Hát ha elfogadsz egy tanácsot, akkor a gyereknek tiltsad meg, hogy bárkit is beengedjen a lakásodba! Senkinek semmi köze az otthonodhoz, akár kedves akár csak egy bunkó apeh alkalmazott! Az ajtó elött is elmondhatja, hogy miért jött. Ha a gyerek a tudtára adta, hogy a szülei nincsenek otthon, neki pedig nincsen házkutatási parancsa és legalább 2 hatósági tanúja, akkor húzzon szépen vissza a munkahelyére és rendelje be a szülőket az apeh illetékes hivatalához, mondjuk egyeztetés címén.
+ 1-2 yootanács az apeh-nyomozóknak:
- Nem kell szereptévesztésbe esni az apeh nyomozóhivatala már nem az ávó. Következésképpen nem kell feltétlenül erőszakosan lakásokba bejutniuk és ott padlást sepregetni.
- Tizenéves kisgyerekek esetében pedig tanácsolom minden nyomozóbácsinak, hogy még véletlenül se maradjon egy portán belűl egyedűl vele, mert egy ügyes ügyvéd segítségével a mai "pedofiliás" időkben, nagyon gyorsan vádat lehet emelni kiskorú megrontásáért. Csak győzze bizonyítani az ellenkezőjét!
Csökevény. Olyan csökevény, amit eleddig kizárólag a Horn-Kuncze kormánynak állt volna módjában (kétharmados parlamenti többséggel) törvénnyé változtatni, a kormányrendelet nevű izé helyett.
De nem tették, tökéletesen megfelelt nekik ez így. A "liberális" párt belügyminiszterével az élen, közben nagyhangon szónokolva a kézivezérlés ellen. Tetszettek volna törvényt hozni, amíg lehetett. Nem hoztak: most már lehet csöndben maradni.
A párhuzamaid amúgy érdekesek; csak, tudod, én állati boldog lennék egy tizeddel, eztán egy kilenceddel, aztán ami marad, azaz 80% az meg tényleg megmarad.
Igen, gyerekről volt szó, de talán éppen az ellenőr erőszakossága miatt nem engedte be, ill. nem adott semmilyen információt. Ha esetleg udvarias, kedves lett volna, lehet hogy akkor még be is engedte volna.
Azt írod feudális csökevény?
Biztos hogy ez csak csökevény?
Ahogy én ezt az OrbiTorgyiSámánKormányt elnézem ezek a dolgok nem hogy csökevényesedni nem fognak, de inkább virágzó aranykort fognak megélni.
Csak egy két párhuzam, a teljesség igénye nélkül:
Alanyi jogon járó fegyver = pallos jog
Sokkoló használat = deresre húzás
Joszif Torgyán = Döbrögi Tóbiás földesúr
Töfröcsó = Lúdas Mátyás ;-)
Orbán Viktor = a legkisebb királyfi
Adónyomozó = hajdú, fogdmeg
ÁFA, SZJA, + Orbán csomag jövőre = 9-ed, 10-ed, robot
Kedves Trebisch,
Köszönöm a kimerítő magyarázatot, nem először fordulna elő, hogy a nyilvánosság előtt megszólaló pontatlanul fejezné ki magát.
(Én nem szeretem a fegyvereket - csak szópárbajt szoktam vívni.)
ezeket véletlenül tudom, mivel régi mániám a fegyvertartás, és az azzal kapcsolatos törvények. Szóval: alanyi jognak szokták hívni ezt, amit lentebb leírtam, tehát hogy foglalkozása, beosztása alapján jogosult valaki arra, hogy önvédelmi maroklőfegyver (=pisztoly) vásárlására jogosító engedélyt kapjon a yardtól. Én pontatlannak, illetve eufémizmusnak tartom az "alanyi jog" elnevezést, mert nem az alany, hanem az általa viselt hivatal jogán adják. Feudális csökevény, a 115/1991. (IX. 10.) Korm. rendelet rendelkezik róla; az oldal kissé elavult, az adónyomozókat még nem találod meg közöttük.
A szolgálati fegyverre más szabályok vonatkoznak, a használatára különösen. Az önvédelmit kizárólag akkor használhatja valaki, ha életveszélyesen megtámadják 8őt vagy mást, akit meg tud védeni), a szolgálatit pedig a szolgálati törvényben meghatározott, bővebb esetekben. Nem ugyanaz.
Ráadásul, amikor a Szadesz félrebeszélt, akkor még ezt az önvédelmit se adták meg az adónyomozóknak, csak gumibot, spré, sokkoló. Nix lőfegyver, se ilyen, se olyan - az SZDSZ állításával ellentétben.
