Laci,
én ugyan nem akarok kötekedni, mert nem látom értelmét a Veled való vitának , ám annyit megjegyeznék, hogy megmagyarázni mindent meglehet. Te semmiféle bizonyítékkal nem szolgálsz Bartus könyvében leírtakkal szemben. Nem érvelsz, hanem üres meggyőződésből beszélsz, eltereled a lényeget. Én elfogadom azt, amit Te írsz, de a könyv (itt tartom a kezemben) többek között pont azt állítja, hogy az egyszerű "gyülis" semmit sem tud mindebből, pont úgy, mint az egyszerű katolikus vagy mohamedán sem az intézményesült vallásának vezetőiről, azok tetteiről, a nagy átvágásokról. Ilyenformán még sajnállak is, bár a Te életedet Te rontod el, nekem8.
De mondd meg nekem, de racionális, józan érvekkel alátámasztva, hogy miért talált volna ki Bartus ennyi "hülyeséget", ha mindez nem lenne igaz?
Miért hall az átlagmagyar annyi "hazugságot" és hihetetlen történetet a Hit Gyülekezetéről, ha mindez nem igaz? Ebben az országban mindenki utálja őket és direktbe hazudik? Miért van az, hogy akárkitől kérdezem, szinte mindenkinek vannak nagyon-nagyon negatív tapasztalatai a hitesekkel szemben? Hogy van ez?
Várom megnyugtató válaszod,
garage
Én még sosem láttam egy fegyveres őrt sem ott, ez komoly, mindazáltal lehet, hogy vannak, és a csarnokot őrzik szerintem. De ezt más szervezeteknél is megesik, hogy a központot (a csarnok ad othont a gyülekezeti irodának is, stb.) fegyveres őrök őrzik. de mondom én még nem láttam egyet sem. Igaz nem is figyelkűtem, engem nem érdekel.
A Bartus meg mindenkinek nekimegy, nézd csak meg az írásait. Szerintem az az ember nem teljesen normális.
Az meg hülyeség, hogy a szólők sátánok vagy ilyesmi. Hólye blabla az egész, amit valószinűleg valaki szűrakozásból, vagy önnön tudását bizonygatva kitalált, és magabiztosan előadta.
A TV-ben meg amit láttatok, hogy emberek elesnek, vagy rázkódnak, vagy nevetnek, extázisba esnek a Szent Szellemtől, azt a Bibliában is elolvashatjátok.
Egyébként mit szóltok azokhoz, akiket ez az erő megszabadított alkoholizmusból, kábszerfóggőségtől, akiknek a családjuk helyre állt, stb.
A síró szülők meg szerntem nem egyéb, mint a nevelési csődjüket a gyólekezetre fogják. Máshol is van olyan, hogy a gyerek olyan rosszul érzi magát otthon, hogy inkáb lelécel. Ha ezt egy gyülekezeti tag teszi, akkor rögtön NS a hibás. Gondolkodjatok már egy kicsit. Könyű gondolkodás nélkól a média, és a bamba többség véleménye mögé bújva lövöldözni.
Kérlek, ha eddig nem tetted meg, akkor feltétlen írd le ugyanezt vagy hasonló tapasztalaidat, a Vallás Filozófia fórum, A Hit Gyülekezete Tévtanításai c. topicban.
Ne felejtsd el, hogy ezektől az egyházaktól vett is el az állam ezt_azt_amazt, talán ezért is kell fizetnie most.
De ha nem igy lett volna, ezek az egyházak ellátnak egy csomó közfeladatot, pl. az oktatás, az egészségügy területén. Ezek az egyházak a működésük során olyan produktumokat is létrehoztak, amelyek minden ember épülését szolgálják, nem csak a tagjaikét.
Ezek az egyházak a megteremtői annak a kultúrkörnek, amely révén a mai jóléti államok létezhet. Naná, hogy meghálálják.
Szerintem ezt a nem hivők többsége is képes elfogadni. Na jó, az anarchisták azok nem. Ezt sem. ;-)
OFF:
igen a Reformatusokra meg az izraelitalkra is haragszom, amikor az allam kasszat furjak. De ha megfigyeled katolikusek 1% at es a tobbiek 1% at. Utana megnazed hogy aranyaban mennyi tamogatast kapnak ezen felul, akkor nyilvan valoan kiderul, hogy tamogataskent ok nyuljak a legtobbet aranytalanul. Az egyhaz - allam osszefonodasban is a katolikus egyhaz jar nalunk elen. izraelben peersze nem, ankaraban megint egy masik egyhaz. egyik sem jo. OK a fenti peldakbol meg mindig nalunk a leges legjobb a helyzet. De meg mindig nem tokeletes.
az hogyan van, hogy hazamegy a kölök a magát kereszténynek nevező, tizedbeszedő szektából, és sátánnak nevezi az anyját? Vagy azok a nők, akik a tv-ben sírva mesélnek erről, le vannak fizteve, és csak alakítanak?
