Cseng a telefon. Szeretett sógorom a vonalban:
- Sziasztok, akartok velünk vacsorázni?
- naná, hogy igen!
- jó, akkor húsz percen belül NÁLATOK vagyunk!...
egyszer egy jobarat tekezes kozben a golyok visszagurulására szolgálo, a két pályát elválasztó "hegyen" guritott egyet a "szomszedba"....termeszetesen a golyo pattogott a palyan, mint a pinyolabda az asztalon. mindenki ranezett, mire mi:"ne torodj veluk imi....csak radfogjak."
Nálunk ez a következőképpen játszódott le:
Az öcsém a használt pzs-t a szemetesbe akarta dobni, de mellé sikerült. Nagyvonalúan észre sem véve odébb sétált. A zsepit Anyukám dobta ki, a következő +jegyzéssel:
-A rest ANYJA kétszer fárad.....
Ha autot vezetsz, es eledlep egy gyalogos, es az anyosulesrol Valaki radszol, hogy "Vigyazz, gyalogos!", akkor azt kell mondani, hogy "Majd odebbmegy, nem oszlop!"
Ha viszont gyalog vagy, es te lepsz le egy kocsi ele, mire melletted Valaki azt mondja, hogy "Vigyazz, auto!", akkor az a valasz, hogy "Majd kikerul, nem villamos!"
(Barátaim nyaralni készültek, egyikük odaszólt a másiknak: "Tamás, a cséuborkát el ne felejtsd betenni a táskádba!" Valaki megütközve: "Uborkát akarsz hozni?? Hát az összetörik!!" ...)
Nem az én történetem, de nagyon tetszik. Kedves barátaim krumplipürét csináltak, és nagymamájuk javasolta, hogy "Diácskám, tegyél bele egy kis pecsenyezsírt." "De nagymama, mi nem szoktunk!" "Nem baj, azért tegyél bele egy kis pecsenyezsírt!" "De nagymama..." Puff, és már benne is volt. Mostanság, ha valaki rám akarja tukmálni a véleményét, gyakran mondom "ugyanmár tegyél bele egy kis pecsenyezsírt!" Jó látni az értetlenséget az arcokon.
"...kis túlzással." Ezt a félmondatot rendszerint baromi nagy túlzások mögé szoktam berakni, rövid hatásszünet után.
Egy barátom mondta egyszer régen, egy nagy munka közepén:
"Jaj, az agyam jön már le a fejemről!"
Másik klasszikus, hasonló szituációban, egy másik észkombájntól:
"Le vagyok szopva agyilag, mint egy zokni."
:-)) Még mindig röhögök, ha eszembe jut ez az utóbbi 2.
-Neked se a szomszédod a hülye!
-Szörnyűségesen, gerjedelmesen, borzadalmas. (fokozhatatlan rosszaság)
-Családi gyűjtés:Nagymamám dícsérte a szomszádasszony süteményét, aki imígyen válaszolt, a külcsín és a belbecs viszonyáról: " A színe a színe, de az a drága jó ézi (lsd:íze)"