tényleg kicsit gagyi lett szegény mw3 a mercenarieshez képest.bár ott is voltak furcsaságok(lopok egy Kodiakot a Drakonisok segítségével majd kinyírom őket hogy megtarthassam végül a tőlük lopott mechhel védem meg a fővárosukat.
A Ghost Bear Legacy is elég gyenge nekem
kb 1/2 nap arrow IV.-gyel felszerelve.
Kicsit tűl durva ez a fegyver mondjuk 4 ilyennel felszerelt robot (megfelelő utánpótlással már tényleg leírt egy Clan bázist).Tegnap jelent meg egy új regény a farkastörvény ,majd ha lesz pénzem megveszem.
Nekem is a Citytech 2nd van meg, ezenkivul TH, Rules of Warfare. Ennyi.
Nemsok tudom :(
Boltot egyet tudok csak mondani, en ott vettem a boxot meg a konyveket is: Silverland ez a 3.ker.-ben van, a Lajos utcaban a Kolosy-tertol kb 2 percre gyalog.
Ott lattam mar eleg sok konyvet hozza.
Az a baj hogy en is eleg ritkan jatszom csak mert nincs partner...ezert is nem vettem hozza orrba-szajba konyveket.
A titanium packból csak az MW2 van meg (a többit nem sikerült megszerezni), de ez 1 az 1-ben a Diamond Monster 3D dobozoshoz adot verzió, csak D3D-támogatással (legalábbis más külömbséget nem láttam...).
A Btechből a Battletech 3rd kiadás és a Citytech 2nd kiadás van meg, könyvekből a Technikal readout 3025, 3050, 3055 és a Tactical Handbook pihen a polcon (mostanság, úgy 3 éve nem játszottam vele....). Modellt külön nem vettem, igaz akkoriban nem is lehetet külön venni. Tudsz valami boltot ami foglalkozik egyébként a játékkal (a táblással), mert lehet, hogy újra kedvet kapok :) ....
En nemtom miert, de valoban beszuntettek a Warhammer modell forgalmazasat...de tudtommal nem igy indokoltak meg, hanem ugy hogy "elavult" :)
Hehe...persze.
Milyen kiegeszitoid vannak?(konyvek, boxok)
Ja, es egy masik kerdes, a legfontosabb: Nincs meg veletlenul a Mechwarrior2,Ghost Bear's Legacy, es a Mercenaries az UJ GRAF. ENGINE-el?
Mert kijott belole a Titanium Trilogy (vagy Pack?) es nem tudtam hozzajutni.
Állitólag a Warhammer, Rifleman, Marauder, stb. mech-ek azért maradnak ki, mert félnek az esetleges jogi perektől (ezek ugyanis a Robotech című japán rajzfilmből lettek kilopva (bár nem pontos másai azoknak)), bár ez csak egy pletyka (ki tudja igaz-e), az alapja valós. De egyébként is a nyomorék mecheket rakták be (bushwacker, orion), hol egy locust, battlemaster vagy wolwerine? Pedig ezek elég népszerű mech-ek. A csapatjátékról egyezik a véleményünk, a battletechben 2 kb. egyenlő csapat harcol, de mind az MW2-ben, mercenaries-ben és az Mw3-ban kb. 3:1 es az ellen fölénye (de van hogy 7:1-hez), úgyláccik a készitők Doomon nevelkedtek :( .
AC20: na igen, a helyzet az, hogy 1tonna AC20 lőszer pontosan 5 lövés...
És mivel 1 az 1-ben konvertálták a Btechből a mechwarriorokba, és a btechben még nem volt akkora gond ha valaki max. 5x - 10x lőhet a fegyveréből (egy 30körös átlag játékot véve alapul), de itt... Nem csoda, hogy szinte mindenki lézereket meg PPC rak fel... (Vagyis azért fogy el a lőszer, mert max. 1-2 tonna lőszerük van, azt meg már távolról puffogtattják!)
