Tudja valaki pontosan, hogy mit tud a Dolby Surround EX?
XzErgWiN: Csak elvileg? És gyakorlatilag? ;) Hogy buliztad ezt ki :)
xgaddalf: Néhány ismertetőanyag ( pl. PestiEst :) szerint szinte az összes multiplex tudja a DTS-t is. De azt én sem tudom, hogy a THX hogyan viszonyul ezekhez a hangrendszerekhez. Úgy rémlik, mintha a THX valójában egy minőségellenőrzési rendszer ill. ajánlás lenne, nem hangrendszer. Tud erről valaki bővebbet?
Ugy tudom, hogy a Budapesti mozik kozul csak a Kossuthban van DTS, es az itthon hallhato dologok kozul az a legjobb. Viszont kerdes, hogy milyen formatum,u hanggal jon majd a film. Vagy az eredeti THXes hangot atkonvertaljak a tobbi hangrendszerbe? Hogy megy ez?
Székesfehérváriak gondolom az Alba Plaza - Cinema Cityben.
Itt Pécsen a Cinema City október 1.-n nyit (Baljós Árnyakkal természetesen), addig az Intercomos de lerobbant régi Uránia marad.... (szept 16 és okt 1 között legalábbis)
Arra kérnék ötleteket a valódi rajongóktól - tehát azoktól, akik nem engedtek a csábításnak, és még nem nézték meg a filmet holmi gagyi kalózmásolaton -, hogy vajon melyik mozi lesz a legalkalmasabb A FILM megtekintésére. Gondolok itt elsősorban a képminőségre ( vászonméret, vetítőtechnika ), a hangrendszerre ( Dolby Digital, DTS, SDDS, Dolby Surround EX, ...stb ), és a terem akusztikájára, valamint a székek kényelmére a környezetre.
Első tesztként ma kipróbáltam a Kossut4 mozi 1. számú felújított termét. Sajnos nem tudom pontosan, hogy a felújítás mikre terjedt ki, de az üléseket kicserélték az biztos. Most egy 3 m-es ember is kényelmesen kinyújthatja a lábát, akkor sem érné el az előtte levő sort. Ez jó dolog. Viszont a "szuper" Sony féle SDDS hangrendszer még mindíg vacakol. Nagyon idegesítő, hogy elég gyakran jól hallhatóan kiesik egy-egy hangcsatorna, valamint a csatornák hangereje mintha véletlenszerűen ingadozna. Már évekkel ezelőtt is megvolt ez a probléma, fel nem foghatom, hogy miért nem oldották meg ezt eddig. Tartok tőle, hogy a Phantom Menace első vetítésein - ahol várhatóan a legkeményebb rajongótábor fog jelen lenni - ilyen hibák esetén botrány lesz!
A másik - számomra rendkívül fontos - dolog, hogy EREDETI hanggal, és nem szinkronizálva szeretném megnézni a filmet. A Kossuth4 mellett szól, hogy korábban sokszor leadták a szinkronizált filmek eredeti hangú változatát is.