Ez azért nem egészen így van. Van egy csomó piti kis magánzó is, a maffia meg nem olyan mindenható. Egyébként én a magam részérôl próbálom betartani az írott és íratlan 'játékszabályokat', nem bántok senkit, nem teszek keresztbe senkinek, nem sértem senkinek az érdekeit, üzleteit. De ha mindezek ellenére pofánvágnak, akkor nem tartom oda a másik arcomat is.
Csak azt akarom mondani, hogy az igazságszolgáltatásban / törvényben bízni badarság. Az elôbbi tehetetlen, az utóbbi alkalmatlan az efféle problémák kezelésére.
Ehhez nem lehet mit szólni.
Én nem adnám fel a helyedben. Vannak a rendőrségnél normális emberek is. Keresdd meg a megfelelő személyt, kopogtatni kell. Egyik ajtó csak nyitva lesz.
Legyen tízszer jobb és gyorsabb, korszerűbb géped !
Legyen több és sokkal jobban fizető, hosszútávú munkád !
Legyen egészséges, kedves gyerkőcötök.
A tehetségedet úgysem tudják ellopni.
fargo:Nehezen hihető a sztorid. Ha igaz is, akkor is csak a kevés kivételek közé tartozik. A szólsz a sötét haverjaidnak taktika csak akkor működik, ha a rabló teljesen függetlenül dolgozott. Ha vmelyik "érdekcsoport" fennhatósága alatt dolgozott, akkor jobb nem szembeszegülni velük. Zsebükben a rendőrség, a polgármester és a helyi nagyvállalkozók. Fel van osztva a piac és ha valaki idegen területre téved, azt kegyetlenül megbüntetik. Csak akkor lehetsz biztonságban ha nyugton maradsz. Sajnos az esetek többségében nincs mit tenni.
Egy ismerôs ázát, míg az 2 hetes külföldi vakációját töltötte, teljesen kirámolták. De olyannyira, hogy még a villanykapcsolókat meg a konnektorokat, meg a karnist is elvitték.
Ahogy hazaért, egy darabig szaladgált a biztosítótól a rendôrségig, meg mindenfelé, eredménytelenül. Végül megkereste a megfelelô 'nem hivatalos' embert, aki valami rokona is volt, a fekete bárány fajtából.
Pár napon belül megállt a háza elôtt két teherautó pár melóssal, elkezdtek visszacuccolni. A 'fônökük' kérdezte a boldog tulajt, nem akar-e olcsón lakást venni, neki ugyanis egy héten belül el kellene hagynia a várost...
Aki ezek alapján azt mondja, hogy nem volt igaza a póruljárt embernek, hogy a 'másik oldalhoz' fordult, az szerintem kissé álszent. Enélkül a segítség nélkül elveszett volna egy élet munkájának eredménye. A mocsok gengszterekkel szemben meg csak a saját eszközeikkel lehet felvenni a harcot, errôl szól az egész, hát nem látjátok? Az én véleményem, hogy ha megszegték a törvényt, akkor ne vonatkozzon rájuk a törvénynek az ôket védô része sem. Nem kell részvétet meg lelkiismeretfurdalást érezni miattuk.
Nyiss uj nevet, es tedd azon kozze a biztosito, es az uzletkoto nevet. Ez kozerdek.
Masreszt a rendorsegben csak akkor bizhatnal, ha a keruletben, vagy a fovarosban van ismerosod, amugy le sem szarnak.
A biztosito elleni perekrol viszont egy ugyved ismerosom is azt allitja, hogy tuti, a biztositok mind arra jatszanak, hogy ugysem merik a nagy ceget beperelni.
Fogadd egyutterzesemet.
Nagyon hianyzik ebbol az orszagbol egy Robin Hood, aki minden folosleges sallang nelkul az ilyen gazokat egyszeruen hidegre teszi.
Ird meg a no nevet! Nem igerek semmit, de lehet, hogy meg tudom kerestetni, kikkel kotott biztositast az utobbi idoben.
Ne hagyd annyiban: mi is hasonloan jartunk, most, ot evi munka (nyomozas) multan van eselyunk.