A másik katasztrófa a társak inteligenciája (uninteligenciája pontosabban), mindig kb. 100m-el lemaradva követnek minket, az ellenfelekre csak 600m-ről lőnek az LRM-ekkel, az ellen meg 800m-ről az ER PPC-vel, nem csinálnak kitérést, nem hátrálnak, ha sérültek, stb.
A Heavy Gear 2 -nél sokkal jobban megcsinálták, ott pl. bebújnak a kövek mögé, előrerohannak, és elvonják a tüzet rólunk, persze itt is vannak komoly gondok (sokszor nekemjönnek...), de sokkal életszerübb a játék. Szerintem a készitők megijedtek a Starsiegétől és a HG2-től, és egy jó grafikus engine -re csináltak egy összedobot küldetésrendszert. Remélem legalábbis, hogy ez van, így még lehet remény a jó küldetéslemezre (a hit örök :) )....
En ezenkivul pl azt nem ertettem hogy miert hagytak ki egy csomo felszerelest?
Pl flamerek,Laser AMS (ami ugyebar IS)ilyen olyan raketa fajtak,hol van a MAGRES,HEATVISION ??? Miert van a KLANOS mecheknek is IS-es endo steel vazuk..., ezenkivul honnan a halalbol tudunk egy meche uj motort rakni a nagy semmi kozepen? Ennyi erovel akkor lehetne loszer utanpotlasunk is...
Tovabba: I WANT WARHAMMER IIC!!! :), meg ha mar IS akkor Battlemaster!
Masreszrol: jopar mech jon az ember ellen AC ULTRA 20-al..namarmost ezek hogyhogy olyan keves ammoval jarkalnak hogy szinte soha nem marad meg belole semmi?
Nem ertem ha mar a Mercenaries-ben beleraktak szinte minden felszerelest/mechet akkor ebbe miert nem fertek bele?
Egyebkent meg nehogyma 4 IS mech legyalazzon egy bolygon levo klanos helyorseget...ez talan kicsit tulzas.
Nem birom az ilyen rambo stilust.Ha mar csata akkor legyen is az, sok-sok mechel mindket oldalon.
Ja igen...meg egy dolog.Ha televan a mind3 MFB-nk,akkor miert nem lehet kidobni az egyik mechbay-bol az egyik felesleges mechet es a helyebe bepakolni a cuccost?
PS ne ertsetek felre, imadom a gamet csak hat en fanatikus BTECH rajongo voltam valamikor (most mar csak rajongo :) )
Whoa... Látom azért vannak itt olyanok is, akik ismerik a világot is. Az vajon miért nem említi senki (még az újságok sem!!!), hogy a játék "világhűsége" kataszrófális???
Mert hogy van az, hogy a klánok kb. fele-fele arányban használnak klán és belső szférai mech-heket, de az IS gépeket ráadásul az eredeti felszereléssel is használják!!! Elvégre is miért használják fel a technikai fölényüket...
Anihilator: ha jól emlékszem kb. 8-10 ilyen mech jön ellenfélként, nyilván a játék készítői nem olvasták a Technikal Readout 3055-öt (ezekben mutatják be az új mecheket a battletech játékban), amelyben kifejtik, hogy ezt a mechet csak _nagyon_ kis számban gyártja a Wolf's Dragoon (egy belső szféra beli zsoldoscsapat (tudom, részben klánok, de ezt hagyjuk most)), és _csak_ ők!!!
Ehez képest a Smoke Jaguarok még egy gyártóüzemet is birtokolnak ahol ilyen gépeket gyártanak.....
A FASA-s gyerekek biztos csak a kasszánál voltak ott, amikor a játék készült...
Nem rossz játék, csak az ilyen hibák (meg a már említet köd) miatt néhányszor elkeztem a hajamat tépni...
A titanium packból csak az MW2 van meg (a többit nem sikerült megszerezni), de ez 1 az 1-ben a Diamond Monster 3D dobozoshoz adot verzió, csak D3D-támogatással (legalábbis más külömbséget nem láttam...).