Szerintem a Bibliában az vagyon írva, hogy tiszteld és szeresd apádat, anyádat meg felebarátodat. (Ha meg nem fizet tizedet, mondjál rá átkot)
Egyáltalán: kereszténynek nevezhető-e ez "jöjj szent szellem, rezegtesd meg a térdem, hadd üvöltsek habzó szájjal" mozgalom?
Vajon hany ember szomoru tortenetet kell megismernie a vilagnak ahhoz, hogy vegre megszaggassa a szivet Nemeth Sandor es feladja az elmek feletti uralmat ?
Kedves Mindenki!
Azt hiszem ma már tárgyilagos kívülállónak nevezhetem magam, hiszen kb két éve nem voltam a Hit Gyülekezetben. Korábban két évig jártam, ezért én is ismerem "testközelből" is az ottani gyakorlatot.
Bartus László könyvét nagyszerű írásnak tartom. Letehetetlen!!Nagyon örülök annak, hogy megszületett ez a könyv.
Én is úgy láttam, hogy az "igehirdetések" alkalmával a "pásztor" gyakran megalázó helyzetbe hozta az embereket. pl: NS UP kopasz fejét paskolgatta kedélyesen.
Előfordult, hogy az "igehirdető" illusztrációnak használta a körülötte ülő embereket. Eg alkalommal Ádámról magyarázott valamit. Egy mellette ülő emberre ráparancsolta a Szentszellemet, mire az révülten felállt.Remegett, látszott rajta, hogy nincs magánál.
A pásztor didalittasan kommentált: -Így nézett ki Ádám! Kiáltsad azt hogy Éva-parancsolta. Az öntudatlanul remegő ember artikulálatlanul üvölteni kezdte:ÉÉVAAAA!!!ÉVAAA!!! Közben a gyülekezeten egy rokkoncertet messze meghaladó izgalmi állapot lett urrá.
Akkoriban komolyan kerestük Istent a menyasszonyommal. Sok helyen voltunk már, ekkora tömeget sehol sem láttunk. Úgy gondoltuk, ha itt nem találjuk meg, akkor be is fejezhetjük a keresést.
Azt mondták nekünk, hogy amit látunk a Szentszellem munkája. A Biblia a Szentszellem káromlását a az egyetlen megbocsáthatatlan bűnnek nevezi.Bár mindkettőnkben rettentő viszolygást keltett, amit láttunk, mégsem mertük megfogalmazni undorunkat, mert féltünk, az említett bűn elkövetésétől még gondolatban is.
Ez az , amivel a legjobban meg lehet félemlíteni egy keresztényt.
Több mint egy évig nyitottan vártuk, hogy a Szentszellem valimi hasonló dolgot fog velünk is tenni, de nem történt semmi.
Hála Istennek!
Ma már száégyenlem, hogy mekkora naív hülye voltam. És nagyon sajnálom azokat, akik mélyebben belekerültek a dolgba( fetrengtek, ugattak, mindenféle állathangokat utánoztak a "Szentszellem hatására"). Mert egy napon ki fog derülni, hogy meztelen a király, és akkor kegyetlen nehéz lesz szembenézni saját magukkal.
A Fesz Van nagyon fontos könyv, mert egyetemes problémát feszeget egy konkrét esten keresztül: a feltétel nélkül, a tények ellenére hinni akarás problémáját.
Természetesen azok az emberek nem fogják elolvasni, akiknek a legnagyobb szüksége lenne rá.Az igazi gond nem NS, hanem az a hatalmas tömeg, aki nem mer, tud, akar önállóan gondolkodni, csak hinni, követni valakit feltétel nélkül.
Szerintem itt elsősorban nem az anyagi része érdekes a témának. Pénzhez sokan sokféle módon jutnak itt is másutt is, ilyen a világ. És a politikai sem fontos különösebben, ahol sok pénz és korrupció van, ott előbb utóbb megjelennek a politikusok is. :-(
E sztorinak az emberi és a lélektani tartalma az ami szerintem elképesztő.
