Ja nem, most látom, már én is keverem a dolgokat, meg T_S_Eliot_Magnumot Halászkirály kollégával. Mindegy, inkább visszamegyek a pincébe és iszom tovább.
Nem, Rebekka, te valószinuleg nem tudod, de CCFZ kollégám. Én (mint az köztudott) élvezem, ha köpködnek meg lehánynak, CCFZ viszont nyilván nem. Az "utálom az összes matávost" leköpött hirtelen egy csomó gépkocsivezetot, takaritót, titkárnot, vonalszerelot és mittoménmégkit, akinek semmi köze ahhoz, hogy Halászkirály nem fog fel valamit, viszont szereti a "free lunch"-okat, hogy Ragikát idézzem.
A topicnyitóhoz: kicsi nyuszika, ez egy PR-célú hirdetés, még ha vitathatóan jópofa, esetleg szerencsétlen, de akkor is. Mivel láthatóan nem érted, láthatóan nem neked szól.
Halászkirály, én csak utállak Téged. Nem, mint egy halmaz elemét, hanem mint egyént. Ahhoz kevés vagy, hogy gyűlöljelek.
Különböző díjcsomagok vannak, órákra kiszámolva, de mindig az a helyzet, hogy hozzáadódik a Ma-még-Táv percdíj. A kettő együtt szokott jelentősen több lenni, mint a telefondíj nélküli kábelezés. A sebességek pedig valóban csak a kábelrendszeren belül jelentősen gyorsabbak, a külföld ugyanolyan, mintha modemmel nyomulna valaki, viszont nincs különösebb jelentősége, mert korlátlan a hozzáférés ideje - az ember kinyit öt-hat ablakot, aztán sorban lejárja azokat, amig az egyik már használható, addig a többi töltődik...
Félreérted a dolgot, a "kábel" alatt a tévészolgáltatók optikai kábelét kell érteni, melynek egyik szélessávú csatornájára ráteszik az Internetet. Az internet-szolgáltató cég szerződést köt a tévékábelesekkel, hogy használhassa ezt a csatornát. A felhasználó pedig külön fizet a kábeltévéseknek és külön a tvnet-ért. Mivel nem telefonmadzagon megy a dolog, ezért nincs percdíj tarifa. Ez a szolgáltatás terjed, csak elég lassan. Ráadásul első sorban nagyobb lakótömböket kötnek be, a családi házak kimaradnak, vagy sokkal drágább náluk a bekötési díj.
Wágner úr pontosította az árakat, még csak annyit, hogy kábeles net egyelőre Budapest néhány kerületében és 2-3 nagyobb városban van... szóval a legtöbb helyen marad a telefon.
A kábel havi 8000 Ft, beköttetni egyszeri 40000,- (volt két éve, azóta lehet hogy változtak az árak - TV-NET honlap, viszont csak ott lehetséges az előfizetés, ahol csillagpontos a kábelTV hálózat és a TV társaság is úgy akarja és itt a bökkenő.
Minden ceg, aki monopol helyzetben van van, azt csinal, amit akar. Ez termeszetes szerintem. A nem termeszetes dolog az az, hogy az allam nem dolgozik azon, hogy az ilyen monopoliumokat felrobbantsa. Ezzel ugyanis (a ceg igazgatoin kivul) mindenkinek csak hasznalna hosszu tavon, de ez mar nem ehhez a temahoz tartozik.
(mICK, ez a kabeles egy gepes dolog egyszeruen nevetsegesen szemetseg)
Raadasul a kabeles szerzodesben is kikotik hogy az a'r csak egy gepre ervenyes ez az alabb emlitett connection share illegalis. Az is igaz viszont, hogy itt mar havi atalany van.
Rebekka, Te fogadjunk, Amerikabol irsz. Itthon ui. ugy nez ki a dolog, hogy az ember vesz egy ISP-nel egy elofizetest (ez lehet korlatlan kb. 10e/hoert), aztan, hogy ezt hasznalhassa, fizeti a telefonhivast plusszba.
Egyebkent tobben kitalaltak mar az egy vonalra tobb gepet cimu technologiat, a neve proxy, connection share, stb. ki hogy hivja.
A baj nem itt van, hanem hogy egyaltalan fizetni kell :)
nem ertem, h ez a reklam miert nem teccik....
en sem vedem a matavot, de szerintem ez egy jo 5let, persze reklamnak, es haszna nem nagyon lesz, sot, tuti, h nem lesz (marmint az elofizetoknek)
ez olyan, mint a Rexona reklamja: "2,5 percig nem lesz ra szukseg!"
szerintem az 5let jo, csak a ceg nem biztos, h az....
Én itt nem védem a matávot, mert télleg "fri" egy banda, de azért most volt itt angliábólegy srác, és el volt ámulva, milyen olcsón netelünk. S azért télleg.
Na igen, ez itten wild wild east,
ezen a kamun kivul mar csak az tesz tul, hogy szigetszponzorkent egyszeruen nem hajlandok vonalat adni a (velhetoen nepszerubb) konkurencianak, nehogy mar egyszer mindenki jol erezze magat.
A cegben szerencsesen keveredik a nyugati piacorientalizmus, meg a keleti kisstiluseg. Uff.
Mi a véleményetek a MATÁV hihetetlen új kedvezményéről?
Ingyér lehet telefonálni a napfogyi ideje alatt, 7 percig. (A kapcsolási díjat ki kell fizetni.) 12:47:00-tól 12:54:59-ig.
Ki az, aki abban a néhány percben képes a lakásba azért berohanni, hogy 'ingyen' telefonáljon? Az mondjuk sejthető, hogy a mobilok majd izzanak, nna de a MATÁVos telefonok... Ez csak gyatra népszerűség"hajhászás".