Keresés

Részletes keresés

Pozitiv Creative Commons License 2000.01.26 0 0 29
Érdekes ez a téma mivel elektronikus világunkban egyre több helyen jelszóra van szükség. Vettem a fáradságot és megnéztem a helyet amit Alex99 javasolt. Kicsit nehezen értettem meg először mi is a lényeg. Aztán rájöttem. Ez az egyszer-használatos jelszó ez király!! Ilyen kellene nekem is. Az a kütyü amit ott leirnak ha volna nekem is olyan nem volna többet gondom.
Csak a frász tudja, hogy mibe kerül, meg hogy lehet hozzájutni mert lehet azt az oldalt kihagytam talán.
Egyébként a jelszavak legnagyobb problémai közé nemcsak az tartozik, hogz kitalálható-e, hanem az is, hogy valahol azért tárolják őket. És ki lehet abban biztos, hogy nem pont azért tudják feltörni mert az illetők éppenséggel az xy rendszert kezelik és úgy könnyű kilopni a jelszót! Nem is kell kitalálni. De ez a kütyü még ezt is kivédi.
Azt hiszem. :) Ti mit gondoltok? Szeretném másnak is a véleményét hallani.
üdvözlettel
Pozitiv
Alex99 Creative Commons License 2000.01.26 0 0 28
Nézzük csak, mennyi jelszót kell manapság megjegyezni.
1. Win95 vagy NT és társai
2. Hálózati szerver
3. e-mail lehet több is
4. esetleg a céges védettebb adatbázis hozzáférése
Továbbá:
Mobiltelefon, bankkártya meg ami nem jutott még eszembe.
A számozottak érdekesek az OTP (nem a reklám helye), hanem OneTimePassword szempontjából. Ez azért érdekes, mert a tisztelt felhasználók szeretnek olyan jelszavakat használni, mint a keresztnév, születési idő, gyermek neve stb. Egy kissé képzettebb takarító olyan adatokhoz juthat, ha akar, amivel komoly károkat lehet okozni. És még csak nem is kell profi hackernek lennie. Lehetne itt példákat felsorolni, de minek. Nem veszi komolyan ezt a veszélyt senki. Hiába lett a VIP-lista ügy és társai, minden marad a régiben.
Namármost, ha nem könnyen megjegyezhetőt használsz, akkor is illene legalább hetente lecserélni, de mit csinálnál egy olyan rendszergazdával, aki ezt kötelezöen beállítaná. A legkevesebb, hogy elküldenéd valahová, vagy kétnaponta kérnéd meg, hogy mondja meg a jelszavad. Na szóval mindezt kiküszöbölné a OneTimePassword használata.
Ellenvélemény?
alex
Előzmény: NagyAnd (26)
foki Creative Commons License 2000.01.25 0 0 27
Sok-sok éve csatlakozott a téma lexikális ismeretanyagához az idő-szinkronizált jelszó fogalomköre.
Az előzőekben leírt témát kellene behatóbban tanulmányozni és a következtetések levonását követően a cselekvési kényszert tettekre váltani.
NagyAnd Creative Commons License 2000.01.25 0 0 26
Az a jo jelszo, ha kisbetut, NAGYBETUT, szamot tartalmaz es nincs bent a szotarban. Ugyebar ezt javasoljak mindenhol. Ezt viszont konnyu elfelejteni. De ha van ra valahol utalas, az jo. En pl. csillagaszati objektumok vagy regeszeti leletek azonosito jeleit hasznalom.
De jok az alabb emlitett kulonfelekeppen generalt jelszavak is.