Itt az emberi hülyeségről és birka csordaszellemről van szó szerintem.
Meggyőződésem, hogy a Hit Gyülekezetében (ha nem is sokan) néhányan voltak/vannak, akik nem szimulálták az extázist. Akik valóban rátaláltak valamire, ami megváltoztatta az életüket, de nekik sem lenne szabad ennyire elvakulni. A többi szimuláns megérdemli az agymosást, ha ilyen bolond, hogy hagyja magát. Mindezzel visszaélni és leketlené változtatni embereket, halálbüntetésre méltó szerintem.
A látottak (meg amiket már évek!! óta hall az ember pletykaszinten, ha figyel a világra... meg hall a világban működő szektákról, lásd csak ugye pl. Németország vs. scientology, etc.) alapján feltenném a téma igazán kínos, sikamlós részét: hogy is van ez most kedves SZDSZesek? SZDSZ= hitgyüli fiókszervezet???!!!
Különböző okok miatt, de mindegyik nagy "egyház" "turkál az állam kasszában". A "katolikusék", a "reformátusék", meg "izraelitáék" talán nem is ok nélkül, nade még az "ateistáék" is ezt teszik! A többire is ilyen pipa vagy??? Ha igen, miért nem?
;-)
Elképesztő, hogy Németh Isten Sándor mekkora mágus. Persze Adolf is értett a tömeg nyelvén, de azt még ő sem tudta elérni, hogy értelmes emberek egyetlen érintésre remegni kezdjenek előtte, mint a nyárfalevél és görcsös mosollyal az arcukon hátast dobjanak.
Nagyon szomorú, és egyben félelemkelő volt a Hétben látott képsor. Felnőtt férfiak súlyos regresszióban. Tragédia!
Remélem valóban perek sorozata követi majd a könyv megjelenését. Ne csak a meggyötört, saját agymosott gyermekük által megalázott szülők boruljanak ki, hanem végre a bili is!!!
"Nem kell mindent elhinni amit a médiában mondanak."
Hálistennek nem csak mondják. Mutatják is. És szerencsére mutatnak a Tieteken kivül még jópár, más felekezetű istentiszteletet is. Igy nekünk pártatlan kivülállóknak van némi összehasonlitási alapunk. Ne hidd, hogy a kivülállókat a "kiszakadtak" hergelik ellenetek.
"A Mario és a varázslót pedig olvastam. Nem sok köze van ahhoz amiről a gyülekezet szól"
Hát az tény, hogy köztetek (még?) nincs Mario. De Cipollátok az van...
Hát nem volt semmi amit a tv-ben láttam tegnap.A dolog különösebben nem érdekel, mert kívülálló vagyok minden valláson. Ezek után méginkább megerősödött bennem a hit a hit ellen.Hogy mit láttam? Íme:
CSORDÁT, HÜLYÉK GYÜLEKEZETÉT. Szerintem mind orvosi eset. De sebészi.
Nem vagyok tag, tehát tényleg nem tudom mennyi igaz a vádakból, de az a HIT park amit Kőbányán építettek nagyon durca. Nyilván való, hogy igen kemény anyagi áldozatokat hoznak a hívek. Én minden hatalomra törő vallást elítélek (elég kevés van amelyik nem ilyen, talán a taóizmus, meg a tibeti szerzetesek ilyenek), de amíg engem nem bántanak azt csinálnak amit akarnak. (Katolikusékra azért néha pipa vagyok mikor az állam kasszában turkálnak)
De a hagyományos felekezetekhez képest azért az kicsit durca hogy feket ruhás fegyveres őrök vigyázzanak, egyébként teljesen korrekt, semmi rosszat nem tevő, hitéletüket ártatlanul gyakorlókra. Ezt a disszonanciát mivel tudnád feloldani Laci?
Semmi hatalmat senkinek. Semmilyen egyháznak, semmilyen államnak.
szóval mi a fesz van? Sose tudtam megérteni:
ad 1:) a dohányosokat
ad 2:) az iszákosokat
ad 3:) a drogosokat
ad 4:) a hiteseket, egyiket se!!!
De megértem a szerelem rabjait:DDDDDDD
Az az érdekes, hogy itt valamiért mindenki okosabbnak tartja magát, pedig higyjétk el, nekem azért egy kicsit nagyobb belelátásom van ezekbe a dolgokba, lévé szerzves része a mindennapi életemnek.
