Elfogultságod már szinte természetfeletti! Ez valami hasonló fanatizmus, mint maga a Háromság-hívés. Azt mondod, hogy az egyik azért nem igazságos, mert háromság-hívő. A másik azért nem igaz, mert ugyan helyesen értékeli a kovid-szélhámosságot, de nem lépett túl vallása formaságain. A harmadik pedig nem tudja értelmezni Isten királyságát. Tehát szerinted mindenki fejre is állhat, akkor sem lehet igazságos. Szerinted egy olyan szélhámos társaság az igazságos, akik 1914 óta hülyítik a tömegeket? Azt mondták 1920-ban, hogy a most élő milliók soha sem fognak meghalni! Szerinted helyes tévedésekre alapozva (amit a mai napig értelmezgetnek, toldoznak-foldoznak) embereket toborozni, fenyegetni, lelkileg megalázni? Nem látod, hogy ez az amerikai MLM módszer? Beígérünk az embereknek valamit, aminek hamisságára egy alapiskolás 30 évnél hamarább úgysem jön rá, mert a be nem teljesült dolgok kidumálásának a művészetét tökélyre fejlesztettük? Ráadásul a Vezető Testület képtelen volt rájönni a kovid-hazugságra, meg a Háttérhatalom mesterkedésére - azt sem tudják mi az a Háttérhatalom, mert akkor már írtak volna róla -, amire én otthon tök-egyedül rájöttem? És van bőr a képükön magukat Bölcs rabszolgának nevezni? És te (aki tényleg jobban látod napjaink történéseit), ezt a társaságot igazságosnak gondolod? Ez nem fanatizmus?
-Szerintem a nagy Babioni témát túltárgyaltuk és mindenre válaszoltam.
1Pt 5,13 Ezt a Babilont a régi térképen megmutathatnád, hogy hol volt a vers szerint ez a Babilon?
A jelképes kalmárok és árusok kit jelképeznek akik siratják e jelképes város-vallást?
--
Azokat jelképezik, akik majd nem tudnak karácsonykor árulni, mert nem lesz meg ez a vallásos ünnep, ha nagy Babilon elpusztul a Jelenések 18 szerint. Ha nem lesz hamis vallás, akkor Isten fel fog lélegezni, mert beteljesedtek az írások nagy Babilonnal szemben.
----
Jelenések könyve 19. rész 1. És ezek után hallám mintegy nagy sokaságnak nagy szavát az égben, a mely ezt mondja vala: Aleluja! az idvesség és a dicsőség, és a tisztesség és a hatalom az Úré, a mi Istenünké! 2. Mert igazak és igazságosak az ő ítéletei, és azt a nagy paráznát, a mely a földet megrontotta az ő paráznaságával, elítélte, és megbosszúlta az ő szolgáinak vérét annak kezén. 3.- És másodszor is mondának: Aleluja! és: Annak füstje felmegy örökkön örökké.
Nagy Babilon szimbolikusan a fenevad hátán ül. Ezt le kell fordítani úgy, hogy értelmezhető legyen a Biblia nyelvezete a valóságban is. Mivel, Jézus jelképesen beszélt ezt akkor még nem értették meg a tanítványai sem. Napjainkra lett értelmezhető Jézus jelképes beszéde, ami másoknak zavaró és nem jó hallgatni.
-----
Tehát a Jelenések könyvét nem lehet megérteni úgy, hogy ne vigyünk bele politikát és ne vigyük bele a múlt történelmét, mert akkor olyan mint a mesés könyv, amit kicsúfolnak is az ateisták és meghamisítanak az álkeresztények.
-
Jézus azt mondta, ha megismeritek az igazságot szabadok lesztek. A szabadság, nem törvényekhez köthető a mennyek országában. A Sátáni világban az emberek nem élnek szabadságban, hanem elnyomás alatt.
Aztán ott van ez a honlap, akik ráadásul nem is háromsághívők:
---
Ők nem háromsághívők, de ott van náluk is a hamisság, mégpedig az, hogy Isten Királyságát nem tudják értelmezni és nem értik. Ennyi is elég ahhoz, hogy nagy Babilonhoz tartozzanak.
-
Vigano érsek, pld szentháromságtan hívő, bármennyire is a pápa ellen van.
-
Nagy Babilont úgy kell megérteni, hogy az Isten ellen vannak a parázna cselekedeteikkel.
Azok, akik kiderítették, hogy a járvány tervezett volt, még sem tartoznak nagy Babilonhoz.
A jelképes kalmárok és árusok kit jelképeznek akik siratják e jelképes város-vallást?
Mit jelképeznek a hajóskapitányok és tengerészek akik a jelképes hajóikrol nézik pusztulását.
