köszi szépen, már ez a jogi hablaty is nagy segítségnek tûnik, bár kicsit olyan érzésem van, hogy a leírtakat akárhogy is lehet értelmezni. :)
és igen, a legfontosabb kérdés az, amit te is felvetettél: a "hangzást" vajon védi-e bármi? ez meg talán megint az "attól függ" kategória, ezt is lehet sokféleképpen magyarázni. anno, ha a Cher-effektet levédik, sok kellemetlenségtôl kímélték volna meg a fülem :)
azt hiszem, mindent összevetve mégiscsak megpróbálkozom a re"publikálással".
elnézésetek kérem, hogy újra ugyanezzel a kérdéssel hozakodom elô, de a refillseftelés kicsit befedte a kérdésem, azóta hátha felbukkan itt valaki, aki tudna válaszolni arra a kérdésre, hogy a szerzői jogokkal mi a helyzet abban az esetben, ha fogok egy albumot és mondjuk dr. rexbe pakolászom bizonyos részeit, loopokat fabrikálok, stb. ez sérti az eredeti szerző jogait? (felteszem, igen, de hátha valaki többet tudna erről mondani)
bogarászom az artisjus (egyáltalán jó helyen keresgélek) szövevényes oldalait, de semmit nem találok ilyesmirôl. keresô meg nem megy rajta. :(
Mondjuk azért ne álszenteskedjünk, beleolvastam a topic első 50-100 beírásába és hát khm:) Viszont az meg egy másik dolog hogy ha épp olyan helyen ajánlgatom cserebere adatbázisaimat ahol az egyik cucc készítője oszlopos tag, akkor minimum elszégyellem magam, és szépen kussolok, mert hát ami megesik megesik, senki nem büszke rá akinek nem fussa és ilyesmire vetemedik, de emellett minimum szemlesütés, ám semmiképp se visszatámadás.
Ja, ha a 303-as topic címének megváltoztatására gondolsz, azt adsr beszélte meg GG-vel. Én annyira nem ismerem, csak néhányszor találkoztuk adsr-nél, de ha gondolod megkeresem mail-ben hogy esetleg el tudná-e intézni ezt nekünk?
G.T., szerintem ne te kérj már elnézést... csak azért szóltam neked, mert szerintem te tudod, hogyan lehet a moderátorokat munkára serkenteni :) Bocs, ha tévedtem.
A lenti hozzászólások megértek a törlésre. Elnézést kérek mindenkitől, de kicsit felhúztam magam az "úriember" hozzászólásain, és kitrört belőlem az irónia. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ha valaki egy vitában elkezd édesanyámra célozgatni, vagy az ismerőseim szexuális hovatartozására utaló megjegyzésket tesz az mindíg kivált belőlem valamilyen reakciót. Szerencsére ezesetben csak nevetni tudtam a dolgon.
Milyen színvonalas kis lopós topic kerekedett ide, mióta nem jártam erre :) Ez szerintem annyira gáz, hogy én egy moderátorral kioperáltatnám. G.T., mit szólsz ehhez? Ja, még előtte azért egy Virus TI-t nekem is hozhatsz Onnan, de ha lebux, ne hivatkozz rám, mert én mindent letagadok úgyis :) U.i: tápegységet is lopj hozzá, mert nem akármiről :)
Egyelőre egy elég lesz, mert kicsi a keverőm. Esetleg egy 16 sávos keverőt is tudnál? Persze, ha csak nem gond! Mer' ugye akkor jöhetne mondjuk 2 Moog is!!!
Okostojás csapat. Ez tetszik. Srácok, kérek mindenkitől egy cuppanósat! :)
Hát igen, édesanyám kicsit nehezményezte mikor eladtuk olaszba táncolni, de hát kellet a lé, hiszen én már csak ilyen pénz éhes vagyok. Csak nem képzeled hogy én fogok érte megdolgozni? :) Apropó valaki tudna ajánlani egy jó helyet ahol jó pénzt adnának az asszonyért? Kéne egy kis lé, hogy megvehessem Andristól a Virology-t ;)
mollpe: Persze, nem gond, úgy is terveztem hogy benézek az Absolute-ba. Hányat kérsz? :)
Bevallom, engem elfogott a lelkiismeret-furdalás, hátha igaztalanul vádoltam meg illegális szoftver terjesztéssel egy igaz embert: mi van, ha igazat beszél és tényleg - ahogy ő mondja - valójában egy unatkozó milliomos aki már tizenévek óta vásárolgatja a progikat és szeretne jobb zenészeket hallani a rádióban. És akinek az a szent cél lebeg a szeme előtt, hogy kinevelődjön egy új jobb zenészutánpótlás.... mi van, ha mindez igaz?
És, mint mondja, a '80 évek közepétől foglalkozik elektronikus zenekészítéssel... ez esetben az első programjait már 10 éves korában megvásárolta - ez igen dicséretes egy éppencsak serdülő gyermektől...