Nyiss uj nevet, es tedd azon kozze a biztosito, es az uzletkoto nevet. Ez kozerdek.
Masreszt a rendorsegben csak akkor bizhatnal, ha a keruletben, vagy a fovarosban van ismerosod, amugy le sem szarnak.
A biztosito elleni perekrol viszont egy ugyved ismerosom is azt allitja, hogy tuti, a biztositok mind arra jatszanak, hogy ugysem merik a nagy ceget beperelni.
Fogadd egyutterzesemet.
Nagyon hianyzik ebbol az orszagbol egy Robin Hood, aki minden folosleges sallang nelkul az ilyen gazokat egyszeruen hidegre teszi.
Ird meg a no nevet! Nem igerek semmit, de lehet, hogy meg tudom kerestetni, kikkel kotott biztositast az utobbi idoben.
Ne hagyd annyiban: mi is hasonloan jartunk, most, ot evi munka (nyomozas) multan van eselyunk.
ribizlinek igaza van. Én nemigen hiszek abban, hogy az ilyen ügyeket a rendőrség vagy más törvényesen megoldja.
Mégis: amint egyetlen-egyszer letérsz a törvényesség útjáról, már nincs erkölcsi alapod elitélni bármilyen bűnözőt. :-( Ez ugyanis nem mennyiségi kérdés.
+ 3 autólopás a III. kerületből. :-(
Az egyik autó az enyém volt. :-(
Zak, beszélj MaCS-csal, hátha van ötlete!
És a biztosítós nő felhívta a figyelmeteket arra a 15 napos haladékra? Az írásos anyagban, amit kaptatok, benne volt? Mindenesetre én lehet, hogy írnék egy levelet a biztosítónak, hogy is van az, hogy másnap 0 órától "viselik a kockázatot", aztán mégsem? Sehol nem szeretik a kukacos ügyfelet, de nekem még mindig sikerült megvédeni az érdekeimet olyan ügyekben, amikor hülyének néztek.
Mindezzel együtt döbbenetes, mik történnek. :-(
Ne add fel! És maradj meg a törvényes úton - ez különböztet meg a betörőktől egyedül.
ribizli
Zak, én azt tanácsolom, hogy felejtsd el a törvényt, mert NEM MŰKÖDIK. A rendôrök nem foglalkoznak Veled, a bíróságon esélyed sincs. Inkább keress egy megbízható és kellôképpen erélyes embert, aki az említett hölgyet kezelésbe veszi. Ne amatôrt keress, hanem olyasvalakit, aki nem tréfál, határozott, és nem ez lesz az elsô ügye.
Nem éri meg. Az ilyen emberek szervezetten és a megfelelő háttérrel dolgoznak. A biztosítós nő csak egy apró láncszem. Zak:ha ráküldesz valakit, akkor a feleséged, a gyereked, és a saját életedet teszed kockára. Szomorú, de így van. Ha a rendőrségnél ugrálsz egy kicsit, talán csinálnak vmit. De nem valószinű. Jobb ha beletörődsz.
Volt egy (kissé) hasonló esetem, elôbb elmesélem, aztán a tanulság / megoldás:
Nagy értékű számítógépen dolgoztam, volt rá kötve biztosítás. Ahogy ilyenkor lenni szokott, elszállt az alaplapja, bevittem a biztosítóhoz, szakértôi véleményekkel, számlákkal, stb együtt. A biztosításban szerepelt, hogy fizetik 1 hónapig egy hasonló munkaállomás bérleti díját is, meg adatveszteség, stb. Megkérdeztem az ügyintézôt, tiszta-e az úgy, mondta persze, nyugodtan béreljek egy gépet.
Mikor benyújtottam a számlát, (960e Ft), jött egy papír, hogy nem fizetnek. Idéztek egy sort a biztosítási kötvénybôl, ez az én kötvényemben nem szerepelt. Kiderült, hogy rossz kötvényt küldtek, felelôsséget nem vállalnak, különben sincs a kötvény aláírva senki által. (Persze, hiszen egy BIZTOSÍTÁSI AJÁNLATOT írsz alá, ez alapján állítják ki a kötvényt, amit postán küldenek ki.)