Mi a jelentősége hogy ez a jelképes város jelképes viz mellett van és nem a jelképes szárazföld belsejében?
Mit jelképez a város égésének füstje amit jelképes szemeikkel látnak?
Mit jelképez továbbá hogy a már elpusztul jelképes városban nem lesznek többé jelképes hárfások és trombitások?
Mit jelképez hogy az elpusztult jeképes városban semmiféle mesterség jelképes mesterembere nem lesz található többé, nem lesz jelképes malom, és jelképes molnár sem lesz. Ezek alatt mit érthetünk?
A jelképes menyasszony és jelképes völegény eltünése mit mond nekünk?
Ez sok eltérő jelkép de fontos megértenünk mert nagyon szerteágazóak a sorolt jelképek , igy biztos van valami jelentőségük.
Miközben Jézus és a tanitványok a köböl épült Jeruzsálemi templom pompáját csodálják, azt mondja hogy "itt kö kövön nem marad". Ezt mint tudjuk nem jelképesen értette mert 30 évvel késöbb be is következett. Miért mondja mégis hogy fussanak a hegyekre, hisz a hamis vallás elöl nem lehet elfutni.
Az apostoli gyülekezet tévesen értelmezte Jézus szavait?
"Tehát, mint a nagy Babiloni parázna asszony, aki paráználkodott a föld királyaival és aki félrevezette az összes nemzetet. Ez a nagy Babilon tömören megfogalmazva."
.
De hát ez majdnem mindenkire rápasszol! Ugyanakkor van egy csomó szervezet, melyre nem passzol. Pl. itt ezek:
Most már csak a Nagy Bailon korrekt definíciója hiányzik. Szerinted, akik behülyítették JT-it, egyrészről hamis próféciákkal, másrészről a Tanúknak az sugallták, hogy jobb ha beoltják magukat, akkor ezek milyen alapon zárhatóak ki "Nagy Babilon" díszes társaságából?
Igen, a puzzle kirakásából ezt sem szabadna kihagyni: "a nemzetek a fenevadnak adják a hatalmukat a vég idején". Éppen tegnap volt a szlovák kormánymegbizott Kotlár sajtótájékoztatója, aki a kovid-szélhámosság kivizsgálásával volt megbízva. Leleplezte a szlovákiai orvosokat, hogy magukat (illetve egymást) 300-500 euró befizetése fejében NEM OLTOTTÁK be (úgy fogalmazott, hogy a mosdót oltották be), mert nem bíztak a lőrében, aminek ráadásul negyede placebo volt (szerintem hogy a későbbi halálesetek bizonyíthatatlanok legyenek). BeszámolóJának legérdekesebb része az volt, hogy óriási nyomás nehezedik Fico-ra, hogy Szlovákia is aláírja a WHO-val a pandémia-szerződést, amely lényegében a szuverenitás feladása. A WHO-t nyilvánosan bűnszervezetneK nevezte. Ezek szerint a WHO a bibliai fenevad? Vagy annak anyaszervezete az ENSZ? https://youtu.be/PropFGctHGo ÍGY teljesedik szó szerint, hogy a nemzetek a fenevadnak adják a hatalmukat?
Tehát, mint a nagy Babiloni parázna asszony, aki paráználkodott a föld királyaival és aki félrevezette az összes nemzetet. Ez a nagy Babilon tömören megfogalmazva.
Azt eddig is tudtuk hogy a parázna asszony a hűtlen egyház a hamis vallások jelképe. Ez mondod te is, és nagyon jól mondod.
------
-Ugyanúgy beletartozik az adventista egyház is, mert nem a Krisztusi úton jár az egyházad, hanem az ókori ó szövetségi törvényeket és vele együtt a tisztasági szokásokat összemosta az új szövetséggel. Tehát, egy katyvasz lett az adventista vallásból, ami nem az igazság útján jár.
--------------------------------------
-
De jön az angyal és azt mondja Jánosnak:-Gyere, én elmagyarázom neked az Asszony értelmét/titkát.
És milyen instrukciót ad?
Azt mondja hogy ez a parázna "ama Nagy Város"
-
---
Igen, jött az angyal és látomásban megmutatta Jánosnak, hogy ki az asszony,aki a fenevad hátán ül. Ez az asszony, pedig szimbolikusan van nevezve, mint város is, azaz nagy Babilon. Tehát, a Babilon előtt, ott van a nagy szó is, ami nem csupán város jelent, hanem a hamis vallás világbirodalmát. Azért, mert ilyen fizikai várost nem látunk a mai világban. A biblia, csak szimbolikus városról ír, ami maga az asszony is és a parázna is egyben. Tehát, több jelentéssel bír nagy Babilon, mint a világon lévő hamis vallások összessgége. Ezek a szavak, mit az asszony és parázna mind a nagyBabilont, mint vallási világbirodalmat jelentenek egyben. Tehát egyben és nem külön kell értelmezni ezeket a szavakat.
