Keresés

Részletes keresés

tapsihapsi Creative Commons License 1999.07.29 0 0 9
Budapest
Megnézem a lapotokat mostmár kíváncsivá tettél!

Üdv
Tapsi
u.i: küldtem levelet!

stempi Creative Commons License 1999.07.29 0 0 8
A Shindo Yoshin Ryu Jujutsu Kempo es a Shotokanbol kialakult Wado Ryu-t. A szakertok nagyon hatekony elegynek tartjak en csak szeretem :).
Ajanlom a honlapunkat (azert tobbesszam, mert kivitelezoje a haverom es egyben legidosebb tanitvanyom), ha a torteneti hatter is erdekelne ;).
Ja, hova valosi vagy?
stempi Creative Commons License 1999.07.29 0 0 7
Milyen vagy :)? Csak azert erdeklodom, hogy tudjam, milyen vagyok.
Erdemi javaslatot csak akkor tudok adni, ha tudom az adataidat (fizikai allapotod ill. mennyit szoktal mozogni, mit csinaltal elotte). Levelben is kuldheted, igerem titkosan kezelem ;)! Eloszor, kort is akartam irni, de rajottem, hogy ostobasag:csak a lelek szamit, a porhuvely masodlagos. Lattam mar 50 eveseket gyakorolni, akik lelekben meg nallam (koromnal) is fiatalabbak voltak.
Latatlanban azt tanacsolom, olyasmit kezdjel el, amit az izuleteid birnak, persze erdekel is, az oktato ismerje azt a fogalmat, hogy fokozatossag. Hirtelen ennyi.
tapsihapsi Creative Commons License 1999.07.29 0 0 6
Stempli!

Most jöttem a harcművészetek topikból.
Nem is különbözik a gondolkodásunk annyira!!

Üdv
Tapsi

u.i: mit tanítasz??

tapsihapsi Creative Commons License 1999.07.29 0 0 5
Nos velem az történt, hogy volt itt egy ismerőse egyi barátomnak. Az illető japán volt és elég magasszinten űzött több harcművészeti ágat. Nála voltunk kb. tizenöten tanítványok. Ez az ember igen nagy figyelmet fordított arra, hogy felszínre hozza bennünk azt, hogy miért is foglalkozunk ilyesmivel. Három évig jártam oda és egy nap odamentem a Mesterhez azzal, hogy köszönöm abbahagyom az egészet. Ő megkérdezte miért én azt mondtam neki hogy azért hagyom abba mert nincs értelme az egésznek. Akkor arra kért magyarázzam el miért gondolom ezt noha ő már tudta a
választ. Én akkor megéreztem a súlyát és a felelelősségét annak amit tanított és átadott nekünk. És tudtam, hogy sohasem fogom használni "éles" helyzetben, inkább valahogyan máshogy oldom meg. Eddig sikerült (kb. tíz év)
Lelkileg megtanultam az erdő és a szikla példáját és használom is őket.
Csak mostmár szinte mindent elfelejtettem ezért kéne újra elkezdenem
az edzést. Javaslat?
Üdv
Tapsi

u.i: Stempli azthiszem pont a fordítottad vagyok :)