A kárszakértô hajthatatlan volt, mikor végsô elkeseredésemben pedzegettem neki, hogy "mondja már meg, hogyan lehetne segíteni az ügymenetet", az arcomba nevetett és azt mondta:
"Nézze uram, én nem foglalkozok a maga piti egymillió forintjával, most megyek elbírálni egy 130 milliós tűzkárt, ott 10 százalék csurran nekem, mi maga ehhez képest." Ezek után nem csodálkoztam, hogy mibôl futja egy biztosítási kárszakértônek 735-ös BMW-re...
Ezek után az ügyvédemnek bedurrant az agya, és íratott egy egész oldalas cikket az egyik nagy napilapba errôl, illetve egy másik ügyrôl. A megjelenés napján hiába kerestem a cikket az újságban, kiderült, hogy a biztosító megfenyegette ôket, hogy ha leközlik, visszavonják az összes hirdetésüket.
Ennyi. Egy évre rá történt, hogy elmeséltem a dolgot egy társaságban, ahol ott volt egy, hm... 'erôs ember' is. Teljesen felháborodott, és felajánlotta, hogy merô baráti szívességbôl kezébe veszi a dolgot. Elôször vonakodtam, majd megadtam nekik az illetô adatait, végül is miért ne?...
Két hét alatt a végére jártak a dolognak. A végkifejletet nem részletezem, csak annyit, hogy azóta mindig széles vigyort csal az arcomra, ha szegény fickóra gondolok.
Két fajta ember van: az egyik, aki a törvény szerint él, a másik, aki a törvényt semmibe veszi. Ez utóbbinak az elôbbi teljesen ki van szolgáltatva, mindaddig, amíg az a törvény szerint él.
Zak, én azt tanácsolom, hogy felejtsd el a törvényt, mert NEM MŰKÖDIK. A rendôrök nem foglalkoznak Veled, a bíróságon esélyed sincs. Inkább keress egy megbízható és kellôképpen erélyes embert, aki az említett hölgyet kezelésbe veszi. Ne amatôrt keress, hanem olyasvalakit, aki nem tréfál, határozott, és nem ez lesz az elsô ügye.
Mondhat akárki akármit, de a biztosítós tyúk látogatása és a kirablásod között egyenes összefüggés van. Ezt a hülye is tudja, hogy ezek a gengszterek így dolgoznak. Csak akkor kapod vissza a jogos tulajdonodat, ha a sarkadra állsz. És emiatt ne legyened lelki aggályaid -- a következô a kocsid lesz, amit elvisznek, ha nem lépsz...
Kedves Zak!
Én azért mégis azt javaslom, hogy tedd itt közzé a biztosító meg az üzletkötő nevét valahogy így:
"Ha valaki azt állítja, hogy a biztosító az Inprudencia és az üzletkötőt Gipsz Jakabnénak hívják, azt beperelem rágalmazásért!" De még erre sincs igazán szükség. Itt te csak egy nick vagy, nincs mitől tartanod, viszont sokat tehetnél az ilyen gensztertek ellen.
Aztán meg: miért félsz egy biztosítótól? Inkább nekik van okuk félni a közvéleménytől. Merem remélni, hogy ez a fórum is annak számít.
Másokkal ellentétben én bizony szánnék rá egy kis aprót, hogy az illető legalább fél évig betegállományban legyen.
Zak!
Én is csak az együttérzésemet fejezhetem ki, sajna mást nem tudok tenni. Egy másik topikban már említetted ezt a dolgot, most még nyilvánvalóbbnak tunik, hogy a biztosítós a ludas. Ebben az esetben viszont szinte biztos, hogy nem Te vagy az elso áldozat, és ahhoz, hogy ez kiderüljön, nem kéne magándetektív. A rendorségi nyomozóknak ki kellene tudni hámozni az ilyet. A helyszín alapján (nem a belvárosban van) valószínu, hogy csak a környékbeliek kötnek ott biztosítást, és az is, hogy az említett üzletköto leginkább azon a környéken muködik. Szóval lehet, hogy elég lenne a kerületben történ betöréseket átnézniük ahhoz, hogy kibukjon valami.