---------
Mit is ír itt nagyBabilonról? Olvasd el a második verset, hogy kicsoda a nagy Babilon! Nem Babilon, hanem úgy mint a nagy Babilon, így egybeolvasva.
Jelenések könyve 18. rész
1. És ezek után láték más angyalt leszállani a mennyből, a kinek nagy hatalma vala; és a föld fénylett annak dicsőségétől.
2. És kiálta teljes erejéből, nagy szóval mondván: Leomlott, leomlott a nagy Babilon, és lett ördögöknek lakhelyévé, minden tisztátalan léleknek tömlöczévé, és minden tisztátalan és gyűlölséges madárnak tömlöczévé.
3. Mert az ő paráznasága haragjának borából ivott valamennyi nép, és a földnek királyai ő vele paráználkodtak, és a földnek kalmárai az ő dobzódásának erejéből meggazdagodtak.
Ilyen alapon minden elitélt elfogultsággal vádolhatná a birót aki kimondta a bünösségét. Pl engem azért itéltek el mert a biró nőgyülölő, utálja a magyarokat/cigányokat/pirézeket...szemüvegeseket....
" A Jelenések könyve nem ír le olyat, ami nem beteljesíthető egy városnak. ... Egy város, mint főnév nem tud paráználkodni a föld királyaival."
Ebbe jo alaposan belekavartad magad, és lám te vagy az aki a hütlen egyház paráznaságát mint metaforát szószerint értelmezed:)
Nem a város a metafora, hanem az Istenhez való hütlen parázna egyház.
Továbbra is várat magára a számadás- Azt eddig is tudtuk hogy a parázna asszony a hűtlen egyház a hamis vallások jelképe. Ez mondod te is, és nagyon jól mondod.
De jön az angyal és azt mondja Jánosnak:-Gyere, én elmagyarázom neked az Asszony értelmét/titkát.
És milyen instrukciót ad?
Azt mondja hogy ez a parázna "ama Nagy Város"
Ha neked van igazad akkor az angyal butaságot beszél, mert nem mond semmi ujat magyarázatként csak amit már tudtunk.
Ha az én verzióm a helyes akkor az angyaltól megtudjuk hogy ez a nagy parázna egy bizonyos Nagy Város is egyben.
Nézzük csak statisztikailag melyik a valószinübb, hogy valami butaságot mondjon az angyal vagy tényleges segitséget ad mint igéri?
De még itt vannak a további pontok is amik bezavarnak az elméletedbe:
-Ez a nagy város egy órán belül el fog esni, tűz által: Jel 18,10,Jel 18,16Jel 18,19"...elpusztult egyórában!", "...egy órában
-Péter üdvözlete: mi értelme van? 1Pt 5,13Köszönt titeket a veletek együtt választott babiloni gyülekezet és Márk
Értelmezésed szerint a hamis vallásnál tett látogatást Péter, és a nagy babilonista testvérek üdvözletét küldi Kis-Ázsiába?
A Mezopotámiai Babilon ekkor (épp mint ma) romvárosbol sem küldhetett üdvözletet, mégis melyik lehet ez a Nagy Város?
-Jézus beazonositja Dániel profáciájának egyik szereplőjét Mt 24,15amire 30 évvel később a jeruzsálemi tanitványok visszaemlékeznek és igy menekülnek meg. Tudod-e melyik birodalom csapatai voltak ezek? És azt tudod e hogy ez a birodalom egy Nagy Város nevét is viseli egyben, mint a birodalom szive?
És van még, de ennyi is elég most. Egy hibás pont és borul az egész, most meg ittvan több is...
Mit szólnál egy olyen teóriához, hogy a Nagy Parázna az a hitehagyot zsidóságból (a Jézust elítélő Szanhedrinből) kinőtt, az egész világot dirigáló u.n. Háttérhatalom? Sátán ezeket a legképzettebb embereket választotta ki magának, hogy legyen egy földi szervezete. Jelenleg A WHO-val vagy a WEF-el az élen. Itt minden bibliai jellemző passzolhatna. A Nagy Város is, mert a "City of London", ami rejtőzködő város vagy külön ország (ahová az angol király sem léphet be ellenőrzés nélkül és hivatalos protokol szerint a Lord Major után kell lépegetnie), az is igaz, hogy a kábítószer és gyógyszerforgalmazás központja, a világ politikusait beeteti, zsarolja, stb.) Ugyanakkor az is passzol, hogy jellezője A TITOK. Mert saját létét is tagadja. Amikor azt mondjuk Indiára, hogy volt koronagyarmat, akkor mindenki azt hiszi, hogy a "korona" az a angol királyi korona. Még ebben s titok (csalás) van! Mert ez a szó azt fedi, hogy a City of London (London egy kerülete) birtoka és az angol királynak semmi beleszólása nincs! Szerintem ez a Nagy Babilon!