stempi Creative Commons License 1999.07.29 0 0 4
Csak azt tudom tanacsolni, amit minden szulonek, aki csemetejet hozza:
1. nezzen meg tobb edzest,
2. beszelgessen az edzovel, ismerje meg az edzo szemleletet, gondolkodasmodjat, celjat a tanitvanyaival..
3. probaljon ki egy-ket edzest (ha lehetseges, de normalis helyeken, ha kozlod a szandekod, minden gond nelkul lehet)
4. es nem utolsosorban az anyagiak is meghatarozzak, mert a jo edzo _egyik_ jo tulajdonsaga, hogy szeretetbol csinalja, nem penzert, igy a tagdij is alacsony..
En ezt tudom ajanlani 13 ev tapasztalataval..
stempi.
stempi Creative Commons License 1999.07.29 0 0 3
De figyelmetlen vagyok! egy kicsit reszletezni akartam, hogy reszemrol (Deshimaru mester konyvet es termeszetemet alapul veve) mi a Bushido, Budo es eletforma kozzott a kulonbseg:
Bushido: aki meg nem talalkozott ezzel a kifejezessel; szo szerinti forditasban a harcos utja.
Budo: a harc utja.
Ezek utan reszletesebben:
A szamurajok lovagi szabalyrendszeret a bushido-t, ma mar nem igazan hasznaljak, nagyon keves nagymesteren vevodik eszre, hogy eros nyugalmat sugaroz. A belso nyugalom, csak kiegyensulyozott emberben van meg. Azok a szabalyok amik a bushi eletet iranyitottak segitettek ennek kialakitasaban es ugy erzem neha meg nekem is segitenek, bar nagyon gyenge a lelkem. Sajnos nagyon keves eselyem van, hogy olyanna valljak mint egy igazi szamuraj: hideg, mint az erdo es mozdulatlan, mint a szikla. De a lovagiassagukat megprobalom magameva tenni, meg ha neha nagyon nehez is. Deshimaru magyarazatai alapjan, a bu harcot jelent, de jelentheti a harc abbahagyasat is. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de enbennem eleg gyakran feszultseg van, onmagammal harcolok. Remelem csak a magammal szembeni harccal szembesulok csak.
A budo-ban mar csak a do-n van a hangsuly: a do: ut- osveny. Na ez a legnehezebb szamomra (valoszinuleg nem vagyok az egyetlen). Ha elolvassatok a Tao Te Kinget, egy kicsit konnyebb lesz, vagy teljesen osszezavarodtok. Jo tanacs olvasaskor: ne akard megerteni gorcsosen! Ha valami megis megerintett, vedd tudomasul es olvasd tovabb a konyvet. Ne ragodj rajta!
Az eletformarol: ha az ember csak nyugalmat, onbizalmat nyer ugy, hogy elete vegeig gyakorol es betartja a harcmuveszet es stilusa alapszabalyait, mar eletformajava tette, hisz meghatarozza mindennapjait, alapviselkedeset.
Ha beindul ez a topic, szeretnem ha elsodlegesen ilyen temakat feszegetnenk es ne a versenyzest. Figyelmeztetni is fogok :)))!
Koszonom!
stempi
tapsihapsi Creative Commons License 1999.07.29 0 0 2
Szerintem csak a héját. Igazából ahogy
egy japán ember mondta: "Mindennek megvan az ideje és a helye" Ott megvolt a kultúrája a dolognak. Idejük is volt rá bőven és nemutolsósorban a világszemlélet is más volt. Most én próbálok újra belekezdeni az egészbe de sajnos nagyon sok helyen látom, hogy az edző bíztatja a tanítványait a brutalitásra és a kegyetlenségre. Igazából szerintem csupán a testi részét, a lelki rész háttérbeszorult. :(

Ja és ezért vacillálok hova menjek tanulni Ötlet?

A.

stempi Creative Commons License 1999.07.29 0 0 1
Tapsihapsi!
Az en hibam, nem fogalmaztam vilagosan: _ott_ termeszetes, ha eletforma. _Itt_ azonnal eredmenyforras (ld. versenyek, suru vizsgazasok stb.). Ha eletformaszeruseg kristalyosodik ki belole, ohatatlanul csodabogarnak nezik, ami nem csoda, hisz mas kultura palastjat veszi fel tobbe kevesbe!
Tehat a kerdes: mit sikerul megvalositani az osi technikabol? Tojashelyat, tartalom nelkul, vagy egy egesz tojast?
tapsihapsi Creative Commons License 1999.07.29 0 0 0
Hali!

Nos tekintve, hogy a bushido használói kik voltak akkor "csak" életforma mindennel ami ebbe beletartozik! (a használata is)

Üdv
tapsi

u.i: No 0

stempi Creative Commons License 1999.07.29 0 0 topiknyitó
Igyekezni fogok vilagosan kifejezni magam, de nem hiszem, hogy mindig sikerulni fog.. Amikor elkezdunk beszelni valamirol, amit nem tudunk, hanem erzunk, mar nem ugyanaz ami belul volt. Ti is talalkoztatok ezzel?
Ne ertsel felre kerlek Alexfux: nem akarok a topicod temajaval versengeni.
Valaki emlegette Taisen Deshimaru roshi "A zen es a harcmuveszetek" c. konyvet.
A harc_muveszetek_ alapja a zen... Volt ott kerdes is, ami erre vonatkozott. Ilyen cellal nyitottam meg ezt a topicot: ha valakinek kerdese van, kerdezzen, ha valaki tudja a valaszt, irjon anelkul, hogy megragja tizszer a mondanivalojat. Meg a vegen teljesen mast ir le :)!
Alexfux! Nallad is meg fogok jelenni!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!