Keresés

Részletes keresés

Angi Creative Commons License 1999.10.12 0 0 2
Tényleg mákom volt. A Long Island Ice Tea-ből már egy is fejbevág :-)))
Esetleg a receptjét idepötyögnéd?

Angi

Előzmény: mud (1)
mud Creative Commons License 1999.10.11 0 0 1
Mákod van, hogy a Manhattan nem Long Island Ice Tea volt...
Előzmény: Angi (0)
Angi Creative Commons License 1999.10.11 0 0 0
Öt éve történt, Korfu mesés szigetén. Társasággal voltunk, elmentünk este bulizni. Mint rendes emberekhez illik, motorral. Egy nagyon kellemes koktélbárt találtunk hatalmas választékkal. Társaságunk egyik (nem facér) hölgytagja a vendéglátóhelyen elkezdett szemezni egy sráccal. Srác odajött hozzánk (Jé, ti is magyarok vagytok?), ittunk egy keveset. Én (csak férfiasan) már a harmadik Manhattannél tartottam. Hatása mindössze némi vigyor volt. A srác sem sajnálta magától a tequliát, egész vidáman nézett ki. A leányzó egy eperkoktélt ivott (azóta bánkódom azon, hogy túl részeg voltam ahhoz, hogy felírjam az alkotórészeit), eperlikőr és pezsgő volt benne, az biztos, végigkóstolgattuk, isteni finom volt, viszont roppant csalóka. A harmadik elfogyasztása után a hölgy kezdett kissé fesztelenné válni, s mikor újdonsült ismerősünk felvetette, hogy menjenek egyet motorozni, azonnal ráállt a dologra. Szintén a társaságban lévő barátja ezt kissé nehezményezte, de részeg embert meggyőzni észérvekkel hiábavaló próbálkozás. Kábé fél óra múlva kerültek elő. A barát addigra már tiszta idegroncs volt, döntötte magába a söröket. A bár előtt épp nekikezdett volna egy kisebb jelenetnek, mikor meglátta a leányzó halálsápadt arcát, ahogy szinte ledőlt a motorról, miközben csak annyit mondott: ez nem volt túl jó ötlet.
Ezután elvitettem magam én is egy körre. Akkor már az ötödik koktélomnál tartottam és kezdett hatni némi szédülés formájában. A srác sem volt józan és volt alattunk némi lóerő egy 750-es Yamaha formájában. Életem legrázósabb motorozása volt. Élveztem, de emellett halálfélelmem volt. Kétszer akartam leesni, egyszer majdnem megborultunk. Hatalmas megkönnyebbülés volt újra szilárd talajt érezni a lábam alatt.

Angi

PS: nem tudom, mennyire vág témába, de a koktélról ez az első, ami eszembe jut.

PS2: Legérdekesebb kinézetű (és borzalmas ízű) koktélomat a Tóth Kocsmában ittam. Véres Agy becenévre hallgat és úgy is néz ki.

Előzmény: Archi (-)
Archi Creative Commons License 1999.10.11 0 0 topiknyitó
Szia!

Toppanj be! Foglalj helyet szerény kis bárunkban!
Fogadd sok szeretettel ezt a kis virtuális koktélt!

O

Pezsgő itt az élet? Tőled is függ!
Melyik a kedvenc koktélod?
Miért? Neve, színe vagy íze alapján, vagy fogalmad sincsen?
Van olyan koktél, amit másoknak is javasolnál?

Van valami jó kis történeted, ami a koktélokról eszedbe jut, s megosztanál velünk?
Van kialakult koktélfogyasztási szokásod?
Vannak tipikus női vagy férfi koktélok, vagy olyanok, amelyeket kifejezetten csak a fiatalok vagy az idősek kedvelnek?

Vagy csak beszélgetni szeretnél?
Ugorj be ide .... legalább egy koktél erejéig!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!