Az iszlám igenis sok tekintetben a kereszténységre épül, Mohamed ugyan számos dolgot átvett a kereszténységtől, de most nem ez volt a lényeg, hanem, hogy az Őrtorony miért nem mond semmit az iszlámról, az nem a Sátántól ered? Vajon miért? Be vannak tojva, hogy úgy járnak, mint a Charlie Hebdo szerkesztői? Vagy be tartják a PC irányelveket, hogy őróluk nem szabad rosszat mondani? Az iszlám terrorizmus talán nem "a hamis vallás" gonoszságának a jele? Arról sincs egy szavuk se.
Szerinted az iszlám vallás a kereszténységre épül, Jézus Krisztusra épül? Istenük, Jehova?
Ugye, hogy nem.
Már csak azért sem lehet igaz, mert Jézus azt mondta, hogy Ő az út, az igazság és az élet.
--
Jn 6,44Senki sem jöhet én hozzám, hanemha az Atya vonja azt, a ki elküldött engem; én pedig feltámasztom azt az utolsó napon.
-----
Jn 6,65 És monda: Azért mondtam néktek, hogy senki sem jöhet én hozzám, hanemha az én Atyámtól van megadva néki.
----
Az iszlám vallás Allahban hisz.
-
"Az Istenben való hit az iszlám vallás alaptétele, hiszen Allah egyedüliségében és mindenhatóságában hisznek, és egyedül Isten az, akit áhítatosan imádni és szolgálni kell, és csak hozzá lehet segítségért és bűnbocsánatért fordulni, bármilyen közbenjáró vagy közvetítő nélkül."
-------------------------------
Hol van itt szó, mint Jézus Krisztus, mint közbenjáró megemlítve?
Jn 14,6 Monda néki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet;senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.
---
"A Föld nagy világvallásainak egyike. Alapjául azon, Isten (arabulAllah) szavának tekintett kinyilatkoztatások szolgálnak, amelyeket a Mohamed prófétaként ismert Muhammad ibn Abdalláh ibn Abd al-Muttalib adott át a 7. század első harmadának végén Hidzsázban a követőinek, és amelyeket halála után két évtizeddel a Koránban gyűjtöttek össze követői. "
Eddig is csak egy dologrol volt szó, a parázna asszony, ami az angyal szerint egy város.
------------------
-
A parázna asszony a jelképes nagy Babilon egyik minőség jelzője, ami azt jelenti, hogy parázna tulajdonsága van a föld királyaival szemben. Mert a hamis vallások összessége a politikával összefonódva a Sátán oldalán állnak. A Jelenések könyve nem ír le olyat, ami nem beteljesíthető egy városnak. Vagyis nem egy valóságos városra vonatkoztatja a parázna szót, és az asszonyt, mint főnevet sem. Hanem mint egy jelző, a parázna asszony, aki a veres fenevadon ül,(politikai uralkodók hátán ül) paráználkodik a föld királyaival, az maga a nagy Babilon, mint jelképes kifejezés. Egy város, mint főnév nem tud paráználkodni a föld királyaival. Tehát, nyilvánvaló, hogy nem lehet, egy szószerinti városról szó. Jel 17,5
----
Már írtál egy oldalnyi bevezetőt és éppen ott hagytad félbe hogy az elméleted és a biblia szavai közt lévő ellentmondásokat készültél elsimítani.
---
A bevezetőt azért, írtam, hogy rávezesselek arra, hogy nem a helyes úton jársz. Azért nem látod, hogy nem a helyes úton jársz, mert magad is egy hamis vallásba kerültél, és ott olyan tantételeket állítanak, ami nem fedheti a valóságot, vagyis a Bibliában leírtak valós magyarázatát, mert olyan vénasszonyos meséket szőttek előljáróitok, ami által nem lehet üdvözülni.
--
Galátziabeliekhez írt levél 5. rész
4.Elszakadtatok Krisztustól,a kik a törvény által akartok megigazulni,a kegyelemből kiestetek.5.Mert mi a Lélek által, hitből várjuk az igazság reménységét.
---
Mivel a földet beszennyezi nagy Babilon, azaz a hamis vallások sátáni tana átjárta az egész világ szellemét, ezért lesznek eltávolítva az útból. Isten királysága a mennyekben van felállítva és semmi köze a nagy Babiloni hamis tantételekhez, vagyis a parázna asszonyhoz, aki a veres fenevad hátán ül. (jelkélpesen leírva)
Mert a parázna asszony éppenséggel nagy Babilon, amit jelképes városnak is nevez a Biblia ami tele van sátáni rituálékkal.
