Szerintem a Sith-ekről ha valamit meg akarsz tudni, akkor olvasd el az első rész könyvben. Ott jobban megmagyarázzák.....
Vagy ha nem, kérdezd meg pepét! :-))) pepe@petersgroup.hu
Leonardot szerintem mar nagyon reg eldontottek... Sot szerintem a kisfickot is ugy valasztottak meg. Vagy csak nekem tunt ugy, hogy nagyon hasonlit diCaprora?
a darth maul szerintem is a film egyik legjobb eleme volt,
es szerintem is rossz, hogy igazabol nagyon keves szerepe volt.
gyonyoruen mozgott, es jo rosszarc volt. igaz mondjuk, hogy
en nehezen birtam lefokuszalni arrol, hogy az ott arcfestes, es
nem a bore ilyen eredetiben. de a szarvacskai tok hitelesek
voltak. azert beszelhetett volna azon a harom mondaton tul is
valamit.
bar lassuk be egy shaolin harcmuvesznek ne a szaja jarjon.
nem volt a qui gonnal se, meg az obi van kenobival se semmi baj
szerintem. es aki utalja a jar jar-t, az nem kepes atadni magat
a mitikus elmenynek.
nekem a palpatine-nal volt az az egy gondom, hogy
(bar tudom o a darth sidious - insidious/alnok,csalard)
nehezen tudtam elkepzelni olyannak, aki akkora belso
erovel rendelkezik, mint amilyennel egy sith lovagnak kell.
bar lehet, hogy ez is csak azt bizonyitja, milyen jol
kitalaltak, mer ugye o a csalard.
Nem tudom ti mit vártatok ettől a filmtől. Szerintem azt adta amit a többi rész is, sőt még többet. Az idő mindent megszépít, meg még kis majmok voltatok amikor az első filmet lejátszották. Ha másért nem akkor a mozikultúrában. Sokat emelkedett az igény ill. az igényesség. Emléxem amikor a Piedónéra órákig kellett sorbanállni a jegyért. Gyanítom ha ez a rész lett volna az első, akkor annak idején még nagyobb őrület tört volna ki.
Ez a rész egy igényesen megcsinált mese méltó folytatása.
Más. Nekem Darth Maul tetsztett a legjoban. Ő vitte a misztikumot a varázst a filmbe. Nagyon sajnálom hogy csak pár percig szerepelt, és még jobban hogy meghalt. Miért nem tudott úgy eltűnni mint Darth Vader az 4-ben.
Drukkolok hogy visszatérjen. Vagy 1 klón formában vagy máshogy. Mit jelent az hogy a Sith-ek mindíg párban járnak? Bízom benne hogy az ikertestvérére gondoltak. Egyébként kik vagy mik azok a Sith-ek?
Miért nem tűnt el Qui-Gon Jinn amikor meghalt, mint Obi-Wan és Yoda az
eredeti trilógiában?
Nem tudjuk. Sok találgatás látott napvilágot már ez ügyben, de a legtöbb nélkülöz mindenféle alapot. Néhány ezek közül: Qui-Gon valójában gonosz, és a sötét oldal használói nem tűnnek el (George Lucas elmondta, hogy Vader azért nem tűnt el, mert ő inkább gép, mint ember és……), vagy: nem készült fel a halálra, mint Obi-Wan és Yoda az eredeti trilógiában, és talán csak azok Jedi-ok tünnek el, akik elfogadják halálukat, vagy: a halál utáni eltűnés egy jártasság, ami Qui-Gonnak hiányzott vagy úgy döntött, hogy nem gyakorolja. Végül pedig, nincs különösebb magyarázata vagy jelentősége némelyik Jedi eltűnik, némelyik pedig nem. Lucast kérdezték is egy sajtó tájékozatón erről, de nem válaszolt rá egyenesen:
"A Qui-Gon Jinn dologra fény derül idővel. Van egy sor kérdés ekörül, és az eltűnés képessége körül. De a kulcs sor, amivel megérthetjük mindezt, amit Ben Kenobi mond Darth Vadernek: "Ha most halálra sújtasz is, nagyobb lesz az erőm sem, mint azt eltudnád képzelni" Szóval ez a kulcs sor. És majd világosabb lesz később miről is van szó." Kíváncsian várjuk. Az Empire Magazine-nak is ugyanezt válaszolta: "Egy sokat feltett kérdés, hogy miért nem tűnik el Qui-Gon, mint mindenki más? […] Nem mindent
tudunk még az Erőről, de idővel mindent megmagyarázok."