A Btechből a Battletech 3rd kiadás és a Citytech 2nd kiadás van meg, könyvekből a Technikal readout 3025, 3050, 3055 és a Tactical Handbook pihen a polcon (mostanság, úgy 3 éve nem játszottam vele....). Modellt külön nem vettem, igaz akkoriban nem is lehetet külön venni. Tudsz valami boltot ami foglalkozik egyébként a játékkal (a táblással), mert lehet, hogy újra kedvet kapok :) ....
En nemtom miert, de valoban beszuntettek a Warhammer modell forgalmazasat...de tudtommal nem igy indokoltak meg, hanem ugy hogy "elavult" :)
Hehe...persze.
Milyen kiegeszitoid vannak?(konyvek, boxok)
Ja, es egy masik kerdes, a legfontosabb: Nincs meg veletlenul a Mechwarrior2,Ghost Bear's Legacy, es a Mercenaries az UJ GRAF. ENGINE-el?
Mert kijott belole a Titanium Trilogy (vagy Pack?) es nem tudtam hozzajutni.
Állitólag a Warhammer, Rifleman, Marauder, stb. mech-ek azért maradnak ki, mert félnek az esetleges jogi perektől (ezek ugyanis a Robotech című japán rajzfilmből lettek kilopva (bár nem pontos másai azoknak)), bár ez csak egy pletyka (ki tudja igaz-e), az alapja valós. De egyébként is a nyomorék mecheket rakták be (bushwacker, orion), hol egy locust, battlemaster vagy wolwerine? Pedig ezek elég népszerű mech-ek. A csapatjátékról egyezik a véleményünk, a battletechben 2 kb. egyenlő csapat harcol, de mind az MW2-ben, mercenaries-ben és az Mw3-ban kb. 3:1 es az ellen fölénye (de van hogy 7:1-hez), úgyláccik a készitők Doomon nevelkedtek :( .
AC20: na igen, a helyzet az, hogy 1tonna AC20 lőszer pontosan 5 lövés...
És mivel 1 az 1-ben konvertálták a Btechből a mechwarriorokba, és a btechben még nem volt akkora gond ha valaki max. 5x - 10x lőhet a fegyveréből (egy 30körös átlag játékot véve alapul), de itt... Nem csoda, hogy szinte mindenki lézereket meg PPC rak fel... (Vagyis azért fogy el a lőszer, mert max. 1-2 tonna lőszerük van, azt meg már távolról puffogtattják!)
A másik katasztrófa a társak inteligenciája (uninteligenciája pontosabban), mindig kb. 100m-el lemaradva követnek minket, az ellenfelekre csak 600m-ről lőnek az LRM-ekkel, az ellen meg 800m-ről az ER PPC-vel, nem csinálnak kitérést, nem hátrálnak, ha sérültek, stb.
A Heavy Gear 2 -nél sokkal jobban megcsinálták, ott pl. bebújnak a kövek mögé, előrerohannak, és elvonják a tüzet rólunk, persze itt is vannak komoly gondok (sokszor nekemjönnek...), de sokkal életszerübb a játék. Szerintem a készitők megijedtek a Starsiegétől és a HG2-től, és egy jó grafikus engine -re csináltak egy összedobot küldetésrendszert. Remélem legalábbis, hogy ez van, így még lehet remény a jó küldetéslemezre (a hit örök :) )....
En ezenkivul pl azt nem ertettem hogy miert hagytak ki egy csomo felszerelest?
Pl flamerek,Laser AMS (ami ugyebar IS)ilyen olyan raketa fajtak,hol van a MAGRES,HEATVISION ??? Miert van a KLANOS mecheknek is IS-es endo steel vazuk..., ezenkivul honnan a halalbol tudunk egy meche uj motort rakni a nagy semmi kozepen? Ennyi erovel akkor lehetne loszer utanpotlasunk is...