---
Szerintem kezd el olvasni az utóbbi írásaimat is, amit leírtam nagy Babilonról, mert azokban részletesen le írom, hogy mit jelent a Bibliában nagy Babilon, mint jelképes város.
Isten ellen fellépő hamis vallások összessége. Hamis vallási birodalom.
----
Szerintem nem lóg semmi a levegőben, csak te nem vagy egy olyan vitapartner, akivel ezeket meglehetne beszélni, mert a fejedben olyan berögzött gondolatok vannak, amit nehéz már megváltoztatnod és az igazság útjára lépned.
------------------------------------------
Most őszintén, ebben a versben, hogyan lehet egy valóságos városra következtetni? Mit jelképez itt nagy Babilon?
Ez a vers határozottan kimondja, hogy ki a nagy Babilon.
-
Jel 17,5 És az ő homlokára egy név vala írva: Titok; a nagy Babilon, a paráznáknak és a föld útálatosságainak anyja.
Tudod, egy modern perben is azzal kezdődik egy tanú kihallgatása, hogy nyilatkoztatják, hogy perben-haragban áll-e a felekkel, vagy egyéb okból érdekelt-e, ugyanis ennek függvényében kell megítélni a szavahihetőségét. Önmagában azzal elköveted a hamis tanúzást, hogyha elhallgatod, ha ilyen áll fenn. Persze egy gyűlölködő tanú is mondhat elvben igazat, viszont ilyenkor ezt kellő óvatossággal kell kezelni.
Gondolom Az emberiség Isten keresése c. Őrtorony-könyvre gondolsz, egyszere olvastam azt is, ott valóban végigveszik a nagyobb világvallásokat, de az volt a benyomásom, hogy az összes többi "hamis vallásról" sokkal megértőbben, semlegesebben, vagy fogalmazzunk úgy, hogy politikai korrektebben beszélnek, mint a mainstream kereszténységről. Vagy amikor "a hamis vallás" "bűneiről" beszélnek, soha nem esik szó az iszlám vallás hódításai során elkövetett vérengzésekről (bezzeg a keresztes hadjáratokon mndig lovagolnak!).
Máté Evangéliuma:12:40Mert amiképpen Jónás három éjjel és három nap volt a cethal gyomrában, azonképpen az embernek Fia is három nap és három éjjel lesz a föld gyomrában.
----
Ez a vers Jézus egyik példázata, és nincs ebben semmi különleges. Jézus három napig volt halott és Isten feltámasztotta Őt a halottak közül. Ezért az Ige Istennek az első közvetlen teremtménye és Jézus az első a halottak feltámadásában is, amit a Kol 1,18 bizonyít.
-
Kol 1,18 És Ő a feje a testnek, az egyháznak: a ki a kezdet, elsőszülött a halottak közül; hogy mindenekben Ő legyen az első;
---
Nem a hamis katolikus pápa a feje az egyháznak, hanem Jézus. Jézus Krisztus mennyei Királysága a mennyekben lesz felállítva a 144000 elpecsételtekkel együtt, nem pedig a földi katolikus egyház az uralkodó nagy Babilonista egyház. És nem is a fizikai és a katonai Jeruzsálemben lesz felállítva Isten eljövendő Királysága, amit az ott élő ateisták hisznek, mert Izrael, egy katonai ország, melynek betelepített lakói elutasítják az Istent, már csak a viselkedésükből is kifolyólag.
Tehát az elhangzott állítás igazságvoltát az adott személy identitásátol tegyük függővé? Leginkább azt vizsgáljuk ki az aki mondja, nem pedig amit mondott?
Jozsikának igy is meg köll küzdeni legnagyobb démonával, kis tulzással még amögött is katolikusellenességet sejtene ha valaki szót emelne Bese atya majdani boldoggáavatási procedúrája ellen, te meg még gerjeszted is a tüzet 🙂
1Tim 4,7 A szentségtelen és vénasszonyos meséket pedig eltávoztasd. Hanem gyakorold magadat a kegyességre:
.
Máté Evangéliuma:12:40Mert amiképpen Jónás három éjjel és három nap volt a cethal gyomrában, azonképpen az embernek Fia is három nap és három éjjel lesz a föld gyomrában.
"Olyat miért nem mondanak soha, hogy az iszlám, vagy rabbinikus judaizmus, vagy a hinduizmus a Sátántól ered?"
