133), oprendszer l. fennt

mi lehet a hiba? meglehetősen el vagyok kettyenve egyébként, egy rakás pénz a széteső rendszerért :((

a tuning okozhat ilyen hibákat?

mindenkitől bocs, ha hosszú voltam

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!