Tovabba: I WANT WARHAMMER IIC!!! :), meg ha mar IS akkor Battlemaster!
Masreszrol: jopar mech jon az ember ellen AC ULTRA 20-al..namarmost ezek hogyhogy olyan keves ammoval jarkalnak hogy szinte soha nem marad meg belole semmi?
Nem ertem ha mar a Mercenaries-ben beleraktak szinte minden felszerelest/mechet akkor ebbe miert nem fertek bele?
Egyebkent meg nehogyma 4 IS mech legyalazzon egy bolygon levo klanos helyorseget...ez talan kicsit tulzas.
Nem birom az ilyen rambo stilust.Ha mar csata akkor legyen is az, sok-sok mechel mindket oldalon.
Ja igen...meg egy dolog.Ha televan a mind3 MFB-nk,akkor miert nem lehet kidobni az egyik mechbay-bol az egyik felesleges mechet es a helyebe bepakolni a cuccost?
PS ne ertsetek felre, imadom a gamet csak hat en fanatikus BTECH rajongo voltam valamikor (most mar csak rajongo :) )
Whoa... Látom azért vannak itt olyanok is, akik ismerik a világot is. Az vajon miért nem említi senki (még az újságok sem!!!), hogy a játék "világhűsége" kataszrófális???
Mert hogy van az, hogy a klánok kb. fele-fele arányban használnak klán és belső szférai mech-heket, de az IS gépeket ráadásul az eredeti felszereléssel is használják!!! Elvégre is miért használják fel a technikai fölényüket...
Anihilator: ha jól emlékszem kb. 8-10 ilyen mech jön ellenfélként, nyilván a játék készítői nem olvasták a Technikal Readout 3055-öt (ezekben mutatják be az új mecheket a battletech játékban), amelyben kifejtik, hogy ezt a mechet csak _nagyon_ kis számban gyártja a Wolf's Dragoon (egy belső szféra beli zsoldoscsapat (tudom, részben klánok, de ezt hagyjuk most)), és _csak_ ők!!!
Ehez képest a Smoke Jaguarok még egy gyártóüzemet is birtokolnak ahol ilyen gépeket gyártanak.....
A FASA-s gyerekek biztos csak a kasszánál voltak ott, amikor a játék készült...
Nem rossz játék, csak az ilyen hibák (meg a már említet köd) miatt néhányszor elkeztem a hajamat tépni...
Ha a configmenüben bekapcsolod a relaxed jump-ot (vagy valami ilyesmit), akkor tudod irányítani az ugrást.
Máskülönben tényleg nagyon könnyűek a küldetések.
Nem melexik túl az 5 ER Laser? Nekem a 4 is néha meleg, pedig 23 double heatsink van az Annihilátoron. (főleg meleg, ha egyszerre lövök velük)
Hát eléggé elb@szták a játékot.. nem tom az én jóságomnak tudható be, vagy tényleg ilyen gyérek a küldetések.. egy bő hétvége alatt végig lehet játszani.. ráadásul a Mercenaries után ez csak visszalépés.. a melegedést elrontatták.. a táblásjátékban kicsit nem így van.. ezenkívül a köd miatt csak háromszögvadászat lett az egyész játék.. 800m?? akkor lelövöm a háromszöget.. lent nézem.. elesett.. aha akor megint.. lerepült a lába.. okés.. uncsi volt
Valaki meg tudja mondani hogyan lehet írányítottan ugrani , a Home,Del stb.. gombok nem müxöttek..
Egyedül multiplayerban ér valamit.. ot legalább nem bugzik be a játék ,és nem ragad be.. csalódás..
A kedvenc konfig: Annihilátor. 5 ER Large Laser (Clan). 22 Heat Sink.. +motor növelés.. +2 jump jet
Legutóbbi írásom óta egy Annihilator cipel 4 ER Lasert, meg 2 ER PPC-t, még több hűtőbordával. De a legjobb úgy tüzelni velük, hogy vízben ácsorgok. Semmi melegedés.