Azért mondanak! A világ vallásairól van egy kiadványuk, de abban igazad van, hogy a katolikusokra jobban, sokkal jobban ki vannak akadva. Szerintem ennek történelmi gyökere van, pl. az adventizmus, mert a korai bibliakutatók adventisták voltak és White asszony a "Korszakok nyomában" c. könyvében kizárólag a katolicizmust ítélte el. Egyébént a Nagy Parázna nem lehet pl. a muszlim, mivel a paráznának, paráznasága előtt hűséges feleségnek kell lennie, mert csak az lehet házasságtörő, aki előtte házas volt.
Szerinted a Szentháromság tana nincs benne a Bibliában. Ez azonban tévedés. Bár a „Szentháromság” kifejezés valóban nem fordul elő szó szerint a Szentírásban, a Szentháromság teológiai igazsága világosan jelen van a Bibliában.
Máté 28:19: „Menjetek el, tegyetek tanítvánnyá minden népet, megkeresztelve őket az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.” Ez az igevers az Atya, a Fiú és a Szentlélek együttes említésével utal a Szentháromságra.
János 1:1-14: A János evangéliuma az Ige (Jézus) öröktől való létezését és istenségét hangsúlyozza. „Az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige.”
2Korinthus 13:13: „Az Úr Jézus Krisztus kegyelme, az Isten szeretete és a Szentlélek közössége legyen mindnyájatokkal!” Itt Pál apostol az Atya, a Fiú és a Szentlélek kapcsolatát mutatja be.
A Szentháromság tana tehát bibliai alapokkal rendelkezik, és az egyház hitvallása ezen alapul. Az egyházatyák a Niceai zsinaton (325) csak megerősítették és tisztázták a Bibliában rejlő igazságot, nem pedig új tanítást hoztak létre.
2. A húsvét ünnepe
Szerinted a húsvét ünnepe nem szerepel a Bibliában, és azt a niceai zsinat "találta ki". Ez szintén téves. A húsvét ünnepe közvetlenül Jézus Krisztus feltámadásához kapcsolódik, amely az Újszövetség központi eseménye.
A Niceai Zsinat valóban segített egységesíteni a húsvét dátumát, de ez nem vonja kétségbe az ünnep bibliai gyökerét. A húsvét Jézus feltámadásának megemlékezése, ami a kereszténység alapja (1 Korintus 15:12-20). A zsinat döntése nem új dolgot teremtett, hanem egységesítette az ünneplést.
Lukács 24:1-12 és más evangéliumi részek leírják Jézus feltámadását. Az apostolok és az első keresztények emlékeztek Jézus feltámadására, és minden évben megünnepelték ezt az eseményt. Az ünnep időpontjának meghatározása valóban a niceai zsinaton történt, de ez nem azt jelenti, hogy maga az ünnep újítás lett volna. Az egyház csak egységesítette az ünneplés idejét.
3. A papi "osztály" megkülönböztetése a hívektől
Szerinted Jézus mindenkit egyenlőnek nevezett, és nincs szükség papokra. Azonban a katolikus egyház papi rendje bibliai alapokkal rendelkezik.
Jézus az apostolokra bízta a tanítást és a szentségek kiszolgáltatását: „Ezt cselekedjétek az én emlékezetemre” (Lukács 22:19). Ez a mondat Jézus utasítása a tanítványok számára, hogy folytassák az eucharisztia kiszolgáltatását.
János 20:21-23: Jézus hatalmat adott az apostoloknak a bűnök megbocsátására: „Akiknek megbocsátjátok a bűneit, azoknak megbocsáttatnak.” Ez az egyházi hierarchia alapja, amelyben a papság különleges szerepet kap a szentségek kiszolgáltatásában.
A papság tehát nem valami „emberi találmány”, hanem Jézus Krisztustól kapott szolgálat, amelyet az apostolok és utódaik folytatnak. Az állítás, hogy Jézus mindenkit egyenlőnek tartott, félreértelmezi a vezetés szükségességét a keresztény közösségekben. Az Apostolok Cselekedetei és Pál levelei egyértelműen beszélnek a püspökök, presbiterek és diakónusok szerepéről az egyházban (1 Timóteus 3:1-13, Titusz 1:5-9), ami azt mutatja, hogy a vezetés és hierarchia bibliai alapú.
4. Karácsony és az ünnepek
Azzal érvelsz, hogy a karácsony és más ünnepek nincsenek megparancsolva a Bibliában, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy a kereszténységnek van joga liturgikus ünnepeket kialakítani. Míg az Újszövetség közvetlenül nem ír elő konkrét ünnepeket, a keresztény egyházak Krisztus születésének és más események megünneplését az egyházi hagyomány alapján alakították ki, és ezek nem ellenkeznek a Szentírással. A Zsidókhoz írt levél (13:7) például utal arra, hogy az Egyház vezetőinek van hatalma a hit irányítására.