Szóval mardosott az önvád. ezért érdeklődtem egy kicsit. Megkérdeztem Matt barátomat, aki az AMG nevű angol/amerikai kiadó alapítója és vezetője, nézze már meg a user database-ben, van-e Bereczki Zsolt, esetleg digitalsound nevű vásárlója. Megkérdeztem Ola-t is, a propellerheads webmesterét, legyen szíves csekkolja le, van-e ilyen néven regisztrált Reason user... mindkét helyről azt a választ kaptam, hogy sajna nincs és még hasonló nevűvel se találkoztak.
Megnyugodtam ;-)
Mindezek ellenére lehetséges, hogy nincs igazam, és Bereczki Zsolt valójában egy nemes arcélű igaz ember, nem olyan pénzéhes kapzsi alak, mint én. Lehet, hogy tévedtem... sőt, lehet hogy Rigor a hófehérke én meg a hét törpe. Mindez lehetséges... csak kurvára nem valószínű!
Végezetül:
Ami meg a munkáimat illeti, valóban lehet, hogy gáz amit csinálok, és valójában értéktelen vackok, én meg egy amatőr vagyok - ezt nem én ítélem meg, hanem a vásárlók és a kritikusok...
Viszont akkor nem értem, hogy kaphattam a világ legelismertebb zenei folyóiratától, az angol Sound on Sound magazintól (5-ből) 4 meg 5 pontokat... persze ők is nyilván benne vannak az egész összeesküvésben! ;-)
Lopjál anyádnak is egyet és szakadjatok már le rólam. Az a refill amit meg ez az amatőr csiát elég gáz. De enek örüljél másnak sose.
Szal ti csak osszátok itt az észt én meg ha valaki szól hogy kell a cucc akó hozzátok küldöm mert ti olyan kibaszott okosak vagytok, hogy pézé bármit még anyut is eladjátok. És nekem ne magyarázd meg, hogy mi mennyibe kerül mert én is pézé vettem mind.
Na eddíg a mese, most meg csókolgassátok körbe egymást, hogy milyen ügyesek vagytok, meg milyen jól összetartó okostojás csapat.
Már elnézést, de ha neked ezek a cuccok legálisan is vannak meg, jogod akkor sincs ezt bárkienk sokszorosításra felajánlani (Hacsak el nem adod az illetőnek, de ezzel lemondassz a program további használatáról.). Ez ugyanúgy a szerzői jogok megsértése. (Mellesleg egy hardver kulcsos Cubase-t hogyan tudnál bárkivel is megosztani?)
Andrást nem értem miért bántod, nagyon jó minőségű refilleket, hangmintákat gyárt és nagyon olcsó áron adja. Szerintem jogosan van felháborodva, hogy valamit amivel ő hónapokat dolgozott, és méltán vívott ki vele elismerést nemzetközileg, te csak úgy be akarod dobni a közösbe azon a fórumon, ahol egész véletlenül ő is oszlopos tag.
Amúgy sem toleráljuk itt a MIDI fórumon a warezolást, ha valakit ilyesmi érdekel, megvannak arra a megfelelő források, amit meg lehet találni az interneten. Ez a fórum nem erre való. Itt alapvetően technikai kérdésekben igyekszünk segíteni egymásnak.
"Örülök, hogy a "zenész" társadalom megint a nagyképű, kiváltságos, másoktól mindenhez jobban értő arcát mutatta." Igazad van én is útálom azokat a nagyképű zenészeket akik megvesznek maguknak egy 150 ezres szintetizátort, és arra verik a nyálukat. Nekem meg nincs rá pénzem! Nembaj majd lopok magamnak, mert én is megérdemlem, meg oan jó fej vagyok, hogy a haveroknak is lopok ha szépen megkérnek! :)
Ez nem nagyképű hörgés, hanem évek sok és hosszú évek belefeccölt kétkezi melója és az abból történt vásárlások eredménye. Mint írtam a cuccok nagyrésze nem is itthon vásárolt dolog (pl az első cubasem)
Én nem hőbörgök csak szar, hogy v.ki segíteni akar és mások meg leugatják.
De részemről ejtve a téma és bárki bejelentkezhet a studiomba és lechekkolhatja a cuccok fainságát.
A többi hozzászólást nem kommentálom és nem is kívánom elolvasni.
Örülök, hogy a "zenész" társadalom megint a nagyképű, kiváltságos, másoktól mindenhez jobban értő arcát mutatta.
Azért azon is elgondolkozhatsz hogy amikor valai benyom egy ilyen imponzás listát ebben a formában csereberére utalva szerinted 1000-ből hány esetben van szó legális fejalánlásról?
Ha igazat mondasz, abban az esetben szerintem te lennél a legelső ember akitől a számtalan fórumba tett hasonló bejegyzés mögött nem warezolási szándék húzódik. Én legalábbis hoszú évek és számtalan fórum átolvasása után hasonlóval még soha nem találkoztam. Olyannal viszont megszámlálhatatlanul sokkal ahol pontosan olyan formát követve warezoltak emberek.
András nem tudom mitől lenne lehúzós kereskedő, annyira nem is vészesek az árai, ráadásul azt hiszem ha valaki egy csomó munkát feccöl egy termékbe talán mondjuk szeretne megélni belőle.