Udv.

mittudoméneztet Creative Commons License 2000.01.25 0 0 25
Én mindenhol ugyan azt a jelszót használom: KRUMPLI
könnyen meg lehet jegyezni
Ahol meg számsor kell (pl egy bankártyán), ott meg:85236 a kódom
Alex99 Creative Commons License 2000.01.25 0 0 24
Nem ment át a link bocsi.
http://business.matav.hu/uzlet/profis
Előzmény: Alex99 (23)
Alex99 Creative Commons License 2000.01.25 0 0 23
Egy kis adalék a tuti biztos jelszavakhoz. Nemrég bukkantam a linkre, most közzéteszem
okosodjatok ti is.

juan Creative Commons License 2000.01.24 0 0 22
Szivesen leirnám az én feltörhetetlen jelszavam, de akkor meg kéne változtatni. Annyit elmodhatok, hogy két szó, egybeírva mint pl.: tarkarepülő, de a kevésbe fontos helyeken ilyesmit használok, hogy: szívas, mert ez van ha elfelejtem a jelszavam...
eMM Creative Commons License 2000.01.24 0 0 21
A "legtutibb" jelszó, 1 haveromé volt, a Hódító c. játékban alkalmazta.
XXXXX.
Erre senki nbem jött volna rá! :-)
WAN Creative Commons License 2000.01.23 0 0 20
Olyan rendszerekkel foglalkozom, amelyeknél az azonosítás ujjlenyomattal történik. Ha stimmel, akkor az adatbázisban letárolt jelszavakat alkalmazza a gép/program. Mivel a jelszavakat csak egyszer kell használni (amíg beetetjük az ujjlenyomatos rendszerbe), ezért lehet akár 100 karakteres jelszó, véletlen eloszlással.
És ez így már biztonságosabb.
John Zero Creative Commons License 2000.01.23 0 0 19
kiscsillag:
Pontosan.
Tehat ha a jelszot valamibol generalod, valami modszerrel, akkor az azt jelenti, hogy az "ellenseg" is gondolkozhat, es rajohet a modszerre, majd a jelszora.

Tegyuk fel, hogy egy adott kolto egy-egy versebol kepzed a jelszot. Ha valami modon feltorik par jelszavadat, akkor lehet, hogy rajonnek a szisztemara.
Es onnantol kezdve AZ OSSZES! jelszavadat tudjak. Nem egyet, nem kettot, az OSSZESET. Csak fogjak a kolto osszes verset, legeneraljak a jelszavakat, es mar csak eleg ezeket probalgatni. Ez itt pl. parezer lehetseges jelszo, amit geppel gyorsan vegig lehet probalgatni.

A nagy biztonsagu jelszavak tehat csak veletlen generalt jelszavak lehetnek.

Előzmény: kiscsillag (2)
Iwo Creative Commons License 2000.01.23 0 0 18
Itt van egy jó módszer, némi kreativitást igényel, de tuti jó passwordok jönnek ki belőle.

How many wood could a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
(Monkey Island 1 asszem, abban volt ez az elmés kérdés)

How many,if: ?
wood: #-
could: c
a: A
woodchuck: #->-8
chuck: >-8

szóval:

?#-cA#->-8>-8?A#->-8c>-8#-

hát nem gyönyörű?

Iwo Creative Commons License 2000.01.23 0 0 17
De itt van egy jó módszer, némi kreativitást igényel, de tuti jó passwordok jönnek ki belőle.

How many wood could a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?
(Monkey Island 1 asszem, abban volt ez az elmés kérdés)

How many,if: ?
wood: #-
could: c
a: A
woodchuck: #->-8
chuck: >-8

szóval:

?#-cA#->-8>-8?A#->-8c>-8#-

hát nem gyönyörű?

Iwo Creative Commons License 2000.01.23 0 0 16
áh, a legtutibb: ****

azaz négy csillag :)))))))

X polgártárs Creative Commons License 1999.03.31 0 0 15
Polgártársak, ehhez mit szóltok :
bnoplwk2
Ezt senki sem ismerte eddig...:)
xpt

ui. bocs bnoplwk2

SebDani Creative Commons License 1999.03.31 0 0 14
A klasszikust biztos ismeritek:
szzmtrlj

(A Szezám tárulj!ból, vagy bármi másból elhagyjuk pl. a magánhangzókat.
A módszer nem áll messze a MuzX által felvázoltaktól, megjegyezni ugyancsak könnyű.)