Szóval én is megvizsgáltam a kérdést, a vádakat már egy év óta hallgatom (ez csak nektek újdonság).
Azt meg külön bírom, amikor valaki csak úgy puffogtatja, ogy istenítenek egy embert (fogalmad sincs, hogy mi megy ott szerintem). Egyébként meg tudlak érteni, mert amíg én sem tudtam, én is így gondoltam. Csak azt mondom, hogy ne ítélj elhamarkodottan, mert nincs igazad.
A Mario és a varázslót pedig olvastam. Nem sok köze van ahhoz amiről a gyülekezet szól. És nincsen letiltva.
Nem kell mindent elhinni amit a médiában mondanak.
Ha valamit hallassz a tévéből, vagy a rádióból, esetleg olvasol egy anyázó könyvet valamiről, akkor azért mielőtt végső következtetéseket vonsz le, szerintem nézd meg, hogy miről is van szó.
Igazad van. Ne is olvasd el azt a könyvet. Olvasd el helyette Thomas Manntól a "Mario és a Varázsló"-t. Azt nem egy "kiszakadt" irta, és nem is direkt a Hitgyüli ellen, merthogy nem ismerhette azt. Nem lennék meglepve, ha ez is tiltott könyv lenne számotokra...
Valóban igazat kell adnom garagénak mert ez a téma mindenre jó, csak arra nem, hogy meggyőzzük a másikat a saját igazunkról. De sebaj. A baj tényleg azzal van, hogy az ilyen kedves emberek marhára elferdítik azt ami le van írva a Bibliában. Itt már rég nem aról van szó, hogy ki kit szeret, hanem arról, hogy ki kitől tud több pénzt elvenni, bármilyen címszóval. nem mintha a katollikusok nem ezt csinálnák, de ők legalább adnak a formaságokra, és ha valaki megnézi az istentiszteletüket, akkor nem az ugrik be neki, hogy "na még egy szekta".
Vagy már megint tévedek?
Teccett az eloadas stilusa a Maestro reszerol. Mint egy AmWay happiness buli es a baromi gyenge poenokon meg vigyorogtak is. Nacceru. Mar ertem, miert kell biztonsagi szolgalat. Aki ekkora mediageczi, joggal felhet merenylettol.
Egy kerdesem volna a T. illetekesehez: Allitolag a nagy getto Katolikus Egyhaz meghamisitotta a Bibliat. Vagy ezt Jehovasok mondjak? Na mindegy. Nem kulonosebben izgat a dolog, de azert megis, ha nehany peldat felhozna valaki. Erdekes allitasnak tartom, amit elvileg igen konnyu bizonyitani.
Tisztelt Uraim!
Arra válalkoztok, hogy egy olyan irracionális alapokon nyugvó dolgot, mint a vallás, a hit, megvitassatok?
Ha Lacinak úgy jó, hogy egy másik embert istenít, hát legyen, ha le akarjátok beszélni, akkor az pont olyan, mint ha egy istnehívőt győzködnél arról, hogy nincs Isten. Hagyjunk meg mindenkit a saját hitében!
Engem inkább a jelenség érdekel.
Állítólag:
A Hit Gyülekezete nemcsak az embereket teszi saját magáévá, de a családokat is megosztja, elveszi azt, ami egy szülőnek a legértékesebb: a gyerekét, beszippantja annak egész életét, és ha a család nem hajlandó vele menni, akkor még ellene is uszítja.
lenyúlják a pógár fizetésének egy részét (ezt persze a "normál" katolikusok is megteszik, de ott legalább tényleg önkéntes az "adó".
Erőszakosan és rámenősen térítenek, azokra az emberekre másznak rá, akinek van valami vagyona (na ná, ez is ismerős), kizsigerelik és megfosztják önállóságától.
Ha mindez igaz, akkor a Hit saját vallási tanításainak, erkölcsi tételeinek ellentmond (meg úgy mindennek, ami ésszel elfogadható).
én azokat sajnálom, akik ebben részt vesznek. De azért az furcsa, hogy ha mindez igaz, akkor miért nincs egy nagyobb büntetőper a "szekta" (bocs) ellen?
Laci!
Szerintem jobban járnál, ha hagynád magad jobb útra téríteni.
Lehet, ha végre kinyitnád a szemed, és nem csak azt látnád amit látni akarsz, akkor felfedeznél ebben a kib***ott világban olyan dolgokat is amiről a te Jóságos Mestered csak annyit mond, hogy "gonosz! forduljatok el tőle!". Szóval ha gondolkoznál is nem csak hinnél mint a pici birkák, akkor már rég nem lennél ott. Aztán persze lehet, hogy most nincs igazam.