Zak, a történetedbol nem derült ki: értesítetted a biztosítót, és erre válaszoltak Neked, vagy csak "maguktól" mondták le a dolgot anélkül, hogy hivatalosan tudomásukra jutott volna a betörés. (Ez még gyanúsabbá tenné a dolgot). Esetleg a rendorség értesítette oket?
Ez a 15 napos határido egy nagy szemétség. Az üzletkötonek, esetleg a központ adatbázisuk támogatásával el kéne tudni dönteni a helyszínen, hogy vállalják-e a biztosítást. A türelmi ido tényleg csak arra "jó", hogy ilyen disznóságokat muveljenek. A másik topikban említettem a mi családunkban történt esetet. Ot az idos hölgy rokonnál Hungária Biztosító üzletköto járt, egy elég durvabeszédu faragatlan no. Pár nappal késobb meglopták a nénit, valaki hamis szöveggel hivatalos személynek adva ki magát bekéredzkedett a lakásba.
Remélem sikerül valahogy kártérítést kikényszerítenetek a biztosítótól. Egy nyomozás nem biztos, hogy megéri nekik. Ha pedig nyomoznak, akkor nem arról van szó, hogy feljelentetted, vagy hamisan megvádoltad az üzletkötot, a rendorség dolga, hogy az általad adott infók alapján mit, és hogyan vizsgál. Meg kell mondjam, az o viselkedésük is gyanús...
Üdv, Palánk
Kedves Zak!
Csak azért tévedtem ide, mert láttam, hogy te nyitottad a topicot. Az ilyen sztorikra felmegy bennem a pumpa, főleg, miután másfél évvel ezelőtt hamis meghatalmazással több két két millió forintot nyúltak le a számlánkról. Tapasztalat: csak a rendőrségre ne bízd!
Ha bármiben segíthetek, írjál. Vannak kapcsolataim mindenfelé.
Minden együttérzésem a tiétek.
Nem reklám, mert nekem sem több, sem kevesebb nem lesz ettől, de szeretném megosztani veletek. Mi kifogtunk egy nagyon helyes biztosítós hölgyet. Ajánlom mindenkinek, magánban megadom az elérhetőségét.
Kivételesen megint nem a szokott nevemen írok, mer'ugye ne keverjük a szórakozást a munkával... (Ne írjatok, nem vagyok jogász !)
Múltkoriban beszéltem 1 bíróval, aki az ilyen biztosítós ügyeket szokta nálunk tárgyalni. 1 ismerősömnek volt gondja (vadiúj kocsival kapott 1 marék jó nagy kavicsot, szélvédő+lámpa, még a sárvédő is behorpadt!). Bizti persze nem akar perkálni (ja, tanú, betétlap OK!). Mér'? Mer' csak (azok is). Leveleztünk 1 darabig, persze hiába, idézgethettem nekik a jogszabályt, sz@#>ak rá.
Kérdezem a bírót, érdemes-e velük kötözködni, aszongya:
-Micsoda?! Küldd csak ide azokat a ......., úgy elhajtom a ..........., hogy öröm lesz nézni! Állandóan ezt csinálják! Arra pályáznak, hogy néhány 10-100 rugóért a népek nem fognak nekiállni pereskedni, az meg a biztinek tiszta pénz. Ami mégis idekerül, a 99%-át elbukják.
Azt is elmesélte, hogy amúgy jóban van a bizti jogászával, aki eleve úgy megy a tárgyalásra, hogy nem nagyon rúghat labdába.
Félreértés ne essék, az illető bíró 1általán nem elfogult, sőt, az egyik legértelmesebb és legrendesebb az összes közül, de az a tapasztalata, hogy a biztik szándékosan jáccák ezt a játékok. Ezt az is alátámasztja, hogy az ilyen ügyekben nem is szokott a bizti fellebbezni, vagy ha mégis, az nagyon ritkán áll meg.