Egyáltalán milyen alapon tegez le bárkit is egy hivatalos ügyben eljáró, apeh hivatalnok?
Bár én már ezen sem csodálkozom, amilyen vezetőik vannak. Az arogancia és a polgár szarbavétele felülről jövő kezdeményezés!
Van vagy nincs fegyvere ez a kutyát nem érdekli akkor, ha csak a 10 éves gyereked van otthon és egy ilyen adíg vetít neki amíg az be nem engedi.... A többit meg már el se képzeljük. Nem erről volt szó a történetedben béka?
Kedves Trebitsch,
Néhány napja, talán a Szabadság Tér c. műsorban szerepelt az APEH képviselője egy riportban.
Ez az alanyi jog is a tevében hangzott el, és nem Szadeszos mondta.
Ezzel együtt elképzelhető, hogy én értettem félre valamit.
nem ugyanarról beszélünk. Szolgálati lőfegyvert nem kapnak, a Szadesz állításával szemben.
Arra kapnak jogot, hogy a feudális kivételezettek körébe kerülhetnek, azaz tételesen szerepelnek azon foglalkozásúak között, akik kaphatnak engedélyt önvédelmi fegyverre. De nem szerelik fel őket vele: csak vásárolhatnak, mint a földesurak eddig is. (Minisztériumi főosztályvezetőtől felfelé, polgármesterek, etc.)
Ugathatok én, hogy a fegyvertartást nem gumijoxabályban kéne rendezni, és feudális kiváltságként osztogatni. Nesze nektek...
Rosszul tudod. Ezt a hazugságot az SZDSZ terjeszti a honlapján, megadva a törvény számát is; egyszer már utánajártam itt valamelyik topicban, belinkeltem a törvényt, bemásoltam az idevonatkozó szövegrészletet... Nehéz mexabadulni egy blikfangos rágalomtól.
Azért ez így nem teljesen jó... Azt írod: "de a szellemi színvonaluk az valahol ott lent van"
Ezek egy vagy több diplomás emberek!
Te váletlenül nem egy ÁlAPEcH-es nyomozóval találkoztál? Lehet, hogy ez a buli is beindul itt pesten? A hírek addig csak arról szóltak, hogy román származású álrendőrők ütötték fel a fejüket kicsi hazánkban. Most már jöhetnek az APEH-Jedik is. Támad a sötét oldal! APEHWars episode99' ;-)
Azért nem is volt az olyan rossz ötlet, hogy ezt a tevékenységet is a rendőrség lássa el... Őket legalább már bármely állampolgár felismeri, és ha kételkedsz a flekója valódiságában akkor a 107-es telcsi számon még mindíg kérhetsz segítséget.
Egyszerűen minden bejelentés nélkül megjelent a lakásajtóban (a cég székhelye) és kereste a céget. A gyermek közölte, (mivel megváltozott a cég neve, és ez az APEH-hoz is be lett jelentve) hogy ilyen cég már nincs is, és egyébként sincs itthon senki. Kérte a szülők munkahelyi telefonszámát, a lakástelefont, stb. Nagyon erőszakos volt, és a gyermek mondta, hogy nem ad meg semmit. Ezek után lebegtette az igazolványát, és mondta, hogy ne szórakozzon vele. Nagy nehezen le tudta rázni az ürgét.
Egyébként ha az APEH-nél információt akarsz kérni, hogy hogyan lehet beazonosítani az illetőt, hogy tényleg ott dolgozik e, fel vannak háborodva, hogy miért kéne ezt tenni.
Hát csak nem engedek be a lakásomba akárkit!!
Tényleg látott már valaki ilyet?
Vagy itt van egy ujjabb lehetőség a szélhámosoknak?
Nem rossz... Az oldalamra csatolok egy parabellumot nyomtatok magamnak egy I Love APEH pólót, majd sorra elkezdek járkálni a városban és adósokra vadászok. Van ezeknek valami flekójuk? Én egy bőszen adozó állampolgár vagyok és ezért nem is félek tőlük, sőt már nagyon szívesen találkoznék is velük, de honnan tudjam hogy Ő volt az igazi? ;-)
Kedves SKing!
Na de ennyire?? És az még egy dolog, hogy hülye, de még tufa is! Azért, mert a gyerek egyedül van otthon, nem akarja beengedni, nem ad meg semmilyen telefonszámot, azt mondja: "Na ne szórakozz velem!"
Nem tudom, valaki tapasztalta e már az adóhatóság nyomozóinak a működését, de a szellemi színvonaluk az valahol ott lent van. Nem tudom, miért alkalmaznak olyan emberkéket, akik talán elvégezték a 8 általánost (?), és a kiskorú gyerekekkel sem bírnak szót érteni.