RagikuSSS Creative Commons License 1999.03.31 0 0 13
Ha megtudod a jelszavam, mit csinálsz vele?
Irsz a nevemben?
Itt az jelszó nélkül is megadatik.
Sokagétszy. Shöppredéck.
Period.
Cyborgyn Creative Commons License 1999.03.31 0 0 12
A leg kitalálhatatlanabb jelszó olyan, amilyet soha senki sem fog kitalálni... Igy sajnos te sem! :)))
F1Help Creative Commons License 1999.03.31 0 0 11
Kicsit off:

buta Win9x bizonyos esetekben kiírja a képernyőre az épp aktuálisan megadott jelszót, (pereljük be a Picipuhát!)

Bizonyos eset: tetszőleges számú *.

Egyébként ahol nem zavar, hogy kitalálják, még használni is szoktam, eddig még azért nem láttam más olyan hülyét, akinek ez eszébe jutott volna... :))

ide Creative Commons License 1999.03.30 0 0 10
Osztán itten van 1 másik probléma:
A billentyűkiosztás a gépemen defaultban angol, majd, ha bejelentkeztem a saját profile-omhoz magyar. Ha mielőtt más Lfoglaltság után nézek napközben lockolom a gépet mikor milyen lyelszóval lépjek be? Tudom kerüjjük az ékezetes és a többi spec. karaktert, figyejjünk oda a z/y különbségre (természetesen a saját jelszóba mindig van ilen), elegem van a malyi napból.. :)
ide Creative Commons License 1999.03.30 0 0 9
Osztán itten van 1 másik probléma:
A billentyűkiosztás a gépemen defaultban angol, majd, ha bejelentkeztem a saját profile-omhoz magyar. Ha mielőtt más Lfoglaltság után nézek napközben lockolom a gépet mikor milyen lyelszóval lépjek be? Tudom kerüjjük az ékezetes és a többi spec. karaktert, figyejjünk oda a z/y különbségre (természetesen a saját jelszóba mindig van ilen), elegem van a malyi napból.. :)
GrG Creative Commons License 1999.03.30 0 0 8
A masik modszer, hogy kedvenc versed sorainak elso betuit irod egymas utan.
csab Creative Commons License 1999.03.30 0 0 7
Azert az sem art ha a billentyuzeten egy kupacban van, a sasszemek elkerulese erdekeben. :-))
Vokrug Szveta Creative Commons License 1999.03.29 0 0 6
Ez kurva jó.
MuzX rulez ezerrel.
Előzmény: MuzX (4)
bot Creative Commons License 1999.03.29 0 0 5
1: jelszó
2: jhg4jh3g3jh4g5gg4j3kg5
Előzmény: Feher Tigris (3)
MuzX Creative Commons License 1999.03.29 0 0 4
Már miért ne lehetne tematikus?

pl. Éljen augusztus 20., Szent István ünnepe!
Ebbôl generált jelszó:
Éa20SzIü!

Vagy:
6 blade knife do anything 4 You... (Dire Straits)
jelszó: 6bkda4Y

még jobb fonetikusan:
6bnde4J

Na találja ki, aki tudja... pedig baromi könnyű megjegyezni.

Előzmény: kiscsillag (2)
Feher Tigris Creative Commons License 1999.03.29 0 0 3
egyet hasznalok olyan helyekre, ahol nem zavar, ha kitalaljak; egyet pedig, ahol nem orulnek neki. ha barmelyikre rajonne valaki, akkor nagyon meglepodnek.
kiscsillag Creative Commons License 1999.03.28 0 0 2
Az abszolút biztonságos jelszó nem tematikus! (Saját tapasztalatból mondom...)
myprint Creative Commons License 1999.03.24 0 0 1
Az abszolút biztonságos jelszó leirása:
1. Találd ki!
2. Felejsd el!!
Előzmény: Liam (-)
myprint Creative Commons License 1999.03.24 0 0 0
Semennyire!
Nagybecsű Dr Bárándy ügyvéd úr mondotta volt nemrég a Tv-ben: pénzért minden elérhető!
Előzmény: Liam (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!