Az említett ügy végül nem került a bíróságra -1*űbb volt cascóra elintézni-, de Neked azt javaslom, adj be 1 fizetési meghagyást a bizti ellen, a körülményekre -a megélhetésetek bizonytalanná válása- való tekintettel kérj költségmentességet, aztán majd vmi lesz.
A biztis tyúk ügyében pedig -imho- érdemes lenne 1 magándetektívet ráállítani a dologra, bár az -gondolom- nem kis lovetta :(( Viszont ha csak 3-4 hasonló esetet találna...
Amúgy MaCSot -mint a T.a. "házijogászát"- kérdezted már?
Elöször is szörnyen sajnálom ami Veletek történt.
De ahogy olvastam valami felötlött az agyamban. Ha tud az ember a 15 napos elbirálásról, akkor ebben az esetben mi lenne, ha megvárja azt a 2-3 hetet (ugy hagy mindent, ahogy van, és senkinek nem szól róla), és utána jelenti be, mintha akkor történt volna?
Különben szörnyü nagy peched van, mert a dolognak majdnem biztositási csalás szaga van. Nagyon könnyü lenne Rádfogni, hogy megkötötted a szerzödést, és kiraboltad magad:(((((
Én különben nem Mo-rol irok. De mifelénk most zártak be egy zacit, mert lopott dolgok voltak benne. Otthon nem figyeli a rendörség az orgazdákat?
Az önbíráskodásban igaza van a yardnak, bármennyire is kívánná az ember, csak szarul jössz ki belőle.
A feljelentésben szerintem viszont benne kellene lennie, hogy pont azokat vitték el, amiket mondtál a nőnek. Ezt ha lejegyzőkönyvezteted, szerintem nem vádaskodás, tény. A biztosító meg csak körülnéz a háza táján, mert ez egy komoly negatív reklám lehet nekik...
Persze kívülállóként könnyű ötleteket adni... tudom, hogy nem segít semmit, de nagyon sajnállak mindhármótokat.
Bocs, nem merem leírni a nevét, azért be vagyok tojva a biztosítótól, kissé jobban alánktehet, mint Zak és Mrs. Zak nekik... akit érdekel, az így is ki tudja találni a helyszínekbôl... ezeket a dolgokat így, ahogy itt leirtam, elmondtuk a kihallgatáskor a betörésen dolgozó nyomozónak, és ô javasolta, hogy jobban járunk, ha kussolunk. Biztosító meg nem indokol semmivel, neki joga van 15 napon belul elfogadni vagy nem elfogadni a szerzôdést. Csak azt nem értem, hogy mi a kurva annyuknak van ráírva a szerzôdésükre, hogy "kockázatviselés kezdete", ha két héten belül csak úgy felmondhatják... basszák meg.
na, kellemesebb húsvétot, és ha azt halljátok, hogy egy kiadványszerkesztô számítógépes félholtra vert egy biztosítási ügynököt, akkor ... :-(
Szerintem nyugodtan írd le a biztosító nevét...
Senki nem fog panaszkodni, hogy ingyenreklámot csinálsz nekik...
És az, hogy a tényeket felsorolod, még rágalamzásnak sem nevezhető...
És a biztosító mivel indokolta a visszautasítást?
És a rendőrség nem indít nyomozást? Nem hallgattják ki a nőt?
Volt már máskor is hasonló esete a nőnek?
azt, hogy fogjam be a pofámat, mert ha megvádolom a nôt, akkor biztos lehetek benne, hogy a biztosító olyan pert akaszt a nyakamba, hogy csuhajj. Ha meg eltöröm a kezét, felgyújtom a kocsiját vagy mittudomén, akkor a.) még jobban rábasztam, mert én vagyok A BŰNÖZÔ b.) nem oldottam meg a kirablásomat...
és bocs, hogy itt elnyafiztam meg elsírtam a bajamiat, de higgyétek el kurvára jókor jött ez az egész szemétség, pont másfél hónappal a gyerek elôtt....