A karácsony ünnepe valóban nem szerepel a Bibliában, de ez nem teszi érvénytelenné az ünneplést. A karácsony Jézus születésének megemlékezésére szolgál, és bár a pontos dátum nem ismert, az egyház a december 25-ét választotta, hogy Jézus Krisztus megtestesülését ünnepelje.
A Biblia nem tiltja az ünneplést, sőt a zsidó hagyományban számos ünnep található (pl. húsvét, pünkösd). Az egyház tehát az apostoli hagyomány részeként dönthetett úgy, hogy különleges napokat szentel Jézus életének eseményeinek megünneplésére.
5. Szűz Mária szüzessége és Isten anyasága
Szerinted Mária szüzessége és Istenszülősége nincs benne a Bibliában, és ezek "hamis dogmák". Ez ismét tévedés.
Lukács 1:34: Mária megkérdezi az angyalt: „Hogyan lehetséges ez, hiszen férfit nem ismerek?” Ez világosan utal Mária szüzességére.
Lukács 1:43: Erzsébet Máriát „Uram anyjának” nevezi. Ezért az egyház jogosan nevezi Máriát Istenszülőnek, hiszen Jézus, akit ő megszült, maga isteni személy, az Ige megtestesülése.
A szeplőtelen fogantatás és a Mária mennybevitele szintén része az egyház hagyományának és hitének, amely a Szentlélek vezetésével fejlődött ki. Bár Mária szeplőtelen fogantatása és mennybemenetele nem található közvetlenül és explicite a Szentírásban (nomeg az ellenkezője sem!), ezek a dogmák a hagyomány és az egyházatyák írásai alapján fejlődtek ki, és összhangban vannak a katolikus teológiával. Például Mária szűzi anyaságát már a korai egyház is tisztelte, ahogy az evangéliumokban is olvasható (Lukács 1:34-35).
6. További ünnepek és dogmák
Szerinted a katolikus egyház által "megalkotott" ünnepek (pl. Mária ünnepei) nincsenek benne a Bibliában, tehát hamisak. Azonban az egyházi ünnepek célja, hogy a keresztények Jézus életének fontos eseményeire és a szentek példájára emlékezzenek. Ezek az ünnepek nem ellentétesek a Bibliával, hanem azokat a bibliai eseményeket és személyeket ünneplik, amelyek a keresztény hit szerves részei. Bár a Biblia nem részletez minden egyes ünnepet vagy gyakorlatot, nem tiltja meg az ünnepek kialakítását. Az egyházak történelmük során sok ünnepet vezettek be Krisztus és a szentek tiszteletére, és ezek nem ellentétesek a hit alapjaival, hanem annak elmélyítésére szolgálnak.
Összességében a keresztény ünnepek és dogmák a hit fejlődésének és az egyházi hagyománynak részei, amelyek szilárd teológiai alapokon nyugszanak.
Összefoglalás
A katolikus egyház nem tanít olyan dolgokat, amelyek nincsenek összhangban a Szentírással, hanem az apostoli hagyományt követi, amely a Biblia része. Az egyház ünnepei, dogmái és tanításai a Szentírásra és az apostoli hagyományra épülnek, amelyeket a Szentlélek vezetése alatt fejlesztett ki. A Szentháromság, a papság, Mária szüzessége és Isten anyasága mind bibliai alapokkal rendelkeznek, és az egyház ezeket a hit igazságait hirdeti, nem pedig „kitalált” tanokat.
A katolikus egyház nem tanít önkényesen olyan dolgokat, amelyek nincsenek benne a Bibliában, hanem éppen az apostolok által átadott tanításokat őrzi és fejleszti tovább a hagyományban. Az apostoli hagyomány és a Biblia együttesen alkotják a katolikus hit alapját. Az egyház nem csak a Bibliára épül, hanem az apostolok szóbeli tanításaira is, amelyeket a Szentlélek vezetésével őriz meg (2Thessz 2,15). Az egyház tehát az apostolok tanításait követi, nem önkényesen változtat rajta.
----
Akkor nézzük, hogy mik nincsenek benne a Bibliában, főképpen az új szövetségben.
-
Szentháromságtan: szó szerint és értelmezés szerint sincs benne benne
-
-Ahúsvét ünnepe: amelyet szintén a niceai zsinat szavazott meg 325-ben, hogy mikor tartsák meg ezt az ünnepet dátum szerint.
-
A papi osztály megkülönböztetése hívektől: Jézus a követőinek azt mondta, hogy ti mindnyájan testvérek vagytok. Ezt Jézus szavai ellenére akarattal megcáfolod és kiállsz egy hierarchikus vezetés mellett. Elbagatellizálod Jézus szavait.