Nekem tetszett - a lényeg, hogy elkapott ugyanaz a hangulat, ami anno (Ó, nosztalgia!).
Jar-Jar-t kifejezetten imádtam: aki ennyire béna, azt csak szeretni lehet. Anakin gyönyörű kölök, meglátjuk, hogy lesz belőle csúnya felnőtt (ugye nem Leonardo-n keresztül?!)
De tényleg: miért nem tűnt el Qui-Gon teste?
Ami nem tetszett: Natalie Portman és Liam Neeson nyilatkozatai arról, hogy nekik ez az egész tulajdonképpen nem is olyan fontos, nem szerették a szerepüket, stb. A rajongók érzékenységét tisztelve befoghatnák és mosolyoghatnának a reklámkampányban. Elvégre valamiért csak elvállalták a szerepet, ha másért nem, a tetemes lóvéért.
Kyra
Az ostobát azért nem vettem annyira komolyan...
Ami tetszett:
- hang, zene
- képi hatások
- Liam Neeson, Ewan McGregor és Palpatine(a színész nevét nem tudom leírni...) játéka
Ami nem:
- a történet nagyon gyenge lett
- nem volt a filmnek ritmusa
- anakin és jar-jar
- a sok lopás: Ben Hur, Rettenthetlen, Jurassic Park, SWE4, SWE6
- rengeteg infantilis dolog volt benne
- Darth Maul, Mace Windu egy-két percre volt csak a filmben
- hiba: nem tűnt el Qui-Gon teste
- teljes elüzletesiedés(Lucas)
- a karakterek nagyrész meg se volt normálisan írva(pl. anakin egy csodagyerek, de akkor, hogy lesz belőle Darth Vader)
- a jelmezek
- még egy hiba: ha pod-race-ben mindenki anakin ellen fogadott, akkor a verseny végén miért éljenzett mindenki?
Jo, az ostobat nem _ugy_ ertettem, de erre szerintem te is rajottel, ha meg nem, akkor: i.j.
Szerintem fejtsd ki bovebben, hogy miert nem volt jo a szineszek jateka...
Nem volt rossz szerintem. Jar Jar meg Anakin szornyu volt, de sajnos Lucas a fiatalabb korosztalyra es a hugicara/noverkekre is gondolt:((
Nem vagyok attól ostoba, hogy nem tetszett nekem a többi színész játéka. Anakin és Jar-jar magában nem elég? Na jó Palpatine is jó volt, de a többiben fenn tartom a véleményem. Egyébként nem kivántkozom vitába keveredeni, de ha akarod bővebben kifejtem, miért nem tetszett...
EHh...!! Ostoba vagy (mar megbocsass):))
Amidala egeszen korrekt volt, Palpatine is... sot... minden szinesz jot alakitott szerintem. Azert nem teljesen hulye ez a Lucas batyo. Meg tuti megnezem legalabb ketszer. Nem mondom en is jobbra szamitottam, a CDs verzio utan volt is nagy csalodas, de a mozi meggyozott, hogy nincs minden veszve. A hang nagyot dob az egeszen.
Mondjal egy rossz alakitast a filmbol... (anakinon es jar-jar on kivul, ma'rha ezt annak lehet nevezni)
Az elso epizodot moziban kell megnezni (elotte meg monitoron ;))) ! A magyar szinkron qrva jol sikerult, nehany szereplo (anakin, jar-jar binks) meg szimpatikusabb is lett...
Csak a sok beoltozott majom nem kellett volna a corvinban (nemelyik figura egeszen aggaszto volt :(((
Es arrol nem hallottatok, hogy leonardo (...) baratunk tenyleg megkapja-e a szerepet?
Remélem mielôbb elkészül, mert ez I. nagyon tetszett. Technikailag elképesztôen csinálták meg... Sôt, ezúttal - bár a feliratosat akartam megnézni - a magyar szinkronos változat kifejezetten jól sikerült.
Viszonylag nagy csalodas volt a film, nem latvanyilag, mert az elkepeszto, viszont a sztori es a szineszek rendkivul gyengek voltak. Pedig Liam Neeson es Ewan McGregor kedvenc szineszeim, remelem Lucas atengedi masnak a kovetkezo reszekben a forgatokonyvirast es a rendezest (amint azt az elso trilogianal is tette).
Most jövök haza az Episode I 00:01-es előadásáról. Ezennel egy újabb várakozás vette kezdetét. Itt majd megbeszélhetjük az Episode II-vel kapcsolatos hireket. AZ ERŐ LEGYEN VELETEK!