Ha te zenét készítesz komoly profi szinten sok energiát és pénzt belefeccölve hogy megélhessél belőle (tehát nem hobbiból) gondolom te sem örülsz neki ha pár darabot tudsz csak eladni, ami egy havi betevőre se elég aztán azt látod hogy abból koppintva a fél világ azt hallgatja. (sarkított példa de mégis)
Továbbá ne csúsztass, mert ilyet senki nem mondott hogy ami ingyen van az gagyi/gáz/nem kell (szerintem elég sok free cucc van ami űberel számos fizetőst) - de ugye te is tudod hogy nem erről van szó, hanem perpill egy olyan enyhén szólva warezgyanús dologgal ami pont a szerző orra előtt történik.
A nagy hőbörgés helyett ne és akkor mivan ha unatkozó milliomos vagyok dolog - talán egy korret nyilatkozat kéne hogy igen te ezt mind megvetted és bárkinek szívesen bizonyítod, nem ilyen nagyképű hörgés.
szia! akkor talán mégiscsak időhöz (is) van kötve a részek "újrafelhasználása". az alapján, amit írsz, viszont nekem most úgy tűnik, akár közzé is tehetnék egy ilyen refillt. vagy kitudja...
abban pedig teljesen igazad van, hogy sokszor a véletlenek hihetetlen dolgokat tudnak produkálni, én remixekkel vagyok így sokszor: eszembe jut, hogy mihez lehetne hozzányúlni, de napokon belül meghallom a rádióban, és ismét nyugtázom: egy gondolattal megint lemaradtam :)
akkor én kérek bocsánatot, hogy én mint új srác nem rendelkezhetek legális programokkal.... ANDRÁS viszont már régi srác itt és ő már elhitette, hogy mindene full rendbe van. Az én URL-em is legállis és nyilvános. No comment....
De tudod mit legyen igazatok és ha nem kell a cucc akkor told tovább a bringát.
Miért ne lehetnék unatkozó "milliomos" aki már tizenévek óta vásárolgatja a progikat és szeretne jobb zenészeket hallani a rádióban.
Ez a ti bajotok apa, hogy ha valami ingyen vagy olcsón van az gáz az nem kell.
De tudjátok mit ... nincs semmi senkinek meg lehet mindent venni az igen TISZTELT ANDRÁS ÚRtól ócsón.
Kamuszöveg. Egyébként nem vagyok kereskedő, hanem csak fejlesztő, és nem próbálok senkit lehúzni. Főleg nem azokat, akik éveket dolgoztak egy programon és próbálnak talpon maradni.
ilyenformán teljesen jogos, amit írsz, és ezt nem jó most hallani. egyébként fura, mert nekem meg 8 másodperc rémlett, de akkor valszin, rosszul.
bár ez az egész dolog azért eléggé összevissza, hiszen nap, mint nap találkozunk reciklált loopokkal, amikért kizárt, hogy akárki is fizetett volna akárkinek. (szigorúan csak a kicsípett részletekre gondolok, nem feldolgozásra)
egyébként anyagi érdektől mentesen szeretnék néhány refillt közzétenni, hátha másnak is hasznára lenne.
más kérdés, ugyanehhez a témához kapcsolódóan: ha újrafeljátszok bizonyos tipikus részleteket (amiket nem lehet "kiszedni" az eredetiből), az is jogsértő? hiszen ily módon igen jól lehet reprodukálni akár egy egész (elektronikus) albumot.
Úgy tudom 7 másodperc hosszig felhasználható, bár ez valami nagyon régi adat (rég rágtam át az artisjus könyvet, azóta biztos sokat változott) - meg gondolom van valami korlátja a dolognak, mondjuk azt nem teheted meg hogy egy számból többször hét másodpercet pakolsz be megszakításokkal, vagy pont a levédett refrén dallamot nyúlod egy az egybe, bár ahogy hallottam gyakran megesik az ilyesmi. Meg aztán az ember tudtán kívül is könnyen tud olyan dallamot, dallamrészt írni ami már másvalakinek is az eszébe jutott. (nekem akkor volt egy kísértetesises érzésem amikor meghallottam egy no dubt számot amiben a gitár dallama egy az egyben egy ezeréves .mod zenémben elprüntyizett dallam volt, - de persze nyilván nem tőlem merítettek az alkotók, - nem is hallhatták - de kétségtelenül én írtam meg korábban - persze esetemben borzalmas "hangszereléssel").
Zsolike: ip után keríts már elő egy dinamikus ip-s embert aki mondjuk még anonym programot is használ. De nem ez a vicces, hanem hogy András teljesen nyíltan felvállalja itt az IRL személyiségét, úgyhogy minimális kutatás után akár elé is állhatsz azzal hogy ezt a sok cuccot te mint unatkozó milliomos mind legálisan megvetted és hogy kérjen szépen bocsánatot.
Ha meg ugyebár illegális a cuccod aminek elég nagy a valószínűsége akkor inkább neked kéne szépen lapítani, főleg olyannal szemben aki (ritkaság számba megy, de) csak legális cuccokat használ.