Ajanlom a kovetkezo konfigot: 2db AC10 (rengeteg ammo van a gameban hozza), 2db LRM10-15-20 (ami felfer), meg 2 db ER PPC vagy ER LARGE LAS. ezek azert kellenek mert messzirol jo veluk lodozni, de kozelrol az AC megiscsak jobb.Ha van akkor persze inkabb ultra AC20, de ehhez marha keves az ammo.
A game vegen amikor ho lesz, ott kb 15dupla heatsink, es 4 vagy 5 vagy 6 ER PPC es sorozatloves. Nincs ami kibirna 4 PPC lovest egymas utan felborulas nelkul, utana meg mar ugyis megolod.A hideg miatt meg boven fogsz annyit hulni hogy nem okoz gondot a szinte folyamatos eregetes a PPC-kbol.
Ha gyari jatekod van a hozza adott konyben megvan a fegyverek leirasa,de a regebbi reszekben a jatekban is le van irva,hogy melyik fegyver milyen hatotavolsagu es milyet ut.
Meglehet azt valahol tudni hogy mi is pontosan az a cucc amit felpakolok a Mechre, vagy esetleg ez már ilyen alapveto muveltséghez tartozik, és nem fáradoznak a fegyver+cuccok magyarázatával?
Hello,
Szerintetek melyik a legjobb fegyver? Én most felraktam a Thor-omra 3 ER L Clan lézert, meg egy ERPPC Clan-t, rengeteg hűtőbordával megfejelve. Egyéb licit?
A másik, hogy nem árt a mech-nek ha túl magasról esik le? Pl. egy jó kis jump-olás miatt.
Jozsó: Most nagyon megsértettél, mert a Mechcommander intrójában gagyi Full Motion Video van, és azt elég ciki, bár az intro tényleg hangulatos. A MW3 szerintem sokkal jobb ;).
Javítás: Megnyomod az m gombot, ekkor megjelenik egy szürke karika a radaron. Ez a hozzád legközelebb lévő hely, ahol javítani lehet. Utána megint megnyomod az m betűt, és elindulsz a pont felé. Itt látsz a földön egy zöld karikát, föléállsz, és megvárod, amíg körbevesznek a MFB egységek. Ha azt mondják, hogy "We have arrived and ready to deploy", akkor az s betűvel kikapcsolod a Mech-et, és nézed, ahogy megjavítják. Az sem baj, ha a kocsik már előbb megérkeztek. Utána megint s gomb, és action!
Hello,
Nyilván láma vagyok, de valaki lécci magyarázza már el, hogy hogyan kell megjavítani a mechet a MFB-nél. Asszem az F10-el csak a lancematomat utasíthatom, hogy javítassa meg magát, bár igaz, hogy az ostoba rá se hederít a parancsra, de arra 5letem sincs, hogy magamat hogy javítassam meg.
Hello,
Láttam az intrót, igaz nem hallottam, mert az otthoni gépemen nem indul el (csak az intro, a többi AVI megy), a mhelyemen, meg nincs hangkártya. De egy biztos, a Mechcommander intrója jobb. Szerintem azt nem is lehet felülműlni.
Van pipa, de ha rámegyek az egérrel, akkor azt írja ki hogy replay mission, és tényleg azt is csinálja. Hajj. De mindez csak azután, hogy a játékban alulra kiírja, hogy mission completed, és hogy nyomjak Ctrl+q-t, és miután ezt megteszem, akkor jön a pipás ügy.
Bocs, de én még leragadtam a MW II.-nél. Be kéne fejezni mielőtt nekiborulok a III.-nak, de leragadtam annál a rohadék erőtérnél. Már mindenkit apróra lődöztem, de nem tudok bejutni abba a vacak buborékba. Tudna valaki segíteni, hogy mit csináljak?! Előre is kösz...