Ja, és nem a Sátán ösztökélt arra, hogy ezt leírjam . :)))
Nyílván nem Németh Sándortól hallottam (bár egy pár szava neki is volt hozzá). Mindenesetre nem fogom csak ezért elolvasni azt a könyvet. Egyébként ezeket a vádakat én már egy év óta folyamatosan hallom a kiszakadtaktól, akik engem is "jobb belátásra akarnak téríteni" szóval nem újdonság.
A könyvet nem olvastad, a műsort nem láttad, de vetted a bátorságot ahhoz, hogy véleményt alkoss.
"könyvet nem olvastam, de hallottam dolgokat" Kitől hallottál? A Hit Gyűlekezetben? Komolyan gondolod, hogy kiáll Németh Sándor és azt mondja: Gyerekek bocsi lebuktam, de legközelebb jobban vigyázok.
Nem tartod nevetségesnek?
Ha nem láttad a műsort és nem olvastad a könyvet, akkor ne nyilatkozz! Ha csak a 25%-a igaz, már akkor is durva!
Szóval testközel, és a könyvet nem olvastam, de hallottam dolgokat, hogy miket írt bele a srác.
Szóval azt tudni kell a doog hátteréről, hogy ez a Bartus László amikor a gyülekezetben megtért, akkor nem volt semmije, állása sem. Amikor az egyik istentisztelet végén odament az általa most olyan keményen kritizált Németh Sándorhoz, hogy milyen nagy áldást kapott, eddig teljesen el volt mindenhonnan utasítva, mert ő börtönben született, és árva, és mindenfélébe belement, csak hogy elfogadást találjon, és itt végre megtalálta amit keresett (nem hiszem, hogy ez lenne a jellemző a gyülekezet tagjainak a nagy részére, de van ilyen is). Erre a Sándor befizette egy újságírói tanfolyamra, elintézte, hogy bekerüljön kipróbálásra egy újsághoz, ahol bevállt. Egy ideig normálisan élt, dolgozott, amíg egy csapat (kzötük pár vezetővel) ki nem vált a gyülekezetből, mindenféle hatalmi, és anyagi vágyakkal, mert nem engedte őket a Sándor, hogy ezeket megvalósítsák a gyülekezetben (van akit nem volt hajlandó kinevezni presbiterrét, mert nem felelt meg a bibliai követelményeknek, van akinek nem volt hajlandó megemelni a 200ezer forintos nettó fizetését, van akinek nem engedte a gyülekezet amerikai mintára való átformálását, mert ellenkezik az is a bibliai tanítással, meg ilyenek). Erre ezek kiváltak, és elkeztek egy kampányt a Sándor ellen, és sokakat elhitettek a hazugságaikkal, és a csúsztatásaikkal, valakik pedig felemelkedési lehetőségeket láttak az új csoportban, és azért pártoltak át hozzájuk (sokan, akik meglátták miről is van szó visszamentek a Hit Gyülekezetébe).
De ez mind nem volt elég a kiszakadt csoportnak: már az elején azzal zsarolták a Sándort, hogy ha nem enged nekik, akkor könyvet fognak kiadni ellene. És most egy év után ez a könyv el is készült, ami nyílvánvalóan csak a személyes bosszújukat szolgálja, és például a Sándoron túl a gyülekezet hűséges tagjait is ha indirekt módon is de lejáratni hivatott.
Éreztél már valaki ellen dühöt, és bosszúvágyat? Mert ez a könyv ilyen indittatásból írodott egyértelműen, és ezért halmos mindenféle hazugságot egymásra, és igyekszik kikutatni egy ember minden feltételezett, vagy akár valós hibáját, és kiteregetni a nagyközönség elé.
A gyülekezet válasza egyébként itt található.
Mindenesetre érdemes azon elgondolkodni, hogy a magát kereszténynek tituláló író, és a mögötte álló támogatók (vagy felbújtók?) mennyire felelnek meg a krisztusi normáknak egy ilyen könyv megírásakor, illetve egy ilyen kampány folytatásakor. Szeritnem ez már az a pont, amikor azok, akik eddig jóhiszeműen támogatták elgondolkozzanak, hogy vajon mi irányítja ezeket az embereket ("minémű szellem lakozik bennük")