"- Sem vállalat, sem intézmény, sem ország nem vezethető átlagteljesítménnyel. Ha pedig speciális tudás vagy képesség kell a vezetővé váláshoz, akkor miért is jó az átlagos díjazás? "
most akkor ezek szerint azért szavaztattatok velünk magatokra, hogy odakerüljetek abba a pozícióba, ahol vagytok, és így nektek jobb legyen?
Bregg,
ne haragudj - és te se, kedves magyar tarka nagy barom - hogy én válaszolok a kérdésedre, de a szóvivo polgártárs sok értékese válasza közül a pedagógusos választ érzem a legdemagógabbnak, legszemforgatóbbnak. Nehéz magamat visszafogni, pedig nem ezon a pályán dolgozom. Szóval a lényeg, hogy dógozzon a pedagógus, ha több pénzt akar. Mert bezzeg a nyugati kollegák!!
Ez való igaz, a nyugatiak óraszáma magasabb, de van pedagógiai asszisztens, aki ellátja a következo feladatokat:
fénymásolás,bizonyítványírás (év elején és év végén, demonstrációs eszközök elokészítése,osztályterem díszítése, stb, stb. Nálunk bíz ezt a tanár teszi, esetleg a szülok segítségével. A nyugati kollega viszont "csak" tanít.
A tanárt kötelezik arra, hogy fogászatra, oltásokra stb. hordja az osztályt. Ez vajon az o feladata? A kieso órákat pótolni kell, ez máris többlet munka. Így van ez nyugaton is?
A tanár hordja múzeumba, kirándulni a gyerekeket. Ez munkaköri kötelessége. Akkor a buszjegyet és a belépoket -mármint a sajátját - saját zsebbol kell-e fizetnie? Hogy van ez nyugaton?
Bocs, kicsit hosszú voltam. Különben hálás lehetek Szóvivo plogártársnak, mert amúgy alacsony vérnyomásomat az irodalmi szint körüli értékre sikerült emelnie.
Belzebub
Kérem vissza Bányász Rezsőt!
Nem vártam sokat, de ez annál kevesebb lett...up polgártársam, kicsit erőltethetted volna magad te is...végül is csak egy kormányszóvivő.
xpt
Kedves tarka magyar!
Hogy tetszett az Álomtitkár Úr "válasza" a pedagógusokkal kapcsolatos kérdésedre?
Megj.: Én vagyok vak, vagy tényleg nincs válasz p. F. B. I. doktor Úr kérdéseire?
nos ez meg lett válaszolva.
oké az átlagkeresetes kérdés - így utólag átgondolva - tényleg hülyeség (vagy inkább ábránd). de a kínai fokhagyma az vérkomoly. odalent fateroméknál a tiszától keletre-marostól délre a lakosságnak szinte a legfontosabb bevételi forrása a fokhagymából van. ahhoz képest ugye idén elég savanya volt a termés, ráadásul valamelyik genya kereskedő behozatali jogot kapott kínai (vagy milyen) fokhagymára. ennek eredményeként az öregeméktől 90 Ft -ért vásárolják föl a hagyma kilóját (10 éve 120 -ért ment). ezt szerintem nem kellett volna hagyni. de ez megfigyelhető volt annak idején a krumplival meg még nehány más terménnyel (a disznóhús is gyanús).
úgyhogy köszi szépen az agyagkatonákat...
A humor szerintem az intelligencia fokmeroje. Ez itt igen abszolut 0 koruli lett, de hat persze ha nem termeszetes, akkor nem is kell/lehet szinlelni. :(
Szerintem az egy-kerdes-egy-valasz jatekokban nem szabad a felrevezeto-kerdes+buta-valasz+hehehe-jol-beugrottal cimu jatekot jatszani. Miert nem kerdeztel normalisan? Magadra vess.
Megkérdeztem, hogy tervezik-e, hogy a lakosság adóterheit - a kampánykor ígértnek megfelelően - csökkentik.
Szándékosan nem SZJA-t írtam.
Erre a válasz az lett, hogy már be is váltották, hiszen tavaly óta 2 pontot csökkent az SZJA.
Csak hogy nem ez volt a kérdés. Hiszen még egy gyerek is tudja, hogy az összadó terhek csak kis hányada az SZJA. A többi viszont a két pontos csökkenés mellett ugrásszerűen nőtt.
Akkoriban az volt a szolas, hogy ez a lerohadas egy darabig meg latszodni fog. Csakugy mint a legutobbi kerdojel offenziva. Erre mondtam en, hogy akkor csokolom.
De amit akkor nem sikerult, azt most igen. Ezert megbocsatok, de nem felejtek (mindent menteni...)
ON