Elmesélem, mi történt velünk, nehogy ti is megjárjátok.
Március elején tök véletlenül betévedtünk Békásmegyeren, a Szentendrei út mellet egy üzletközpont X. biztosítós kirendeltségébe - ha már ott vagyunk, megkérdezzük a lakásbiztosítást, fél éve vettünk lakást, éppen egyenesbe jöttünk, május közepén jön elsô gyerekünk, jó lenne, ha már lenne biztosításunk is. Jó, idôpontegyeztetés, március 22-én este 7-kor kiügetett hozzánk Óbudára, a lakótelepi lakásunkba az amúgy eléggé ellenszenves középkorú üzletkötônô. Mindegy, korrekt volt, megkötöttük a lakásbiztosítást, kifizettük, kockázatviselés kezdete március 23. 0 óra. Szépen elmondtuk, megmutattuk, hogy milyen műszaki cuccunk, értékünk van, megmondtam a hozzávetôleges értékét, ô kikalkulálta a biztosítási tételt. Eljópofiztunk, hogy készpénzre nem oké a biztosítás, mert drága + trezor kell, majd a héten beviszem a bankba, addig kibírja a felsô íróasztalfiókban. Nô el, mi boldogan hátradôltünk, hogy fasza, végre biztosítva van a lakásunk.
Másnap, 23.-án reggel el melóba. Feleségem du. 4 után ért haza, sírva hív munkahelyemen, hogy kirabolták a lakást. Helyszíni szemle, feljelentés stb. - na mindegy, legalább van biztosításunk, készpénzt & kevéske ékszerének egy részét elbuktuk, egye fene, majd egy-két év alatt behozzuk. Hittük akkor.
Ma délben távirat a biztosító X.Y. és W.Z. osztályvezetôjétôl, hogy nem vállalják a biztosítási szerzôdést, mert CSAK. Ezt muszáj volt húsvét pénteken közölni velünk, mert 15 nap elbírálás, és ha jövô héten szólnak, akkor a biztósítónak fizetni kell... Nejem rosszul lett, csak remélni tudom, hogy a babának nem lett baja.
Buktunk kb. 1.4 millió forint értéket. Tévét, videót, hifit, számítógépet + nagy monitort, szkennert, fényképezôgépet, készpénzt, kevéske ékszert (asszony ugye terhes, dagad a keze, le kellett vennie mindent róla...) Minden eddigi munkánk, jópár év eredményét. Egy biztosítós osztályvezetônek nyilván néhány havi bére, de nekünk 5-6 év lesz, mire lábra állhatunk. Csak az nem tudom, hogyan, mert asszony a gyerekkel otthon lesz, én kiadványszerkesztéssel foglalkoztam, de szám.gép nélkül az elég nehéz - innen a melóhelyrôl meg ki fognak nézni, ha itt dolgozom maszek munkát.
Tudom, mással is megtörténik, más esetleg még nagyobbat bukott. Miért mesélem el mégis? Mert furcsa. A III. ker. lakótelep létére nem rossz környék, ajtók mindig zárva, szomszédok ismerik egymást. A házban évek óta nem volt betörés. Most, furcsamód, beengedek valaki tök idegent a lakásba, tételesen felsorolom az értékeinket, még azt is elejtem, hol van a készpénz - és mit visznek el másnap? éppen azokat, amiket felsoroltam. (faxot nem mondtam el - megmaradt. Olivetti Qadernot a szekrényben nem emlitettem - megmaradt. Praktica fényképezôt a másik polcon nem említettem - megmaradt.)
És tudjátok mi a szörnyű? Az, hogy 90%-ig biztos vagyok benne, hogy a szôke biztosítós tyúk adta a tippet a betörôknek, az, hogy semmi konkrét bizonyítékom nincs ellene, sôt, ha szólni merek, engem csuknak le vádaskodásért vagy becsületsértésért, az, hogy esélyünk sincs semmi pótlására, és az, hogy becsületesen játszottunk és mi lettünk a balekok, akikkel nagyon kibasztak.