--
Karácsony: Nincs a Bibliában benne a karácsony ünnepe, de az r.k.egyház december 25-re tette ezt a ünnepet. A karácsony a kereszténység második legnagyobb ünnepe, teológiailag a húsvét után a legnagyobb, amellyel Isten fia, Jézus Krisztus földi születésére emlékeznek. Assisi Szent Ferenc az ünnepek ünnepének tartotta. Minden évben december 25-én tartják világszerte, habár Jézus születésének tényleges időpontja nem ismert.
Ennek ellenére mégis létrehozták ezt az ünnepet.
--
Szűz Mária szüzessége és Isten anyja:
Mária szüzességére és Isten anyjának a teológiájára több hamis tantételt is kidolgoztak, ami abszolút nincs benne a Bibliában.
--
Az Egyház tanításában négy dogma szól Isten anyjáról:
1. Mária Theotokosz, mondják a görögök, Mater Dei, mondják a latinok, Isten anyja, mondjuk magyarul a dogmát, amit az efezusi zsinat 431-ben fogalmazott meg. Minden, amit Máriáról hiszünk és hirdetünk, e misztériumban gyökerezik. Ezt ünnepeljük ma, január elsején.
2. Mária szűzen foganta és szülte Szent Fiát, szüzessége örökre megmaradt. Már az apostoli hitvallás mondja: ,,Születék Szűz Máriától”.
3. Mária szeplőtelenül fogantatott, azaz az eredeti bűn nem érintette őt. E dogmát 1854-ben hirdette ki IX. Pius pápa. Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepe december 8-a.
4. Halála után Mária fölvitetett a mennybe, anélkül, hogy teste romlást látott volna. 1950-ben hirdette ki ennek dogmáját XII. Pius pápa. Ünnepe Nagyboldogasszony napja, augusztus 15-e.
Így az Egyház egyetlen más szentről sem beszél. Mindezzel együtt Mária, a Boldogságos Szűz valóságos ember, akinek története, sorsa, életrajza, élete van. Élete, amely teljesen Istenből ered, érte van, és benne van.
------------
Ami abszolút nincs benne a Szentírásban és kitalált ünnepek nagy Babilon részéről.
Főünnepek és parancsolt ünnepek: január 1. Szűz Mária, Isten anyja (Újév) január 6. Urunk megjelenése (Vízkereszt) március 19. Szent József, a Boldogságos Szűz Mária jegyese március 25. Urunk születésének hírüladása (Gyümölcsoltó Boldogasszony) Húsvét Urunk mennybemenetele Pünkösd Szentháromság vasárnapja Krisztus Szent Teste és Vére (Úrnapja) Jézus Szentséges Szíve (Úrnapját követő péntek) június 24. Keresztelő Szent János születése június 29. Szent Péter és Szent Pál apostolok augusztus 15. Szűz Mária Mennybevétele (Nagyboldogasszony) augusztus 20. Szent István király október 8. Szűz Mária, Magyarok Nagyasszonya november 1. Mindenszentek Krisztus, a mindenség királya (Krisztus Király) december 8. A Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatása december 25. Urunk születése (Karácsony) továbbá a helyi fővédőszent és templomunk felszentelésének évfordulója.
A főünnepeket „méltó és igazságos” szentmisével, zsolozsmával, ünnepi imádságokkal megtartani. A magyar egyházban - a vasárnapokon és vasárnapra eső ünnepeken kívül - jelenleg az alábbi napokon kötelező a szentmisén való részvétel és - lehetőség szerint - a munkaszünet: január 1-jén, január 6-án, augusztus 15-én, november 1-jén és december 25-én.
--------------
Jézus ezzel szemben csak ennyit kért a tanítványaitól a Bibliában leírtak szerint:
-
Lukács Evangyélioma 22. rész
17. És a pohárt vévén, minekutána hálákat adott, monda: Vegyétek ezt, és osszátok el magatok között:
18. Mert mondom néktek, hogy nem iszom a szőlőtőkének gyümölcséből, míglen eljő az Isten országa.
19. És minekutána a kenyeret vette, hálákat adván megszegé, és adá nékik, mondván: Ez az én testem, mely ti érettetek adatik: ezt cselekedjétek az én emlékezetemre.
Ezért írom, hogy minden olyan ünnep, ami nem szerepel az új szövetségben, azok hamis ünnepek, amit kitalált nagy Babilon része, azaz az r.k. egyház, ezek az ünnepek és dogmák abszolút nincsenek benne Jézus és az apostolok írásaiban.
-
Jel 22,18Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, a ki e könyv prófétálásának beszédeit hallja: Hogy ha valaki ezekhez hozzá tesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra;